Experten Förklarar: Vad Är Död Mans Hand I Poker?

Har du någonsin hört talas om död mans hand i poker? Den här termen kan verka lite morbid, men faktum är att det här är en av de mest kända pokerhänderna genom tiderna. Naturligtvis finns det många andra pokerhänder med intressanta smeknamn, men den här är definitivt bland de mest spännande.

UPPDATERAD – Pokersidor som Rankas Högst bland Spelarna – (ÅRETS LISTA)

Innan vi går in på detaljer och börjar förklara vad död mans hand handlar om, låt oss nämna att den här speciella pokerhanden innehåller två kortpar (fyra kort totalt).

Generellt sett består pokerhänder med smeknamn av tre eller fler kort. Om du vill veta mer om denna speciella pokerhand, bör du följa vår guide.

 • Upptäck historien bakom den död mans hand
 • Ta reda på värdet av denna specifika hand i poker
 • Läs mer om arvet från denna hand

Vi har forskat, konsulterat experter och hittat alla saker som spelarna förmodligen vill veta om död mans hand. Fortsätt läsa den här guiden för att får reda på ett par intressanta fakta.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Wild Bill Hickok

1. Berättelsen bakom död mans hand

Det finns många legender och berättelser om denna pokerhand, men enligt experter döptes död mans hand efter en hand som James Butler Hickok hade. Många av er kommer förmodligen att känna igen denna herre som Wild Bill Hickok, en folkhjälte från det amerikanska vilda västern. Han var en man med många talanger och en passionerad pokerspelare.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

Så Wild Bill Hickok spelade femkorts stötpoker med Jack McCall och några andra spelare i Nuttal & Mann’s Saloon i Deadwood, Dakota i augusti 1876. McCall beslutade sig för att döda Hickok vid ett tillfälle och sköt honom i baksidan av hans huvud. Det visade sig att den sista pokerhanden som Hickok hade bestod av ett par svarta ess och svarta åttor. Denna pokerhand blev känd som död mans hand.

Saloon Shoot

På grund av det faktum att han var en folkhjälte spred sig berättelsen om hans död över hela landet. En besökare tog korten och skrev en bok om händelsen. Vissa experter hävdar att det är omöjligt att säga om pokerhanden inkluderade korten vi har nämnt tidigare, men ändå känner folk idag denna kombination som död mans hand.

 • Denna pokerhand fick sitt namn för att hedra James Butler (Wild Bill) Hickok
 • Han dödades när han spelade femkorts stötpoker
 • Det finns många berättelser om detta pokerspel
See also  SPELBEROENDE: Så Nära Personlig Kollaps är du - (Livsfara)

2. Legenden lever vidare

Det är intressant att även om termen död mans hand användes i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet, finns det ingen skriftlig uppgift som kan bekräfta att denna hand har fått sitt namn efter Wild Bill Hickok. Situationen förändrades dock på 1920-talet.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

År 1926 skrev Frank J. Wilstach nämligen en biografi om Wild Bill Hickok och han använde denna berättelse i sin bok. Författaren har spenderat mycket tid på att forska kring denna folkhjältes liv och vi kan betrakta honom som en relevant källa. Oavsett historiens äkthet anser de flesta att den sista pokerhanden som Wild Bill Hickok hade var död mans hand.

Par Knektar

Det är värt att nämna att det finns några andra saker som kan ha lett till skapandet av denna term. Till exempel i en encyklopedi som publicerades 1903 beskrivs död mans hand som en kombination av ett par knektar och ett par sjuor. En artikel i Grand Forks Daily Herald från 1886 beskriver denna pokerhand som en kåk som innehåller ett par tior och tre knektar.

 • Denna term har använts sedan 1800-talet
 • 1926 förknippades den med Wild Bill Hickok för första gången
 • Det finns beskrivningar av död mans hand i några andra böcker före 1926

3. Död mans hand är fortfarande populär än idag

Det verkar som att berättelsen om den förbannade och dåliga pokerhanden har fått många människors uppmärksamhet sedan den släpptes för första gången på 1920-talet. Vi har sett många referenser till denna berömda pokerhand under de senaste decennierna.

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Hänvisningar i filmer och på TV

Untouchables var en mycket populär TV-serie i början av 1990-talet. I ett av avsnitten finns det en skottstrid mellan medlemmarna i den italienska och den irländska maffian medan de irländska mafiosos spelar poker. När poliserna kommer till platsen för att undersöka händelsen har en av spelarna ess och åttor i händerna.

X-Files Serien

Till och med den berömda TV-serien X-Files har nämnt den berömda död mans hand. I ett av avsnitten spelar en av avsnittets huvudpersoner poker med Agent Dana Scully. Kameran är fokuserad på karaktärens pokerhand – en kåk som innehåller tre ess och två åttor.

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag Ger Grova Straff)

Den amerikanska TV-serien, Quantum Leap, har en ännu mer direkt referens till denna pokerhand. Nämligen, i det första avsnittet av det här tv-programmet, när en spelare vill rigga ett pokerspel genom att dela svarta ess och åttor till en annan spelare, säger en av huvudpersonerna att de har känt igen död mans hand.

See also  KLURINGEN: Hur man blir rik på Poker - "Går det fortfarande?"

Mindre än 15 år efter att död mans hand hade kopplats till Wild Bill Hickock, nämns död mans hand i en film som heter Frontier Marshal där Wyatt Earp är i huvudrollen (spelad av Randolph Scott). Han har en pokerhand som består av ess och åttor. I en cowboyfilm från 2018 som heter The Ballad of Buster Scruggs av bröderna Coen, visas denna pokerhand i den första vinjetten. Det finns ett par andra cowboyfilmer där död mans hand nämns.

 • Död mans hand nämns i många TV-serier
 • Denna pokerhand har också nämnts i många filmer
 • De flesta av dessa filmer är cowboyfilmer

Hänvisningar i böcker och romaner

Det visar sig att död mans hand också var fascinerande för många bok- och romanförfattare. Till exempel har Ken Kesey en hänvisning till död mans hand i sin roman Gökboet. En av huvudpersonerna har en tatuering av pokerhanden på axeln.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Dom Enkla Knepen)

Wild Cards är en populär serie science fiction-antologier och en av böckerna som ingår i den här serien heter död mans hand. I en av Batman R.I.P. serietidningarna, skickar Jokern ett mystiskt meddelande till Batman genom att dela ut kort som innehåller en modifierad död mans hand.

Joker i Batman

Thomas Pynchon, den populära amerikanska romanförfattaren, har nämnt död mans hand i sin roman Inherent Vice. Denna gång beslutade författaren sig för att avslöja det mystiska femte kortet i pokerhanden – ruter nio. Final Destination är en populär film, men det finns några romaner baserade på denna thriller/skräckfilm. Död mans hand är titeln på en av dessa romaner.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

 • Död mans hand nämndes i romanen Gökboet
 • Det finns hänvisningar i ett par andra romaner och böcker
 • Denna populära pokerhand var en del av en av romanerna som var inspirerade av filmen Final Destination

Hänvisningar i tv-spel

Need For Spped & Fallout

Ett antal tv-spel som tillhör olika genrer innehåller också hänvisningar till död mans hand. Till exempel har det populära racing tv-spelet Need For Speed: Carbon spader ess och en svart åtta i loggan som används av ett av lagen.

Det som är ännu mer intressant är att i tv-spelen Fallout: New Vegas, måste spelare som vill låsa upp en av prestationerna samla svarta åttor, svarta ess och spader drottningen i ruinerna. Uppenbarligen är detta en hänvisning till den död mans hand. Till och med ett Facebook-spel som heter Criminal Case har nämnt död mans hand. Du måste hitta två ess och åttor i svart färg för att avsluta en av nivåerna.

See also  AVSLÖJAR: Hur Man Vinner På Poker - ("12 Vinnande Steg")

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

Det populära samlarkortspelet online som heter Hearthstone har en krigare som håller i kortet död mans hand. Du kan se ett pokerspel där karaktären förlorar en hand trots att han har en kåk som består av svarta ess och åttor i tv-spelet Wing Commander IV: The Price of Freedom. Dessutom kan du också se en pokerhand som innehåller svarta ess och svarta åttor i tv-spelet Walking Dead: A New Frontier. Mannen som har den här handen dödas direkt efter det.

 • Need For Speed: Carbon är ett racingspel där död mans hand visas
 • Denna pokerhand visas också i Hearthstone
 • Du kan hitta en hänvisning till denna pokerhand i Criminal Case

Andra hänvisningar

Det visar sig att det finns många kända låtar som hänvisar till död mans hand inklusive Ace of Spades av Motorhead, Dead Man’s Hand av Ha Ha Tonka, Aces and Eights av Uncle Kracker och Rambling, Gambling Willie av Bob Dylan. Det berömda australiensiska alt-bandet som heter The Church har en låt som heter Deadman’s Hand.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Det är värt att nämna att det finns en öl som heter Aces and Ates som görs av Big Boss Brewing i USA. LAPD CRASH squad har inkluderat den populära pokerhanden i deras insignier. Detsamma gäller för Las Vegas Metropolitan Police Department Homicide Division. Detta är bara några av de många exemplen där denna kombination av spelkort visas.

 • Det finns flera låtar som inspirerats av Dead Man’s Hand
 • Du kan hitta en öl i USA uppkallad efter denna pokerhand
 • Denna specifika kombination av spelkort syns i LVPD:s mordavdelning

4. Värdet På Död Mans Hand

Dead Mans Hand Ess Åtta

För att vara ärlig har en Dead Man’s hand inte så högt värde. Det är ju bara en annan hand som räknas som två par. Kickern från historien förblir okänd, så det är mycket troligt att Wild Bill Hickok inte hade en kåk, bara två svarta ess och två åttor. Så även en kombination som består av två ess och två knektar kan slå denna pokerhand. Uppenbarligen kommer en pokerhand som är jämlik stege, färg eller kåk att vara bättre än död mans hand.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

Så när du får denna pokerhand bör du inte bli för upphetsad eftersom den vanligtvis anses vara en “förbannad” hand som kommer att leda dig till förlust (åtminstone när det gäller den specifika vändningen).

 • Död mans hand är inte en särskilt värdefull pokerhand
 • Oavsett vilken typ av poker du spelar, är två par sämre än en kåk, stege eller färg

Comments are closed.