11 TIPS: Hur Man Vinner på Handikappspel – (“Riktigt Bra”)

Det finns massor med tillgängliga marknader för spel på fotboll, 1X2, rätt resultat, båda lagen gör mål och första målskytt är några av de mest populära och lättförståeliga.  Men det finns gott om andra alternativ när man spelar på fotboll och ett av dessa är handikappspel.

Hur många gånger har du tänkt att du ska spela på en fotbollsmatch, tittat på spelmarknaderna online, sett ett handikappspel och valt att strunta i det för att du inte vet vad det är?

SUPERLISTAN:

LÄS MER – Bettingsidor med Bäst Handikappspel – (“Grym Lista”)

Du vet kanske var det är men har aldrig tagit steget?  Oavsett vad du tänker om handikappspel, kommer du att bli upplyst med våra tips om hur man vinner mer på handikappspel.

I den här artikeln kommer du att få reda på en hel del om marknaden handikappspel, inklusive:

 • Vad är handikappspel?
 • Hur fungerar handikappspel?
 • Vilka ligor bör man spela på?
 • Vilka är de bästa spelsidorna?
 • hur kan du vinna mer med handikappspel?

Ta reda på svaren på dessa frågor och mycket mer genom att fortsätta läsa nedan.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Förklaring av Handikappspel

Handikappspel är något som är väldigt nytt för de som är nya med att spela på fotboll men som tur är, är det enkelt att förstå. Handikappspel är populärt när ett bra fotbollslag spelar mot en svagare lag.

För att balansera ut spelplanen och göra matchen mer intressant för spelare kommer spelbolaget att öppna marknaden för handikappspel och ge favoriten en nackdel i början av matchen och ge underdogen en fördel.

Exempel

Låt oss ta en titt på finalen i Champions League 2018/19, sextondelsfinalen mellan Manchester City och Schalke 04.

Manchester City vann den första matchen i Tyskland och är spelbolagens favorit att vinna Champions League. De vann den första matchen med 3-2 till oddsen 1.17 att vinna den andra matchen, vilket gör dem till storfavoriter.

SUPERTIPSET:

LÄS MER – Spelmarknaderna för Kombinationsspel – (“DOM BÄSTA”)

Du tror att spelbolagen har rätt och att Manchester City kommer att vinna matchen lätt.  Men det  är ganska meningslöst att spela på odds till 1.17 och det är där handikappspel kommer in.

Marknaden för handikappspel ger Manchester City (-2) till odds på 2.10.  Till odds på 1.17 skulle ett spel på 100 kr ge 117 kr men genom att använda handikappodds på 2.10 skulle en eventuell vinst ge 210 kr.

För att spelet ska vinna måste Manchester City vinna matchen med 3 mål.  De -2 som syns vid oddsen hänvisar till mål och därmed startar Manchester City matchen med 2-0 i underläge i detta spel.

Om Manchester vinner matchen med 1-0, förlorar de med 1-2 i detta specifika spel och du förlorar din insats. Men omm matchen slutar 2-0 till Manchester City, är slutresultatet i detta specifika spel 2-2 och du förlorar. Om Manchester City vinner med 3-0, är resultatet i detta specifika spel 3-2 till fördel för Manchester City och du vinner spelet.

Nu när du vet hur marknaden handikappspel fungerar, låt oss ta en titt på några tips för hur man vinner mer på handikappspel.

 • Balanserar spelplanen
 • Ger det svagare laget en fördel
 • Målen är skillnaden
 • Gör potentiellt tråkiga matcher intressantare

2. Använd de Bästa Spelsidorna

Det är viktigt att använda de bästa spelsidorna, inte bara i handikappspel, utan även för alla andra former av spel.  Du bör lägga dina handikappspel hos spelbolag som har rätt licenser, certifikat, bra kundtjänst och ett urval av betalningsmetoder.

See also  GÖRA EN COMEBACK: Vinna Stort i 2014 års FIFA-Mästerskap

Med detta på plats, måste du titta på utbudet av marknader för handikappspel. Du bör inte spela hos en sida som inte erbjuder många handikappspel. Du vill kunna klicka på en fotbollsmatch med vetskapen om att det kommer att finnas handikapp odds, istället för att leva i förhoppningen om att det kommer att finnas handikapp odds.

HELA LISTAN:

LÄS MER – Bästa Bettingsajterna Spelarna Väljer – (“UPPDATERAD”)

Du kommer att slösa bort en hel del tid om du hela tiden måste leta efter olika spelbolag  eftersom ditt valda spelbolag inte erbjuder handikapp odds.

 • Kolla licenser och certifikat
 • Leta efter handikapp odds
 • Använd bara om det finns vanliga handikapp odds tillgängliga

3. Hitta de Bästa Oddsen

Handikappspel kan vara en ny form av spel på fotboll för vissa personer men samma principer gäller när det kommer till att hitta de bästa oddsen. Du måste spela på handikappspel genom att använda de bästa oddsen som finns.

Öka dina potentiella vinster genom att spela till de bästa oddsen och, i de flesta fall, kan det ta ett par sekunder att jämföra oddsen hos olika spelbolag.  Du kan gå miste om en hel del pengar under ett år om du accepterar de första bästa oddsen i handikappspel.

ODDS LISTAN:

LÄS MER – Spelsajter med dom Bästa Oddsen

Ta den lilla tid som krävs för att hitta bästa möjliga odds för ditt handikappspel och skörda framgångarna när du lägger ett framgångsrikt spel.

 • Leta efter de bästa oddsen
 • Använd jämförelseverktyg
 • Var inte lat, leta

4. Lagform

Innan du lägger ett handikappspel måste du kolla formen hos båda lagen som är inblandade. Detta innebär den generella formen, formen i just den tävlingen och form hemma/borta.

Du kan till exempel hitta ett lag som Porto som har en otrolig form i den portugisiska ligan och som startar de flesta matcherna som favoriter. Du skulle ha använt ett handikappspel när du lägger ett spel på Porto att besegra ett sämre lag in den portugisiska ligan.

HEMLIGHETEN:

LÄS MER – Så Vinner du på Rätt Resultat – (SPELKNEPET)

Men när de spelar i Champions League, är formen inte lika bra och därför bör du undvika att använda handikappspel som spelar på denna tävling.

När man analyserar form i handikappspel, bör man titta på lag som är dominanta och du kan sedan lägga ett spel och känna dig säker på att de kan överkomma handikappet som de har belagts med.

Manchester City eller Liverpool spelar hemma i Premier League mot lag från den nedre halvan av tabellen är ett bra exempel.

 • Form hemma och bort är viktigt
 • Titta på just den turneringen
 • Hitta dominanta lag

5. Spela på Storfavoriter

Detta för oss till vårt nästa tips för handikappspel, vilket är att spela på storfavoriter.  Det kan vara frestande att spela på en underdog och hoppas att de kan göra det  svårt för favoriten, men du bör alltid backa storfavoriten när du använder handikappspel.

Även om man kan aldrig garantera att ett spel kommer att gå in och du bör aldrig spela för mer än vad du har råd med, kommer du alltid att ha en större chans att vinna om du backar storfavoriten i handikappspel.

FOTBOLLSPROFFSET:

LÄS MER – Hur man Vinner på Fotboll – (Steg för Steg)

Tänk på det i termer om att göra låga odds bättre så kommer du att börja se varför.  Ta vårt exempel med Manchester City ovan.  Om de spelar hemma i Premier League mot Cardiff City och har vunnit alla sina tre senaste hemmamatcher i ligan med 3 mål eller bättre, kommer oddsen för att Manchester City vinner kommer att vinna vara väldigt låga.

See also  HÄST RACING: 12 Största Galopp & Travlopp i Världen - (LISTA)

Men för varje måls försprång du ger Cardiff City, ju bättre blir oddsen.  I detta fall kan du spela på Manchester City (-2) och ändå ha en bra chans att vinna spelet.  Oddsen på handikappspel är alltid bättre när man backar favoriten och om du håller fast vid denna princip kommer det att öka dina chanser till att vinna.

 • Backa alltid favoriten
 • Dominerande lag är bäst
 • Använd lag som är starka hemma

6. Lagnyheter

Lagnyheter spelar en stor roll när man spelar och ett av våra bästa tips för hur man vinner mer på handikappspel är att alltid kolla lagnyheter innan man lägger ett spel.

Om Liverpool spelar hemma mot Burnley i Premier League, kan man anta att Liverpool kommer att gå segrande ur matchen med ett par måls marginal.  Men du tittar på lagnyheterna en timme innan avspark och ser att Liverpool spelar utan Virgil van Dijk, Sadio Mané och Mohamed Salah.

BETTING ENGLAND:

LÄS MER – Bästa Spelmarknaderna på Premier League – (“Vinn Mer”)

Då dessa nyckelspelare saknas blir Liverpool blivit mycket svagare i både försvar och anfall.  Därför minskar deras möjligheter att vinna matchen med en stor marginal och du tveka på att lägga ett handikappspel på Liverpool att vinna.

Föreställ dig att du lägger ett spel på Liverpool (-2) bara för att senare upptäcka att laget saknar dessa tre spelare?  Det finns ingen ursäkt till detta så inte låta det hända dig.

 • Kolla alltid lagnyheter
 • Håll koll på nyckelspelare
 • Spela aldrig om viktiga spelare saknas

7. Statistik På Inbördes Möten

Inbördes möten mellan två lag kan ge en stor insikt i vad som kan hända i en match.  Du ska aldrig räkna med att samma sorts resultat återupprepar sig självt mellan två lag varje säsong, men du kan använda  det för att underbygga dina planer för handikappspel.

Om ett lag har vunnit med 2 eller 3 mål mot ett lag hemma i deras fem senaste möten, kommer du att känna dig säker på att lägga ett handikappspel på dem nästa gång samma match spelas.

BETTING SPANIEN:

LÄS MER – Bästa Spelmarknaderna på Spanska La Liga

Men försök alltid ta reda på betydelsen av matchen du tittar på.  Stoke City vs Liverpool är ett bra exempel och hemmalaget besegrade Liverpool med 6-1 säsongen 2014/15 men följande säsong vann Liverpool matchen med 1-0.

Tidpunkten och betydelsen av en tidigare match bör alltid övervägas innan du lägger ett spel.

 • Kolla statistik på inbördes möten
 • Använd den för att underbygga din plan
 • Kolla betydelsen av föregående match

8. Spelar I Form

Om du planerar att lägga ett handikappspel, vill du vara säker på att laget du backar har spelare som gör mål.  Du vill inte backa ett lag för att övervinna ett handikapp på två mål om deras anfallare har haft svårt för att göra mål.

De skulle till och med kunna spela mot vad som anses är ett svagt motstånd. Men om ett lag inte har någon som kan göra mål, kan det bli svårt.  Försök att alltid backa lag som har spelare som är i målform när du använder handikappspel.

 • Backa lag som har bra målskyttar
 • Kolla anfallarnas form
 • Hitta lag med spelare i bra målform

9. Statistisk Marginal

Det räcker inte alltid med att titta på de fem senaste resultaten och lagnyheter när man ska lägga ett handikappspel.  Du bör även titta på enskilda resultat, det kan vara hela föregående säsong eller de tidigare matcherna under den aktuella säsongen.

See also  LISTA: Schweiz Bästa Fotbollsspelare Genom Historien - (# 10)

Titta på hur många gånger varje lag har vunnit matcher i ligan med en marginal på 2 mål eller bättre.  Du kan till exempel hitta ett lag som ligger på 5:e plats som har vunnit samma antal matcher med en marginal på 2 mål eller bättre som laget som ligger på 15.e plats.

BETTING SVERIGE:

LÄS MER – Spelmarknaderna på Allsvenskan – (9 Bästa i Listan)

Kanske är det så att laget som ligger på 15:e plats mestadels har vunnit mot lagen som ligger under dem i tabellen. Så du bör titta på ett handikappspel nästa gång de möter ett lag som ligger under dem i tabellen.

Om vi tar Premier League-säsongen 2014/15 som ett exempel, slutade Tottenham Hotspurs på 5:e plats i ligan och vann fem matcher med en marginal på två mål eller bättre samtidigt som Hull City slutade på 18.e plats och hade samma statistik.  Så kan det gå och det lönar sig att göra research för att få reda på denna viktiga information innan man lägger ett handikappspel.

Du kan föra statistik över vilket lag som vinner med vilken marginal under säsongen, detta kommer att göra det lättare att hitta rätt information när du behöver den.

 • Gör research på vinstmarginaler
 • Vilka lag vinner med 2 eller fler mål?
 • För egen statistik för enkel referens

10. Lag Som Gör Få Mål

Det finns en enkel regel som du måste följa när du använder handikappspel och det är att hålla sig borta från lag som gör få mål.

Det känns rimligt när man tänker på det eftersom när man använder handikappspel på favoriten att vinna, backar du dem till att överkomma ett underläge.  Om detta lag bara har lyckats göra 1 mål i var och en av deras senaste fem matcher, hur ska de då kunna överkomma ett handikapp på -1?

FOTBOLL VÄRLDEN:

LÄS MER – Bästa Fotbollsturneringarna som Gamblas på

Laget är kanske i form när det kommer till resultat men om de har vunnit merparten av deras matcher med 1-0, tycker du nog att det är osannolikt att de helt plötsligt skulle producera resultat som leder till att de vinner med 3-0.

Det kan handla om tränarens taktik eller spelarna men oavsett vad bör du alltid undvika lag som gör få mål.

 • Undvik lag som gör få mål
 • Håll dig borta från lag som vinner med 1-0
 • Tänk på lagets taktik innan du spelar

11. Orealistiska Handikapp

Om du har smakat på viss framgång med handikappspel kan det bli frestande att testa turen lite extra och öka handikappet med ett eller fler mål för att förbättra oddsen.  Frestas inte att göra detta då du bara kommer att bli besviken över att du inte höll dig till din ursprungliga plan om spelet inte går in.

BETTING ITALIEN: 

LÄS MER – Bästa Spelmarknaderna för Italienska Serie A

Du kan alltid kombinera spelet med ett annat om du vill öka oddsen och du bör helt klart hålla dig borta från höga handikapp, såsom (-4).  Hur frestande oddsen än kan vara, kommer spelbolaget att skratta om du bestämmer dig för att lägga ett sådant spel då det inte är ofta man hittar matcher i de stora ligorna som slutar med en vinstmarginal på 5 mål.

 • Håll kontrollen
 • Öka inte handikappet för att få bättre odds
 • Håll dig borta från orealistiska handikapp

Handikappspel är ett bra sätt för att lägga spel på en storfavorit och förbättra dina odds. Följer du tipsen för handikappspel ovan så kommer du att få en större möjlighet till att vinna handikappspel men kom ihåg att det alltid finns en risk och du ska aldrig satsa mer än du har råd med.

Comments are closed.