12 TIPS: Hur Man Vinner På Över & Under Betting – (“GENIALT”)

En av de fantastiska sakerna med att spela på sport online är det ständigt växande utbudet av spelmarknader. Om du blir medlem hos något av de bästa spelbolagen och tittar på spelmarknaderna för en fotbollsmatch i Premier League hittar du över 100 valbara marknader.

Över och under är en av de populäraste spelmarknaderna för fotboll och andra sporter.  Spelmarknaden över och under är tillgänglig för ett gäng olika sporter och de kan ta hem ett par fina belöningar om det görs på rätt sätt.

ÅRETS LISTA – Bettingsidor med Bästa Över & Under Betting – (HET LISTA)

Men innan vi börjar titta på spelmarknaden över och under online måste vi svara på några frågor.

 • Vad är betting med över och under?
 • För vilka sporter kan man använda spelmarknaden över och under?
 • Vad kan man göra för att vinna mer med över och under?

Vi kommer att svara på dessa frågor och många fler i artikeln nedan.

1. Bli Medlem hos de Spelsidor som har Bäst Odds

Innan du börjar på ditt spännande äventyr med spel på marknaden över och under, måste du hitta spelsidorna som erbjuder de bästa oddsen. Om du lägger spel på över och under spel hos betting sidor som inte erbjuder de bästa oddsen för den marknaden, gör du dig själv en björntjänst.

HETA ODDS LISTAN – Spelsidor med dom Bästa Oddsen – (RANKADE)

Det tar inte lång tid att jämföra oddsen från olika spelbolag innan du satsar. Du borde göra det för varje insats du lägger, inte bara när du spelar på marknaden över och under.

Om du till exempel vill satsa på matchen mellan Tottenham Hotspur och Manchester United i Premier League den 13 januari 2019, skulle du kunna ha satsat på en match med många mål och spelat på marknaden över 3,5 mål.

Ett spelbolag erbjöd 2.5 för att detta skulle hända och om du satsar 200 kr på detta resultat och det gick in, skulle du vinna 500 kr. Ett annat spelbolag online erbjöd dock 2.4 och för en satsning på 200 kr skulle du vinna 480 kr.

Skillnaden är bara 20 kr men över tiden kommer det snart att byggas upp till 200 kr, 2 000 kr och så vidare. Bli alltid medlem hos de spelsidor som har bäst odds när du spelar på marknaden över och under, oavsett sport. Detta ger dig den bästa chansen att vinna mer på över och under.

 • Jämför de bästa oddsen
 • Använd verktyg till hjälp för att jämföra
 • Bli medlem hos mer än en spelsida

2. Förklaring av Spel på Över och Under

Spel på över och under används för att spela på om ett resultat i ett sportevent kommer att vara över eller under en given tröskel. Detta kan till exempel vara ett antal poäng eller ett antal mål. Numret som man ska förhålla sig till när man spelar på över eller under sätts av spelbolaget och du måste bestämma om du tror att den givna tröskeln kommer att överträffas eller inte.

Om du tror att den kommer att överträffas kan du spela på över men om du tror att den kommer att vara under den angivna siffran, spelar du på under.

HEMLIGHETEN – Vinna på Rätt Resultat – (“Okej nu är jag med”)

Ta en basketmatch som exempel. Spelbolaget erbjuder över/under 165,5 poäng. Det första som du kommer att märka är siffran ,5. Självklart kan ett lag inte göra 0,5 poäng så varför är den där?

Anledningen till att den finns där är att förhindra att antalet poäng som görs hamnar exakt på numret i och över/under spel. Om det till exempel var satt till 165 poäng och du satsar på över och resultatet blir exakt 165, finns det ingen vinnare. Siffran ,5 förhindrar att det händer och det är därför, i de flesta fall du kommer att se över och under marknader som visas med ,5 i numret.

Så, om du satsar på över 165,5 poäng görs och resultatet i matchen är 87-80, har du vunnit vadet eftersom att det totalt har gjorts över 165,5 poäng. Om slutresultatet var 84-80, hade du förlorat spelet eftersom endast 164 poäng har gjorts.

See also  BUNDESLIGA (Tyskland): Spela på den Tyska Superligan - "Gut"

Det fina med spelmarknaden över och under är den är ganska lätt att förstå. När du har tagit tag i exemplet ovan och blivit bekant med .5-numren är du redo att börja och vinna mer över och under.

 • Över och under kan involvera poäng eller mål
 • Förstå varför ,5 används
 • Välj att spela på att fler eller färre poäng/mål görs

3. Sporter Där Du Kan Spela På Över och Under

Spelmarknaden med över och under passar för många sporter. Nedan hittar du ett par exempel på några av de bästa sporterna för att spela på marknaden över/under.

SPORT LISTAN – 13 Största Sporteventen du kan Betta på – (SE ALLA)

Fotboll

Det här är antagligen den populäraste sporten för spel på över och under. Du kan välja på ett utbud av flera olika över/under spel, inklusive över/under 2,5 mål, över/under 3,5 kort och över/under 10,5 hörnor. Du kan spela på varianter av dessa marknader, välja ett högre eller lägre nummer beroende på hur du tror att matchen kommer att gå. Du kan även spela på över/under totalt antal mål, över/under mål i första halvlek och över/under antal lagmål.

Basket:

Som tidigare belyst, kan du spela på över och under i basket genom att spela på antalet poäng som görs i matchen. Du kan även spela på över/under lagpoäng, dessa är de två vanligast förekommande över och under spelen på basket.

Amerikansk Fotboll

Amerikansk fotboll fungerar på samma sätt som basket i det att du kan spela på över/under totalt antal poäng och över/under totalt antal lagpoäng.

Tennis

Under en tennismatch kan du spela på över och under det totala antalet gem som ska spelas i både matchen och i första set. Du kan också spela på över/under antalet gem som har vunnits av en spelare och över och under för varje set om du spelar live.

Rugby

Precis som i basket och amerikansk fotboll, kan du spela på över och under totalt antal poäng i slutet av matchen. Du kan även spela på över/under det totala antalet poäng som har gjorts av ett lag och det totala antalet poäng som görs i varje halvlek.

Cricket

När man spelar på en cricketmatch finns det många över/under-marknader att välja bland, speciellt om du spelar live. Du kan spela på det totala antalet runs som varje lag gör, det totala antalet runs som görs på nästa delivery, det totala antalet runs som görs från nästa over, det totala antalet runs som görs av en viss spelare, det totala antalet runs som görs när den första wicket faller och antalet overs som bowlas när den första wicket faller.

SPELTIPSET – Vinna på Handikappspel – (“11 Viktiga Saker”)

Alla ovanstående spelmarknader är tillgängliga för spel på över och under.

Dessa sporter är bara ett litet urval av de som erbjuds när man spelar på över och under. Nästan varje sport som har ett poängsystem kommer att ha en tillgänglig över/under-marknad inklusive ishockey, dart, futsal, snooker, volleyboll, handboll, bordtennis och badminton.

4. Hur Man Spelar på Över och Under

För att vinna mer på spel på över och under måste du vara beredd att lägga ner jobbet. Om du bara gör en gissning på magkänsla finns det alltid en liten chans att du kommer att få rätt, speciellt om du satsar på något som över/under 2,5 mål eftersom du har en 50/50 chans.

FOTBOLLSPROFFSET – Hur man Vinner på Fotboll – (Steg för Steg Tipsen)

Du kommer emellertid ha en större chans att lägga ett vinnande över/under spel om du följer våra tips om hur man vinner mer på över och under.

5. Bedöm Långsiktig Form

När du spelar på över/under i någon sport, räcker det inte att titta tillbaka på föregående veckors resultat.  Faktum är att när man spelar på över/under på fotboll, basket, ishockey, rugby eller cricket så räcker det faktiskt inte att se tillbaka på de föregående resultaten.

Hur långt du ser tillbaka beror på sporten och numret plus frekvensen av matcher som spelas. Om vi tar fotboll som exempel måste du se tillbaka på minst 20 matcher för att bygga upp en korrekt bild av hur båda lagen spelar.

See also  SVARET: Varför lyckas vissa med att bli en Bettingexpert?

PROFFSET – 5 Saker Spelproffset Ångrar – (ÅNGERLISTA)

Ett lag kan ha gjort 3 mål i vart och ett av sina två sista matcher, men innan dess misslyckades de med att göra mer än 1 mål i tio matcher. Detta måste beaktas vid spel på över/under-marknaden.

Senaste form är en bra grund att börja vid men många spelare förlorar ofta på över/under spel genom att bara titta på den senaste formen istället för att ta in helhetsbilden.

 • Senaste form räcker inte
 • Titta tillbaka på minst 20 matcher
 • Nummer och frekvens av matcher kan förvränga siffror

6. Form Hemma och Borta

Du måste överväga form hemma och borta när du lägger spel på över/under-marknader, speciellt i sporter som fotboll, rugby, cricket, basket och amerikansk fotboll. Vissa lag gör mycket mål när de spelar hemma och gillar att anfalla men anmanar en defensiv policy när de spelar på bortaplan, vilket leder till matcher med få mål.

BETTING ENGLAND – 8 Bästa Spelmarknaderna på Premier League – (“Äntligen Listade”) 

Titta tillbaka på de senaste 10 eller 15 matcherna hemma och borta för båda lagen som spelar i matchen. Ta ett genomsnitt på hur många gånger de har varit inblandade i matcher som har haft över 2,5 mål. Till exempel kan 12 av de 15 senaste matcherna på hemmaplan med Arsenal ha haft över 2,5 mål, men endast 4 av de 15 sista matcherna på bortaplan som involverar Arsenal kan ha har över 2,5 mål.

När Arsenal spelar hemma kan du spela på att matchen kommer att ha över 2,5 mål och känna dig säker på resultatet. Men när Arsenal spelar på bortaplan bör du tänka igen, eftersom över 2,5 mål inte är ett lika vanliga resultat. Genom att använda denna information kan du vinna mer med över och under.

 • Kolla alltid form hemma och borta
 • Leta efter skillnader och trender
 • Se tillbaka långt back i tiden för att få en bättre bild

7. Leta efter Oregelbundna Resultat

När du använder medelvärden för att beräkna spel på över och under måste du alltid överväga oregelbundna resultat. Om du tar ett genomsnitt av antalet mål i hemmamatcher med Manchester United och märker att de under de 10 senaste matcherna har gjort i genomsnitt 3 mål per match, kommer du att bli frestad att spela på över 2,5 mål.

BETTING SPANIEN – Spelmarknaderna på Spanska La Liga – (9 BÄSTA)

Men om man tittar lite djupare på deras resultat kan man se att det var två stora resultat, en 4-2 seger och en 5-1 seger. Utan dessa poäng faller det genomsnittliga antalet mål per match till 2,52 och nu känns inte spelet lika självklart som tidigare.

Det är bra att ta en genomsnittlig poängsumma från tidigare matcher innan du lägger spel på över/under men isolera alltid oregelbundna resultat och kontrollera medeltalet exklusive dessa resultat för att få en bättre bild innan du spelar.

 • Statistiken kan vara skev
 • Leta efter ovanliga resultat
 • Ta bort oregelbundna resultat och gör ett genomsnitt

8. Dyk Djupare ner i Statistiken

Att använda tidigare slutresultat över en lång tidsperiod är ett bra sätt att förutsäga över och under mål eller poängresultat av en kommande match i alla sporter.  Men om du verkligen vill känna dig säker på att lägga över/under spel bör du dyka djupare ner i statistiken.

BETTING SVERIGE – Spelmarknaderna på Allsvenskan – (9 BÄSTA)

Med fotboll som exempel kan du titta på antalet skott ett lag har från utsidan av straffområdet jämfört med inne i straffområdet. Om fem av deras senaste sex skott från utanför straffområdet har gått in men de har misslyckats med att skapa några bra målchanser i straffområdet, visar det att laget är beroende av mer spekulativa ansträngningar istället för att skapa riktiga chanser i matcher.

Om de misslyckas med att göra mål på långskott i nästa match finns det en stor chans att de inte kommer att några göra mål alls. Statistik är tillgänglig gratis online så använd alltid den för att hitta ett bra över/under spel med bra värde tack vare din research.

 • Statistik är gratis online
 • Se bortom slutresultatet
 • Hitta trender i lagen och spelarnas prestation
See also  GUIDE: Hur Man Blir en Professionell Gambler - ("Framgångstips")

9. Lagnyheter

Lagnyheter är uppenbarligen en stor faktor innan man lägger något spel över huvud taget. Oavsett om det är basket, fotboll, rugby eller ishockey. Om ett ledande mål eller poängskytt saknas för ett lag på grund av skada eller avstängning, kan detta resultera i färre attacker än vad tidigare form föreslår.

FOTBOLL VÄRLDEN – Bästa Fotbollsturneringarna att Betta på – (HELA LISTAN)

Vad som kan ha varit en match som skulle ha sett över 2,5 mål om stjärnspelaren hade varit i form kan visa sig vara ett spel med under 2,5 mål.  Du kan hitta värde genom att satsa på ett över och under spel efter att ha hört lagnyheterna och det här är ett bra sätt att vinna mer på över och under.

 • Kolla alltid lagnyheter
 • Håll koll på nyckelspelare
 • Använd information för att lägga ett informerat spel

10. Senaste Möten

Titta på de senaste matcherna mellan de två lagen och leta efter trender. Gillar lagen att attackera varandra när de spelar, vilket ofta resulterar i matcher med höga poäng eller då tenderar de att spela defensiva matcher med få poäng?

BETTING ITALIEN – Spelmarknaderna på Italienska Serie A – (9 BÄSTA)

Till exempel har 14 av de 15 senaste mötena mellan Barcelona och Real Madrid i La Liga vid skrivande stund haft över 2,5 mål. Detta antyder att det finns en stor sannolikhet att nästa match också kommer att ha över 2,5 mål.

 • Kolla senaste resultaten mellan lagen
 • Finns det ett mönster?

11. Analysera Situationen

Den nuvarande situationen för ett lag i ligan eller turneringen kan ha en inverkan på resultatet i matchen. Måste ett lag spela oavgjort i matchen för att undvika nedflyttning eller måste ett lag göra 4 mål för att förbättra sin målskillnad?

MEGA LISTA – 32 Bästa Fotbollsligorna att Betta på – (“Riktigt Bra Lista”)

Titta på båda lagens situation innan en match och tänk på vad de försöker uppnå. Om ett lag måste spela oavgjort för att undvika nedflyttning är det osannolikt att de kommer att komma ut med ett offensivt spel.

I stället kommer de troligen att luta sig tillbaka och försöka försvara så gott de kan vilket kan resultera i en match med få poäng. Använd klubbarnas situation till din fördel när du spelar på marknaden över och under.

 • Vad spelar lagen för?
 • Måste ett lag göra ett visst antal mål?
 • Är ett lag tvunget att attackera eller försvara?

12. Undvik Obekanta Spel

När du får mer erfarenhet av spel på över/under-marknaden kan du bli frestad att flytta från de vanliga mål/poängmarknaderna till något mer exotiskt. Till exempel kommer de flesta sportspelen online att erbjuda över/under mål för allt mellan 0,5 till 7,5 mål.

SPELAREN – Vinna på Live Betting – (BÄSTA SPELFORMERNA)

En snabb titt på oddsen för över 4,5 mål och det kan bli frestande att spela på denna marknad, speciellt om du tror att det kan bli en match med många mål. Du kan landa en bra avkastning om det går in men leta alltid efter värde innan du lägger spel. Efter att ha bedömt värdet kan det vara bättre för dig att vara lite försiktig och åtminstone hoppa ner till över 3,5 mål.

Kom ihåg att sportspel behöver tjäna pengar för att överleva och om du regelbundet faller för frestande odds på obekanta över/under-spelmarknader kan du förlora mycket pengar.

 • Spela inte om du är osäker
 • Höga odds innebär vanligtvis mindre chanser till framgång

Att spela på marknaden över och under är inte bara ett bra sätt att försöka vinna hos spelbolagen, det kan också ge lite extra njutning när man tittar på en match. Att hoppas att se en match med massor av mål eller poäng eftersom du har spelet på över-marknaden är spännande och du kan heja på båda lagen varje gång de anfaller.

Men när du använder tipsen för hur du vinner mer på spel på över och under ska du alltid spela ansvarigt och aldrig spela för mer än du har råd med. Håll dig till dessa principer så kommer att ha en trevlig stund när du spelar på marknaderna över och under.

Comments are closed.