Ordentliga Kusk BÖTER: Robbin Bot fick en BOT – (135 000:- kronor)

Det gick hett till när domen föll över den tillresta Kusken Robin Bot från tulpanernas land Holland. Han kommer nu att få hosta fram 135 000:- kronor som skall betalas in till Svensk Travsport efter att drivit mer än tillåtet. Enligt det svenska reglementet så är det inte tillåtet att driva med körspöet, vilket Robin fick lära sig via den ekonomiska vägen.

TRAV EXPERTEN – Hur man Vinner på Trav – (ENKLA TIPSEN)

  • Svenska reglementet tillåter inte drivning med körspö
  • Drivning bestraffas med böter
  • Avstänging under en tid kan också bli aktuellt

Det var i lopp lopp 10 som även var V75`s 4:e avdelning som ivern tog överstyr för den Nederländska kusken Robin Bot, född 1991. In mot upploppet så brukar han körspöet på ett ej tillåt sätt, vilket resulterade i häftiga rekordböter. Hela 135 tusen kronor kommer han nu att få böta efter det tilltaget. Veterinär kom inte att godkänna häst efter att denne tagit sig en titt på den efter loppet.

REGLEMENTET: ”Drivning av hästen är inte tillåten. Endast korrigering och lätt maning är tillåten”

Det var i Svenskt Trav-Oaks som det hela utspelade sig under lördagen, och när första priset var på hela 1,5 miljoner så var det en hel det som stod på spel. Robin Bot körde för dagen Ninetta Boko som tränas av Erwin Bot. Med tanke på att dom ändå kom 2:a i loppet och därmed fick in 750 000 gånger 2 (Premiechansen) så känns plötsligt 135 000:- kronor i böter inte så mycket.

SPELFORMEN – V75: Så Spelar du & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

See also  TRAVTRÄNARE: Alf Jonsson - Sundsvall (Attmar, Matfors) - FAKTA

Vann loppet gjorde Timo Nurmos tränade Adriatica körd av Magnus Djuse. Totalt inkört för den blev 3 miljoner. (Premiechansen)

Sä här skriver ST:

Bot Robbin (Ninetta Boko) 135000 kr samt körförbud 231028-231106 felaktigt bruk av körspö (ST) ej godkänd av veterinär (Cx2). Robbin Bots körförbud fastställt av ST.

DOPINGPROV:

Comments are closed.