LISTA: 13 Bästa Pokerdokumentärerna – (“Fredagsmys”)

Poker har länge varit ett av de mest populära spelen att satsa på. Under de senaste åren har det blivit ett sätt för spelarna att få sina drömmar uppfyllda på en väldigt kort tid. Å andra sidan kan poker också ta allt från spelaren på samma korta tid. Pokervärlden är full av historier om framgång men också historier om misslyckanden som förändrar många liv.

Frånsett detta har de mest framgångsrika pokerspelarna i världen varit några av världens största stjärnor och pokerturneringar världen över har fått uppmärksamhet på grund av prispotterna.

ÅRETS LISTA – Populäraste Pokersidorna detta år – (DAGLIG UPDATE)

  • Samtidigt som poker har varit tillgängligt som bordspel under många år, har onlinepoker verkligen blivit populärt under de senaste åren
  • Underground poker har blivit ett väldigt stort problem för spelmyndigheterna
  • Ett stort antal människor lever på att spela poker

Poker har varit ett tema för många olika studier över hela världen. Under de senaste åren har många dokumentärer beslutat att ta itu med detta ämne i sin forskning och på grund av detta skapades ett stort antal pokerdokumentärer. I denna text vi att ge dig en översikt över många populära pokerdokumentärer.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1.Nosebleed

År: 2014
Författare: Victor Saumont
Land: Frankrike
Rollbesättning: Alex “Alexonmoon” Luneau, Sebastien “Seb86” Sabic
Tema: Historien om Alex Luneau och Sebastien Sabic och deras försök att vinna World Series of Poker i Las Vegas

Nosebleed är en dokumentär som följer två franska pokerspelare, Alex Luneau och Sebastien Sabic, som var professionella pokerspelare och som hade gått i pension men som fortfarande ville ge sig på världens största pokerturnering, World Series of Poker i Las Vegas.

POPULÄRASTE SPELET – Hur Man Vinner i Texas Holdem – (“TIPS GUIDEN”)

Denna dokumentär följer dessa två spelare på deras väg till World Series. Denna dokumentär ger en inblick i World Series of Poker från spelarens perspektiv. Det utforskar också hur flera veckor av konstant pokerspel påverkar spelarna och konsekvenserna av denna typ av konkurrens.

Denna dokumentär utforskar också förhållandet mellan dessa två spelare på ett sätt som utforskar de bästa egenskaperna hos båda spelarna och hur de hjälpte varandra under sina karriärer. Som professionella spelare har båda varit väldigt framgångsrika och båda vann miljoner när de spelade poker. Men deras största dröm var att vinna World Series of Poker. Under hela dokumentären diskuterar båda spelarna sin teknik och matcherna där de har vunnit eller förlorat stora summor pengar.

2.High Stakes: The Story of Sam Trickett

År: 2013
Författare: Richard Adams
Land: Storbritannien
Rollbesättning: Sam Trickett
Tema: Historien om hur Sam Trickett blev en av de mest framgångsrika pokerspelarna i världen.

Om du någonsin undrat hur det är att vara en pokerstjärna så är dokumentären High Stakes: The Story of Sam Trickett rätt dokumentär för dig. Sam Trickett är en av de mest framgångsrika pokerspelarna från Storbritannien, han har lyckats vinna stora summor pengar under många pokerturneringar.

SPELLISTAN FÖR SPELGLADA – Bästa & Nyaste Pokerspelen – (“SPELARNAS FAVORITER”)

Sam Trickett är känd för sina höga insatser och för hans högriskspel som gav honom stor framgång under hans karriär. Men den här dokumentären tar också en titt på den mörka sidan av Sam Tricketts karriär. Vid en tidpunkt i hans karriär kämpade Sam Trickett med depression som ledde till spelberoende.

Den tiden i hans liv var särskilt kämpig för honom, eftersom han inte lyckades i turneringarna och hans önskan att spela poker och att spela hade blivit stark. Så småningom lyckades han övervinna alla dessa problem och han spelar fortfarande poker professionellt. High Stakes: The Story of Sam Trickett ger en bra inblick i en professionell pokerspelares liv och alla problem som kommer med att vara en del av professionell pokerkrets.

3.”Anything to Win” – Amarillo Slim

År: 2006
Författare: Kev Stovall
Land: USA
Rollbesättning: Doyle Brunson, Todd Brunson, Kathy Liebert, J.V. Martin, “Amarillo Slim” Preston
Tema: Historien om Amarillo Slim, världens mest kända pokerspelare

See also  CHOCKEN: 12 Största Poker Vinsterna Genom Tiderna - ("Osannolikt")

För många professionella pokerspelare är Amarillo Slim en av de bästa pokerspelarna genom tiderna. Den här dokumentären ger insikt i Amarillo Slims liv, han är en av de viktigaste bidragarna i utvecklingen av poker i Las Vegas och i resten av världen. Amarillo Slim var komplett spelare och han skulle göra allt för att vinna.

EXPERT FÖRKLARAR – Vad är Död Mans Hand? – (ENKELT)

Med stark intuition kunde Amarillo Slim besegra även de bästa spelarna under sin karriär, även när ingen förväntade sig att han skulle prestera så bra. Genom en serie intervjuer med Amarillo Slims vänner och medspelare utforskar den här dokumentären vad som gjorde den här pokerspelaren så stor och så viktig för poker i allmänhet.

Amarillo Slim är inte din typiska pokerspelare eftersom han spelat i olagliga pokersmatcher och han kallades för fifflare under de första åren av hans karriär. Bortsett från det, målar Anything to Win: Amarillo Slim också en mycket bra bild av samhället under 1960-talet och de decennier som följde då pokerspelare var ett av de vanligaste målen för rån och stölder vid den tiden.

https://youtu.be/Xy472tOmU8c

4.History of Poker

År: 2009
Författare: History Channel
Land: USA
Rollbesättning: Tom McEvoy, Dave Schwartz, Jennifer Harman, Doyle Brunson, Mason Malmuth
Tema: Pokerns utveckling och historian om de bästa och tidernas största professionella pokerspelare

History of Poker är en dokumentär som handlar om de första stadierna av poker. Det utforskar också under vilken typ av förhållanden som pokern utvecklades och hur Texas Hold’em Poker blev den mest populära formen av poker. Denna dokumentär förklarar också de grundläggande principerna i spelet samt betydelsen av kroppsspråk under matcherna.

BLI SUPERVASS PÅ POKER – Så Blir du Ett Proffs i Poker – (STEG FÖR STEG)

Genom en serie intervjuer kan tittarna få en tydlig bild av hur pokern var på 1960-talet och åren som följde. Förutom det här visar också dokumentären några av de största karaktärerna inom den professionella pokerhistorian. En av dessa spelare är Doyle Brunson som anses vara en av de bästa pokerspelarna.

Dessutom, genom intervjuer med historiker, förklarar den här dokumentären en del berömda terminologier från pokervärlden, som “dead man hand”. Denna dokumentär avslöjar också hur pokerspelare och hela pokersamhället hanterade förbudet mot spel i USA. Historiskt sett är den här dokumentären en av de bästa berättelserna om pokerens historia och vad som krävdes för att ta pokern till den nivå den är på idag.

https://youtu.be/gqAxvjPpj34

5.The Million Dollar Deal

År: 1999
Författare: John Butler
Land: Irland
Rollbesättning: Andrew Black, Donnacha O’Dea, Mike Magee, ‘Mad’ Marty Wilson, Mark Napolitano, Amarillo Slim, Scotty Nguyen, Dave ‘Devilish’ Ulliott, Matt Damon
Tema: Historian om 1998 års upplaga av World Series of Poker i Las Vegas

År 1998 har några av de största namnen inom poker träffats i Las Vegas för att spela i världens största pokerturnering, World Series of Poker. Million Dollar Deal-dokumentären följer sex spelare och deras upplevelser under den här turneringen. Den här dokumentären innehåller några av de största namnen inom poker som pratar om sina erfarenheter och hur det kom sig att de började spela poker.

TURNERINGAR PÅ NÄTET – Bästa Pokerturneringarna Online – (LISTAN)

Insatserna vid 1998 års upplaga av World Series of Poker var enorma när spelarna kämpade om flera miljoner dollar för första platsen i turneringen. Denna dokumentär visar varje steg i tävlingen och den utforskar vad som krävs för att bli en spelare i världsklass och vilka effekter denna typ av pokerturneringar har på spelarna.

Vinnaren av 1998 års upplaga av World Series of Poker var Scotty Nguyen och han är också en del av den här dokumentären och han talar om vad som krävs och hur det känns för att vinna World Series of Poker.

https://youtu.be/gqAxvjPpj34

6.All In: The Poker Movie

År: 2009
Författare: Douglas Tirola
Land: USA
Rollbesättning: Karen Abbott, Peter Also, Nick Brancato, Eric Morris, Matt Damon, Joe Cada
Tema: Utforskar pokerns återuppståndelse under 2000-talet

All in: The Poker Movie är en dokumentär som utforskar pokerns under 2000-talet och vad ledde till att poker blev så vanligt. Hela vägen fram till millennieskiftet var pokern inte särskilt utspridd och det fanns inte många fans utanför de professionella kretsarna som tävlade i olika turneringar.

GUIDEN FÖR VINNARNA – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

Helt plötsligt blev professionell poker väldigt populärt och miljontals människor tittade på pokerturneringar på TV. Alla dessa saker undersöks i denna dokumentär, vilken kan vara en av de viktigaste undersökningarna när det kommer till poker.

See also  LISTAN: 8 Bästa Danska Pokerspelarna Som Vinner Degen - "Proffs"

En av anledningarna till att pokern blev så populär var att en del av världens superstjärnor som Leonardo DiCaprio, Matt Damon, George Clooney med flera började spela spel och delta i matcher. Det gjorde pokern mainstream och sedan dess har det blivit ett av de största tv-eventen någonsin. All in: The Poker Movie utforskar vad som ledde till det och varför pokerspelare blev enorma superstjärnor under 2000-talet.

7.A Kid’s Game: The Story of Online Poker

År: 2011
Författare: Li Dong
Land: USA
Rollbesättning: Martin “Dr. Giggy” Giguere, Alexei “MagicNinja” Martov, Thuy “ShesNoGood” Doan, Di “URinDanger” Dang, Hac “trex313” Dang, Peter “apathy” Jetten, Isaac “LuvtheWNBA” Haxton, Andrew “Good2CU” Robl
Tema: Intervjuer med några av världens bästa onlinepokerspelare

MEGALISTAN PRESENTERAS – 33 Bästa & Roligaste Kortspelen – (“Vilka Roliga Spel”)

Hittills har alla dokumentärer på vår lista handlat om vanlig bordspoker. Men A Kid’s Game: The Story of Online Poker avhandlar emellertid problemet med onlinepoker som nyligen har blivit otroligt populärt. Den här dokumentären innehåller intervjuer med några av de mest framgångsrika unga pokerspelarna i världen och går igenom ett brett spektrum av olika ämnen.

Varje intervju är en historia om spelaren men också om vikten av onlinepoker för dessa spelare. Som nämnts tidigare täcker den här dokumentären många olika ämnen och några av dessa inkluderar vikten av ego i pokerspel så väl som upp- och nedgångarna i varje spelares karriär.

Dessutom utforskar denna dokumentär vilken roll logik eller snarare logiskt tänkande har i pokerspel, så många har kallat poker ett spel för sinnet. Denna dokumentär utforskar också motivationen som dessa spelare har för spela onlinepoker och om det finns något specifikt som driver dem att sikta mot stjärnorna. De tar också upp vad som krävs för att spela i pokermatcher med höga insatser och om att spela med höga insatser är ett tecken på att man är modig eller inte.

8.Jennifer Harman: Poker Queen

År: 2015
Författare: Jennifer Harman
Land: USA
Rollbesättning: Jennifer Harman, Howard Lederer
Tema: Dokumentären om Jennifer Harman, en av de mest framgångsrika kvinnliga pokerspelarna.

Jennifer Harman är en av de mest framgångsrika kvinnliga pokerspelarna i världen. Under åren har hon spelat mot några av de bästa pokerspelarna genom tiderna som Phil Ivey och Daniel Negreanu och båda har uttryckt sin yttersta respekt för Jennifer Harman. Jennifer Harman: Poker Queen är en dokumentär som utforskar Jennifer Harmans karriär.

FÖRDJUPA DIG I POKER – Bästa Pokerböcker du bör Överväga Läsa – (“Utveckla dig”)

Till skillnad från många andra pokerspelare från olika delar av världen lyckades Harman konsekvent ligga på en mycket hög nivå under hela sin karriär. Denna dokumentär utforskar också effekterna av onlinepoker på svanliga spelarna och hur onlinepokerspelare har påverkat andra pokerspelare under några av världens största pokerturneringar.

Denna dokumentär avslöjar också att några av de bästa pokerspelarna i världen har stora problem när de möter spelare som har fått sina erfarenheter från online poker. Jennifer Harman: Poker Queen är en bra dokumentär som utforskar sammandrabbningen mellan den gamla generationens pokerspelare och den nya som lär sig spela poker online.

https://youtu.be/JFXjfbJa4go

9.Ins ide: Underground Poker

År: 2012
Författare: Jon Bulette
Land: USA
Rollbesättning: Mikey Tats, Breezy, John The Banker, Joe Mush, Brad The Conductor
Tema: Undersöker underground pokern i New York

Det faktum att underground pokermatcher organiseras över hela landet är en offentlig hemlighet. Inside: Underground Poker är en dokumentär om underground pokern i New York och pokerspelarna som spelar i dessa matcher. Under många år var underground pokern varit kopplad till den organiserade brottsligheten i nästan alla världens städer.

VARIATION AV SPEL – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

Den här dokumentären visar dock att underground pokern inte är skiljer sig åt från de vanliga pokermatcherna. Utöver detta undersöker denna dokumentär också vilka effekter underground pokern har på spelarna. Vanligtvis är folk som spelar underground poker människor som redan kämpar med spelberoende och som på grund av det har de som organiserar underground poker kritiserats för att organisera dessa matcher.

Denna dokumentär avslöjar också detaljerna om vad som krävs för att organisera underground poker eftersom många spelare har olika krav på matcherna.

https://youtu.be/7_vui9d248o

10.Poker Kings

År: 2004
Författare: Maciek Wszelaki
Land: USA
Rollbesättning: Gary Bush, Carlo Citrone, Phil Hellmuth Jr., Mike McGee, Chris Moneymaker, Daniel Negreanu, Simon Trumper, David Devilish Ulliott, Olga Varkony, Rober Varkonyi
Tema: Följer fem spelares väg till World Series of Poker och 2,5 miljoner dollar

Det tog över två års av filmning och redigering för att avsluta Poker Kings dokumentärfilm. Denna dokumentär följer fem spelare, Garry “Whacker” Bush, Simon Aces ‘Trumper och Carlo Citrone från Storbritannien och två spelare från USA; Phil Hellmuth och Robert Varkonyi.

See also  RANK: 12 Bästa & Populäraste Olika Typer av Pokerspel - "Kul"

BLUFFARNA ATT PASSA SIG FÖR – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

Denna dokumentär är historien om 2003 års upplaga av World Series of Poker och hur tidigare nämnda spelare förberedde sig för världens största pokerturnering. Regissören följde dessa spelare under hela året och filmade dem medan de spelade olika turneringar över hela världen när de förberedde sig för att spela i World Series.

Enligt regissören av denna dokumentär ville han ge insikt i spelat bakom scenen och för att visa vilken typ av passion, ambition, mod och skicklighet som krävs för att bli en pokerspelare i världsklass. Poker Kings är berättelsen om beslutsamheten och hängivenheten till en sak som endast professionella idrottare kan visa.

https://youtu.be/AbDWibHJ-a8

11.2 Months $2 Million – Reality Show

År: 2009
Författare: Brandon Gross, Paul Reitano, Terrence Sacchi
Land: USA
Rollbesättning: Jay Rosenkrantz, Dani Stern, Emil Patel, Brian Roberts
Tema: en reality show om pokerspelare som försöker att vinna 2 miljoner dollar på bara två månader

2 Months $2 Million är den reality show som sändes 2009 som följde fyra onlinepokerspelare vars mål det var att vinna 2 miljoner dollar på bara 2 månader. Alla fyra spelare som presenteras i denna reality show har redan visat sig vara dugliga i onlinepokermatcher. Alla dessa spelare har tjänat miljoner, men de gjorde det under flera års tid.

POKERFUSKET ATT SE UPP FÖR – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Det här är en reality show vilket innebär att vissa aspekter av showen har manus, men det ger fortfarande en bra inblick i tankarna hos professionella pokerspelare och vad de går igenom när de spelar poker. Under serien har vi möjlighet att se vilka tekniker dessa spelare använder när de spelar onlinepoker och vi kan se att det i många avseenden är mycket annorlunda än den standardpoker som vanligtvis spelas i turneringar och på casinon.

https://youtu.be/F8vSAi2QhKI

12.Bet Raise Fold: The Story of Online Poker

År: 2013
Författare: Ryan Firpo
Land: USA
Rollbesättning: Danielle Andersen, Tony Dunst, Martin Bradstreet
Tema: utvecklingen av onlinepokerbranschen och sammandrabbningen mellan denna bransch och amerikanska myndigheter och vad som hände på Black Friday 2011

Bet Raise Fold är dokumentären som utforskar onlinepoker världen och hur det utvecklats till en mycket rik bransch. Dessutom undersöker den också den enorma konflikten mellan onlinepokerspelare och de amerikanska spelmyndigheterna genom intervjuer med tre onlinepokerspelare, Danielle Andersen, Tony Dunst och Martin Bradstreet som fick sina pengar frusna av myndigheterna på grund av regleringar av onlinespel.

POKERTIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Dom Enkla Knepen)

Under 2011 stängde USA: s justitiedepartement helt och hållet ned onlinepokersajter i USA och som ett resultat av det har mer än 500 miljoner dollar frusits. Förutom det är den här dokumentären också en historia om onlinepoker och hur det blev en av världens största spelbranscher.

Dessutom handlar den här dokumentaren också om de regleringar som de amerikanska myndigheterna har infört. Denna dokumentär behandlar specifikt det amerikanska representanthuset och senatens önskan om att helt förbjuda onlinespel.

13.One of a Kind: The Rise and Fall of Stu Ungar

År: 2006
Författare: Al Szymanski
Land: USA
Rollbesättning: Jason Blaine, Rusty Goehringer, Nicholas Sireci, Lyn Spencer
Tema: En dokumentär om Stu Ungers liv, han anses vara den bästa pokerspelaren genom tiderna

När det gäller de största legenderna inom pokervärlden, skulle en stor majoritet av pokerfans och professionella spelare hävda att Stu Ungar var den bästa spelaren som någonsin har spelat poker professionellt. Stu Ungar överträffade många svårigheter i sitt liv på vägen till att bli en av de mest framgångsrika pokerspelarna någonsin.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Förutom att visa Stu Ungars karriär, visar One of a Kind: The Rise and Fall of Stu Ungar också denna pokerspelares mörka sida. Under många år kämpade den här spelaren med droger och ett alkoholberoende och så småningom började det påverka hans prestationer i turneringarna.

Trots att han försökte få behandling för sitt missbruk lyckades han inte övervinna dessa problem och till sist kostade drogmissbruket honom hans liv när han dog av en överdos vid 45 års ålder. Denna dokumentär verkar vara ett bevis på att några av världens största genier är också mycket människor med många problem.

https://youtu.be/0pt2AOIz1wk

 

Comments are closed.