LISTA: 11 Största & Bästa Fotbollsturneringarna Att Betta På

Är betting på fotboll din grej? Gillar du att titta på fotboll? Det finns miljontals människor över hela världen som delar denna passion och de letar alltid efter nya och intressanta möjligheter att spela på. Visst är det kul att titta på och betta på fotbollsligor som engelska Premier League, tyska Bundesliga eller spanska La Liga, men det finns något med turneringar som gör dessa tävlingar ännu mer spännande. 

NYA LISTAN – Bettingsidorna som Ger dig Bäst Odds på Fotbollsturneringar – (UPPDATERAD)

Det är anledningen till att många spelbolag har speciella sektioner avsedda för stora fotbollsturneringar. För att hjälpa dig hitta de största och bästa fotbollsturneringarna och lära dig vilken typ av spel du ska lägga på dessa tävlingar har vi utvecklat denna guide.

 • Läs mer om fakta relaterat till dessa tävlingar
 • Hitta de bästa marknaderna att spela på
 • Bekanta dig med deras format

Att betta på fotboll, precis som alla typer av betting, kräver research och det är exakt vad du kommer att få från den här guiden som vi håller på att presentera.

Vi har analyserat de bästa fotbollsturneringarna runt om i världen, vilket innebär att du, oavsett årstid, alltid kommer att kunna hitta något bra att spela på. Så här är listan över de 11 största och bästa fotbollsturneringar att spela på.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. FIFA World Cup (VM)

Betting fifa world cup

Grundades: 1930
Antal lag: 32
Region: Internationell
Nuvarande mästare: Frankrike
Populäraste spelen: vinnare, bästa målskytt

FIFA World Cup är definitivt det mest bevakade evenemanget i denna sport. Det finns många skäl till det. Först och främst spelas detta VM en gång vart fjärde år. Dessutom finns det över 200 landslag som deltar i kvalificeringen och endast 32 av dem når finalen (31 + värdnationen). Det är värt att nämna att det faktum att spelare spelar för sina landslag för prestigen och inte bara för pengarna bidrar till atmosfären.

FOTBOLLSPROFFSET – Hur man Vinner på Fotboll – (Steg för Steg)

När det kommer till att spela på denna fotbollstävling, är det, precis som i alla andra liknande turneringar, mycket svårt att förutsäga resultatet. Ändå finns det ett par intressanta och potentiellt lukrativa spel som ofta läggs. Självklart är ett av de vanligast att spela på vinnaren.

Vanligtvis finns det mellan två och fem lag som anses vara favoriterna innan tävlingen startar. Du bör dock komma ihåg att det alltid finns åtminstone ett lag som anses vara en riktig högoddsare som går till kvartsfinal eller till semifinal.

Till exempel vanns den senaste FIFA World Cup av Frankrike, men de spelade mot Kroatien i finalen, ett lag som var en underdog. Så det är en bra idé att satsa på den vinnaren och att lägga ett spel på ett lag som inte är bland de fem bästa.

TURNERINGSLISTA – 32 Största & Bästa Fotbollsligorna – (“Från hela världen”)

Att spela på den bästa målskytten är ytterligare ett smart drag. För att få fler chanser att vinna den här typen av insatser måste du titta närmare på spelarens nuvarande form och deras prestanda för landslaget under kvalificeringen.

 • FIFA World Cup är världens mest populära fotbollsturnering
 • Nästa gång den här tävlingen (slutspelet) kommer att spelas är 2022
 • Den inkluderar 32 länder från hela världen

2. UEFA European Championship (EM)

Africa Cup Of Nations Betting

Grundades: 1958
Antal lag: 24
Region: Europa
Nuvarande mästare: Portugal
Populäraste spelen: vinnare, antal hörnor och liknande spel

Här är ytterligare ett exempel på en populär fotbollsturnering som inkluderar landslag, men den här gången talar vi om en tävling som äger rum i Europa. Som en kontinent där du kan hitta fotbollsligor av högsta kvalitet och som en plats där fotboll är oerhört populärt är det ganska naturligt att den här tävlingen som inkluderar 24 landslag i slutspelet är så spännande.

SUPERTIPSET – Bästa Spelmarknaderna för Kombspel – (“Välj vinstsumma själv”)

Det finns 55 lag som tävlar i kval för att komma till slutspelet. Det är ingen överraskning att de flesta gillar att spela på en vinnare när det gäller EM. Detta ger dig en chans att heja på ditt lag under tävlingen som pågår under ett par veckor.

Men du bör aldrig lägga alla dina spelpengar på denna satsning eftersom EM är kul på grund av dess oförutsägbarhet. Det är därför som vissa spelare är inriktade på spel som vanligtvis är baserade på ren tur som till exempel antalet hörnor. Med en bra analys kan du kanske också göra bra vinster på spel på antal mål.

 • UEFA European Championship har funnits i mer än 60 år
 • Det inkluderar 24 landslag från Europa
 • Detta är en mycket svår turnering att spela på, men den lovar många roliga stunder
See also  SPELTIPS BASKET: Ligorna, Spelformer, Spelbolag - (GUIDE)

3. Afrikanska mästerskapen

Africa Cup Of Nations Betting

Grundades: 1957
Antal lag: 24
Region: Afrika
Nuvarande mästare: Algeriet
Populäraste spelen: enskilda matcher, vinnare efter första fasen

Några av er tycker kanske att det är lite konstigt, men sanningen är att de afrikanska mästerskapen är en av de äldsta internationella fotbollsturneringarna, inte bara i Afrika, utan i världen. Förr i tiden då fotboll inte togs på så stort allvar i denna del av världen var tävlingen inte särskilt attraktiv.

HEMLIGHETEN – Så Vinner du på Rätt Resultat – (“Tänk till innan”)

Men idag när vi vet att denna kontinent har några riktiga ädelstenar när det kommer till fotbollsspelare, är det en turnering som människor som älskar betting bör se upp för. Kom ihåg att denna turnering spelas vartannat år och det finns 24 landslag i slutspelet.

För att vara ärlig är det inte lätt att förutsäga vinnaren i de afrikanska mästerskapen. Lagen är inte lika jämna som de europeiska lagen och väldigt ofta är de resultat som lagen gjorde när de spelade under kvalet inte relevanta. Dessutom är många av dessa lag beroende av en eller två av deras bästa spelare. Så om de klarar sig bra kommer laget också att spela bra.

Du kan lägga spel på den här cupen hos de flesta spelbolagen. Enligt en del statistik är det populärast (och mest logiskt) att spela på enstaka matcher. Det finns en intressant historia mellan de flesta afrikanska landslag och genom att analysera deras historik före matchen och genom att ta hänsyn till den aktuella formen bör du kunna välja rätt spel.

En annan bra taktik som du som spelare kan använda är att lägga spel på vinnaren efter den inledande fasen (innan 16-delsfinalerna börjar). Detta är tiden då du får en tydligare bild av lagens nuvarande styrka.

 • En mycket gammal tävling
 • 24 deltagande länder
 • Du kan lägga spel hos nästan alla spelbolag

4. UEFA Champions League

UEFA Champions League betting

Grundades: 1955
Antal lag: 32 (slutspel)
Region: Europa
Nuvarande mästare: Liverpool (England)
Populäraste spelen: handikappbetting, över/under antal mål

Alla fotbollsfans känner till UEFA Champions League. Faktum är att vi alla väntar på tävlingen som samlar de bästa spelarna i världen på ett ställe. Detta är en tävling som är utformad för de bästa klubbarna i Europa.

Det finns 32 lag i gruppspelet i UEFA Champions League och majoriteten av dem är stora namn som Real Madrid, Liverpool, Juventus, Barcelona, PSG, Bayern München, Chelsea, Manchester United, etc. Naturligtvis har var och en av dessa matcher potential att bli en episk match, särskilt när tävlingen går vidare till utslagsomgångarna.

SPELTIPSET – 11 Tips för Hur Man Vinner på Handikappspel – (“Bra tänkt”)

Denna klubbturnering är förmodligen ett av de viktigaste evenemangen för spelbolag runt om i världen. Den anordnas en gång om året och varar nästan året runt. Förutom de populära lagen finns det några okända lag som kommer från de nationella ligorna i länder som Vitryssland, Tjeckien och Rumänien. Så det kräver extra ansträngning för att ta reda på mer om vilka spelalternativ du har här.

Men detta ger också spelare en chans att prova spelmarknader som till exempel handikappspel. Det är ofta väldigt enkelt för lag som Real Madrid att göra över 4 mål när de spelar mot “okända” lag. Detta ger dig också en chans att använda över/under-spelen. I samma situation kan du betta på över när favoriterna spelar hemma och under när de spelar borta.

 • Världens bästa klubbtävling
 • Världens bästa fotbollsspelare är en del av denna turnering
 • UEFA Champions League hålls årligen

5. Copa America

Copa america betting

Grundades: 1916
Antal lag: 12/16
Region: Sydamerika
Nuvarande mästare: Brasilien
Populäraste spelen: gruppvinnare, kombinationsspel

Precis som européer är sydamerikaner mycket passionerade när det kommer till fotboll och det är anledningen till att Copa America är attraktiv. Copa America är den sydamerikanska versionen av UEFA European Championship. Den här tävlingen spelas med 12 eller 16 landslag, men den anordnas inte regelbundet.

TV BETTING – Största & Bästa Tv-Programmen – (“Gambla på dom”)

Ibland anordnas den vart tredje år och ibland vart fjärde år. Hur som helst är det stor underhållning för internationella spelare och fans. För att bli en framgångsrik spelare med hjälp av Copa America måste du spendera lite tid på att analysera grupperna. Uppenbarligen har varje grupp en favorit och en högoddsare.

See also  FOTBOLLSVETT: 3 Saker Innan du Satsar på Spansk Fotboll - (SIMPELT)

Den bästa idén är att spela på vinnaren i varje grupp om du är säker på att ett av lagen verkligen sticker ut från mängden. En annan bra lösning är att skapa kombinationsspel. Du behöver inte satsa på en enda match. Hitta helt enkelt två eller flera matcher (lägg inte till fler än fyra matcher även om oddsen är låga) och skapa ett kombinationsspel genom att lägga spel på favoriterna. Glöm inte att några av lagen har en rik historia och dessa dueller är tuffa för favoriterna.

 • Den viktigaste tävlingen som inkluderar landslag i Sydamerika
 • Många olika spelmarknader att välja mellan
 • Det kan vara en bra spelstrategi att välja kombinationsspel

6. FA Cupen

FA Cupen betting

Grundades: 1871
Antal lag: 736
Region: England/Wales
Nuvarande mästare: Manchester City
Populäraste spelen: vinnare, kombinationsspel

Detta är förmodligen en av de äldsta fotbollsturneringarna i världen och den har spelats sedan 1871. Det är nästan 150 år! Fotbollförbundets Challenge Cup, helt enkelt känt som FA Cup, är en utslagstävling i engelsk fotboll som arrangeras varje år. Det finns inga grupper här och spelare har två matcher på sig att bevisa vilket lag som är bättre och gå vidare till nästa etapp.

BETTING ENGLAND – 8 Bästa Spelmarknaderna på Engelska Premier League 

Det ingår totalt 736 lag i denna tävling. När du satsar på matcher i FA Cupen måste du vara väldigt försiktig. Det finns några saker som kan hjälpa dig, men det är inte en enkel sak att förutsäga vilka som vinner dessa matcher även när ett av lagen är en favorit.

Visst ger det prestige att vinna denna cup, men de flesta lagen är fokuserade på de nationella ligorna. Ändå tillhör majoriteten av vinnarna de mest framgångsrika engelska lagen och det är därför en utmärkt idé att spela på vinnaren. Att skapa kombinationsspel i de tidiga faserna där du kan hitta många matcher på en dag är också ett bra drag.

 • FA Cup är den äldsta klubbtävlingen
 • Detta är en tävling som använder ett utslagssystem
 • Att spela på vinnaren är ett väldigt populärt spel

7. DFB-Pokal

DFB-Pokal betting

Grundades: 1935
Antal lag: 64
Region: Tyskland
Nuvarande mästare: Bayern München
Populäraste spelen: vinnare, över/under mål

DFB-Pokal är namnet på den tyska fotbollscupen där lagen från Bundesliga och 2. Bundesliga tävlar varje år. Skaparna av denna cup (det tyska fotbollsförbundet) har beslutat att följa andra fotbollsförbund och har skapat en utslagstävling med 64 lag. Det som gör denna cup kul är att det finns många överraskningar och “stora namn” slås ofta ut tidigt.

BETTING SPANIEN – Bästa Spelmarknaderna på Spanska La Liga – (“Ola Ola”)

Men det är detta som gör DFB-Pokal lite svårt för spelare som är intresserade av att betta på den. Erfarna spelare kommer förmodligen att säga att det är ett av de säkraste spelen som finns att spela på den slutgiltiga vinnaren. Detta är viktigt eftersom de flesta av vinnarna kommer från gruppen av de bästa klubbarna i Tyskland.

Förra året vann Bayern München cupen och de har också vunnit Bundesliga-titeln. Dessutom bör vi nämna att många av spelen slutar med över 2,5 mål, vilket självklart är ett annat spel som du bör försöka lägga. Ibland är det vettigt att backa högoddsarna i denna tävling, särskilt om favoriten är fokuserad på ligan.

 • Detta är den näst viktigaste fotbollstävlingen i Tyskland
 • Det innehåller 64 lag från Bundesliga och 2. Bundesliga
 • Över/under mål är nästan alltid ett bra spel på denna turnering

8. UEFA Nations League

UEFA Nations league betting

Grundades: 2018
Antal lag: 55
Region: Europa
Nuvarande mästare: Portugal
Populäraste spelen: över/under mål, gruppvinnare

Om du är intresserad av att spela på en ny turnering kan du förmodligen inte gå fel med UEFA Nations League. Som namnet antyder sker denna tävling i Europa och omfattar 55 medlemsländer i UEFA. Den första Nations League startade 2018 och slutade 2019 när Portugal vann i finalen.

Nästa börjar 2020 och slutar 2021. Detta är i princip en tävling som används som en ersättning för de regelbundna vänskapsmatcherna som spelas mellan landslag. Det ger också en mer konkurrenskraftig anda till dessa matcher.

BETTING SVERIGE – Spelmarknaderna på Allsvenskan – (9 Bästa i Listan)

Liksom med de internationella vänskapsmatcherna är det inte lätt att gissa det rätta resultatet i en match som är en del av Nations League. Du måste gräva djupare och ta reda på mer om den nuvarande truppen och hur de spelare som ingår i ett specifikt landslag spelar i sina klubbar just nu.

Om du letar efter specifika spel att använda på dessa matcher är vårt förslag att prova över/under mål med hänsyn till den aktuella formen. Många spelare föreslår att spela på gruppvinnare (det finns fyra grupper i denna tävling). Detta är ett bra val eftersom det, trots att det finns överraskande resultat, vanligtvis är favoriten som hamnar på första plats. Det är ett relativt säkert spel och därför är oddsen låga.

 • En ny typ av fotbollstävling
 • Det spelas i Europa
 • 55 landslag från Europa deltar i Nations League
See also  STRYKTIPSET - Så Fungerar & Spelar du - (STRYKTIPSGUIDEN)

9. UEFA Super Cup

UEFA Super cup

Grundades: 1972
Antal lag: 2
Region: Europa
Nuvarande mästare: Liverpool
Populäraste spelen: vilka som vinner matchen (inklusive övertid), asiatiskt handikapp

Vinnarna av UEFA Champions League och UEFA Europa League spelar mot varandra varje år i det som kallas UEFA Super Cup. Så vi kan inte riktigt säga att detta verkligen är en turnering, det är mer som en produkt av två turneringar. Men det faktum att två av säsongens mest framgångsrika europeiska klubbar försöker slå varandra säger mycket om hur attraktiv den här matchen är.

BETTING ITALIEN – Bästa Italienska Spelmarknaderna – (“Ciao Ciao”)

Självklart kan spelarna också dra nytta av denna match. Vad som är bra är att båda klubbarna inte är belastade med något eftersom de redan har vunnit två prestigefyllda titlar och trupperna kommer att spela avslappnat.

Det är förmodligen en av anledningarna till att majoriteten av matcherna under det senaste decenniet har slutat i oavgjort under ordinarie tid, varför du bör överväga att spela på oavgjort eller ge dig på ett spel med ett asiatiskt handikapp bara för att täcka dig själv. Om du tycker att ett av lagen är en favorit, men du vill spela säkert, kan du satsa på vem som vinner matchen inklusive övertid om det är övertid.

 • En tävling som är aktiv i över fyra decennier
 • Du kan välja olika saker att spela på
 • Många matcher i denna tävling har slutat i oavgjort

10. AFC Asian Cup

AFC Asian Cup

Grundades: 1956
Antal lag: 24
Region: Asien
Nuvarande mästare: Qatar
Populäraste spelen: matchvinnare, vinnare

Faktum är att fotboll också har en stark fanbas i Asien. Miljontals människor där följer sina favoritklubbar och landslag. Asiatiska fotbollsförbundet grundade Asian Cup redan 1956. Denna gamla internationella turnering har 24 deltagare som måste kvalificera sig för att komma dit.

SKATT – Skatt på Spel – (“Misstagen som ger dig Fängelse”)

Japan är det mest framgångsrika laget här, men den nuvarande vinnaren (Qatar) var en verklig överraskning eftersom de vann den här turneringen för första gången och de ansågs vara underdogs. Så vad säger den här informationen till oss? Tja, det är alltid bättre för människor som planerar att spela på turneringar som denna att observera de första omgångarna.

Det är förmodligen bättre att vänta på åttondelsfinalen, eller kvartsfinalen och lägga rimliga spel på matchvinnaren. Naturligtvis bör du inte missa chansen att gissa den slutgiltiga vinnaren även om det inte rekommenderas att lägga en stor insats i fall som denna.

 • Detta är en av de äldsta internationella fotbollsturneringarna i världen
 • Det är 24 lag i den slutliga turneringen
 • Japan är det mest framgångsrika laget

1

Supersnabb Registering

Spelbolag dit många svenskar söker sig

Snabb in och uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Tillhör giganterna där ute

Enkel Registrering & Snabba Uttag

Störst på antal spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

11. CONCACAF Gold Cup

CONCACAF Gold Cup

Grundades: 1963
Antal lag: 16
Region: Nordamerika, Centralamerika och Karibien
Nuvarande mästare: Mexiko
Populäraste spelen: bästa målskytt, vinnare

Detta är en av fotbollsturneringarna med det bästa namnet – Gold Cup (officiellt: The CONCACAF Gold Cup). Det inkluderar nationer där fotboll är väldigt populärt som Mexiko och Nicaragua och nationer där fotboll egentligen inte är den största sporten som USA och Kanada.

LATINO FOTBOLL – Största Fotbollsarenorna i Sydamerika – (“Sagolika Byggen”)

I vilket fall som helst är denna internationella cup som grundades 1963 ett annat bra alternativ för passionerade spelare. Det finns 16 lag i slutspelet och var och en av dem har en chans att vinna cupen. Men om vi tittar närmare på vinnarna hittills, kan vi enkelt säga att Mexiko och USA alltid är bland favoriterna.

Så om du vill placera en satsning med låga odds (en relativt säker satsning) kan du inte gå fel om du väljer Mexiko eller USA att hamna först eller åtminstone nå finalen. Du kan också försöka förutsäga turneringens bästa målskytt. Du måste kontrollera anfallarnas nuvarande form i landslagen, särskilt de landslag som har en verklig chans att vinna Gold Cup.

 • En tävling för länder i Nordamerika, Centralamerika och Karibien
 • Det finns 16 landslag slutspelet
 • Mexiko och USA är de mest framgångsrika lagen i denna tävling

Comments are closed.