LISTAN: 6 Bästa Svenska Pokerspelarna Som Slår Dig – (“Farliga”)

Poker har verkligen blivit ett internationellt fenomen efter Moneymaker boomen och unga personer över hela världen har tagit sig an spelet. Inga mer än skandinaverna, spelare från Sverige har verkligen banat väg för andra och visat en otrolig förmåga och talang för spelet.

POPULÄRA LISTAN – Pokersidor med Flest Galna Spelare – (SE ALLA)

Är du ung och svensk och vill börja spela spelet och ta samma väg som personer som Viktor Blom och Martin Jacobson? Om så är fallet bör du fortsätta läsa denna artikel då den kommer berätta allt du behöver veta om de bästa svenska pokerspelarna, hur de nådde sin framgång och rikedom och hur du möjligtvis kan göra samma sak.

Vi tar en titt på de bästa svenska pokerspelarna från både en professionell och personlig synvinkel. Vi är intresserade både av hur dessa otroliga svenskar har tjänat sina pengar på borden och hur de lever sina liv utanför pokern så fortsätt läs för att få reda på mer om vad som krävs för att bli en riktig pokermästare.

 • Svenska pokerspelare dominerar scenen för pokerturneringar online
 • Viktor Blom, en svensk spelare som tog världen med storm 2009
 • Flera unga svenska proffs tar sig in på den stora scenen varje år

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Martin Jacobson

Född: 1987
Smeknamn: M.nosbocaJ
Inspelade pengar från live turneringar: 16 866 100 dollar
Specialitet: Pokerturneringar

WSOP Main Event under 2014 hade ett enormt spelarfält och man trodde att den eventuella vinnaren skulle vara en av de ändlösa hobbyspelarna eller proffsen, enbart av den anledningen att de var så många av dem som deltog i evenemanget. Men när allt var avgjord visade det sig att det var svensken Martin Jacobson, ett erfaret proffs med flera års erfarenhet av internationella turneringar som tog hem det åtråvärda armbandet och 10 000 000 dollar i kontanter.

BLUFFEN – Avstå Dessa 13 Pokerbluffar – (Proffsens Tips)

 • WSOP Main Event mästare 2014
 • Har haft en framgångsrik karriär både före och efter hans stora vinst
 • Nådde finalbordet på SCOOP Main Event under 2014
 • Blev ambassadör för 888 Poker under 2017

Till skillnad från många vinnare av Main Event som aldrig hade nått några större resultat före deras vinst var Jacobsen vid denna stund redan ett otroligt framgångsrikt pokerproffs. Han startade sin karriär 2008 och kom riktigt nära en stor titel i många turneringar, som till exempel 2008 EPT Budapest, 2009 WPT Venice, 2010 EPT Vilamoura och 2011 EPT Berlin.

När han vann 2014 Main Event, var Martin redan ett etablerat namn med ett stort följe som hejade på honom vid finalbordet. Precis som man kan förvänta sig från ett sådant pokermonster fortsatte han bara att spela i turneringar och hand tog hem många fina vinster efter det.

Martin spelare även online poker turneringar under smeknamnet M.nosbocaJ och har varit extremt framgångsrikt i dem också. Samma år som han vann Main Event, hamnade han på 4:e plats i SCOOP Main Event och tog hem nästan en halv miljon dollar. Under 2017 vann Jacobson sin första SCOOP-titel.

SPELA HOS DOM BÄSTA:

LÄS MER- Bäst Pokersajter Rankade – (TITTA HÄR)

See also  POKERTURNERINGAR: 18 Grundläggande Pokerturneringsregler

Under 2017 började Martin samarbeta med 888 Poker, en av de största i branschen, och blev en del av deras lag. På så sätt bestämde sig mästaren för att ge tillbaka till poker och bli en ambassadör för spelet och hittills har han gjort ett bra jobb då han är omtyckt av både proffs och amatörer som gillar att komma till event och spela med denna extremt framgångsrika och snälla pokerspelaren.

2. Viktor “Isildur1” Blom

Född: 1990
Smeknamn: Isildur1
Inspelade pengar från live turneringar: 2 897 797 dollar
Specialitet: PLO Cash Games

Historien om Viktor Blom är välkänd och en som för alltid har satt sitt namn på listan över de bästa svenska pokerspelarna. Blom började spela poker i den unga åldern av 14 med sina kompisar och hans bror. Initialt var buyins låga och spelen var bara för skojs skull, men han visade en fantastisk talang för spelet och det var snabbt klart att den unga svensken hade mer att ge.

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

Enligt rapporter började Viktor spela poker på konton innan han var av laglig ålder, dessa konton hade skapats åt honom. Hans första flera försök att bygga ett stort saldo online misslyckades men snart lyckades han faktiskt nå några ganska höga insatser och förlorade mot stammisar i heads up-matcher på höga nivåer som helt enkelt överträffade honom med deras erfarenhet och kompetens.

 • Han började spela poker när han bara var 14 år gammal
 • Tjänade 1,7 miljoner dollar hos iPoker innan han var 18
 • Tog sig an de bästa i världen på heads up matcher på Full Tilt Poker
 • Deltog i alla största online poker potterna

När han var 17, tjänade Blom uppenbarligen över 1,7 miljoner dollar på att spela på iPoker, vilket är när andra heads up spelare slutade spela mot honom och han var tvungen att röra på sig. Nu när han hade åldern inne och var ett etablerat heads up proffs, letade Viktor efter nya utmaningar hos Full Tilt Poker där alla de bästa proffsen håller till.

Blom började spela på Full Tilt Poker 2009 men identiteten bakom smeknamnet Isildur1 var inte känt och ingen brydde sig riktigt i början då hans spelade till ganska låga insatser. Detta förändrades ganska snart när han tog sig an spelare som Phil Ivey, Patrik Antonius och Tom Dwan på heads up och ring games med blinds så höga som 500/1000 dollar och deltog i de 10 största potterna i online poker genom tiderna.

Isildur1 gjorde online poker världen galen. Han spelade extremt aggressiv och på flera bord mot de bästa i världen och han slog dem faktiskt. Isildur1 vann flera miljoner dollar innan han slutligen blev stoppad av Brian Hastings, ett proffs av yttersta klass som tydligen hade förberett sig för matchen genom att dela händer med Cole South och Brian Townsend, två av de andra proffsen som hade spelat mot Isildur1.

ANDRA SIDAN ÖSTERSJÖN:

SPELARE – Bästa Finska Pokerspelarna – (SE ALLA)

De tre gjorde en strategi för att konfrontera den unga svensken och på en enda dag vann Hastings 4,2 miljoner dollar från honom. När allt var sagt och gjort för honom hos Full Tilt Poker hade Blom förlorat över 2,5 miljoner dollar.

Under 2010 gick Blom med i Team PokerStars och hans identitet avslöjades senare för världen. Proffset började spela på både PokerStars och Full Tilt Poker och fortsatte att kämpa mot de bästa i världen till höga insatser. Även om hans resultat sedan dess har varit blandade, beror detta till stor del på Bloms oförmåga att kunna välja bord och alltid vilja konkurrera mot det allra bästa, oavsett hur bra de är.

See also  LISTA: 13 Bästa Pokerdokumentärerna - ("Fredagsmys")

Blom har också haft blandade resultat i turneringspoker, vann en WCOOP event 2017 och ett antal SCOOP-event under 2012 och 2013, varav ett av dem var SCOOP Main Event 2013, där han vann över en miljon dollar. Även om han definitivt inte är ett turneringsproffs, når hans inkomster från live turneringar nu över 2,8 miljoner dollar.

Sammantaget tog Viktor Blom sig in på listan över de bästa svenska pokerspelarna genom att ta sig an de bästa och ofta slå dem i deras egna spel. Mysteriet som omgav namnet Isildur1 i flera år och det extrema modet svensken visade kommer för alltid att placera honom i pokerns historieböcker.

3. Chris Bjorin

Född: Okänt
Smeknamn: Okänt
Inspelade pengar från live turneringar: 5 744 000 dollar
Specialitet: Pokerturneringar

Medan många pokerproffs gör sitt bästa för att vara i rampljuset för att ses av potentiella sponsorer, har Chris Bjorin alltid varit en spelare som hållit sig borta från onödig uppmärksamhet. Chris som är en del av det “gamla gardet” spelade pokerturneringar innan många av de nuvarande mästarna ens var födda och fick sina första inspelade pengar redan 1989 när pokern ännu inte var lika populär som den är idag.

 • Ett framgångsrikt pokerproffs med en 40 år lång karriär
 • Tvåfaldig vinnare av WSOP armband
 • Känd för att undvika kameror och reportrar så mycket som möjligt

Under alla dessa år lyckades Chris samla på sig knappt 6 miljoner dollar i turneringsvinster, vilket för närvarande är lika med en andraplats på Sveriges all-time money list. Han har vunnit till dags dato vunnit två WSOP armband, varav ett 1997 $1.500 PLO Event och det andra under 2000 $3.000 NLH Event.

SPELARE – Bästa Danska Pokerspelarna – (SE ALLA)

Om det är något man kan beskriva Bjorin som så är det konsekvent och ödmjuk. Trots att han har varit en av de bästa pokerspelarna i Sverige har han alltid hållit sig borta från kamerorna, vägrat intervjuer och sett till att inte spela i för många TV-pokerturneringar.

Faktum är att lite är känt om denna ödmjuka svensk, annat än det faktum att hans pokerfärdigheter rankas högt uppe med de allra bästa. Bjorin tenderar att spela i turneringar med relativt låg buyin och är stammis på WSOP, där han spelar många event oavsett buyin. Det skulle ta för lång tid att lista alla relevanta resultat som han spelat in under sin 40 åriga karriär, men en sak som är uppenbar är att Chris är ett riktigt proffs som aldrig tackar nej till action, men inte tror på reklam och berömmelse för pokerspelare.

4. Michael Tureniec

Född: 1985
Smeknamn: Skammes
Inspelade pengar från live turneringar: 4 358 000 dollar
Specialitet: Pokerturneringar

Michael Tureniec är lätt en av de bästa svenska pokerspelarna du någonsin kommer att höra talas om och ändå är han inte ett namn som inte hörs talas om så ofta i pokermedia. Under sin karriär har denna svensk spelat in drygt 4,5 miljoner dollar i turneringsvinster, hans största vinst kom på 2008 EPT London där han vann nästan en miljon dollar för att komma tvåa.

 • Ett framgångsrikt turneringsproffs med låg profil
 • Vann 500 000 dollar från vinsten av 2016 års Little One for One Drop
 • Slutade på andraplats i 2008 EPT London Main Event

Trots att det är värt mindre pengar, är hans största pokerprestation förmodligen hans Little One for One Drop-vinst 2016, som såg honom slå ett massivt fält och få med sig mer än en halv miljon dollar från ett event där buyin bara var 1 111 dollar.

SPELARE – Bästa Amerikanska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

See also  Pokerproffs: Hur Man Blir En Professionell Pokerspelare

Bortsett från dessa event har Michael betalat flera miljoner dollar i andra turneringar och har generellt visat sig vara en mycket skicklig och begåvad spelare. Han har spenderat mer än ett årtionde på sitt yrke och har förtjänat en plats på listan över de bästa svenska pokerspelarna tack vare sina resultat, även om han kanske inte är lika populär som några andra av hans landsmän.

Han håller för närvarande tredjeplatsen på all-time money list för svenska spelare, men kan mycket väl förbättra den här positionen under de närmaste åren.

5. Niklas Astedt

Född: 1990
Smeknamn: lena900
Inspelade pengar från live turneringar: 1 100 000 dollar
Specialitet: Online Pokerturneringar

Medan de allra flesta pokerturneringsspelare har gjort sitt namn genom att spela live turneringar, är Niklas Astedt ett av ett fåtal spelare vars resultat i online turneringar har gett betydligt större belopp än pengarna från live turneringar. Det här otroliga turneringsproffset har bara vunnit 1,1 miljoner dollar i live turneringar, men hans pengar från online turneringar sträcker sig över 14 miljoner dollar och ökar ständigt när han fortsätter att mala dem dag in och dag ut.

SPELARE – Bästa Brittiska Pokerspelarna att se upp för – (SE ALLA)

 • Ett av de kändaste namnen inom online turneringspoker
 • Har tre SCOOP-titlar och många andra titlar från pokerturneringar online
 • Vann imponerande 14 000 000 dollar i pokerturneringar online

Hans resultat från online turneringar är bra men de mest imponerande inkluderar hans tre SCOOP titlar, hans vinst i $10.300 Powerfest och hans Super Tuesday triumf. Bortsett från dessa har Astedt tagit flera andra stora vinster från finalbord med stora buyins och fält, vilket har gjort lena900 till ett av de kändaste namnen inom online poker.

Niklas har bara gjort ett fåtal framträdanden i live turneringar och har där nått blygsamma framgångar. Men de som förstår sig på turneringspoker blir aldrig glada när de ser att den unga svenska pokerspelaren sitter vid deras bord och Astedt förtjänar verkligen en plats på denna lista över de bästa svenska pokerspelarna, enkom för hans imponerande resultat online.

6. Simon Mattsson

Född: 1993
Smeknamn: C Darwin2
Inspelade pengar från live turneringar: 1 200 000
Specialitet: Online Pokerturneringar

Efter att ha samlat ihop nästan 10 000 000 dollar i vinster från pokerturneringar online, rankas Simon Mattsson som en av de mest framgångsrika pokerspelarna online genom tiderna. Han är inte bara en av de bästa svenska pokerspelarna, utan rankas också som en av världens bästa och hans namn är ett som specialisterna på turneringspoker online är rädda för.

 • En av världens bästa online turneringsspelare
 • Har vunnit nästan 10 000 000 dollar från poker turneringar online
 • Syns då och då i live pokerturneringar

Simon är en sann kämpe eftersom hans miljoner inte har kommit från tur eller en engångshändelse. Han har varit en konsekvent vinnare i flera år och har bara vunnit sexsiffriga belopp vid sex tillfällen. Två av dessa vinster kom på PokerStars, hans favoritpokersida, men många andra vinster på andra pokernätverk har gjort honom till en någon att räkna med.

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Bortsett från hans framgångar online som C Darwin2 har Simon också lyckats samla begränsade men respektabla 1,2 miljoner dollar i live-turneringsvinster. Hans största live-vinst är en från PokerStars Championship Barcelona-evenemanget på 337 000 dollar.

Simon har också ibland setts på online cash game tables, men inte så ofta. Hans vinster från online turneringar fortsätter att växa dag efter dag eftersom han obevekligt fortsätter att ta sig igenom alla pokerturneringar som är värda att nämna och detta med stor framgång.

Comments are closed.