GUIDE – Steg för Steg för att Spela Texas Holdem

Du har antagligen hört en hel del om hur fantastiskt Texas Holdem poker är, med tanke på att det är det populäraste pokerspelet I världen. Det är dessutom ett fantastiskt spel för nybörjare att lära sig, och det gör andra pokerspel som 7 card stud och Omaha mycket lättare att förstå. Texas Hold ’Em-poker kräver bara ett par minuter för att du ska förstå det, och ett par timmarövning för att du ska spela riktigt bra.

Det bästa sättet att öva Texas Hold ’Em-poker på är att besöka pokersidorna eller ha hängivna Texas Holdem-applikationer. Börja spela gratisspelen för att få självförtroendet att spela med riktiga pengar. Följ den här guiden steg för steg för att lära dig spela Texas Hold ’Em-poker som ett proffs!

Grunderna för att Spela Texa Holdem

Texas Hold ’Em-poker, eller helt enkelt Hold ’Em, spelas från 2 till 10 spelare. Det är en snabbvariant av poker, och det är därför det är så populärt på internet. En omgång Texas Hold ’Em-poker går till så här:

1. Första steget är att posta. Baserat på bettingstrukturen och limiten så lägger varje spelare ut ante och blinds för att börja med en grundläggande summa.

2. En standardlek med 52 spelkort blandas av dealern.

3. Varje spelare får sedan två kort med baksidan uppåt. De här korten kallas även pocketkort eller privata kort.

4. Efter att korten blandats börjar en bettingrunda med spelaren till vänster om blindsen. Den här rundan kallas pre-flop, och det är där som spelarna kan höja, syna, eller lägga sig, precis som i de flesta pokerspel.

5. När bettingrundan väl slutar så plockar dealern bort toppkortet från leken. Det här är känt som det brända kortet. Det här genomförs för att man ska undvika fusk.

6. Dealern flippar sedan de nästkommande tre korten, vilket kallas floppen. De här korten är gemensamma, och alla spelare kan därför använda dem för att kombinera dem med sina två pocketkort. Det här bildar tillsammans en pokerhand.

7. Spelaren till vänster om dealern börjar sedan en ny runda med satsningar.

8. Efter att den rundan slutar kommer dealern återigen att bränna och sedan vända ett gemensamt kort. Det här kallas turnen.

9. Spelaren till vänster om dealern börjar sedan en ny bettingrunda. I de flesta pokerspel påbörjar det här en dubbling av satsningarnas storlek.

10. Återigen bränner dealern ett kort för att därefter placera ett sista gemensamt kort på bordet. Det här kallas för river. Spelarna får nu använda vilka kort som helst från sin uppsättning med fem kort på bordet och två på handen för att göra en pokerhand med fem kort.

11. En sista bettingrunda börjar med spelaren till vänster om dealern.

12. Efter den sista rundan med satsningar så påbörjas en showdown. Spelarna som inte lagt sig visar sina händer, med start hos spelaren till vänster om den spelare som synade sist. Spelarna kan kombinera sina pocketkort med de gemensamma korten och därmed bilda en hand med fem pokerkort.

Spelaren som visar sig ha bäst hand vinner spelet. När flera spelare har samma hand så delar de vanligtvis på potten.

Hjälpsamma Tips för att spela på Texas Holdem

* Det som skiljer en bra Texas Hold ’Em-pokerspelare från alla andra är förmågan att läsa sina motståndare, och veta när de bluffar och när de faktiskt har en bra hand. Det första du behöver göra är att bli bekant med grunderna, eftersom det är det bästa tipset att följa som de flesta pokerspelare tenderar att glömma helt.

* De två korten som du har i handen är de som skiljer dig från alla andra spelare, och de här korten ger dig en chans att vinna spelet. De gemensamma korten är uppåtvända och delas av alla spelare vid bordet. Det är viktigt att fokusera på vad de gemensamma korten kan betyda för dina motståndare, samt vad de kan betyda för dig. För att vara specifik borde du fokusera på motståndarnas chanser att dra hem en stege eller en färg.

* De viktigaste besluten i ett spel Texas Holdem är vanligtvis de som fattas när du först kollar på dina två första kort. Se till att du har ett riktigt pokerface och förblir känslolös så att dina motståndare inte får någon chans att gissa sig till vilka kort du har. Bli en mardröm hos pokersajter och vinn mer pengar.

* Beroende på antalet spelare I matchen så kan du därefter bedöma om du har bra kort eller ej. Som en regel överlag borde du lägga dig snarast om du har två kort under 10 som inte är i par. Många strategier i Texas Holdem baserar sig på korten som personen har i sina händer. Det är viktigt att förhålla sig tålmodig eftersom du kommer behöva stå ut genom många dåliga händer, och det är helt normalt. Poker är ett skicklighetsspel, och förr eller senare kommer du att få bra händer.