LISTAN: 8 Bästa Brittiska Pokerspelarna Genom Tiderna

De är kanske inte någon match för amerikanerna men britterna har verkligen producerat sin beskärda del av begåvade pokerspelare under åren som har gått. Om du vill veta vilka de är och vilken typ av liv de lever och vilka karriärer de har haft är denna artikel den bästa platsen för dig att börja på.

Vi gjorde vårt bästa för att lista alla de bästa brittiska pokerspelarna som har funnits under de senaste decennierna och producerat en detaljerad lista över spelare som vi tycker förtjänar en plats på den.

SPELA POKER – Pokersidor som Rankas Högst- (ÅRETS LISTA)

Vår lista innehåller unga spelare som Jake Cody och Liv Boeree så väl som pokerlegender som självaste Devilfish. Vi ville vara säkra på att inte utelämna några stora namn så vår lista består av talangfulla online pokerspelare så väl som gamla rävar.

När du har läst klart artikeln kan vi garantera att du kommer förstå den brittiska pokerscenen bättre och du kommer veta vem som är vem i den brittiska pokerkretsen. Vi föreslår att du läser listan uppifrån och ner då det är där den brittiska pokereliten är listad.

 • Storbritannien är den näst mest belönade pokernationen i världen
 • Storbritannien har producerat pokerlegender som Devilfish och Roland de Wolfe
 • Flera av de bästa online pokerspelarna är faktiskt britter
1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Stephen Chidwick

Född: 10 maj 1989
Smeknamn: TylersDad64 stevie444
Specialitet: Live och online poker turneringar

Stephen Chidwick är helt klart ett av de största och mest framträdande namnen i pokerbranschen på global nivå. Denna brittiska pokerspelare föddes den 10:e maj 1989 i England. Med tanke på att han har tre World Poker Tour titlar, har spelat in totalt 23 miljoner dollar och ett antal andra noterbara framgångar och prestationer råder det inget tvivel om varför Stephen placeras här på vår lista över de bästa brittiska pokerspelarna.

SPELLISTAN – Bästa & Nyaste Pokerspelen – (“Här är alla”)

Spelaren som är känd under sitt smeknamn stevie444 anses vara en av de mest legendariska och framgångsrika pokerspelarna, inte bara i Storbritannien utan även i världen. Bortsett från att vara aktiv i live poker turneringar spelar Stephen även online poker turneringar under smeknamnen TylersDad64 eller stevie44.

När det kommer till hans prestationer i online poker turneringar har han redan spelat in omkring 3 miljoner dollar. Stephen startade sin karriär som pokerspelare när han var sexton år gammal. På den tiden spelade han free-roll spel på internet. När han var arton år gammal bestämde han sig för att hoppa av skolan och skaffa sig ett heltidsjobb så att han kunde fullfölja sin dröm om att en dag bli en professionell pokerspelare.

Detta har visat sig vara ett bra beslut då Stephen verkligen har lyckats förverkliga sina drömmar. Han har faktiskt en av de bästa meritlistorna i hela branschen med fler än hundra platser på World Series of Poker Main Event.

Bland hans noterbara framgångar i live poker turneringar har Stephen lyckats ta sig in i LAPC SCOP $10,000 Pot Limit Hold’Em Main Event, $10,000 Seven-Card Stud Hi-Low Championship. Som tidigare nämnt har Stephen tre World Poker Tour titlar så väl som ett antal andra noterbara framgångar såsom tolv pengagivande placeringar i European Poker Tour. Även om hans karriär börjande med online poker turneringar blomstrade Stephen i live poker turneringar.

EXPERT FÖRKLARAR – Vad är Död Mans Hand? – (ENKELT)

Bortsett från att vinna tre World Poker Tour titlar, tjänade han även sina första pengar i WSOP 2010 där han vann pengar i tre olika event. Hans andra noterbara prestationer inkluderar en tredje plats Live Millions Grand Final PartyPoker där han drog in 1,4 miljoner dollar. Han hamnade även på en fjärde plats vid Cardplayer Poker Tour Main Event. Från och med 2019 är han placerad på Storbritanniens all-time money list.

 • Hans totala live vinster överstiger 23 miljoner dollar
 • Har tre World Poker Tour titlar
 • Var nummer ett på Global Poker Index tills oktober 2018

2. Sam Trickett

Född: 2 juli 1986
Smeknamn: Tricky
Specialitet: Live poker turneringar

Sam Trickett är ytterligare en otrolig brittisk pokerspelare som har ett antal noterbara prestationer i World Series of Poker men han har fortfarande inte vunnit något armband. Sam föddes den 2 juli 1986 i Nottingham, Storbritannien. Han är mest känd för att ha hamnat på andra plats vid Big One for One Drop där han förlorade mot Antonio Esfandiari samtidigt som han vann en enorm prissumma på 10 miljoner dollar.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

Han är inte bara en av de mest framgångsrika brittiska pokerspelarna utan även en av de mest framgångsrika spelarna i världen med sina inspelade 20 miljoner dollar. Om man jämför inspelade pengar så är han placerad på andra plats i Storbritanniens all-time money list på GPI där han ligger tätt bakom ettan, Stephen Chidwick.

Sam började spela poker för skojs skull 2005 när en allvarlig knäskada satte stopp för hans karriär som fotbollsspelare. Relativt snart blev han en återkommande spelare på Sheffields pokerscen. Bara tre år senaste kröntes Sam till vinnare av Grosvenor UK Poker Tour 2008 Main Event där han drog in en vinst på cirka 215 178 dollar. Det ska även noteras att sam har vunnit pengar sju gånger på de fyrtioförsta World Series of Poker turneringarna.

See also  GUIDE - Steg för Steg - (Spela Omaha Poker) "USA Poker?"

Under 2010 bestämde sig Sam för att delta i high stakes live poker turneringar tillsammans med andra stora namn som Phil Ivey, John Juanda och Tom Dwan. Han vann omkring 1 miljon pund på dessa high stakes games. Bara ett år senare vann Trickett över 3 miljoner dollar på flera olika no-limit holdem pokerturneringar.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Utöver att ta sig till finalborden vid både WSOP och EPT, kom Sam även två och vann en gång i andra framstående event, Aussie Millions $250K och $100K så väl som en vinst i Partouche Poker Tour 2011 på omkring 1 miljon euro.

 • Hans totala live vinster överstiger 20 miljoner dollar
 • Andra plats på Big One for One Drop Event och vann 10 miljoner dollar
 • Har vunnit pengar sju gånger och nått finalbordet två gånger i World Series of Poker

3. Talal Shakerchi

Född: februari 1964
Smeknamn: raidalot
Specialitet: Online poker turneringar, high rollers

Med totala live vinster som överstiger 7 miljoner dollar är Talal Shakerchi ytterligare en prominent brittisk pokerspelare som verkligen förtjänar en plats på listan över tidernas bästa brittiska pokerspelare. Utöver att fokusera på sin karriär som professionell pokerspelare är Talal även en investment manager. Innan han började fokusera på poker grundade Talal sitt företag, Meditor Capital Management Limited 1998.

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

Bortsett från att vara en framgångsrik investment manager har Talal även nått en viss framgång i pokerbranschen. Han startade sin pokerkarriär genom att spela online poker turneringar under sitt smeknamn raidalot. I maj 2016 vann han Spring Championship of Online Poker i PokerStars Main Event och en prissumma på cirka 1,5 miljoner dollar. Talal vann faktiskt nästan 5 miljoner dollar på att spela online poker turneringar på PokerStars.

Från och med 2007 deltar Talal också i ett antal live poker turneringar, inklusive Shakerchi live turneringar. Det bör noteras att han endast spelare high-roller live poker turneringar med buy-ins på 10 000 dollar eller högre. År 2008 dök Talal upp på WSOP för första gången. Från och med 2019 har han vunnit pengar elva gånger i World Series of Poker och tre gånger i European Poker Tour.

Hans högsta vinstbelopp på 1,1 miljoner dollar kom efter att ha hamnat på fjärde plats i Super High Roller Bowl $300,000 No Limit Hold’em event som hölls i Las Vegas. Dessutom så tog sig Talal till finalbordet i PokerStars Players Championship Caribbean Adventure event 2019 där han drog in omkring 509 000 dollar i prispengar.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

Efter hans pension dök han även upp på PCA Super High Roller $ 100,000 No Limit Hold’em event Caribbean Adventure där han hamnade på femte plats och vann 485 300 dollar i prispengar. Dessutom vann han Aria High Roller två gånger och drog in ytterligare 800 000 dollar i prispengar.

 • En sjunde plats på GPI England all-time money list med mer än 7 miljoner dollar i inspelade pengar
 • Vunnit pengar tre gånger i European Poker Tour och elva World Series of Poker
 • En fjärdeplats vid Super High Roller Bowl och 1,1 miljoner dollar i prispengar

4. Dave Ulliot

Född och Bortgången: 1 april 1954 – 6 april 2015
Smeknamn: The Devilfish, The Clock
Specialitet: High-stakes live poker turneringar

Dave Ulliot som är känd under sitt smeknamn Devilfish har lyckats med stora saker i denna bransch. Devilfish föddes den 1 april 1954 i Kingston upon Hull och han avled 61 år gammal den 6 april 2015 på grund av cancer. Den bortgångne Dave kunde fylla ett stort antal artiklar om hans vårdslösa livsstil och senare om hans prestationer i branschen. Innan han bestämde sig för att fokusera helt på sin karriär som en professionell pokerspelare levde Dave ett kriminellt liv.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

Han blev en tjuv efter att ha fått sparken från sitt jobb efter att ha missad för många dagar på grund av spel. Vid ett tillfälle förlorade han 5 pund hos sin lokala spelbutik vilket ledde till att han kom tillbaka till stället samma dag för att råna butiken. Så småningom han hans vårdslösa livsstil ikapp honom. Efter att ha spenderat omkring nio månader i fängelse gick han tillbaka till sitt gamla sätt och spenderade ytterligare arton månader i fängelse innan han bestämde sig för att ändra sitt liv.

Dave har alltid varit en spelare och pokerspelare sedan en väldigt ung ålder. Men han bestämde sig sent i livet för att spela poker professionellt. Det visade sig dock vara ett bra beslut då Devilfish kom att vinna en World Series of Poker och en World Poker Tour titel bland hans andra noterbara bedrifter.

Han är även en av de mest legendariska brittiska pokerspelarna genom tiderna så väl som en av de största bidragarna till att sprida poker i europeiska länder. Efter hans otroliga framgångar i branschen dyker Dave upp på Late Night Poker. Publiken älskade hans gangsterliknande persona. Snart nog blev Dave ett känt namn i Storbritannien.

Precis som många andra legendariska namn i branschen introducerades Devilfish till Poker Hall of Fame 2017. Utöver att vinna ett WSOP armband och en WPT titel hamnade Dave även på första plats i Euro Finals of Poker i Paris 2009 € 5,000 No Limit Hold’em – Diamond Championship och vann 133 880 euro.

See also  DRAMA VARNING: William Kassouf Orsakar Dramatik på WSOP

SPELARLISTAN – Bästa Tyska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Han vann även Christmas Cracker held in London 1996 £100 No Limit Hold’em event. Efter att han vunnit sitt första och enda World Series of Poker armband 1997 deltog han i ett antal andra cash games. När det gäller hans World Poker Tour titel vann Dave sin största prissumma i WPT season one Jack Binion World Poker Union. Innan han tog sig till finalbordet tog sig Devilfish förbi nästan tvåhundra spelare innan han slutligen vann efter att ha eliminerat den store Phil Ivey. Hans totala live vinster överstiger 6 miljoner dollar.

 • Ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel
 • Eliminerade Phil Ivey i WPT Jack Binion World Poker Open
 • Tredje placerad i WPT season six Doyle Brunson Classing Championship

5. Chris Moorman

Född: 12 juli 1985
Smeknamn: Moorman1, 888moorman, Moorman1, INYOUREYE111
Specialitet: Online pokerturneringar

Denna lista över de bästa brittiska pokerspelarna skulle inte vara komplett utan Chris Moorman. Chris är en utmärkt online poker spelare som har ett World Series of Poker, en World Poker Tour titel och ett antal andra bedrifter och framgångar. Från och med augusti 2017 är Moorman ledaren bland de som har vunnit i online poker turneringar då han passerade 14 miljoner dollar.

MEGALISTA – 33 Bästa & Roligaste Kortspelen – (“Äntligen Roliga Kvällar”)

Det skall också noteras att Moorman är den enda spelaren i online poker branschen som har tjänat över 10 miljoner dollar online. Därmed ligger han på en sjätteplats på Storbritanniens all-time money list. Moorman är verkligen en sann legend i online poker branschen, speciellt med tanke på att han blev den första spelaren någonsin att spela in mer än 10 miljoner dollar från att spela i online poker turneringar.

Det bör noteras att hans prestationer inte bara kommer från online poker turneringar då han är aktiv i live turneringar såväl som två anmärkningsvärda vinster; ett WSOP armband och en WPT titel. Utöver dessa framgångar har Chris även en andra plats i WSOP 2011 Main Event där han vann 800 000 euro.

Han vann sitt första World Series of Poker armband under 2017 i $3,000 NLH 6-handed. Dessutom var fyra av hans framträdanden i World Series of Poker på €10,000 event samtidigt som fem av Moormans World Series of Poker vinstgivande framträdanden var i six-handed championship event.

LÄSA – Bästa Pokerböcker du bör Överväga Läsa – (“Utveckla dig”)

Före 2011 var Moorman huvudsakligen en onlinespelare på Bodog, Party Poker, Ultimate bet, Full Tilt Poker och PokerStars. Hans genombrott vid live poker event kom under 2011 när han slutade på sjunde plats i Major Aussie Millions Main Event.

 • En av världens bästa pokerspelare online
 • Han är den första spelaren att vinna mer än 10 miljoner dollar i online poker turneringar
 • Har ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel

6. Roland De Wolfe

Född: 1979
Smeknamn: The Sheep
Specialitet: Live poker turneringar & Cash games

Med otroliga bedrifter i live turneringar och live vinster som överstiger 5 miljoner dollar förtjänar Roland De Wolf verkligen sin plats bland de bästa av de bästa och mest framgångsrika brittiska pokerspelarna. Innan poker blev hans heltidsjobb brukade Roland arbeta som en skribent för Inside Edge som är en populär pokertidning.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

Bland ett antal prestationer och framgångar är Ronalds största framgång att vinna ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel. Han har även en European Poker Tour titel. Roland föddes i London 1979, mitt i det brittiska navet. Ronald rankas för närvarande som nia på GPI England all-time money list där han ligger tätt bakom andra legendariska brittiska pokerspelare som är med på samma lista.

Ronald har spelat under sitt smeknamn The Sheep under en ganska lång tid i branschen. Under hans tonår brukade Ronald spela snooker, poker och biljard. Efter att ha tagit studenten bestämde hans sig för att satsa på en karriär inom journalism och ganska snart började han följa prominenta pokerturneringar som en Inside Edge journalist.

Efter att ha befordrats till redaktör för Inside Edge bestämde han sig för att testa sina färdigheter vid pokerborden och han insåg ganska snabbt att han var duktig. Ronald vann sin allra första prissumma i den prominenta Gutshot Poker Festival. Senare vann han pengar i WSOP 2005 $1,000 No Limit.

Samma år vann Ronald även WPT Grand Prix de Paris. Nästa år hamnade han på tredje plats av över sexhundra deltagare i World Poker Tour $ 25 Championship på Bellagio och kammade hem drygt 1 miljon dollar. Han hamnade även på tredje plats vid World Series of Poker $2,000 No Limit Hold’em Shootout event.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

När det kommer till WSOP-bedrifter, utöver att vinna ett armband, har han också vunnit pengar sjutton gånger. Han var också framgångsrik vid World Poker Tour event med en titel, två finalbord och vunnit pengar fyra gånger. Som tidigare nämnts vann Ronald också en European Poker Tour titel bland hans fem vinstgivande placeringar i EPT. Fans av Late Night Poker kommer kanske ihåg när Ronald tog sig till finalbordet i showen under 2008.

 • Hans totala live vinster överstiger 5 miljoner dollar
 • Har ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel
 • Trea vid WPT Grand Prix de Paris där han vann över 1 miljon dollar
See also  LISTAN: 6 Bästa Svenska Pokerspelarna Som Slår Dig - ("Farliga")

7. Jake Cody

Född: 4 juli 1988
Smeknamn: in YOUR F4CE, neverbluff67
Specialitet: Live och online poker turneringar

Jake Cody är en professionell brittisk pokerspelare som har ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel. Med totala live inkomster som överstiger 4 miljoner dollar och ett antal noterbara bedrifter förtjänar Jake helt klart sin plats på listan över de bästa brittiska pokerspelarna. I själva verket är han en av de mest imponerande, mest begåvade spelarna som kommer från England.

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Han dök upp på den professionella pokerscenen redan 2010 när han kom in på EPT-scenen med flera stora vinster. För det första vann han EPT eventet som hölls i Deauville och kammade hem cirka 857 000 euro. Han vann även WPT som hölls i London i augusti 2010 där han drog in 273 783 pund.

I en intervju avslöjade Jake att han hade startat sin karriär i pokerspel genom att endast spendera 10 dollar innan han bestämde sig för att fokusera på att skaffa sig en universitetsexamen. Han var en vanlig student som pluggade psykologi innan han hoppade av för att satsa på en karriär som en professionell pokerspelare.

För att kunna spela live poker turneringar måste han jobba tolv timmar per dag samtidigt som han fokuserade på att förfina sin pokerstrategi. Hans första mindre framgång kom när han vann ett litet belopp i Grosvenor UK Poker Side Tour som hölls i april 2009. Samma år lyckades Jake också tjäna lite pengar på UK och Ireland Poker Tour event i Galway. Bara en månad senare tog hans karriär en massiv uppsving när Jake tog hem cirka 857 000 euro efter att ha vunnit €5,000 EPT Deauville Main Event.

Senare vann Jake ett par mindre belopp vid UK and Ireland Poker Tour event innan han vann WPT Main Event i London. Jake besegrade även Nichlas Mattsson i ett £5,000 buy-in event som hölls på Palm Beach Casino och vann omkring 273 783 pund i prispengar. Hans otroliga framgångar och bedrifter erkändes av European Poker Awards där han kröntes till både Rookie of the Year och Poker Player of the Year.

LISTAN – Pokerdokumentärer att KOLLA IN – (Dom Bästa Listas)

Senare tog sig även Jake till finalbordet på UKIPT £1,500 High Roller turnering och vann 34 200 pund. Nästa år vann Jake sitt första World Series of Poker armband i $25,000 Heads-Up No-Limit Hold’em. Under 2011 skrev han på ett avtal med PKR.com även om han blev en medlem av PokerStars Pro team två år senare. Han är väldigt aktiv i online poker turneringar där han spelare under sitt smeknamn jakecody. Per 2019 överstiger hans total inspelade pengar 4 miljoner dollar.

 • Utsedd till Rookie of the Year och Poker Player of the Year av European Poker Awards
 • Har ett World Series of Poker armband och en World Poker Tour titel
 • Medlem av PokerStars ProTeam vid PokerStars Caribbean Adventure

8. Liv Boeree

Född: 18 juli 1984
Smeknamn: Iron maiden
Specialitet: Live poker turneringar

Liv Boeree är ytterligare en utmärkt brittisk pokerspelare med ett antal anmärkningsvärda bedrifter. När Live Boeree har spelat under sitt smeknamn Iron Maiden har hon vunnit ett World Series of Poker armband så väl som en European Poker Tour titel. Utöver att vara en professionell pokerspelare är Liv också en TV-presentatör, skribent och talare. Det bör noteras att Liv är den enda kvinnliga pokerspelare som har både ett WSOP-armband och en EPT-titel.

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag Ger Grova Straff)

Innan hon bestämde sig för att göra en karriär som en professionell pokerspelare, tog Liv en examen i psykologi vid University of Manchester. När det kommer till hennes pokerkarriär så startade hon en TV-show som hette UltimatePoker Showdown. Hon var en av fem tävlande. Showen sändes 2005. I showen coachades Liv av legendariska spelare som Dave Ulliot, Annie Duke och Phil Hellmuth.

Fem år efter hennes framträdande på showen vann Liv EPT main event som hölls i San Remo 2010. Hon drog in cirka 1,2 miljoner euro i prispengar och blev den tredje kvinnliga spelaren att vinna en European Poker Tour titel.  Sju år senare vann Liv World Series of Poker 2017 $10,000 Tag Team No Limit Hold’em Championship event och kammade hem omkring 273 964 dollar.

Hennes andra noterbara resultat inkluderar en andra plats vid UKIPT 2014 Edinburgh Main Event, en tredje plats vid European Poker Tour High Roller Event i Barcelona och en första plats vid Poker After Dark tournament som hölls 2017. Efter hennes otroliga framgångar utsågs Liv till Female Player of the Year av European Poker Awards tre år i rad, inklusive 2014, 2015 och 2016.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Dom Enkla Knepen)

Innan detta utsågs hon till Europe’s Leading Lady av European Poker Awards 2010. Per 2010 har hon varit en medlem av PokerStars Pro Team. Från och med 2019 överstiger hennes total inspelade pengar 3 miljoner dollar. För närvarande arbetar hon heltid som Team Manager för Global Poker Leagues London Royals.

 • Vinnare av både en European Poker Tour titel och ett World Series of Poker armband
 • Trefaldig vinnare av GPI European Female Poker Player of the Year
 • Har vunnit pengar i tjugo WSOP och tolv EPT

Comments are closed.