AVSLÖJAR: Hur Man Vinner På Poker – (“12 Vinnande Steg”)

Fans av spel runt om i världen har under årtionden letat efter sätt att vinna och i de flesta fall har de misslyckats. Om du också tillhör denna grupp också har du tur eftersom det finns ett spel som man faktiskt kan slå utan att använda några knep eller fusk och det är förmodligen det mest kända av dem alla, poker!

ÅRETS LISTA – Populäraste Pokersidorna detta år – (DAGLIG UPDATE)

Poker är ett gruppnamn för ett antal olika spel som inkluderar världspopulära Texas Hold’em, Omaha, 7 Card Stud och många andra varianter av spelet.

Vad som är gemensamt för dessa spel är att de alla är spel där man måste fatta beslut, där kompetens och kunskap till hög grad faktiskt betyder något. Till skillnad från andra casinospel kan spelarna faktiskt vinna på poker eftersom:

 • Spelet spelas mellan spelare
 • Det ligger inte i husets intresse av att någon förlorar
 • Spelarna får fatta sina egna beslut
 • Matematik och psykologi kan hjälpa dig att fatta bättre beslut

Om du är redo att äntligen börja vinna i stället för att slösa bort dina pengar på spel som inte kan slå, fortsätt läs och få reda på de bästa tipsen och strategierna som hjälper dig att vinna på poker.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Lär dig de Grundläggande Begreppen

 • Outs är de kort som kan förbättra din hand
 • Lär dig att räkna outs och beräkna odds
 • Grundläggande pokerbegrepp som dessa är avgörande

Vi ser det alldeles ofta i kortrummen runt om i världen. Spelare lär sig bara de mest grundläggande reglerna som handranking och de tror att de är redo att sätta igång. I själva verket är detta bara långt ifrån tillräckligt för att vinna och om du vill veta hur man vinner på poker, måste du lära dig lite mer om spelet.

POPULÄRASTE SPELET – Hur Man Vinner i Texas Holdem – (“Gör inte Misstagen”)

Efter den grundläggande lektionen, måste du lära dig om odds och outs, detta kommer att hjälpa dig att räkna antalet kort som förbättrar din hand i jämförelse med korten som är kvar i leken. På så sätt kan du veta den exakta matematiska chansen till att skapa en bättre hand från kommande givar, detta kommer att hjälpa dig att fatta smartare beslut med dina marker.

När du väl förstår odds och outs kan du kanske vara redo att göra ditt första framträdande vid borden, vi rekommenderar att spela online eftersom borden med små insatser där är mycket mer förlåtande för nybörjare. Tiden kommer att hjälpa dig att förbättra dina kunskaper, men du bör verkligen fortsätta att lära dig om spelet och studera bortom från borden om du vill bli en mästerlig pokerspelare. Endast upplevelsen kommer inte att räcka!

2. Position är Allt

 • Position är ett avgörande element för varje pokerhand
 • Spela fler händer i position och färre händer utanför placering
 • Ha alltid din och andra spelares position i åtanke under handen

Ett annat av de viktigaste begreppen i alla former av poker och speciellt i Texas Hold’em och Omaha är position. Position på bordet bestäms baserat på dealerns utknapp i handen, där utknappen är den bästa och small blind är den sämsta positionen att vara i.

SPELLISTAN – Dom Bästa & Nyaste Pokerspelen Listade – (“Här är alla”)

Att sitta på dealerns utknapp innebär att du är den sista att agera under varje giv hela vägen fram till river och detta kommer att ge dig fördelen av att se alla andras agerande innan det är din tur. Tro det eller ej, att vara i position kan många gånger vara en avgörande faktor för att vinna en hand och att spela flera händer i position än utanför position är ett trick som alla bra spelare har i sin arsenal.

Om du vill bli en riktigt bra pokerspelare kommer du alltid vill tänka på din nuvarande position, positionen för andra spelare som är kvar i handen och hur detta kommer att påverka kommande givar.

Tänk inte bara på ditt nuvarande beslut, utan gör en uppskattning för hur spelandet kommer gå i framtiden, baserat på vad du har sett. Att vara i position kommer att bidra till att göra sådana uppskattningar lättare och kommer att spara massor av pengar i det långa loppet, så se till att du utöka din starthand i bra position och begränsa de dåliga.

See also  Pokerproffs: Hur Man Blir En Professionell Pokerspelare

3. Gå Med Hos Skumma Pokersidor

 • Det finns gott om pokersidor online med svaga motståndare
 • Se alltid till att spela mot sämre spelare för att gå med vinst
 • Spela mot bättre motstånd för att lära dig spelet

När du först börjar lära dig poker förstår du kanske hur viktig kvaliteten på motståndet är, men det är förmodligen den enskilt viktigaste faktorn i spelet poker. Faktum är att om du frågade de yrkesverksamma hur man vinner på poker, skulle de berätta för dig att spela spelet mot motståndare som är sämre än dig för att vinna och spela mot dem som är bättre att lära dig.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (“Häng med”)

Att spela mot bättre spelare kan vara en kostsam och frustrerande upplevelse. Nybörjare har svårt att anpassa sig till den extrema aggressionen som många bra spelare använder sig av, vilket är varför du ska börja med att spela på pokersidor online som har en hel del andra nybörjare. Till och med när du får mer avancerade pokerkunskaper, kommer du att gynnas av att spela mot nybörjare eller spelare som inte har lärt sig spelet ordentligt.

Världen av onlinepoker ändras hela tiden så det är svårt att säga vilken sida du ska spela hos. Men sidor med många asiatiska eller italienska spelare är ofta ett bra val, detta då dessa marknader inte är proppmätta med professionella pokerspelare och spelet tenderar att vara avslappnat och galet.

4. Leta Efter Bra Bonusar och Rakebacks

 • Bonusar är viktiga för pokerspelare
 • Rake kan bli dyrt i spel med låga insatser
 • Få en procentandel av din rake tillbaka via kampanjer

Du märker kanske inte det när du spelar men raken kan bli ganska dyr, speciellt om du spelar cash games. Rake är den andel av varje pott som pokersidan tar för besväret, och även om det är en liten del av varje pott, blir det en hel del över tid. Raken på lägre nivåer tenderar att vara särskilt höga jämfört med insatserna, vilket är anledningen till att det alltid är bra att få bra kampanjer.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Knepen som Avgör)

Tack och lov erbjuder de flesta pokersidorna någon form av en kickback till spelarna. Pokerspelare kan antingen få tillbaka en bonus eller en fast andel av sin rake, en så kallad rakeback. Andra pokerkampanjer som leaderboards och rakerace kan lägga till ytterligare vinst utöver vad du tjänar på borden, och för pokerspelare online är det en viktig del av den övergripande strategin.

Anledningen till varför rakeback är så viktigt inom modern poker online är att spelet helt enkelt blir svårare att slå och det finns fler duktiga spelare än någonsin tidigare. Ju svårare spel du spelar, desto mer kommer du vill spara på rake när du kan.

5. Spela Till Rätt Storlek

 • Försök att vara konsekvent med storlekarna på ditt spel
 • Justera storleken på dina spel baserat på dina motståndare
 • Lär dig när du ska syna väldigt stora eller väldigt små spel

Området som de flesta nya spelarna har svårt för, utan att de ens vet om det, är att ha rätt storlek på spelen. Det finns saker med storlek på spel som kan vara lite kontraproduktivt men det är väldigt viktigt för pokerspelare. Nya spelare tenderar till exempel att göra större höjningar med bättre händer och mindre höjningar eller bara syna med deras svagare händer. Så gör man inte för att vinna på poker då alla kompetenta motståndare snabbt kommer att inse att du gör detta.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (PROFFSENS TIPS)

Att spela till rätt storlek i poker handlar om att balansera allt. Om du vill lära dig att vinna på poker måste du lära dig att lägga rätt storlek på dina spel, på ett sätt så att dina motståndare inte kan se om du bluffar eller satsar för värde i varje given situation baserad på storleken på din insats.

Till exempel kan en bra strategi att använda före floppen att alltid höja händerna du vill spela till samma belopp. Du bör också lära dig att alltid höja innan floppen istället för att syna om det inte finns någon höjning framför dig då detta hjälper dig att ta initiativet och vinna många potter utan en uppgörelse.

6. Bluffa Mer och Bluffa Smart

 • Du kan inte vara en bra pokerspelare om du aldrig bluffar
 • Om du bluffar för mycket kommer du att bli en val
 • Lär dig att balansera dina bluffar med värdespel
See also  Megalista: 33 Bästa Kortspelen (Spela) Hemma & På Nätet

Att bluffa är en avgörande del av poker och en sak som många spelare har svårt för att anpassa sig till i början. De bluffar antingen för mycket och förstörs av folk som synar dem eller så bluffar de aldrig och vinner aldrig en enda pott som inte var deras från början.

MEGALISTA – 33 Bästa & Roligaste Kortspelen – (“Äntligen Roliga Kvällar”)

Precis som med storlek på spel handlar bluffar om balans. Världens bästa spelare blandar sina bluffar och värdespel på ett sätt som alla spel de lägger kan vara både en bluff och ett värdespel. På så sätt vet motståndarna aldrig riktig vad som pågår. Beroende på vilken typ av spelare du spelar mot bör du bluffa mer eller mindre vid varje tillfälle.

För att vara bra på poker måste du åtminstone bluffa ibland för att ha en fungerande strategi. Det bästa sättet för att blanda in bluffar är att försöka betta och höja när du har händer med en stor potential. På så sätt har du chans att vinna potten med en bluff, eller förbättra in i en mycket stark hand vid en senare giv.

7. Anpassa Dig till Dina Motståndare

 • Kom alltid ihåg att du spelar mot levande människor
 • Justera ditt spel baserat på ditt bord
 • Använd din egen bild för att lura dina motståndare

Det finns många viktiga begrepp i poker, de bästa spelarna där ute förstår att de alltid spelar mot en viss person och de försöker anpassa sig till den personens tendenser. Att anpassa sig till motståndarna och dynamiken på bordet du spelar på kan göra stor skillnaden.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

För att illustrera detta kan vi föreställa oss ett bord där spelarna spelar extremt tight och lägger sig ganska mycket. Vid ett bord som detta, skulle du göra klokt i att lägga många små spel och höjningar och försöka stjäla så många potter som möjligt, eftersom de andra spelarna inte verkar vara så intresserad av att vinna potter när de inte har de bästa korten.

Å andra sidan, vid ett extremt aggressivt bord, bör du vänta mer, spela bättre händer och försöka fånga spelare som bluffar med skägget i brevlådan. Om dina motståndare tydligt bluffar för mycket, syna dem då med medelstarka händer, det kommer garanterat att ge dig pengar i det långa loppet!

8. Spela Inte För Många Händer

 • Bestäm i förväg vilka händer som du ska spela i vilken position
 • Avvik inte från din plan bara för att du får dåliga kort
 • Låt aldrig tristess förstöra för dig och få dig att spela dåligt

En annan stor fälla i poker kommer från att bli uttråkad. Det är väldigt lätt att bli uttråkad när du spelar poker, särskilt om du spelar i ett livespel som tenderar att spelas ganska långsamt. När de får flera dåliga händer i rad, tenderar många spelare att bara bestämma sig för att de lika gärna kan spela en av dem och ”bryta förbannelsen”.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (PASSA DIG)

Detta är en av de värsta sakerna du kan göra vid pokerbordet då du alltid bör hålla fast vid din strategi och spela på det sätt du hade tänkt spela. Om du får dåliga kort, lägg dig då och fortsätt att titta runt bordet, se hur spelarna agerar och lär dig hur de spelar.

I slutändan ska du komma ihåg att alla får samma antal bra och dåliga händer under deras livstid, så fall inte i fällan av att spela händer som du inte borde spela bara för att du får många av dem och vänta på rätt tillfälle för att spela.

9. Testa Pokerturneringar

 • Pokerturneringar kan ge riktigt bra träning till nya spelare
 • Turneringar erbjuder även en bra möjlighet till att tjäna stora pengar för en lite investering
 • Många seriösa spelare spelar enbart i turneringar

Pokerturneringar är ett bra sätt att komma ur rutinen att bara spela cash games varje gång och ge dig själv en möjlighet till att vinna stort för en liten investering. Om du är i början av din karriär är pokerturneringar ett väldigt bra sätt för att spela många händer för ett litet belopp och få en välbehövlig erfarenhet till ett bra pris.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (Stora Event)

Självklart finns det stora skillnader mellan turneringar och cash games, men vissa grundläggande saker som du kommer att lära dig i turneringar kan även överföras till cash games. Dessutom slutar det ofta med att många professionella spelare huvudsakligen spelar turneringar under hela sina karriärer och om du märker att du gillar att spela turneringar, spela fler.

See also  GUIDE - Lär dig Spela Five Card Draw - (MÖRKPOKER)

Pokerturneringar kommer att testa dig ganska mycket och ofta tvinga dig att spela med alla dina marker. På så sätt, när du är har många marker i ett cash game, kommer du inte att vara lika motvillig till att spela för dem alla eftersom att du har blivit van vid att spela för allt i turneringar.

10. Ha Koll På Ditt Saldo

 • Ditt saldo är ditt verktyg i poker
 • Spela aldrig spel som du inte har råd med
 • Se till att alltid ha ett rejält saldo för spelet du spelar

Hantering av saldot är en viktig färdighet som alla pokerspelare bör ha. Många spelare faller i fällan av att spela för högt i relation till deras saldo och glöm inte att även de bästa spelarna i världen förlorar. Eftersom att spelet är så pass matematiskt, går det upp och ner för alla spelare och ett rejält saldo ger dig stöd under de sämre perioderna.

HETA LISTAN – Bäst Pokersajter Spelarna Flockas Till – (SE RANKNING)

Även om du är tillräckligt bra för att vinna ett spel du spelar i, bör du alltid se till att du har tillräckligt med pengar för att ha råd med att förlora under en längre period. När allt kommer omkring så kan till och med världens sämsta spelare få ett magiskt kort, och om vi ska vara ärliga finns det inte en chans att du är bäst på ditt bord om du precis har börjat.

Sättet som de bästa pokerspelarna hanterar sitt saldo på är att se till att de har tillräckligt med pengar för att fortsätta spela spelet de spelar även om det värsta skulle hända. Om du inte vet vad det värsta scenariot är, titta runt på internet för att lära dig av andra spelares erfarenheter av ett spel som liknar det du spelar.

11. Lär dig från de Bästa

 • Använd onlineresurserna för att lära dig poker från de bästa
 • Var inte blyg för att prova nya spel och strategier i ditt spel
 • Tro aldrig att du vet bättre, om du inte förstår något, betyder det inte att det är fel

Det fanns en tid då det enda sättet att lära sig poker var att spela och prata med andra spelare i dina lokala spel. Idag tack vare internet kan du ta dig an kunskapen från de allra bästa spelarna i världen och ofta gratis.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Även om du tittar på cash games med höga insatser och turneringar på TV får du en inblick i hur de bästa spelarna närmar sig spelet, och för ännu mer detaljer kan du hitta hundratals timmars coaching-videor och otaliga böcker och skriftlig material där ute.

Om du är seriös om att lära dig att vinna på poker, borde du verkligen försöka spendera så mycket tid som möjligt och titta på de bästa spelarna där ute, lära dig yrket och använda alla resurser som finns till ditt förfogande till din fördel. När allt kommer omkring så är det sättet som du skulle lära dig alla andra spel på, så varför gör något annat med poker.

12. Spela Långsiktigt

 • Tänk alltid på de långsiktiga resultaten
 • Oroa dig inte för resultaten för en session
 • Tänk aldrig på pengarna på pokerbordet som om det vore verkligt värde

Förmodligen det viktigaste tipset av dem alla när det gäller att spela poker på lång sikt. Vi har redan berört variansen i poker och förklarat hur även de bästa spelarna har förlorat flera gånger på rad och att till och med de sämsta av dem vinner ibland, så du borde verkligen bara oroa dig för att spela dina händer på ett sätt som kommer att ge dig vinst på lång sikt.

LÄSA – Bästa Pokerböckerna du bör Överväga att Läsa

Att lägga för mycket uppmärksamhet på resultaten av en viss pokersession hindrar dig från att spela den bästa pokern du kan spela. Istället bör du oroa dig inte för att vinna eller förlora pengar på en viss dag och alltid tänka på det långsiktiga förväntade värdet av ett spel du gör.

För att göra saker ännu enklare för dig själv, tänk aldrig på saker som pengar. Oavsett om du spelar ett 0.1 kr/0.2 kr-spel på nätet eller ett 100 kr/200 kr-spel på ditt lokala casino, tänk alltid på alla dina beslut i termer om big blinds och i jämförelse med potten.

Kom ihåg att förlora 20 000 i 100 kr/200 kr spel är inte dåligt alls, det kan vara bara en hand, så tänk aldrig på pengar på pokerbordet i termer om dess verkliga värde om du vill gå med vinst på lång sikt.

Comments are closed.