Hur man Vinner på Trav

TRAV FILOSOFEN: Hur man vinner på Trav – “10 Saker jag alltid påminner mig om”

Klurar du på hur man vinner på trav? Har du läst artikel efter artikel om folk som vunnit miljoner på travspel? Visst är det lite jobbigt att ständigt se andra som vunnit? Själv så har jag hållit på med trav sedan jag var liten grabb och lärt mig ett annat under vägen.

Något som jag nu tänkte dela med mig av till dig. Och nej det är inga hemligheter som kommer göra dig till en vinnare på trav över dagen, utan ett mer långsiktigt filosofiskt tänkande.

 • Hur vinner jag på trav?
 • Vad krävs för att bli en vinnare på travspel?
 • Varför är det så svårt att vinna på travet?

Känner du igen frågorna som ställs?….Vänta vi fortsätter med ett par andra vanliga frågor.

 • Vilka startspår vinner mest på travet?
 • Vilka travkuskar ska man spela på?
 • Hur ska jag spela på lärlingslopp?

I den här artikeln ska jag inte gå igenom hur du hittar vilka hästar som vinner i loppen. Du ska få synen på vad som krävs för att bli en vinnare på trav.

#1 – Känsla, Talang, Insikten

Klok Travhäst

Du känner säkert den där som är totalt talanglös, ta fotboll som ett exempel. Alla bara hoppas att den där “Nisse” inte ska bli inbytt. Han är så dålig, att till och med gammelmormor skulle kunna vara ett säkrare kort på spelplanen. Sen spelar det ingen roll hur mycket tid du lägger på att försöka lära han träffa bollen, han verkar aldrig lära sig…

Alla kan inte nå stjärnorna inom vad som helst, det finns givetvis dom som tror detta, men nä, denna verkligheten lever inte jag i. Det kan också vara så att man helt enkelt är för feg för att kunna vinna på trav. Talang finns, med fegisen dominerar.

Men hur menar jag nu med “för feg”?

Ja ta dom här som exempelvis spelat V75 och gör ett system med 2 till 3 hästar i vardera lopp. Dessa hästar är även streckade som första, andra och tredjehands favorit. Grattis fegis, du har precis skapat ett system, som om du vinner, kommer att delas med halva jordens befolkning. Vilket vill säga, du kan inte vinna några pengar.

Takeaway: Man måste kunna/våga lämna dom mest spelade mot mindre spelade och inte bara följa strecklistan.

Men hur gör man då, om man kommer fram till att man är helt talanglös eller för feg på trav? Är det helt kört, ska man inte spela på trav? Bara gå och lägga sig och försöka glömma att trav existerar?

Nää så behöver det inte vara för det…

Hemligheten då är att köpa in dig i något system hos någon som är duktig, kunnig och (våghalsig). Så har du insikten om att du har eller inte har talang? Men man måste först prova, om du inte känner att du lär dig, tar nya kliv framåt och gör framsteg så hej då.

Alla har inte det där som krävs för att bli den bästa travkusken heller, eller doktor, eller pilot, eller vad det nu kan vara.

 • Så inse att du faktiskt är talanglös, eller inte..
 • Hitta någon annan med talang
 • Nej alla kan inte bli bra, men nära på
See also  LEIF WITASP - Fakta om Travkusken - ("Rättviksgrabben")

 

#2 – Erfarenhet, Visdom & Kritikern

Har du förlorat massor på trav? Om svaret är ja, deppa inte. Eftersom du förlorat massor så betyder det att du dragit på dig erfarenhet och har en massa lärdomar i din tunga ryggsäck. Nu är det dags att ta fram dom och bli bättre på trav.

Att förlora och begå misstag är ett steg på väg för hur man vinner på trav. Det tar år att få den där riktiga känsla och erfarenheten som är så avgörande i längden.

“Jag förlorar aldrig, endera vinner jag eller lär mig något”

Sen är det lätt att efter ett lopp sitta och svära över hur kusken körde. Men varför inte vara lite kritisk mot sig själv istället. Kunde inte vara så att om jag tänker efter kunnat räkna ut att denne kusk faktiskt med stor sannolikhet gör dessa kalle anka styrningar? Kan det vara så att jag ska öppna mitt eget sinne och se om det är något jag själv missat?

 • Varje förlust är en ny lärdom
 • Var din egen största kritiker
 • Bortförklaringar gör dig inte bättre
 • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
 • Här Spelar FOLK Trav På NÄTET
 • Dom BÄSTA Trav ODDSEN
 • Öka Dina VINSTER På TRAVSPEL

#3 – Form, Tålamod

Tålamod Trav

Har du bråttom, på väg genom livet? Människans kanske stora brist, tålamodet. Det går upp och ner på trav. För att bli en vinnare på trav så måste man kämpa sig igenom tider med dålig form. Likadant är det med hästar, kuskar och jag även med ett kärleksförhållande. Allt kan komma ur balans och form.

Det gäller att ha koll på form hästarna som så ofta slår sina klass konkurrenter som är lite ur form.

 • Form kommer och går
 • Tålamod och se saker långsiktigt
 • Kan inte (alltid) vinna

4. Förstå dynamiken med trav

Spår, Distans, Kuskar , Banor

Att man tycker att trav är invecklat är något som faktiskt blir värre med tiden, desto mer du spelar, desto mer du lär dig, desto fler nya invecklad saker kommer du att upptäcka. Bara hur det här med distans påverkar ett lopp.

Distansen För att ta ett exempel för dig, ett kort lopp gasas det betydligt oftare än på ett långt lopp. Det är inte av samma vikt att vara längst fram vid start på långa lopp som det är vid kortare lopp. I korta lopp kan det vara svårt att hinna fram om man missar för mycket vid starten.

Kuskarnas betydelse Samma är det med kuskarna, vissa kuskar är excellenta på att få iväg sina hästar från start, medan vissa andra verkar ha en bromskloss i tömmen.

Spåret Alla vet att i volt start så är vissa spår bättre än andra. Men däremot kan samma “Bra” spår bli en fälla om din häst exempelvis är långsam ut.

Travbanors olikheter är en annan sak som spelar stor roll. Vissa travbanor så vinner ledarhästen betydligt oftare än på andra banor. Vissa banor är rent ut sagt bedrövlig att vinna på om du hamnar bakom ledaren.

See also  RÄTTVIKSTRAVET - Besök Rättvik Travbana Dalatravet - (GUIDE)

LÄS MER – Karta över Sveriges alla 33 Travbanor

Det gäller att du samlar på dig och förstår så många av dessa faktorer som möjligt. Små detaljer är extremt avgörande över tid.

5. Experterna, Grupptryck & Analysen

Åååh nej, nu står dom där igen på tvn och spelar hollywood. Jag menar så klart studio experterna som faktisk förstör odds, förstorar chanser och är allmänt dryga. Nä men fast det ligger något i det så kan du använda detta till din fördel.

En häst som lyfts fram hörs ut över hela landet och många hakar på. Vad händer? Jo, oddsen störtdyker och hästen blir inte längre det där grymma draget.

Men vad som nu händer, kan du tänka dig? Oddset på dom andra hästarna går upp, och dessa blir nu mer attraktiva än någonsin. Så om du hör: “Skrik skrik, Kalle vinner, rysare, ser bra ut” Låt den vara och rikta blicken dit ingen annan gör.

Det finns många travexperter, vissa är riktigt duktig och levererar bra info. Men vissa studio har stått framför spegeln alldeles för länge och övat in hollywood rörelser. Dom är även väldigt duktig på att få det låta sensationellt, precis som en dagstidningsblaska.

Dom kan ha missat din vinkel så lyssna inte på andra om du har en egen ide.

6. Harry Boy, Tur & Att spela Lotto

Kan jag vinna pengar på trav med Harry Boy?

Att vinna på trav är en mix av både tur och skicklighet. Man kommer långt med skicklighet, men utan den där lilla turen så tar det som oftast stopp. Fru fortuna kan vara ett riktigt svin då och då, eller ja, dom flesta av oss travspelare svär över henne varje omgång.

Sen så har vi denne Harry Boy. Och visst så kan du vinna på Mr Harry boy. Denne vår alles Harry boy lyfter man gärna fram så fort någon vunnit. Men folk vinner på lotto också. Vad man inte berättar är hur många Harry boy rader som faktiskt inte vinner. Av alla färdig streckade lotto kuponger som finns och lämnas in, så kommer en del av dessa vinna. Dom ingår i ett större system av kuponger.

Harry boy spelet står för en stor del av omsättningen och man såklart inger hopp så att det ska förblir så. Vill du vinna på trav så kan du lämna in en Harry boy, men räkna inte med stor sannolikhet att du sätter en miljonvinst på en 49 kronors rad.

 • Visst kan du vinna på Harry Boy
 • Du kan även vinna på lotto
 • Harry Boy har satt många miljonvinster
 • Harry Boy omsätter runt 1 miljard per år.

Största vinsterna på Harry Boy

 1. 20 678 722 kr
 2. 17 069 972 kr
 3. 11 677 175 kr

7. Spelform, Mål

Spelformer Trav

Vill du vinna miljoner på trav under en enda omgång? Ja då är det V75 eller V86 som gäller och inget annat. Du kan heller inte bli bra och fokusera på allt, om du nu inte är ett supergeni, men då vet jag inte ens varför du läser dessa tips.

Vinnare och plats så krävs det att du går sakta men säkert plus över tid. Spela på fasta odds kan vara en fördel. Poolspel kan förstöra, det räcker med att Kalle Anka i studion snackar lite bra om hästen så sticker oddsen rakt ner i avgrunden, då känns det skönt att sitta med ett fast odds.

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

V75 & V86 är mer långsiktigt och kan ta tid innan det ger resultat.

#8 – Matematik och (värdelös) info

Matematik Trav Robot

Låt dig inte luras av all (värdelös) statistik. “Rygga dessa kuskar för skräll” Har denne en värdelös häst med dålig form så spelar det ingen roll hur bra skräll procent han har, det kan lätt bli överflöd av onödig info. Att tänka till och försöka inse vilken info eller statistik som faktisk är av värde.

 

#9 – Odds – Fasta & Rörliga

Fasta Trav Odds

Drömmen om fasta odds, det har inte alltid varit möjligt att få fasta odds på trav. Detta är något som är väldigt viktigt och som många missar. Glöm inte att vi alltid spelar på sannolikheter och aldrig på några “Säkra objekt”.

Problemet med rörliga odds är att dom är just rörliga, det kan räcka med att någon i tv studion säger något positivt om ditt objekt och just det får oddset på ditt spelobjekt att rasa i odds.

Du kanske räknat på att ditt spelobjekt minst måste stå i 3 gånger pengarna för att vara spelvärd, du lämnar in ett spel på den eftersom den står i oddset 3.50. Men i den sista timmen så är det någon i tv rutan ropar “Spelvärd, supervärmning, drag” Detta får som konsekvens att oddset på din häst rasar. Helt plötsligt står ditt spelobjekt i endast 2,40 i odds. Detta har förstört hela ditt spelvärde.

Det är här dom fasta oddsen kommer in i bilden, du får det odds som det står i den aktuella tidpunkten som du lämnar in.

Så oavsett om nu någon Anka i tv rutan skriker DRAAAAAAGGGG!!! så kommer ditt odds att bestå, ditt spelvärde kommer inte att rubbas.

Kan ej understryka hur viktigt detta är, håll dig till fasta odds om du vill öka dina chanser att bli en vinnare i längden….

Här nedan så ser du listan på spelbolag som erbjuder fasta odds på trav.

1

Alltid fasta trav odds

Livstreama lopp från ditt konto

Trav & galopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Betta på vinnaren av kuskligan

Höga odds för trav gamblers

Bra erbjudanden för nya spelare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Njut av fasta trav odds

Livestream tillgänglig

Lopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Ett spelbolag med stil

Fasta trav odds till alla

Många spelformer

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

#10 – tIlL sIsT….Känslor

Tycker du att det är skum rubrik ovanför? Det är precis så skumt som det kan kännas inombords ibland när man sysslar med trav.

Räkna med känslor när du väl går in för travet. Du kanske är stoneface? Visst är vi olika men samtidigt så älskar vi dom flesta att vinna.

Comments are closed.