STADIO: Olympiastadion i Kiev – (Ukrainas Megastadio)

Kapacitet: 70 050 åskådare
Invigning: År 1948
Internationellt namn: Olympic NSC
Placerad: Mitt i centrala Kiev, vid floden Djneprs västra strand.
Adress: Bolshaya Vasilkovskaya gatan., 55 (Pecherskiy distriktet)
Avstånd från centrum: 2 km från tunnelbanestationen Madjan Nezalzhnosti

1. Kievs fotbollsarena

Kievs Olympiastadion är Ukrainas national fotbollsarena och arenan har under senare år genomgått en stor renovering inför EM 2012. Kievs olympiastadion tar 70 050 åskådare.

Olympiastadion börjad byggas redan 1936 och ritningarna gjordes av Michel Gretjina och fick under den tiden namnet: Republikanska Centralstadion, som senare blev republikanska stadion. Den ersatte då den gamla arenan som hette: Röda stadion, som öppnades 1923.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Den hade 50 000 platser och det var tänkt att den skulle invigts år 1941, men samma dag så började det stora fosterländska kriget (Sovjetunionens krig mot Nazisttyskland under 2:a världskriget). Så den rätta invigningen fick vänta till år 1948.

ARENA NÖRDEN – Största Fotbollsarenorna i Storbritannien – (Ranking)

Kiev StadionUkrainska cupfinalen  Den Ukrainska cupfinalen spelas alltid varje år på Kievs olympiastadion.

Alla finalerna 1992–2007 spelades här, men p.g.a. renoveringen inför EM 2012 så har finalmatchen sedan dess varit tvungen att spelats på andra arenor.

See also  11 av Tysklands Bästa Fotbollsmålvakter - ("Katten" & "Galningen")

2. Europamästerskapet i fotboll 2012

EM i fotboll spelades i Polen och i Ukraina 2012. Och 3 gruppspelsmatcher i grupp D, med länder som Ukraina, Frankrike, England och Sverige spelade på just Kievs olympiastadio.

HEMLIGHETEN – Så Vinner du på Rätt Resultat – (SPELKNEPET)

Sverige spelade alla sina 3 gruppspelsmatcher i Kiev och därtill så spelades en kvartsfinal och själva finalenen ägde rum på Kievs olympiastadion, det är alltså där som europamästarna i fotboll 2012 avgjordes. Sverige hade dessutom delad träningsanläggning här på hemmastadion för Ukraina.

3. Redo att ta emot alla fotbollspelare

Renoveringen utav Kievs olympiastadion blev klar precis innan EM skulle avgöras och var då redo att ta emot alla de fotbollsspelare + deras fans som skulle göra upp om vem som skulle bli Europas bästa lag i fotboll 2012. Kievs olympiastadion är en utav världens största och den näst största i östra Europa.

ARENOR – Världens 22 Största Fotbollsarenor  – (Mästerverk)

Under många år så har olympiastadion gått under namnet “the Republican Stadium” men sedan år 1996 så är den mer känd som Olympci NSC (Olimpiysky National Sports Complex). Efter renoveringarna i början av 60-talet så hade olympiastadion en kapacitet av mer än 100 000 åskådare, men detta reducerades senare till 83 450. Idag så kan stadion ta emot 70 050 åskådare. Men under EM 2012 så kommer det vara begränsat till 68 005 åskådarplatser.

4. Sveriges matcher på olympiastadion

11 Juni          20.45             Ukraina – Sverige
15 Juni          20.45             Sverige – England
19 Juni          20.45             Sverige – Frankrike

5. Ombyggnationer

Det var många misstag som gjordes under påskyndandet av arenan. Särskilt med att arenan placerades i en öst-västlig riktning istället för det vanligaste: nord-sydliga. År 1934 när makten förflyttades till Kiev så drogs planerna upp för en ny arena och år 1936 påbörjades bygget av den nya, som sagt var ritades av arkitekten Mykhailo Hrechyna (1902–1979).

See also  Casino Jobb Guide: (12 Jobb) - Dealer, Kundsupport, Innehåll, SEO

Hrechyna har sedan dess varit ansvarig för alla arenans renoveringar fram till 1980. Hrechyna är mannen bakom många av byggnaderna i Kiev, bl.a. sportpalatset (i närheten av arenan), bostadsområdet Komsomolsky vid Dnipro Raion, Hotel Rus, en byggnad tillhörande Trade-Industrial Chamber och även Hotel Tarasova Hora i Kaniv.

LATINO FOTBOLL – Dom Största Fotbollsarenorna i Sydamerika

Den 1 december år 2008 påbörjades renoveringen när en vinnare bland de oräkneliga anbuden hade korats. Arenan öppnades åter officiellt utav Ukrainas president Viktor Yanukovych den 8 oktober 2011.

6. Tunnelbana till Kievs olympiastadion

Kiev TunnelbanaDet finns ett antal tunnelbanestationer inom gångavstånd från arenan: “Olimpiiska”, (även kallad “Republikens Stadion”) ligger ca 300 m från arenan. Den andra är “Sportpalatset”,som ligger ca 400 m från arenan.

Däremot så finns det ingen direkt linje till flygplatsen Boryspil. Den närmaste vägen är via tunnelbanestationen “Boryspilska”, som ligger 18 km från flygplatsen.

Comments are closed.