Pokerproffs: Hur Man Blir En Professionell Pokerspelare

Har du sett Rounders och föreställt dig själv i Mike McDermotts skor? Har du varit ett ihärdigt fan av poker med höga insatser eller gillar du att spela poker med låga insatser online? Drömmer du om att lyckas och att bli en professionell pokerspelare? Om något av detta är sant än du är på rätt plats, vi har nämligen tagit reda på vad som krävs för att bli en vinnande professionell pokerspelare.

Vi har studerat många pokerproffs vägar och karriärer, både live och online. Vi har undersökt hur Daniel Negreanu, Phil Ivey, Tom Dwan och Isaac Haxton blev vilka de är och vi har sammanställt vår egen lista över de 10 största kraven för att bli en professionell pokerspelare.

ÅRETS LISTA – Pokersidorna som Blivit Populärast – (ALLA RANKADE)

Som du kommer att upptäcka krävs det mer än ett bra pokeransikte för att vara en professionell pokerspelare, utan stor ansträngning, disciplin och professionalism kommer du inte att komma långt.

Allt detta tillsammans skapar ett riktigt proffs och det är vad du kommer att behöva göra för att bli ett proffs.

I den här korta guiden till framgång inom poker utforskar vi spelets viktigaste element som:

 • Studera spelet och lära av andra
 • Hitta fantastiska läromedel för poker, böcker och coachning
 • Att hela tiden upprätthålla realistiska förväntningar
 • Att hålla kontroll på dina känslor under tuffa tider
 • Bygga och underhålla en fungerande pokerbank

Om du är redo att arbeta med alla aspekter som nämns här är du på rätt väg för att lyckas inom poker. Kom dock alltid ihåg att poker är ett svårt sätt för att leva lätt och det krävs mer än några lektioner för att bli en mästare.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Låt oss nu gå direkt inpå på detaljerna för vad som skapar ett riktigt pokerproffs.

1. Bekanta dig med alla aspekter av spelet

Poker Karta

När det gäller att ta fram en strategi för hur du blir en professionell pokerspelare är en av de viktigaste sakerna att göra att studera spelets grunder och bekanta dig med dem så att du känner till varje enskild aspekt. Detta steg är definitivt det mest avgörande om du vill förvandla din hobby eller att spela poker på din fritid till din heltidskarriär och yrke.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

Även när du tror att du har lärt dig allt om spelet, även när du tror att det inte finns mycket kvar att lära dig, måste du undersöka mer, studera mer och du måste förbättra ditt spel. I verkligheten bör du aldrig sluta med att forska och lära dig, helt enkelt för att inte stå stilla i ditt spel.

Vad du kan göra för att studera spelets aspekter och bekanta dig med spelet på rätt sätt är att läsa några populära pokerböcker, kanske gå med på någon coachingsida eller till och med anställa en personliga coach. Oavsett vilket sätt du väljer bör du komma ihåg att alla fördelar du skapar genom att berika din kunskap om spelet så småningom kommer att hjälpa dig att nå större vinster.

 • Det viktigaste steget är att studera spelets aspekter
 • Sluta aldrig att forska och studera oavsett din nuvarande kunskap
 • Överväg att anställa en personlig coach, gå med på en coachingsida för poker eller läs pokerböcker

2. Läs strategiböcker om poker och lär dig

Läs Pokerböcker

Detta avsnitts tips om hur man blir en professionell pokerspelare är nära besläktat med det första tipset eftersom det också handlar om att öka din kunskap om spelet och bekanta dig med spelets grunder, särskilt med de mest populära pokerstrategierna.

Även om du alltid kan utforma din egen pokerstrategi kan du också ta till dig av det som redan har utformats, ändra det vid behov och ta det du tror kommer att öka dina vinnande odds från pokerstrategiböcker.

Sanningen är att pokerböcker med olika strategier, vinnande tips och tricks blir alltmer populära och detta är ingen överraskning med tanke på att fler och fler pokerspelare beslutar att förvandla sin hobby till ett yrke.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

När du utarbetar din strategi för hur du ska bli en professionell pokerspelare är ett sätt att ta pokerstrategiböcker och använda dem för att förbättra ditt spel.

Innan du köper en pokerbok bör du se till att du kontrollerar flera viktiga kriterier. Detta är oerhört viktigt eftersom det finns hundratals böcker skrivna om ämnet och det kommer nya hela tiden.

Tänk på att du måste kontrollera många olika böcker för att hitta en som passar din nuvarande kunskap, din erfarenhetsnivå och dina personliga behov och krav. Tänk på att alla böcker där ute som förbättrar din förståelse för poker och inspirerar dig att tänka djupt om din pokerstrategi är värda priset.

 • Hitta en pokerbok som kommer att förbättra din förståelse för spelet
 • Varje bok som får dig att tänka djupt på din pokerstrategi är värt priset
 • Kontrollera Gus Hansens Every Hand Reveals och Mike Caros Poker Body’s Poker
See also  POKERTURNERINGAR: 18 Grundläggande Pokerturneringsregler

3. Förvandla dig själv till en vinnande pokerspelare

Hulken

För att bli en framgångsrik professionell pokerspelare måste du förvandla dig själv till en. Med andra ord måste du öva och öva och öva. Liksom allt annat i livet är träning det viktigaste steget mot att bli en framgångsrik professionell pokerspelare. När det gäller att ta fram en strategi för hur du blir en professionell spelare kan ett bra sätt vara att delta i tiotusentals pokerturneringar antingen offline och online.

Du behöver tiotusentals pokerpartier bakom dig eller ännu fler. Endast med den här typen av upplevelser kan du bevisa för dig själv och andra att du är en vinnande pokerspelare. Om du inte är en vinnande pokerspelare på lång sikt kommer du förmodligen att gå tillbaka till din gamla karriär.

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

På denna resa är det oerhört viktigt att du tänker på att hoppa direkt till att bli en professionell spelare aldrig är en bra idé. Det finns ett antal skäl bakom detta uttalande. En av de viktigaste orsakerna är att du i första hand måste bevisa för dig själv att du vet hur du blir en framgångsrik och lönsam pokerspelare.

Många individer vinner stora vinster i en stor turnering och antar omedelbart att spelet är superlätt. Gör inte misstaget att tro på detta, eftersom det är helt fel. Spelet har varit och kommer att fortsätta att vara mycket utmanande, ibland till och med stressigt och viktigast av allt baserat på färdigheter.

Öka därför ditt spelande genom att delta i pokerturneringar online eller offline, spela spelet gratis när det erbjuds. Väl här har du redan gett dig ut på resan mot att bli ett proffs.

 • Delta i alla typer av pokerspel och turneringar
 • Prova spelet gratis utan att riskera ditt saldo när du får chansen
 • Tänk på att övning är det bästa sättet att förbättra dina pokerfärdigheter

4. Bli realistiskt optimistisk

Pokerspelare Optimist

När du väl har blivit en vinnande spelare är det rätt tid att sätta ner dina fötter på jorden och ta reda på vad ditt huvudmål är här och ännu viktigare hur många pokerturneringar eller händer du måste lägga för att tjäna lite pengar som kommer att räcka för dig att leva på. Den bästa idén här är att sträva efter att skaffa pengar som åtminstone matchar din tidigare lön. Detta är ett steg där många individer misslyckas.

Det finns många skäl till detta. Du har antagligen fått betalt på samma datum varje månad på ditt tidigare jobb, oavsett produktivitet och sådant. Dessutom fick du förmodligen fått betalt även när du var sjuk eller på semester på ditt tidigare jobb.

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

Du har förmodligen känt att du har tillräckligt med skäl på morgonen för att ta dig ur sängen och gå till jobbet eftersom du så småningom kommer att få betalt för att vara där och för att jobba.

Även om det är bra att vara optimistisk här, är den bästa idén att bli realistiskt optimistisk eftersom det här är det enda sättet att hålla fötterna på marken. Även om du kan ha stora ambitioner att tjäna 1,5 miljoner kronor per år eller mer, och även om det definitivt är möjligt, bör du vara mer realistisk än så.

När du räknar ut hur mycket du vill tjäna måste du ta hänsyn till hur många turneringar du kan spela och timmar du kan investera. Du bör också planera för att du inte kan spela, att vara sjuk eller att åka på semester. Fråga dig själv hur många timmar du kan sitta kvar dagligen.

Hur många timmar per vecka kan du investera. Dessa är alla mycket viktiga frågor som hjälper dig att fastställa ditt realistiska mål som kommer att driva dig framåt och är fortfarande något som du faktiskt kan uppnå.

 • Ta reda på hur många pokerturneringar du behöver spela för att tjäna din mållön
 • Fråga dig själv hur många timmar dagligen eller veckovis du kan investera i att spela spelet
 • Se till att dina framtida ambitioner matchar din erfarenhetsnivå och dina färdigheter

5. Ge spelet en provkörning

Prova på pokerproffs

Detta är ett annat viktigt tips du måste komma ihåg när du planerar för hur du blir en professionell pokerspelare. När du har gjort allt som nämnts ovan, inklusive att bevisa att du är en vinnare, gjort din research och andra tips, är nästa logiska steg att ge spelet en provkörning. Med andra ord är det en bra idé är att prova att spela poker professionellt för att försöka leva på det.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

Detta kommer att ge dig den efterfrågade erfarenheten du behöver samt ge dig möjlighet att smaka på hur att spela poker professionellt känns och vad det kan ge dig. Om du har ett heltidsjobb för tillfället kan du antagligen ta en vecka eller två ledigt från ditt arbete och spendera de dagarna på att bara spela poker. Många individer tror att detta är det enklaste att göra när du gör vad du älskar och tjänar några kronor.

Du kan dock bli förvånad över hur hårt och utmanande det här faktiskt är. Det är oerhört utmanande att motivera dig själv att spendera åtta eller tio timmar dagligen på att spela poker. Väldigt ofta förlorar individer koncentrationen efter flera timmars malning, speciellt om de är förlorar.

See also  LISTAN: 10 Bästa & Största Amerikanska Pokerspelarna Genom Tiderna

Föreställ dig att du spelar poker i flera timmar och att det slutar med att du förlorar femton eller fler insatser under dina första dagar. Du kommer förmodligen att känna att detta med poker kanske inte är en så bra idé.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

Som allt annat i livet kommer att spela poker för att försörja sig med utmaningar, hinder, vinster och förluster. Och du kan inte få en smak av hur det känns att spela det för att försörja dig om du inte lämnar allt annat och testar. Det är oerhört viktigt att du ger spelet en provkörning innan du lämnar ditt nuvarande jobb och innan du tar steget och försöker försörja dig på det.

 • Försök spela poker som på prov innan du tar steget
 • Få en smak av hur det känns att spela spelet i åtta eller tio timmar dagligen
 • Överväg att ta semester en vecka eller två från ditt arbete och inte göra någonting annat än att spela poker

6. Bygg försiktigt upp ditt banksaldo

Bankroll Poker

En annan extremt viktig sak du måste tänka på när du arbetar med din strategi för hur man blir en professionell pokerspelare är ditt banksaldo. När du har gått igenom de tidigare stegen som nämns här är det rätt tid att arbeta med att bygga ditt banksaldo och kontrollera din ekonomi.

Tänk på att majoriteten av de professionella pokerspelarna föredrar att ha cirka sex månaders utgifter på ett separat bankkonto för att ha ett skydd om saker och ting inte går som planerat.

EXPERT FÖRKLARAR – Vad är Död Mans Hand? – (ENKELT)

Tänk även på att du inte får använda dina pokerpengar för att betala för dina levnadskostnader som räkningar och mat. Om du vill bli en professionell pokerspelare bör ditt pokersaldo vara större än ett banksaldo för hobbyspelare.

Det finns en mycket logisk anledning till detta, du vill inte minska dina insatser eftersom det innebär fler utmaningar och hinder på din väg mot att uppnå dina monetära mål för ditt pokerspelande.

Det är alltid bättre att ha lite problem med pokersaldot än att bli helt pank och kämpa ekonomiskt på många andra fronter förutom ditt pokerspel. Dessutom bör dina banksaldon innehålla pengar som du faktiskt är villig att förlora och gå aldrig över detta belopp, oavsett om du har en förlorande eller vinnande form. Innan du ger spelet professionellt bör du låta din budget utformas och se till att du håller dig till den.

 • Förutom att utveckla ditt spelsaldo bör du även skapa en budget för ditt liv
 • Din pokerbudget bör endast innehålla de pengar som du är villig att förlora
 • När din budget är klar, se till att du aldrig spenderar mer

7. Alltid agera professionellt

Lugn pokerspelare

Många professionella pokerspelare agerar ganska oprofessionellt på grund av att de citerar den frihet de tror att de har för att spela spelet för att försörja sig. Det här är extremt fel oavsett ditt jobb eller din karriär. Med andra ord bör du alltid agera professionellt och din inställning till detta potentiella framtida jobb ska alltid vara en professionell, oavsett om du förlorar eller vinner.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

Kom ihåg att några av de mest framgångsrika professionella pokerspelarna är väldigt disciplinerade med vad de gör och säger och deras inställning till jobbet, att spela poker för att försörja sig är alltid professionellt oavsett vad som händer under deras spel vid bordet, och oavsett hur andra pokerspelare agerar. Precis som du inte skulle gå till ditt arbete och skrika på dina kollegor, bör du inte agera på det här sättet mot din motståndare vid pokerbordet.

Precis som du inte skulle gå till ditt arbete och lägga dig på kontorssoffan eller lägga upp fötterna på skrivbordet, bör du inte göra några liknande, extremt respektlösa drag när du spelar poker. Tänk alltid på att för att bli en professionell pokerspelare så måste du faktiskt börja bete dig som en. På så sätt ökar du inte bara ditt spelande utan ger också ett intryck av att vara en seriös motståndare.

 • Att bli professionell pokerspelare börjar med att du uppför dig som en
 • Ditt mål förutom att förbättra dina spelfärdigheter borde vara att bli en disciplinerad spelare
 • Ha alltid en professionell inställning till ditt jobb och i detta fall är ditt jobb poker

8. Du måste lära dig att fortsätta och vara modig

Modig Kyckling

Att bli en professionell pokerspelare och tjäna pengar på det är definitivt en dröm som går i uppfyllelse för många pokerfans och entusiaster som spelar spelet som en hobby, men som drömmer om att göra det till ett yrke.

Men som med alla andra yrken där ute, är att spela poker professionellt inte för alla. Oavsett din kärlek till spelet, oavsett din nuvarande erfarenhetsnivå och dina spelfärdigheter, måste du lära dig, göra research, ge och ta och mycket mer.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

I motsats till vad man tror är det inte tillräckligt att vara begåvad för att lyckas på denna resa. Innan du berättar för din chef att du slutar för att bli en professionell pokerspelare måste du vara säker på vad denna resa ger och tar.

See also  LISTAN: 10 Bästa Tyska Pokerspelarna Att Passa Sig För - ("Ein Zwei..")

En av de viktigaste sakerna du måste göra är att lära dig att vara tålmodig. Professionella pokerspelare, inklusive framgångsrika spelare har många olika personlighetstyper. Vissa av dem är väldigt blyga, medan andra är väldigt utåtriktade.

I ett hav av olika personlighetsdrag finns det ett drag som alla framgångsrika pokerspelare har, de kan alla vara tålmodiga. Trots deras personlighetsdrag upplever var och en av dem extremt frustrerande dagar eller till och med veckor.

Alla hamnar i en förlorande form, alla vinner och förlorar. När detta händer dig, när dessa frustrerande dagar närmar sig, måste du kunna stå på dina fötter, stå upp och äntligen komma tillbaka till spelet på rätt sätt.

Detta är det enda sättet du kan lyckas och tjäna pengar i det långa loppet. Förutom att kunna vara tålmodig, har alla framgångsrika pokerspelare också mod, modet att ta risker, modet att ta nya chanser och möjligheter och modet att vänta på rätt ögonblick, till rätt spel och i slutändan på rätt hand.

Tänk på att du inte kan lyckas genom att helt enkelt vänta på rätt spel, istället måste du ta varje chans du får. Med andra ord måste du ibland investera stort.

 • Alla framgångsrika pokerspelare har lärt sig att vara tålmodiga
 • Den största skillnaden mellan att vinna stort och att förlora är att ha modet att ta chansen
 • Kom ihåg att du ibland måste sikta på den stora potten, även med en dålig hand

9. Låt inte din rädsla förstöra för dig

Rädd Kyckling

När du arbetar med din strategi för hur du ska bli en professionell pokerspelare är det oerhört viktigt att du inte låter din rädsla för att förlora förstöra för dig och dina framtida mål. Detta är nära besläktat med det tidigare nämnda tipset om att alltid vara modig och att inte vara rädd för att ta chanser och utforska möjligheterna.

Även om det är helt normalt att vara rädd för att förlora, särskilt när du bestämmer dig för att ge spelet ett försök och förvandla det till ditt heltidsjobb, är överskott av rädsla ett stort nej. Om du är rädd för att förlora så mycket att du inte tar chansen och möjligheterna kommer du aldrig att lyckas. Om tanken på att investera och riskera dina pengar får dig att känna dig illamående, är att spela poker föra att försörja dig inte rätt karriär för dig.

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag Ger Grova Straff)

För att undvika dessa utmaningar, stanna på rätt väg och arbeta med din självdisciplin för att lyckas. Liksom allt annat i livet är självdisciplin en av de viktigaste delarna för att bli en framgångsrik spelare. Kom ihåg att det alltid kommer att finnas några dåliga och några bra dagar, och det som gör en enorm skillnad är hur du reagerar på de dåliga dagarna. Istället för att låta dem förstöra för dig bör du lära dig av erfarenheten och fortsätta spela.

 • Se till att du arbetar med din självdisciplin
 • Att vara rädd för att vinna utan att ha självdisciplin kommer bara att hindra dig från att vinna
 • Hur du reagerar på dåliga dagar gör skillnad mellan att vinna och förlora på lång sikt

10. Håll ditt ego under kontroll

Pokerspelare Ego

Som tidigare nämnts har alla framgångsrika pokerspelare flera gemensamma drag, inklusive att vara modiga, vara självdisciplinerade, inte vara rädda för att utforska nya möjligheter och ta chanser. Det finns också ett annan mycket viktigt drag som framgångsrika pokerspelare har, de håller alltid sitt ego under kontroll. De låter aldrig sitt ego komma i vägen och förstöra för dem.

I verkligheten kämpar egoistiska individer ofta med att spela professionell poker och att leva på den. Trots din nuvarande erfarenhetsnivå och trots dina färdigheter är du inte så bra på spelet som du tror att du är. Du kan förlora, precis som alla andra.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Dom Enkla Knepen)

Du som alla andra kan spela dåliga händer och delta i dåliga spel. Du som alla andra kan ha dåliga dagar eller till och med dåliga veckor och det är något du inte kan undvika oavsett hur bra du är.

Å andra sidan finns det en sak du kan göra, så länge du inte låter ditt ego styra dina handlingar och din hjärna, kommer du att hålla dig på rätt väg. Kom ihåg att du kommer att ha många förlorade spelsessioner, många dåliga händer och många dåliga dagar.

Det här är spelet, det här är poker. I motsats till vad man tror är de viktigaste färdigheterna du behöver på denna resa inte bara pokerrelaterade färdigheter utan också dina personlighetsdrag, din självdisciplin, ditt mod, ditt beteende vid bordet och mycket mer.

Tänk på detta som din förberedelseguide för hur du blir en professionell pokerspelare och när du är redo, ta steget. Precis som med alla andra yrken kan du inte veta vad som väntar dig på denna resa förrän du kommer igång.

 • Håll alltid ditt ego i kontroll så att det inte kommer i vägen
 • Se till att du alltid håller dig på en nivå så att ditt ego inte kontrollerar dina handlingar
 • Förberedelserna är bland de viktigaste byggstenarna för en framgångsrik karriär

Comments are closed.