New York Rangers (15) Bästa Hockeyspelarna – Genom Tiderna

Ah, New York Rangers, ett lag med en historia lika rik som staden de representerar. Genom åren har de sett sin beskärda del av legender som bär det blå, vita och röda. Så, ta tag i din hockeyklubba och gör dig redo att slå hål på isen när vi gör en rolig resa längs minnes väg för att avslöja dom bästa spelarna som någonsin kämpat för på Rangers färger.!

  • Vem var han som samlade över 1000 poäng även kallad “Mr Ranger“?
  • Svenska Modelejonet känd som “Best Dressed 2004” och Schampokillen
  • Spelaren som lovade seger och satte enorm press på New York Rangers
  • Världens bästa NHL spelare även kallad “The Great One” 1487 matcher i NHL.

1926 startar historien om New York Ranger, och mannen bakom var den ridande polisen “Tex” Rickard. Laget kallades i början för Tex och hade då en ridande polis som symbol för laget.

Sedan dess har man i skrivande stund hunnit med 4 Stanley Cup segrar, och under alla dessa år har även historia skrivits för dom stjärnor som spelat för laget.

I den här artikeln så listar vi några av dom bästa hockeyspelarna som spelat i New York Rangers sedan starten 1926. Häng med så tar vi oss en titt.

1. Wayne Gretzky – “The Great One”

Fullständigt namn: Wayne Gretzky
Position: Center
Födelseplats: Brantford, Ontario, Kanada
Född: 1961
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 249
Mål i New York Rangers: 57
Matcher Spelade: 234

När man tänker på kungligheter inom Hockey så kan man inte låta bli att föreställa sig den ikoniska spelaren Wayne Gretzky som glider över isen. Visst, han kan ha gjort sina avtryck främst med Edmonton Oilers, men hans korta tid med Rangers i slutet av 90-talet var inget annat än legendarisk.

LÄS MER – Alla NHL Klubbar Wayne Gretsky #99 spelat i – (Hela Karriären)

Med sin oöverträffade skicklighet och charm bländade Gretzky Madison Square Garden som en sann Broadway-stjärna. Plus, vem kunde glömma hans minnesvärda besök i filmen “Mighty Ducks 2”, som även befäste hans status som inte bara en hockeyspelare, utan även som filmstjärna. En av dom bästa hockeyspelarna i New York Rangers historia.

2. Mark Messier – “Hockey Kungen med Garanti”

Fullständigt namn: Mark Messier
Position: Center/Forward
Födelseplats: Edmonton, Alberta, Kanada
Född: 1961
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 691
Mål i New York Rangers: 250
Matcher Spelade: 698

Om det är något New York-bor älskar så är det självförtroende. Och Mark Messier hade det i spader Ess. Messier, känd som “Kaptenen”, som ledde Rangers till deras historiska Stanley Cup-seger 1994, vilket också var en avslutning på en 54-årig mästerskapstorka.

Men det var inte bara hans skicklighet på isen som gav honom en plats på den här listan; det var också hans djärva garanti inför match 6 i Eastern Conference Finals mot New Jersey Devils. “Vi kommer att vinna ikväll,” förklarade han, och de vann, löftet som hade satt ett enormt tryck på sitt egna klubblag. Snacka om att leverera under press!

3. Henrik Lundqvist – “Kungen av New York”

Fullständigt namn: Henrik Lundqvist
Position: Målvakt
Födelseort: Åre, Sverige
Född: 1982
Nationalitet: Svensk
Poäng i New York Rangers: 0 (som målvakt)
Mål i New York Rangers: 0
Matcher Spelade: 887

Målvakter är en annan ras, och Henrik Lundqvist var inget undantag. Lundqvist, kärleksfullt känd som “Kung Henrik” och butterfly målvakten. Han styrde fältet för Rangers i över ett decennium med sina kattliknande reflexer och sin tydliga beslutsamhet. Han är den målvakt i NHL:s historia med europeisk bakgrund som varit med och tagit flest vinster.

See also  11 av Tysklands Bästa Fotbollsmålvakter - ("Katten" & "Galningen")

Han blev inte bara en legend som hockeymålis, utan han fångade också Big Apple fansens hjärtan med sin snygga stil och sina filantropiska insatser utanför isen. Dessutom, låt oss inte glömma hans kusliga förmåga att lysa och briljera i en kostym som om han var uppvuxen på Milanos mode gator..

Henrik Lundqvist räknas absolut till en av dom bästa hockeyspelarna i New York Rangers historia.

4. Brian Leetch – “Hockeyspelaren med över 1129 Matcher”

Fullständigt namn: Brian Leetch
Position: Försvarare
Födelseplats: Corpus Christi, Texas, USA
Född: 1968
Nationalitet: Amerikansk
Poäng i New York Rangers: 981
Mål i New York Rangers: 240
Matcher Spelade: 1129

När det kommer till offensivt sinnade försvarare är det få som kan som den självaste Brian Leetch. Draftad av Rangers 1986, etablerade sig Leetch snabbt som en kraft att räkna med på båda ändarna av isen.

Med sin smidiga skridskoåkning och perfekta passningar revolutionerade han rollen som försvarare. Hans krona på verket kom 1994 när han tog Conn Smythe Trophy som den mest värdefulla spelaren i slutspelet, vilket ledde Rangers till sin första Stanley Cup-seger på 54 år.

5. Rod Gilbert – “Mr Ranger”

Fullständigt namn: Rod Gilbert
Position: Forward
Födelseplats: Montreal, Quebec, Kanada
Född: 1941
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 1021
Mål i New York Rangers: 406
Matcher Spelade: 1065

Rod Gilbert, som kommer från Montreal, Quebec, kanske inte föddes i Big Apple, men han gjorde det till sitt hem. Gilbert anslöt med New York Rangers 1960 och blev snabbt en favorit bland fansen tack vare sin bländande snabbhet och sitt poängplockande.

Med en karriär som sträcker sig över 1 000 matcher, samlade han på sig imponerande 1 021 poäng, vilket cementerade sin status som en av de största forwards i klubbens historia..

Men det var inte bara hans bedrifter på isen som gjorde honom kär bland fansen; det var också hans större personlighet och förkärlek för det dramatiska. Oavsett om han gjorde ett matchvinnande mål eller stal showen vid ett välgörenhetsevenemang så visste Gilbert alltid hur han skulle lämna ett bestående intryck.

6. Brad Park – “New York Rangers Offensiva Defensiver”

Fullständigt namn: Brad Park
Position: Försvarare
Födelseplats: Toronto, Ontario, Kanada
Född: 1948
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 378
Mål i New York Rangers: 95
Matcher Spelade: 465

När det kommer till defensivt trogna så är Brad Parks namn synonymt med storhet. Park började spela för Rangers 1969 och etablerade sig snabbt som en av de främsta försvararna i ligan.

Känd för sin perfekta positionering och benkrossande tacklingar så var Park en kraft att räkna med. Men det som skilde honom var hans förmåga att även bidra till det offensiva spelet. Han ansågs vara en av dom bästa försvararna under sin era.

7. Jean Ratelle – “New York Rangers Tysta Ledare”

Fullständigt namn: Jean Ratelle
Position: Center
Födelseplats: Lac-St-Jean, Quebec, Kanada
Född: 1940
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 817
Mål i New York Rangers: 336
Matcher Spelade: 861

Jean Ratelle var kanske inte den mest vokala spelaren på isen, men hans skridskor talade desto mer. När han började hos Rangers 1960, framträdde Ratelle snabbt som en dynamisk forward med en förmåga att hitta baksidan på nätet.

Välsignad med mjuka händer och ett dödligt handledsskott samlade han på sig imponerande 817 poäng på 861 matcher med Rangers, vilket gör honom till en av de mest produktiva målskyttarna i klubbens historia.

Men det var inte bara hans offensiva skicklighet som gjorde honom populär bland fansen, det var också hans fina ledarskap. Trots att han aldrig vunnit en Stanley Cup under sin tid med Rangers, kan Ratelles påverkan på klubben fortfarande märkas av än i dag.

See also  SVENSKA SPEL: Granskning & Spelutbud "Finns bättre Spelsidor?

8. Mike Richter – “New York Rangers Tegelvägg”

Fullständigt namn: Mike Richter
Position: Målvakt
Födelseplats: Abington, Pennsylvania, USA
Född: 1966
Nationalitet: Amerikansk
Poäng i New York Rangers: 0 (som målvakt)
Mål i New York Rangers: 0 (som målvakt)
Matcher Spelade: 666

Varje bra lag behöver en pålitlig målvakt, och för Rangers var den mannen Mike Richter. Draftad av New York 1985 steg Richter snabbt i graderna för att bli en av de mest formidabla målvakterna i ligan.

Brian Leetch sa en gång om Richter:Jag har aldrig sett någon mer fokuserad än han var. När matchen blev tuffare blev han bättre. Om ett mål någonsin gjordes på honom blev jag alltid förvånad.

Richter, känd för sina blixtsnabba reflexer och akrobatiska räddningar, hjälpte Rangers till deras historiska Stanley Cup-seger 1994, och fick äran att bli utsedd till finalens mest värdefulla spelare.

Med 301 karriärsegrar under den ordinarie säsongen så kommer Richters namn för alltid att vara synonymt med en av dom bästa hockeyspelarna i New York Rangers historia.

9. Brian Mullen – “New Yorks´s Infödda Hockeyspelare “

Fullständigt namn: Brian Mullen
Position: Forward
Födelseplats: New York City, New York, USA
Född: 1962
Nationalitet: Amerikansk
Poäng i New York Rangers: 248
Mål i New York Rangers: 100
Matcher Spelade: 307

Medan superstjärnor ofta stjäl rampljuset, behöver varje mästerskapslag sina starka hjältar, och för Rangers var den mannen Brian Mullen.

Mullen gick med i laget 1987 och älskades snabbt både av sina fans och lagkamrater tack vare sin outtröttliga arbetsmoral och osjälviska spel. Trots att han kämpade med skador under hela sin karriär, gav Mullen alltid 110 % på isen och offrade sin kropp.

Även om hans namn kanske inte är lika känt som några av hans lagkamrater, ska Mullens inverkan på Rangers framgång inte underskattas.

10. Adam Graves – “Hockeyspelare med Hjärta av Guld”

Fullständigt namn: Adam Graves
Position: Forward
Födelseplats: Toronto, Ontario, Kanada
Född: 1968
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 507
Mål i New York Rangers: 280
Matcher Spelade: 772

Varje lag behöver en spelare som kan tända lampan med regelbundenhet och samtidigt vara ett föredöme genom att visa på arbetsmoral och hängivenhet, och för Rangers var den spelaren Adam Graves.

Graves förvärvades i en affär med Edmonton Oilers 1991 och blev snabbt en favorit hos fans genom sin spelstil och förmåga att hitta baksidan av nätet.

Hans krona på verket kom under Rangers Stanley Cup-vinnande säsong 1994, han fick även en hel del utmärkelser genom sin karriär. När han hade avslutat sin karriär så stod han med 1 224 utvisningsminuter på pappret.

11. Ron Greschner – “New Yorks Rangers Försvarare”

Fullständigt namn: Ron Greschner
Position: Försvarare
Födelseplats: Goodsoil, Saskatchewan, Kanada
Född: 1954
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 610
Mål i New York Rangers: 179
Matcher Spelade: 981

I proffshockeyns snabba värld är det få spelare som besitter den kombination av skicklighet och finess som Ron Greschner tog med sig till isen kväll ut och natt in. Greschner var tidigare gift med supermodellen Carol Alt.

Draftad av Rangers 1974 etablerade sig Greschner snabbt som en av de främsta försvarsspelarna i ligan med sin smidiga skridskoåkning och offensiva skicklighet.

Med ett kraftfullt slagskott och exceptionell vision på isen blev Greschner en viktig bidragsgivare till Rangers framgångar under 1970- och 1980-talen. Trots att han aldrig vunnit en Stanley Cup under sin tid med laget, är Greschners inverkan på klubben obestridlig, han är fortfarande en av de mest älskade spelarna i Rangers historia.

See also  SPELGUIDEN: Hur man Satsar på Herrtennis - (SMARTA TIPS)

12. Harry Howell – “Över 1000 Spelade Matcher”

Fullständigt namn: Harry Howell
Position: Försvarare
Födelseplats: Hamilton, Ontario, Kanada
Född: 1932
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 345
Mål i New York Rangers: 82
Matcher Spelade: 1160

I proffshockeyns tuffa värld stack Harry Howell ut inte bara för sitt enastående spel på isen, utan också för sitt gentlemannamässiga uppträdande utanför den.

Howell tillbringade större delen av sin lysande karriär med New York Rangers, från 1952 till 1969, och Howell var en trogen försvarare känd för sin balans, pålitlighet och oklanderliga sportsmannaanda.

Han tilldelades Norris Trophy som ligans bästa försvarare 1967. Trots de fysiska kraven som krävdes för han spelpositions så spelade Howell alltid med integritet och respekt för sina motståndare, vilket gav honom beundran från både fans och spelkamrater.

13. Andy Bathgate – “Rangers Bästa Skytt & Assisterande”

Fullständigt namn: Andy Bathgate
Position: Forward
Född: 1932
Födelseplats: Winnipeg, Manitoba, Kanada
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 729
Mål i New York Rangers: 272
Matcher Spelade: 719

Andy Bathgates namn är synonymt med offensiv eldkraft och bländande skicklighet. Bathgate började spela med New York Rangers 1954 och etablerade sig snabbt som en av de mest dynamiska anfallarna i ligan med sina dödliga skott och smarta klubbhantering. Valdes in Hall Of Fame 1978.

Han fick Hart Trophy som ligans mest värdefulla spelare 1959 och är fortfarande en av Rangers ledande målskyttar genom tiderna. Bathgates inverkan på klubben sträckte sig bortom statistikbladet, eftersom han också var känd för sitt ledarskap på och utanför isen, och guidade Rangers genom både triumfer och utmaningar under hans tid med laget.

14. Phil Esposito – “Hall of F(Sh)ame”

Fullständigt namn: Phil Esposito
Position: Center
Född: 1942
Födelseplats: Sault Ste. Marie, Ontario, Kanada
Nationalitet: kanadensisk
Poäng i New York Rangers: 404
Mål i New York Rangers: 184
Matcher Spelade: 422

När det kommer till att tända lampan är det få spelare i NHL:s historia som kan matcha Phil Espositos skicklighet. Förvärvad av Rangers i en stor affär med Boston Bruins 1975, slösade Esposito ingen tid på att sätta sin prägel på Broadway.

Med sin höga närvaro framför nätet och blixtsnabbt släpp, terroriserade han motståndare på väg att bli en av de mest produktiva målskyttarna i sin tid. Han var även en stor spelare som ingav respekt hos sina medspelare. Esposito valdes in i Hockeyns Hall of Fame 1984.

15. Jaromir Jagr – “Tjeckiens Bästa New York Spelare”

Fullständigt namn: Jaromir Jagr
Position: Forward
Född: 1972
Födelseplats: Kladno, Tjeckoslovakien (nuvarande Tjeckien)
Nationalitet: Tjeckisk
Poäng i New York Rangers: 319
Mål i New York Rangers: 124
Matcher Spelade: 277

Jaromir Jagr har kanske bara tillbringat en kort period med Rangers, men hans inverkan på laget och staden New York var enorm. Jagr förvärvades i en bytesaffär med Washington Capitals 2004 och älskades snabbt av Rangers fans tack vare sin dynamiska spelförmåga.

Trots att han var i de senare stadierna av sin karriär, visade Jagr upp en kombination av storlek, styrka och skicklighet, vilket ledde Rangers till slutspel under var och en av hans tre säsonger med laget.

Utanför isen så var Jagrs personlighet större än livet och hans smittande entusiasm gjorde honom omtyckt bland både fans och lagkamrater, vilket befäste hans status som en av dom bästa hockeyspelarna i New York Rangers under hans tid i Big Apple.

Källa Statistik Nhl.com

New York Ranger

Comments are closed.