VANLIG FRÅGA: Vilka är dom Bästa Pokerböckerna? – (12 Pokerböcker)

Är du ett stort pokerfan eller spelar du bara på deltid och letar efter ett sätt att förbättra dina färdigheter och kunskaper inom poker? Är du intresserad av historien bakom spelet poker och hur det utvecklades under åren? Liksom kunskap om de flesta andra aspekterna i livet är pokerkunskap gömd i böcker, av vilka många formade pokerns historia som den är idag.

Vår lista över de bästa pokerböckerna innehåller legendariska böcker som har gjort spelet så populärt som det är idag såväl som nyare titlar som förändrade sättet på vilket spelare ser på pokerstrategier och spelet som helhet.

ÅRETS LISTA:

SE LISTAN – Populäraste Pokersidorna detta år – (DAGLIG UPDATE)

Fortsätt att läsa och få reda på mer om tidernas bästa pokerböcker, författarna av dem och under vilka omständigheter de är skrivna.

Det kommer att hjälpa dig att läsa pokerböcker på denna lista:

 • Förstå poker på en högre nivå
 • Lär dig om pokerns historia
 • Lär dig mer om spelets legender och deras väg till storhet

Utan vidare introduktion, låt oss hoppa rätt in i vår lista över världens bästa pokerböcker. Vi börjar med de som alla pokerspelare bör läsa oavsett vilken nivå han spelar på eller vad han har för avsikter med sin pokerkarriär.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Super/System: A Course in Power Poker

Utgivningsår: 1979
Författare: Doyle Brunson
Typ: Utbildning/Underhållning

År 19679 var pokervärlden mestadels en sluten krets, speciellt om du ville spela med höga insatser. Spelare som Doyle Brunson spelade redan väldigt högt, både i privata spel och på casinon i Las Vegas, men endast en utvald grupp av spelare skulle våga komma nära dessa spel.

POKERSPELET – Hur Man Spelar Texas Holdem – (Steg för Steg)

Efter hans vinster i WSOP Main Event 1975 och 1975, bestämde sig Texas Dolly för att använda hans status som en kommande stjärna och skriva den första omfattande guiden till spelet poker. Den ursprungliga titeln på boken var ”How I Made $1.000.000 Playing Poker” och boken var väldigt omfattande, även med moderna mått mätt.

 • Den första skrivna pokermanualen
 • Undervisar i spelen Texas Hold’em, Draw Poker och Stöt och Omaha
 • Skrevs av den legendariske Doyle Brunson i början av hans karriär

Med över 600 sidor av strategi och anekdoter från Doyles pokerkarriär var Super/System en omedelbar hit och förblev det under flera årtionden framöver. Den ursprungliga boken var väldigt lång och hade ett tungt svart omslag, vilket är anledningen till många i början kallade den för ”Pokerbibeln”.

VINNA MER PÅ POKER:

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Detta måste du lyckas med)

Doyles pokerstatus och kompetens gjorde det möjligt för honom att sälja boken för 100 dollar styck, vilket motsvarar 400 i dollar idag. Boken sålde dock ganska bra och många äldre pokerproffs använde faktiskt den för att förbättra sina kunskaper inom poker.

Doyles Super/System var fortfarande en hit när pokerboomen tog världen med storm och fick ett uppsving i början av 2000-talet när många unga spelare ville lära sig av Pokerns Gudfader. Även om den idag anses vara föråldrad, kan många av de grundläggande begreppen som presenteras i Super/System fortfarande användas på pokerborden. Även om strategin inte längre är relevant, är historierna om Doyles ungdom verkligen läsvärda.

2. The Theory of Poker

Utgivningsår: 1994
Författare: David Sklansky
Typ: Utbildning

The Theory of Poker av David Sklansky som publicerades 1994 anses fortfarande vara den ultimata nybörjarguiden till poker. Om du inte har läst The Theory of Poker, bör du göra det eftersom att denna bok anses vara pokeranalysens uppslagsbok av många pokeranalytiker. Boken innehåller över 270 sidor av ren strategisk diskussion om alla typer av poker begrepp som är intressanta för nybörjare och erfarna spelare.

POKERSPELET – Hur Man Spelar Omaha – (Steg för Steg)

 • Skriven av David Sklansky, en av alla tiders bästa pokerspelare
 • Presenterade nya pokerkoncept som används av den nya generationen av spelare
 • Inkluderar ibland “How to Think Like a Professional Poker Player” i titeln.

Även om Theory of Poker verkligen inte är intressant att läsa för någon som inte gillar poker och inte vill lära sig att spela spelet, kommer nybörjare som vill komma in i spelet på rätt sätt och erfarna spelare som vill lära sig mer om spelet att tycka att den är väldigt intressant.

På många sätt är The Theory of Poker än ännu bättre guide till poker än Doyles Super/System eftersom att den skrevs långt senare och många nya koncept som inte är en del av ”Pokerbibeln” presenteras i den.

DET STORA FUSKET:

POKERFUSKET – Fusket inom Poker – (DU BLEV VARNAD)

Boken kan ibland hittas med undertexten “How to Think Like a Professional Poker Player” eftersom att författaren gjorde det tydligt att han inte försökte ge spelarna svar på frågor, utan snarare lära dem hur man ska tänka i pokersituationer för att agera på samma sätt som professionella spelare gör.

See also  DRAMA VARNING: William Kassouf Orsakar Dramatik på WSOP

3. Harrington on Hold’em

Utgivningsår: 2006
Författare: Dan Harrington
Typ: Utbildning

Dan Harrington vann WSOP Main Event 1995 men byggde också en betydande pokerkarriär utanför just denna titel. Som sådan var han verkligen en man med auktoritet när pokerboomen kom och 2006 bestämde han sig för att använda denna auktoritet och hans trovärdighet i pokervärlden för att publicera en bok som blev den mest sålda pokerboken genom tiderna.

POKERSPELET – Hur Man Spelar Five Card Draw MÖRKPOKER – (Steg för Steg)

 • Den första av en serie pokerböcker av Dan Harrington
 • En komplett guide till världen av pokerturneringar
 • Skrevs när pokern stod på sin topp och blev en hit över hela världen

Harrington on Hold’em är en allmän pokerguide för spelet Texas Hold’em. Utan att fokusera för mycket på specifika situationer, förklarade Harrington många av de viktiga grunderna i poker och hur man närmar sig spelet.

Eftersom utgivningen sammanföll med höjden av pokerboomen blev boomen en omedelbar hit. En mängd unga och kommande spelare läser boken och pokern blev mycket svårare eftersom så många lärde sig av kunskaperna som Dan hade samlat på sig under flera årtionden.

DEN POPULÄRA POKER BLUFFEN:

BLUFFEN – Dessa 13 Pokerbluffar bör du Undvika – (Pokerbluffaren Berättar)

Boken skrevs även av en annan spelmästare, Bill Robertie, som var en schackmästare och en framstående spelteoretiker. Under de följande åren släppte Harrington Volume Two: The Endgame, som fokuserade på spel i slutskedet av pokerturneringar och Volume 3: The Workbook, som var en bok där många pokerhänder och scenarion diskuterades av pokermästaren.

4. The Body Language of Poker (Caro’s Book of Poker Tells)

Utgivningsår: 1994
Författare: Mike Caro
Typ: Utbildning

Idag är poker ett spel som spelas av hundratals unga matematiker som använder den optimala strategin och aldrig fattar beslut baserat på impuls. Förr i tiden var poker ett väldigt annorlunda spel där de flesta människor inte visste vilket som var rätt drag och förlitade sig på att de var ”street-smart” för att slå sina motståndare.

POKERSPELET – Hur Man Spelar Seven Card Stud – (Steg för Steg)

 • Lär spelare om ”tells” och hur de ska läsa andra spelare vid pokerbordet
 • Användbar för att lära sig att dölja sina egna ”tells”
 • Ibland ifrågasatt på grund av Caros uppenbara brist på framgång i poker

I ett spel som detta var olika rörelser, så kallade ”tells” en mycket större del av ekvationen och Mike Caro var en av spelarna som verkligen gav mycket uppmärksamhet åt ”tells”. Som en mästare på att läsa ”tells”, bestämde sig Caro för att han skulle dela med sig av sina kunskaper och 1994 publicerade han ”The Body Language of Poker” som även kom att bli känd som Caro´s Book of Poker Tells.

SKATTEMISSEN AV SPELARNA:

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag Ger Grova Straff)

Boken beskriver i detalj de vanligaste ”tells” inom poker och rörelser som spelare gör i olika situationer och allehanda små ledtrådar som kan avslöja om en spelare är stark, svag, bluffar eller spelar för värde, etc.

Med tiden har Caro´s Book of Poker Tells ofta ifrågasatts, mestadels på grund av Caros resultat vid pokerborden. Men boken är dock fortfarande en viktig del av mystiken som omger poker och om du är ute efter att spela live poker är den helt klart värd att läsa, oavsett hur viktiga du anser att ”tells” är.

5. Every Hand Revealed

Utgivningsår: 2008
Författare: Gus Hansen
Typ: Utbildning/Underhållning

Gus Hansen som är känd som the Great Dane är en av pokerns största ikoner. Med hans extremt aggressiva inställning till spelet och hans charmiga uppenbarelse har Gus skaffat sig miljontals fans runt om i världen. År 2008 när Gus dominerade i pokervärlden skrev han Every Hand Revealed, en bok som närmar sig Hold’em och bryter ner, hand för hand, hur en pokerturnering ska spelas.

POKERSPELET – Hur Man Spelar Badugi – (Steg för Steg)

 • Skrevs av The Great Dane, Gus Hansen
 • Lärde pokerspelare den nya hyper-aggressiva pokerstilen
 • Ansågs länge vara en av de bästa böckerna om turneringspoker

Gus aggressiva stil under 2008 var fortfarande framgångsrik och de flesta pokerproffsen förstod ännu inte vad han gjorde. Hans strategier var djärva och oväntade och de hjälpte honom att vinna ett antal stora turneringar i flera år i rad.

En annan stor pokermästare, Chip Reese, skrev bokens förord och uppgav att Gus strategier hade fått honom att ompröva några av hans egna spel och strategier och fått honom att tänka på poker från ett annat perspektiv. En pokerbok behöver knappast några varmare rekommendationer än så då den bortgångne Chip Reese fortfarande anses vara en av de största pokerspelarna som har gått på denna jord.

6. Ace on the River

Utgivningsår: 2,005
Författare: Berry Greenstein
Typ: Utbildning/Underhållning

Berry Greenstein är ytterligare en av de mest färgstarka karaktärerna i pokervärlden. Under årens lopp har Berry vunnit miljoner på att spela pokerturneringar och cash games och har förtjänat smeknamnet ”Robin Hood of Poker” för att dela sin rikedom med de mindre lyckligt lottade och skänka pengar till välgörenhet.

POPULÄRASTE SPELET – Hur Man Vinner i Texas Holdem – (“Vad du måste veta”)

 • Berry Greensteins titt in de professionella pokerspelarnas värld
 • Både pedagogisk och roliga att läsa
 • Undervisar i pokerstrategier, etikett och acceptabelt beteende vid borden
See also  LISTA: 12 Grymma Resor för Gamblers (Live spel) - "Riktigt Kul"

År 2005, precis när pokerboomen hände, skrev Greenstein Ace on the River, en insiktsfull bok som diskuterade både pokerstrategier och pokervärlden i allmänhet. I boken tar Berry en titt på olika typer av spelare och nämner otaliga anekdoter från hans karriär inom poker och tid i kretsen.

Boken är full av kloka ord och citat samt verkliga händelser från pokerturneringar och cash games som Berry var inblandad i. Utöver anekdoterna går boken igenom olika pokerhänder och scenarion som kan hända när du spelar poker och förklarar pokermästarens tankeprocess i dem.

VARIERA DITT POKERSPELANDE:

VARIATION – Populära Pokerspel – (LISTADE)

Till denna dag är Berry Greenstein en av tidernas storheter inom poker och hans pokerbok är fortfarande något som kommande spelare bör läsa innan de hoppar in i pokervärlden. Även bokens titel, Ace on the River, har mycket att lära unga pokerspelare som oftast inte är förberedda på förluster och nedgångar som är en oundviklig del av spelet.

7. The Professor, the Banker and the Suicide King

Utgivningsår: 2005
Författare: Michael Craig
Typ: Biografi

På tidigt 2000-tal var poker ett annat spel än det är idag, Las Vegas var fortfarande mitten av allt. Det var runt den tiden som en miljardär och bankir vid namn Andrew Beal kom till Vegas och började spela poker mot några av de bästa pokerspelarna i världen. Det som hände under de följande åren är det viktigaste ämnet i The Professor, the Banker and the Suicide King.

LISTAN – Pokerdokumentärer att KOLLA IN – (Dom Bästa Listas)

 • En biografi om Andy Beal v The Coorporation
 • Boken berättar historier om hur proffsen i Las Vegas mötte en miljardär och spelade av honom flera miljoner dollar
 • Berör många olika aspekter, inklusive hur The Coorporation nästan gick i konkurs

Boken beskriver i detalj flera pokermatcher mellan Beal och ”The Corporation”, en grupp professionella spelare som poolade sina pengar och turades om att spela mot miljardären.

Under dessa tre år förlorade Beal flera miljarder på pokerborden mot spelare som Todd Brunson, Doyle Brunson, Ted Forest, Howard Lederer, Jennifer Harman, Chip Reese, Phil Ivey, Gus Hansen med flera. När allt var klart var pokerringen från Las Vegas mycket rikare och Beal svor på att aldrig spela poker igen.

POPULÄRASTE & ROLIGASTE KORTSPELEN

MEGALISTA – Roligaste Kortspelen – (“MEGALISTA”)

Det kan vara bra att läsa The Professor, the Banker and the Suicide King för alla som älskar poker och njuter av historierna, karaktärerna och de situationer som uppstår i pokermatcherna. Även om den här boken inte kommer att lära dig pokerstrategier eller hur man läser motståndares pokerface, kan den lära dig hur man skall närma sig att spela mot spelare med ett stort saldo och hur de bästa pokerspelarna tjänar en massa pengar på att spela mot amatörer med djupa fickor.

8. The Mental Game of Poker

Utgivningsår: 2011
Författare: Jared Tendler och Berry Carter
Typ: Mindset/Psykologi

Ursinne, rädsla, för säker, medkänsla och motivation spelar alla en stor roll i poker. Att kunna alla dina odds, kombinationer och spelstorlekar utantill blir irrelevant när dessa element som vanligtvis kallas för ”Tilt” kommer in i spel på pokerborden och boken The Mental Game of Poker handlar om just detta problem.

SPELARE – Bästa Finska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

 • Anses vara en av de bästa böckerna om pokerns psykologi
 • Lär spelare hur man närmar sig spelet och tänker om pokersituationer
 • Diskuterar begrepp som tilt och fattning väldigt utförligt med exempel och övningar

När du spelar på pokerborden kommer du ofta se spelare som blir helt galna och börjar kasta runt sina marker eller helt enkelt spela som om inget spelar någon roll och låta korten fatta alla beslut. Det är vid detta tillfälle som sådana spelare förlorar alla möjligheter att faktiskt kunna spela ut sina motståndare och turen blir den enda avgörande faktorn.

The Mental Game of Poker är en bok som försöker lära pokerspelare om mentala processer bakom ilska, rädsla och självförtroende och hur man besegrar tilt och alltid spelar sitt bästa möjliga spel. Enligt författarna av denna bok är det mentala spelet en avgörande del av poker och att spela ett bra mentalt spel är lika viktigt som att spela ett bra tekniskt spel.

SPELA STORA TURNERINGAR

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

Pokerspelare som vill be proffs eller som redan spenderar många timmar vid borden kommer enkelt att kunna dra nytta av att läsa denna bok eftersom boken verkligen förklarar hur man håller motivationen uppe under dåliga sessioner, när man ska sluta och när man ska fortsätta spela och hur man ska närma sig olika situationer som är helt oundvikligt vid pokerborden.

9. Power Hold’em Strategy

Utgivningsår: 2,008
Författare: Daniel Negreanu
Typ: Utbildning

Under 2008 var antagligen Daniel Negreanu pokervärldens bästa turneringsspelare. Även om det har kommit fram många nya unga talanger sedan dess är Daniel kvar på toppen och fortsätter att spela mot dem utan rädsla.

När Power Hold’em Strategy gav ut, presenterade Daniel konceptet ”small bets” inför världen. Det är en stil som kan användas för att spela turneringspoker utan att ge sig in i stora potter utan en särskilt bra anledning och det har fungerat väldigt bra för honom.

See also  GUIDE - Steg för Steg - (Spela Omaha Poker) "USA Poker?"

SPELARE – Bästa Danska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

 • Skrevs av Kid Poker när han var på toppen av sin karriär
 • Presenterar tillvägagångssättet ”small bets” i poker
 • Användes av många pokerproffs att få igång deras turneringskarriärer

År 2004 upplevde Daniel sitt bästa år då han vann fler titlar än vad någon annan någonsin har gjort. Hans resultat i turneringspoker gav honom gav honom all rätt att skriva den ultimata guiden till turneringspoker och det är precis vad denna bok är.

Även om moderna turneringar har förändrats på många sätt med många aggressiva spelare som driver spelet och bygger större pottar, är Daniels bok om ”small bets” fortfarande väldigt relevant i turneringar med lägre insatser. Det relativt enkla tillvägagångssättet kan även användas vid högre insatser.

Om du är en spelare som spelar turneringspoker och inte har så mycket erfarenhet och letar efter ett sätt att förbättra ditt spel är Power Hold’em Strategy av Daniel Negreanu helt klart en av de bästa böckerna som du bör överväga att läsa.

10. Play Poker Like the Pros

Utgivningsår: 2003
Författare: Phil Helmuth
Typ: Utbildning

Phil Helmuth är en av de mest kontroversiella figurerna inom poker och trots hans enorma framgångar inom poker är hans kvaliteter som pokerspelare omtvistade av många toppspelare och pokerfans. År 2013 beslutade sig Phil för att skriva en pokerbok kallad Play Poker Like the Pros och precis som andra spelare förespråkade han samma stil som han själv använde vid borden.

SPELARE – Bästa Amerikanska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

Play Poker Like the Pros satte igång en lika stor debatt som Phils själva personlighet. Även om många, speciellt hobbyspelare och fans, älskade boken, ansåg många proffs att den inte höll särskilt hög kvalitet och att den inte var en bra resurs för att lära sig poker.

Oavsett vad som fanns i den, lyckades Phil få boken att hamna på New York Times bästsäljarlista, något som ingen annan pokerbok har gjort. Men än idag diskuterar man exakt hur värdefull Phils bok har varit för pokerspelare.

POPULÄRA POKERLISTAN

SPELLISTAN – Bästa & Nyaste Pokerspelen – (“Här är alla”)

Idag är de strategier som Phil förespråkade helt klart omoderna men 2003 fungerade de antagligen ibland. Även om den här boken inte kommer att hjälpa dig att revolutionera ditt pokerspel, är den verkligen värt en läsning eftersom den visar upp en hel del av pokerns historia sett från en av dess mest ikoniska spelare.

 • Kontroversiell pokerbok av Phil Helmuth
 • Hamnade på New York Times bästsäljarlista
 • Förespråkade ganska primitiva strategier som är föråldrade i det moderna spelet

11. Raiser’s Edge

Utgivningsår: 2,011
Författare: Bertrand Grospellier
Typ: Utbildning

Franska fenomenet Bertrand ”Elky” Grospellier är en av de största genom tiderna inom turneringspoker. Elky blev pokerspelare under pokerboomen och han gick från att spela TV-spel professionellt till att spela poker.

SPELARE – Bästa Brittiska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

 • Avancerad strategi i pokerturneringar från Elky
 • Schackmästare och pokerproffs har varit med och skrivit boken
 • Lär ut en modern turneringspoker för en ung generation av spelare

Elky spelade både online och live och nådde stora framgångar i live pokerturneringar. Därmed är hans bok Raiser Edge också inriktad på turneringspoker. Tony Dunst, Tysen Streib och Lee Neson har också varit med och skrivit boken och den anses var en av de bästa böckerna om turneringspoker böcker som någonsin har skrivits.

Som titeln antyder handlar Raiser’s Edge om en aggressiv inställning till poker, något som Elky alltid förespråkade. De som såg Elky spela under hans bästa år vet vilka koncept som kan hittas i boken, samtidigt som de som inte gjorde det kan bli lite överraskade av det extremt aggressiva tillvägagångssätt som den franska mästaren ofta valde att använda sig av.

12. Let There Be Range

Utgivningsår: 2008
Författare: Cole South & Tri Nguyen
Typ: Utbildning/Online Poker

Cole South anses ofta vara en av de bästa pokerspelarna online som någonsin spelat och när han publicerade en bok 2008 ville alla ha ett exemplar. Tyvärr så kostar ett exemplar av denna e-bok över 10 000 kr men det hindrade inte många kommande spelare från att köpa den då innehållet ansågs revolutionerande.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Som bokens titel antyder var denna bok först med att införa begreppet om ”range” till allmänna pokerbefolkningen. Idag är ordet ”range” ett som du kommer att höra i alla seriösa pokerdiskussioner, men på den tiden var folk var mer fokuserade på att tänka på enskilda händer och var ännu inte är bekanta med att skapa ”range” och anpassa spel efter motståndarens ”range”.

Let There be Range förändrade hur spelare med små och medelstora insatser närmade sig poker online och hjälpte många spelare under pokerns gyllene era att skapa betydande saldon utan att spela med höga insatser. Begreppen i denna bok används fortfarande, vilket gör Let There be Range till en av de mest relevanta böckerna på denna lista.

 • Avancerad pokerbok skriven av online poker fenomen
 • Presenterade pokerkonceptet ”range” för den allmänheten
 • Ansågs banbrytande och säljs för en absurt pris

Comments are closed.