GUIDE – Steg för Steg – (Spela Omaha Poker) “USA Poker?”

Omaha Hold’em-poker är en populär variant på spelet hos spelare hos pokersajter som tycker att Texas Hold’em är något för lätt. Omaha blandas ofta ihop som en annan term för Texas Hold’em av en del nybörjare. Trots att man spelar bägge spel med fem gemensamma kort, så finns det faktiskt en hel del andra aspekter som skiljer dem åt.

Den populäraste versionen är Omaha Hi, medan den andra är Omaha HI/Lo split.

SPELA POKER – Pokersidor som Rankas Högst- (ÅRETS LISTA)

  • Är du ett fan av det populära spelet Omaha?
  • Vill du veta mer hur du spelar detta pokerspel??
  • Vill du veta vart det är bäst att Spela Omaha Online?

Ja är du välkommen till denna artikel, här får du snabba tips hur du kommer igång…

Låt oss gå igenom den här guiden som visar dig hur man spelar Omaha, steg för steg.

Grunderna i Omaha Poker

Reglerna i Omaha är ganska enkla att förstå sig på och att lära sig. Limit Omaha har en strukturerad satsningsstruktur, där de lägsta limits som du kan hitta på de flesta casinon ligger runt $2 till $4. Andra limits kan vara $5 till $10 eller $10 till $20 eller ännu högre.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Låt oss använda 32/4 Omaha-spelet som exempel. Det betyder att minimumsatsningen är på $3 under de första två bettingrundorna, medan man kan lägga ett minimum på $6 under de två sista bettingrundorna. Samma limits gäller även för höjningar.

En spelare måste vara en förutbestämd dealer, och borde då spela sist under bettingrundorna. En knapp används vanligtvis för att bestämma vem som blir dealer, och den går sedan vidare till vänster efter varje hand. Till skillnad från 7 card stud lägger inte alla spelare ante varje tur.

EXPERT FÖRKLARAR – Vad är Död Mans Hand? – (ENKELT)

Blind bets läggs ut för att generera en begynnelsepott, på samma sätt som i Texas Holdem. Nu när du kan grunderna så är det dags för dig att lära dig hur man börjar spela Omaha.

1. Starten i Omaha Poker

Två blinda bets läggs ut för att en ny hand ska dras igång. Spelaren på vänstra sidan om dealern lägger en liten blind, som är uppskattningsvist halva bettingminimum. Lilla blinden blir $1 för ett spel med $2/4.

Spelaren till vänster om den lilla blinden lägger en stor blind, som borde vara detsamma som bettingminimum, vilket i det här fallet är $3.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

För att påbörja handen behöver inte de andra spelarna lägga in några pengar. Eftersom knappen går runt bordet kommer alla spelare förr eller senare behöva lägga lilla blinden, stora blinden, och vara dealer. Man måste ha $3 varje gång som en deal blir klar runt bordet.

See also  LISTA: 13 Bästa Pokerdokumentärerna - ("Fredagsmys")

2. Öppningen

När blindsen väl är ditlagda får alla spelare fyra kort med framsidan nedåt, och den lilla blinden får det första kortet medan dealern får det sista. Den första bettingrundan börjar med spelaren till vänster om spelaren som lade stora blinden, som då kan lägga till $2 och syna, eller lägga till $4 och höja, eller lägga sig.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Bettingen går runt borden tills det når spelaren som lade lilla blinden. Den spelaren får syna satsningen genom att lägga till $1 då $1 redan är ditlagt. Den stora blinden är den sista personen. Om ingen spelare vid bordet har höjt, så kan dealern fråga om alternativen. Det ger spelaren med stor blind chansen att antingen höja eller passa.

3. Floppen

Korten som delas ut med framsidan uppåt kallas för floppen. Det här är gemensamma kort som kan användas av vilka spelare som helst vid bordet. En andra bettingrunda påbörjas med spelaren till vänster om dealern. Bettingminimum för den här bettingrundan är också $3.

4. Turnen

När bettingrundan väl slutar efter floppen så bränner dealern ytterligare ett kort för att därefter vända ett fjärde kort uppåt. Det här kallas turn. Ännu en bettingrunda påbörjas, nu med en minimumsatsning på $6. Spelaren till vänster om dealern börjar rundan.

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

5. Rivern

När bettinrundan efter turnen slutar, så bränner dealern ytterligare ett kort och vänder sedan ett femte kort uppåt. Det här är det sista kortet, och det kallas för river. Den sista bettingomgången börjar med ett bettingminimum på $6.

See also  GUIDE: Steg för Steg (Spela Five Card Stud Poker) - "Lurigt"

Det finns vanligtvis ett max på tre eller fyra höjningar under hela bettingomgången, förutom när det står mellan två spelare, då brukar det vanligtvis inte finnas någon begränsning.

6. Showdown

Det är nu som det är dags att avgöra vem som vunnit spelet. Spelarna borde använda två av sina egna kort och tre av de gemensamma korten för att då bilda en hand på fem kort. Spelaren med högst uppsättning med fem kort vinner.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

Det finns en chans för två spelare att få samma resultat, vilket normalt händer mer i Omaha Hi/Lo. Men om så är fallet bruka spelarna bestämma sig för att splitta på potten. Det används inte några sjätte kort för att avgöra vinnaren.

End of the Road

Så där har du det som det är, en enkel och effektiv guide till hur du spelar Omaha. Följer du de här grunderna och reglerna så kan du se till att bli en bra Omaha-spelare.

Nyckeln bakom att bli ett proffs ligger i att kunna läsa sina motståndares ansiktsuttryck samtidigt som man undviker att själv avslöja sig.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

Det finns många strategier och tips på hur man kan bli en mästare på Omaha. Men den mest effektiva strategin är att komma fram till vilka odds det är att motståndarna får en stege eller färg. Kom alltid ihåg att tur är tillfälligt, men kunskap varar för evigt.

Comments are closed.