KARLSHAMNSTRAVET – Besök Karlshamns Travbana – (GUIDE)

1. Fakta Karlshamnstravet

Fakta om Karlshamn (Kh)
Invigningsår: 1993
Adress: Hokavägen 23, 374 92 Asarum
Telefon: 0454-889 60
E-post: marknad@karlshamnstravet.se
Webbadress: www.karlshamnstravet.se
Mått: längd 800 m, bredd 19,0 på 2140 m och 19,0 på 1640 m, upplopp 157 m
Större Lopp: Blekingeloppet

NYA LISTAN – Travsidor med dom Bästa Oddsen – (SPELARNAS FAVORITER)

I juli 2016 slog Karlshamnstravet i traditionell ordning upp portarna för att inviga Östersjöfestivalen. Men sedan ägaren Tom Stenholm gick bort i början av juni är banans framtid osäker. Anhöriga till förre ägaren tycks inte ha något intresse av att fortsätta att driva banan och det ser ut som om bolag, mark och fastigheter kommer att säljas.

1

Alltid fasta trav odds

Livstreama lopp från ditt konto

Trav & galopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Betta på vinnaren av kuskligan

Höga odds för trav gamblers

Bra erbjudanden för nya spelare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Njut av fasta trav odds

Livestream tillgänglig

Lopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Ett spelbolag med stil

Fasta trav odds till alla

Många spelformer

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2. Om banan

Karlshamnstravet eller Arena Albertswill är en av de yngre banorna i landet, som ligger i Tostarp en bit norr om Karlshamn. Invigningen av banan skedde den 8 augusti 1993, men det var inte förrän 1999 som det första totalisatorloppet kördes. För driften av banan står Blekinge Travsällskap, vilket startade sina dagar i augusti 1987. 2016 blev kusken Torbjörn Jansson historisk på Karlshamnstravet efter att han efter en vinst där segrat på samtliga av Sveriges 33 travbanor.

See also  Travkusk misstänks mördat sin familj i Sala - "Livesände på Facebook"

TRAVTIPS – “RAKA PUCKAR”

TRAV EXPERTEN – Hur man Vinner på Trav – (SANNINGENS ORD)

Unikt för Karlshamnstravet är att publikplatserna ligger på innerplan. Detta ger en speciell upplevelse, då åskådarna kommer mycket närmare hästarna än vad de gör i normala fall. Enligt en undersökning genomförd av Svensk Travsport 2015 listas Karlshamnstravet även som Sveriges tredje trevligaste bana. 9000 personer besvarade enkäten, vilken fokuserade på upplevelsen av besök på olika travbanor.

TRAVBANA – Kalmarstravet – Besök Kalmars Travbana – (GUIDE)

I övrigt mäter ovalen 800 meter, vilket gör den till en av landets minsta banor. Även bredden på 19 meter på båda långsidor ligger under medel för svenska banor. Upploppet mäter ringa 157 meter, vilket gör det svårt för konkurrenterna till ledarekipaget att köra om innan loppet är över. På Karlshamnstravet är det alltså viktigare att inta ledarposition vid loppets start än på banor med längre upplopp. Hästar med låga startnummer och hästar som brukar vara snabba i starten är alltså värda en närmare titt när de startar här.

3. Lopp och publik

Karlshamnstravet arrangerar endast två tävlingsdagar om året och dessa sammanfaller traditionellt med Östersjöfestivalen i juli. 2006 var året då riksspelet V4 gjorde entré på banan (vilket gjorde banan till landets 33:e) och tävlingsdagarna brukar dra en publik på uppemot 10 000 personer varje sommar. Det viktigaste loppet på Karlshamnstravet är Blekingeloppet, som kördes för första gången 2010.

TRAVBANA – Jägersrotravet – Besök Jägersros Travbana – (GUIDE)

I början av juni 2016 avled dock grundaren och huvudmannen för Karlshamnstravet, Tom Stenholm. Han blev 72 år gammal och beskrivs som banans eldsjäl. Och det ser alltså i dagsläget mörkt ut för banans framtid, då ingen av hans anhöriga tycks vara intresserade av att fortsätta där han avslutade. Men förhoppningsvis finns det någon därute som vill ta över tyglarna och driva en av Sveriges trevligaste travbanor vidare.

See also  TRAV Dagens Dubbel - Så Fungerar & Spelar du DD - (GUIDE)

Comments are closed.