Hur Fungerar Spelodds? – (Decimal, Brittiska & Amerikanska Odds)

Odds bildar grunden för alla sportspel.  När du lägger ett spel på en sport, oavsett vad det är, kommer du att lägga spelet genom att använda oddsen som erbjuds av spelbolaget.  Till och med när man spelar hos en börs och spelar mot att ett resultat ska inträffa, lägger du fortfarande ett spel genom att använda odds.

ÅRETS LISTA – Här är dom Bästa Bettingbolagen – (SKÖNA LISTAN)

Det går inte att komma undan från att använda odds när man lägger ett spel och det är därför det är så viktigt att förstå spelodds. Beroende på din nivå av erfarenhet från sportspel, kommer du att ha många olika frågor om odds.

  • Vad är spelodds?
  • Hur gör jag för att förstå spelodds?
  • Hur används spelodds?
  • Vilka typer av spelodds finns det?

Tack och lov har vi svaren på dessa frågor och mycket mer nedan så fortsätta läsa för att börja förstå odds på ett enkelt sätt.

1. Varför Måste jag Förstå Odds för Sportspel?

Det enkla svaret på frågan ” varför måste jag förstå odds för sportspel?” är att du inte kan lägga ett spel på sport utan att veta hur de fungerar.

I själva verket slösar du bort dina pengar om du satsar utan att förstå spelodds.  Du kan ladda upp alla spelbolagens hemsidor och även om de inte erbjuder samma sporter och spelmarknader, kommer de att ha en sak gemensamt och det är spelodds.

HEMLIGHETEN – Så Vinner du på Rätt Resultat – (SPELKNEPET)

Om du inte förstår odds, kommer du aldrig att veta resultatet av att lägga ett spel.  Du kan till exempel ha en uppfattning om vilket lag som är favoriter till att vinna en fotbollsmatch, men hur vet du om du får bra värde från ditt spel om du inte förstår oddsen?

Att misslyckas med att förstå odds innebär att du aldrig kommer att känna igen ett bra värdespel och alla spel du lägger kommer att vara en stor risk.  Du kan ta bort en del av denna risk genom att förstå odds.

2. Kan Jag Vinna Mer Genom Att Förstå Speloddsen?

Att säga att du kan vinna mer genom att förstå spel skulle vara missvisande.  Men genom att förstå odds ger du dig själv en mycket bättre chans till att vinna än om du inte gjorde det.

Att förstå spelodds kan du bedöma hur sannolikt det är att ett event händer och vad dina potentiella vinster kommer att bli.  Denna information gör det såklart möjligt att göra en bättre bedömning när man lägger ett spel jämfört med någon som inte förstår denna information.

EXPERTEN – Hur man Vinner på Trav – (ENKLA TIPSEN)

Så genom att förstå spelodds kommer du att ha en bättre chans att lägga ett framgångsrikt spel på grund av kunskap om hur sannolikt det är att resultatet händer och hur mycket pengar du kan vinna om spelet går in.

Det finns tre huvudsakliga typer av spelodds du bör förstå och dessa är:

  • Brittiska Spelodds
  • Decimala Spelodds
  • Amerikanska Spelodds

Du vet aldrig när du kan behöva använda någon av de tre typerna av odds som markerade ovan.  Fortsätt läsa för att ta reda på mer om varje typ av odds men låt oss först ta en titt på oddskvoter och vad de betyder.

3. Förstå Oddskvoter

Generellt hittar du oddskvoter i termer av 1.  Numret i fråga kommer att hamna på 1, under 1 eller över 1.  Så, en oddskvot på 1,35 innebär att resultatet är 35% mer troligt att hända men en oddskvot 0,70 anger att resultat är 30% mindre troligt att hända.

SPELAREN – Vinna på Live Betting – (BÄSTA SPELFORMERNA)

Att ha en grundläggande förståelse för detta kommer att hjälpa dig när vi går vidare för att lära oss att förstå de olika formerna av spelodds.

4. Förstå Olika Typer av Odds

Som nämnts ovan finns det tre olika typer av odds du behöver bli bekant med och du kommer att se en förklaring av dem alla nedan.

Brittiska Odds

Brittiska odds används ofta i Storbritannien och Irland och deras rötter finns i hästkapplöpning.  Men du kommer också att se att de används hos online spelsbolag över hela Europa, speciellt när man spelar på fotboll.

See also  FIGHTEN: Hur Man Slår Bookies - (Bäst Strategi "Slå Bookmakers")

När du ser ett potentiellt resultat angivet med en / symbol mellan två nummer, är det brittiska odds.  Exempel på brittiska odds inkluderar 9/1 och 1/4.  Som ni kan se är den högre siffran på olika sidor för dessa odds och du måste veta vad detta betyder innan du lägger ett spel.

FOTBOLL VÄRLDEN – Bästa Fotbollsturneringarna att Betta på (HELA LISTAN)

Det finns två sätt att brittiska bråk odds på och den första är genom att titta på sannolikheten för att händelsen kommer att hända.  Till exempel, om ett spelbolag erbjuder odds på 9/1 för Fulham att slå Manchester City på Etihad Stadium, innebär detta Fulham har fått en chans på 10% att vinna matchen.

Du kan räkna ut det på följande sätt: 1 / (9 + 1) = 0.10 x 100 = 10%

Genom om att förstå spelodds på detta sätt kan du bestämma hur sannolikt det är att ett resultat kommer att hända.  I detta fall är det inte så sannolikt och om du inte har några starka uppgifter som tyder på att Fulham kommer att vinna matchen bör du inte lägga detta spel.

Det andra sättet att förstå brittiska odds på är att räkna ut hur mycket pengar du kan vinna om spelet går in.  Om vi använder samma exempel som ovan, om du lägger ett spel på 10 kr på Fulham att besegra Manchester City, skulle du kunna vinna 90 kr plus att du får tillbaka din insats på 10 kr.  Om du satsar 20 kr skulle du vinna 180 kr och så vidare.

LICENS LISTAN:

SE ALLA – Odds sidor med Licens du BETTAR hos – (SPELLICENS)

Du kan räkna ut det på följande sätt: 9 x 1 = 90 kr eller 9 x 2 = 180 kr

Nu när vet du hur man räkna ut sannolikheten för att en händelse händer och hur mycket du skulle vinna om det händer, har du en mycket starkare bas för att kunna besluta vad du ska spela på.

Vi kan även titta på det andra brittiska oddset ovan, det på 1/4.  Genom att använda dessa brittiska odds finns det en 80% chans för att det händer.

Du kan räkna ut det på följande sätt: 4 / (4 + 1)  = 0.80 x 100 = 80%.

Detta innebär att det finns en hög chans för att resultatet händer och en bättre chans för ditt spel att bli mer framgångsrikt än det till oddsen på 9/1.

I fråga om potentiella vinnare, visar oddsen på 1/4 att för varje spel på 40 kr, kommer du att vinna 10 kr eller för varje spel på 80 kr kommer du att vinna 20 kr och så vidare.  I det fotbollsspel som används ovan med Manchester City till 1/4 för att vinna matchen ser vi att de är stora favoriter.

MEGA LISTA – 32 Bästa Fotbollsligorna att Betta på – (“Riktigt Bra Lista”)

Men med hjälp av din förståelse för spelodds du vet att du kommer behöva satsa mycket pengar på Manchester City att vinna för att göra det värt att spela på det.  Att förstå spelodds har tillåtit dig att komma till den slutsatsen och du kan göra detsamma när du använder decimala odds.

Decimala Odds

Decimala odds används oftare på oddsbörser än vanliga spelbolag.  Men alla bra spelbolag kommer ge dig alternativet att använda både brittiska och decimala odds.

Många föredrar att använda decimala odds då det är lättare att räkna ut de potentiella vinsterna från ett spel.  Exempel på decimala odds som du kan hitta hos spelbolag online inkluderar 9.0, 2.5 och 1.25.  Enkelt uttryckt, ju högre siffra desto mindre är chansen att lyckas, men desto högre potentiella vinster.

Om du till exempel spelar på ett resultat till 9.0 genom att använda en insats på 100 kr kan du potentiellt vinna 800 kr.

SPELNÖRDEN – Casinospel med dom Bästa Oddsen – (“Jag har rankat dom”)

Du kan räkna ut det på följande sätt:  (9.0 x 100 kr insats) – 100 kr insats = 800 kr vinst

See also  LISTA: Italiens Största Fotbollsarenor - (14 Bästa Granskade)

Om vi tar 1.25 som ett exempel har du (1.25 x 100 kr insats) – 100 kr insats = 2.50 vinst.

Som ni kan se från de två exemplen, desto mindre siffra, desto mindre pengar kommer du sannolikt att vinna.  Men ju mindre siffra desto mer sannolikt är det att resultatet kommer att hända.

Som du kan se när du tittar på både brittiska och decimala odds är det inte svårt att förstå spelodds och det tar inte lång tid att behärska de olika sorters odds som är tillgängliga.

Amerikanska Odds

Amerikanska odds är en form av odds som kanske inte är så välkänd i Europa och Storbritannien är.  Detta beror på att amerikanska odds är vanligtvis är reserverade för spelsidor som uteslutande arbetar på den amerikanska marknaden.

De hänvisade ofta till som ‘moneyline odds’ och används för linebetting i USA.  Att förstå spelodds innebär att du måste känna till alla tre typer av odds och det inkluderar amerikanska odds.

Vid spel med hjälp av amerikanska odds kommer du i allmänhet att hitta två typer, varav en är favoriter och de andra underdogs.  Favoriter kommer att visas med användning av ett nummer som har ett minustecken (-) framför numret.  Vid bedömningen av vilket lag eller spelare som är favorit från mer än en spelmarknad, kan du bortse från minustecken.

Till exempel är -200 en starkare favorit än -150.  Använd bara det större talet för att lösa det.

Underdogs visas genom att använda ett plustecken (+) och ju högre siffra, desto större underdog.  Så en +150 underdog en bättre chans att vinna än en +300 underdog.

SUPERBOLAGEN:

LISTAN – Bettingsajterna Spelarna Väljer att Invadera – (ÅRETS LISTA)

När du räknar ut potentiella vinsten med hjälp av amerikanska odds måste du använda ett basvärde på 1 000 kr när du lägger ett spel.  Att spela på en favorit innebär att du riskerar pengar för att vinna 1 000 kr och spel på en underdog innebär att du riskerar 1 000 för att vinna summan som anges av oddsen.

Om till exempel oddsen är -120 på favoriten, måste du lägga ett spel på 1 200 kr för att vinna 1 000 från spelbolaget.  De två resultaten är därmed att förlora 1 200 kr eller att vinna 1 000 kr.

När man spelar på en +300 underdog, behöver du bara satsa 1 000 kr men du kommer vinna 3 000 om spelet är framgångsrikt.

Det är inte lika enkelt att förstå amerikanska odds som brittiska eller decimala odds.  De flesta spelbolagen online brukar låta dig växla mellan de tre typerna av odds men man vet aldrig när man kan behöva använda någon av de tre så du måste förstå dem alla.

5. Förstå Spelodds inom Sport

Det finns många olika sporter som du kan spela på.  Populariteten för dessa sporter i termer av spel kommer att variera beroende på var du befinner dig.  Betting på ishockey är till exempel mycket mer populär i USA än i Storbritannien.

Men alla de bästa spelbolagen kommer dock att ha bevaka de flesta sporterna som fotboll, tennis, golf och ishockey åt dig.  Så hur läser du oddsen för alla dess sporter?

Fotbollsodds

Den största marknaden för fotbollsmatcher är Matchvinnare och för detta kommer du att se tre uppsättningar av odds.  En uppsättning odds kommer att avse hemmalaget, även känd som ”1” i speltermer.  Den andra uppsättningen av odds är för bortalaget och är känt som ”2” och den tredje uppsättningen av oddsen är för oavgjort och denna är känt som ‘x’.

FOTBOLLSPROFFSET – Hur man Vinner på Fotboll – (Steg för Steg)

Baserat på din förståelse för hur odds fungerar från informationen ovan kan du snabbt bedöma vilka resultat som är mest sannolika att hända och vilka resultat som anses högst osannolika.

Ta Chelsea mot Newcastle United i Premier League till exempel.  Med hjälp av brittiska odds, som de skulle i Storbritannien där matchen spelas, hittar vi Chelsea till 2/9, Newcastle United till 12/1 och oavgjort till 5/1.

Detta säger dig att Chelsea är storfavoriter till att vinna denna match och Newcastle United är stora underdogs.  Du kommer att hitta många fler spelmarknader för fotboll men när det kommer till att förstå odds är Matchvinnare en bra plats att börja på.

See also  Michael Jordans 30 Bästa Citat: - "Mannen, Legenden & Citaten"

Tennisodds

Tennisodds är något annorlunda än fotbollodds på det sätt att det bara kan finnas två utfall från en tennismatch, inte tre.  Därför kommer du att se två uppsättningar odds, en som hänvisar till spelare A och den andra som hänvisar till spelare B. Båda är listade för spelaren att vinna matchen.

POPULÄRA GUIDEN – Tennis GAMBLARE: Tipsen, Spelformer & Mer – (“Uppvaknande”)

Oddsen kommer att listas under spelarens namn, men också som ”1” och ”2”, som liknar fotbollodds.  Oroa dig inte, du  kommer snabbt att bli van vid att se och använda ”1” och ”2” i ditt spelande.

Så i matchen mellan Jeremy Chardy och Kei Nishikori i Brisbane Open 2019, erbjöds Chardy till 4/1, medan Nishikori bara erbjöds till 1/6.  Det säger dig att Nishikori är den stora favoriten till att vinna matchen och att underdogen Chardy är mindre trolig att vinna.

Golfodds

Med golfodds kommer vi att byta till decimalodds eftersom detta är en sport som spelas över hela planeten, med olika internationella och inhemska matcher som äger rum under hela året  Men den första stora golftävlingen på kalenderåret är The Masters.

GOLF – Bästa & Största Golfturneringarna att spela på – (LÄSVÄRT)

Till skillnad från fotboll– och tennisodds som anges ovan är oddsen för golfturneringar är mer som en lista.  Varje spelare som spelar i turneringen kommer att noteras och bredvid deras namn hittar du oddsen för dem att vinna turneringen.

Om man tittar på oddsen för 2019 Masters, ligger både Tiger Woods och Jordan Spieth på 11.00, och Dustin Johnson på 12.00 och Rory McIlroy på 13.00, tillsammans med Justin Thomas.

Det första du kommer att märka är att oddsen är mycket högre än de för att vinna en fotbolls- eller tennismatch.  Golf är inte en engångsföreteelse och stora turneringar spelas under fyra dagar.  Det finns många spelare som är kapabla till att vinna, vilket du kan se från namnen ovan eftersom oddsen är så nära mellan spelarna.

Därför vet du genom att titta på dessa odds att trots den potentiellt goda avkastning från att backa en favorit att vinna 2019 Masters, finns det faktiskt många spelare som anses tillräckligt bra för att vinna turneringen och det är där risken kommer in.

Odds på Ishockey

I vårt sista exempel på sporter för att förstå odds kommer vi att titta på ishockey.  Detta är en sport som spelas över hela världen, men det populäraste är utan tvekan National Hockey League i USA och Kanada.

Som du kanske har gissat från tidigare exempel, då vi tittar på NHL, kommer vi att använda amerikanska odds.  Vid spel på NHL kommer du att upptäcka att du inte har något annat val än att använda amerikanska odds, särskilt vid betting på moneyline, som diskuterats ovan.

MYCKET POPULÄR – Hockey – (Den Efterlängtade Guiden & SPELTIPSEN)

Om vi tar Winnipeg Jets mot Pittsburgh Penguins som ett exempel, ligger Jets på +110 och Penguins -130 på moneyline.  Det finns ingen marknad för oavgjort och genom att använda informationen från sektionen Amerikanska Odds ovan kan du genast se att Penguins är favoriter eftersom de har en (-) symbol framför en av siffrorna medan Jets är underdogs eftersom de har ett (+) tecken framför siffran.

Du vet också att du måste lägga ett spel på 1 300 kr på Penguins för att potentiellt vinna 1 000 och ett spel på 1 000 kr på Jets för att vinna 1 100 kr.  Du kan också dra slutsatsen att eftersom Jets nummer är ganska lågt, är de inte en enorm underdog och skulle säkert kunna orsaka en skräll.

Att förstå spelodds på ett enkelt sätt kommer att hjälpa dig en hel del med ditt spelande.  Om du inte har en grundläggande förståelse för hur odds fungerar, vad de betyder och olika former av odds, bör du inte spela.  Använd informationen ovan för att bekanta dig med odds innan du lägger ett spel och satsa aldrig mer än du har råd med.

Comments are closed.