10 av Englands Bästa Fotbollsmålvakter Genom Tiderna

Vilka är de formidabla väktarna av Englands målstolpar genom historien? Följ med oss när vi beger oss in i den lysande värld av fotbollsexpertis för att avslöja den definitiva lineupen av Englands största & bästa målvakter genom tiderna. Från heroiska räddningar till legendariska framträdanden. Upptäck de extraordinära berättelserna om målvaktsikonerna som har satt en outplånlig prägel på dom engelska målstolparna.

  • Målvakten som gjorde den ikoniska Pele räddningen under VM 1970
  • Fick smeknamnet “The Cat“😺 för sina blixtsnabba rörelser
  • Med en Ikoniska hästsvans, snabba reflexer och namnet: Safe Hands😊👐

England har en historia av fotboll som ingjuter respekt, ett land som alltid presterart och krävt mycket av sina spelare. Att lyckas med bedriften att bli inskriven som några av Englands bästa målvakter är något inget räknar med att bli.

Men så här är dom som ändå kanske aldrig trodde att dom skulle hamna på listan över Englands bästa fotbollsmålvakter genom tiderna. Njut…

1. Gordon Banks – “Banks of England” – Tidernas Målvakt i England

Namn: Gordon Banks
Född: 30 december 1937
Stad: Sheffield
Klubbar: Leicester City, Stoke City
Egenskaper: Enastående reflexer, respektingivande, lugn under press.
Landslag:  73 landskamper.
Smeknamn: “Banks of England”

Om det finns en målvakt som är synonym med Englands storhet inom fotbollen så är det ingen mindre än Gordon Banks. Känd för sina mirakulösa räddningar och oöverträffade smidighet, etsade Banks sitt namn in i fotbollshistorien under fotbolls VM 1966.

Banks spelade för Leicester City och senare med Stoke City i den inhemska kretsen och blev ett känt namn för sina fantastiskt snabba reflexer och oklanderliga förmåga att rädda dom tuffatse skotten. Hans ikoniska räddning mot Pelé i VM 1970 talas det fortfarande om i tysta toner. Med en karriär som sträckte sig över två decennier befäste Banks sin status som en av de största och bästa fotbollsmålvakterna inte bara i England utan även i fotbollens historia.

2. Peter Shilton – “The Wall of England”

Namn: Peter Leslie Shilton
Född: 18 september 1949
Stad: Leicester
Klubbar: Leicester City, Nottingham Forest, Southampton, Derby County, Plymouth Argyle och andra.
Egenskaper: Exceptionell livslängd, konsekvens, pålitlig under press, liten.
Landslag: Otroliga 125 landskamper, ett rekord vid tidpunkten för hans pensionering.
Smeknamn: Shilts

När det kommer till lång livslängd bland fotbollsmålvakter och konsistens så står Peter Shilton med huvud och axlar över resten av målisarna. Med häpnadsväckande 125 landskamper för Englands landslag har Peter Shilton rekordet för flest antalet matcher för landslaget.

I karriären tog han på sig handskarna för klubbar som Leicester City, Nottingham Forest och Southampton, där han visade upp sin underbara förmåga att rädda målet gång på gång. Shiltons närvaro mellan stolparna ingav rädsla i hjärtan på sina motståndare. Peter Shilton har gjort sig förtjänt av namnet “The Wall of England“. Hans hjältemod i VM 1990, där England nådde semifinal, befäste hans arv som en av de bästa målvakterna i Englands Historia.

See also  14 Största Underdog Filmer från Sportens Värld - (PLAY)

3. David Seaman – “Englands Säkra Händer”

Namn: David Seaman
Född: 19 september 1963
Stad: Rotherham
Klubbar: Birmingham City, Queens Park Rangers, Arsenal, Manchester City
Egenskaper: Exceptionell smidighet, säkra händer, skicklig i luften, lugnt uppträdande.
Landslag: 75 landskamper.
Smeknamn: “Safe Hands”

Vi komplettera vår lista av Englands bästa målvakter med ingen mindre än David Seaman, känd som “Safe Hands“. Med sin ikoniska hästsvans vajande i vinden stod Seaman högt och rakryggad i mål för Arsenal och senare för Manchester City där visade upp sina akrobatiska räddningar och karismatiska närvaro.

I hans lysande karriär vann han många inhemska titlar, inklusive flera Premier League-titlar och FA-cuper med Arsenal. Seamans hjältemod i Euro 96, där England nådde semifinal, gjorde honom omtyckt fbland fans över hela landet. Hans förmåga att stå pall i stressade situationer gav honom ett rykte som en av de coolaste fotbollsmålvakterna. Allt detta har gjort honom till en sann legend och gör att han räknas till några av Englands bästa målvakter genom tiderna.

4. Ray Clemence – “En av Englands Bästa Målvakter”

Namn: Ray Clemence
Född: 5 augusti 1948
Stad: Skegness
Klubbar: Scunthorpe United, Liverpool, Tottenham Hotspur
Egenskaper: Enastående räddningar, ledaregenskaper, lugn under press.
Landslag: 61 landskamper.
Smeknamn: “Clem”

Ray Clemence, den ståtlige hjälten som engelsk målvakt, förtjänar en framträdande plats på den här listan. Clemence gjorde sig ett namn med Liverpool, där han vann många ligatitlar och europeiska troféer.

Hans befallande närvaro i mål och exceptionella förmåga att rädda dom svåraste skruvarna gav honom respekt från både lagkamrater och motståndare. Clemences bidrag till det engelska landslaget, inklusive framträdanden i flera världscuper och EM, stärkte hans rykte som en av Englands bästa målvakter genom tiderna.

5. Bert Williams – “Målvakt från en Svunnen Tid”

Namn: Bert Frederick Williams
Född: 31 januari 1920
Stad: Bradley
Klubbar: Wolverhampton Wanderers, Walsall
Egenskaper: Akrobatiska räddningar, ledarskap på planen, smidig målvaktsstil.
Landslag: 24 landskamper.
Smeknamn: “The Cat”

Bert Williams kan tillhöra en svunnen tid av fotboll, men hans inverkan på spelet kan inte överskattas. Williams var en trofast målvakt för Wolverhampton Wanderers under efterkrigsåren och fick beröm för sina akrobatiska räddningar som upprepades match efter match. Han spelade en avgörande roll i Wolves framgång på 1950-talet, inklusive på varandra följande ligatitlar.

See also  GÖRA EN COMEBACK: Vinna Stort i 2014 års FIFA-Mästerskap

Williams representerade också England vid ett flertal tillfällen och fick då visa upp sin talang på den internationella scenen. Hans arv som en av Englands bästa målvakter består till denna dag, vilket gör honom till en sann ikon för det vackra spelet. Efter att ha avslutat sin målvaktskarriär så drev han en sportbutik i Bilston.

6. Peter Bonetti – “England Bästa ´Katt´ Målvakt”

Namn: Peter Philip Bonetti
Född: 27 september 1941
Stad: Putney
Klubbar: Chelsea, St. Louis Stars, Dundee United, Woking
Egenskaper: Exceptionella reflexer, smidig, konsekvent
Landslag: 7 landskamper.
Smeknamn: “The Cat”

Peter Bonetti, som fick smeknamnet “The Cat” för sina blixtsnabba reflexer, bländade fansen med sin smidighet och sjudundrande skicklighet att stoppa tuffa bollar. När han tillbringade större delen av sin karriär i Chelsea, fick Bonetti ett rykte som en av de mest pålitliga och lojala målvakterna i engelsk fotboll.

Hans prestationer för Chelsea hjälpte klubben att säkra flera inhemska troféer, inklusive en FA-cup och en UEFA Cup Winners’ Cup. Bonetti representerade även England vid flera tillfällen och visade upp sig för världen hur bra han var. Trots hård konkurrens från andra målvaktsstorheter är Bonettis inverkan på spelet obestridlig. Efter ha slutat i Chelsea så flyttade Bonetti till Isle of Mull där han drev ett pensionat och blev brevbärare.

7. Joe Hart – “Modernaste Bästa Målvakten”

Namn: Charles Joseph John Hart
Född: 19 april 1987
Stad: Shrewsbury
Klubbar: Shrewsbury Town, Manchester City, Torino, West Ham United, Burnley, Tottenham Hotspur,Celtic
Egenskaper: Atletisk, stark i straffområdet, ledaregenskaper.
Landslag: 75 landskamper.
Smeknamn:

Joe Hart blev framträdande i den moderna eran av engelsk fotboll och fick beröm för sin atletiska förmåga och snabba reflexer. När Hart dundrade in på scenen med Manchester City etablerade han sig snabbt som en av de bästa målvakterna i Premier League.

Gianluigi Buffon den Italienska målvakten sa att Hart var en av de bästa målvakterna i världen. Vilket säger en hel del då han själv räknas som en av dom bästa målvakterna i Italiens historia.

Hans skicklighet att rädda målet och respektfulla närvaro i straffområdet spelade en avgörande roll i Manchester Citys framgångar, inklusive flera Premier League-titlar. Hart representerade också England vid ett flertal tillfällen med lyckat resultat, det blev hela 75 landskamper. Även om hans karriär har sett sina upp- och nedgångar, har Harts bidrag till engelsk fotboll satt en outplånlig prägel på engelsk fotbolls historia.

8. Ted Sagar – “Tidernas Begynnelse”

Namn: Ted Sagar
Född: 7 februari 1910
Stad: Moorends
Klubbar: Everton
Egenskaper: Akrobatiska räddningar, smidig.
Landslag: 4 matcher
Smeknamn:

See also  5 av Ungerns Bästa Målvakter Genom Tiderna - (Axplock)

Ted Sagar, en fast förankrad målvakt för Everton FC under 1930- och 1940-talen, förtjänar sin plats bland Englands bästa målvakter. Sagar är känd för sin tapperhet, smidighet och anmärkningsvärda förmåga att stoppa svåra skott. Han blev en älskad figur på Evertons hemma arena Goodison Park.

Ted spelade en viktig roll i Evertons framgångar under sin tid mellan stolparna, och hjälpte klubben att säkra flera ligatitlar och FA-cuper. Sagars bidrag till engelsk fotboll var inte bara begränsade till klubbnivå; han representerade också Englands landslag vid några enstaka tillfällen. Hans arv som en av Evertons största målvakter någonsin består till denna dag, vilket befäster hans status som en ikon för denna vackra sport.

9. Gordon West – “Den Sista Försvarslinjen”

Namn: Gordon West
Född: 24 april 1943
Stad: Darfield
Klubbar: Everton, Blackpool, Tranmere Roovers
Egenskaper: Exceptionellt smidig, pondus
Landslag: 3 matcher
Smeknamn:

Gordon West, en annan Everton-legend, lämnade ett outplånlig arv till den engelska fotbollen med sina exceptionella skicklighet mellan stolparna och orubbliga engagemang för sitt hantverk. West kom till Everton i början av 1960-talet och etablerade sig snabbt som en av de bästa målvakterna i landet.

Hans smidighet, reflexer och tunga närvaro i straffområdet gav honom beundran från både fans och motståndare. West spelade en avgörande roll i Evertons framgångar under 1960- och 1970-talen, inklusive en FA-cuptriumf 1966. Hans konsekvens och pålitlighet mellan stolparna gav honom en plats i Everton fansens hjärta och cementerade hans status som en av Englands bästa målvakter.

10. Tony Waiters – “Englands Bästa Utvecklande Målvakt”

Namn: Anthony Keith Waiters
Född: 1 februari 1937
Stad: Southport
Klubbar: Burnley, Blackpool, Maxclesfield, Bishop
Egenskaper: ledarskap, kommunikation, taktisk förståelse
Landslag: 5 matcher
Smeknamn:

Tony Waiters är vördad som en av Englands bästa målvakter, känd för sina exceptionella organisatoriska färdigheter och taktiska skarpsinne. Waiters njöt av en framgångsrik karriär när han spelade för klubbar som Blackpool och Burnley, där han visade upp sina skicklighet i målet och ledarskap på planen.

Men det var hans arbete utanför planen som verkligen skilde honom åt. Efter att ha gått i pension övergick Waiters till coachning och ledning, där han gjorde betydande bidrag till utvecklingen av framtida målvakter. Hans innovativa inställning till träning och matchförberedelser bidrog till att revolutionera målvakternas roll i engelsk fotboll och lämnade en bestående inverkan på spelet.

Tony skrev böcker om hans fotbollskunskaper och sitt coachande. Han kom även att väljas in i Canadian Soccer Hall of Fame 2001 och i British Columbia Sports Hall of Fame 2019.

Comments are closed.