SPELMISSBRUK: 6 Bästa Sätten att Hantera Spelberoende – (AGERA)

Är du en tvångsmässig spelare? Spelande är ett okontrollerbart beroende i vilken en person tänker på och drömmer om spelande. För deras familjemedlemmar är detta en mardröm. Pengar kommer börja försvinna, deras närstående kommer vara hemma allt mer sällan, lögner och åter lögner kommer förklara deras frånvaro, fogden kommer att knacka på och livet kommer aldrig vara sådär perfekt någonsin mer. Spelande skiljer sig inte så mycket från alkohol och droger.

  • Har ditt spelande blivit ett problem?
  • Vill du få hjälp med ditt spelmissbruk?
  • Vill du veta exakt vilken hjälp som finns?

Vi har i denna artikel samlat dom bästa tipsen för att du så snabbt som möjligt ska få veta vilken hjälp som finns.

Precis som beroende av droger eller alkohol gör den missbrukande hjälplös så gör spelande detsamma. Låt inte detta bli dina nära och käras framtid. Om du är beroende, sök hjälp. Här är de 6 sätt som en spelberoende person kan söka hjälp på:

ARENOR – Världens 22 Största Fotbollsarenor  – (MÄSTERVERK)

1. Grupp för Anonyma Spelare

Det första steget mot att må bättre är att erkänna att du har ett problem och inse att det finns andra som du. Du kan träffa dessa i en grupp för Anonyma spelare. Anonyma spelare har ett tolvstegs program där du får en sponsor.

VARNING & HJÄLP – Spelberoende – (Tecken, Råd & Stöd)

En sponsor är någon som har upplevt beroende en gång i tiden och som varit “ren” under en lång tid, men som nu arbetar som en sponsor för att stödja och uppmuntra andra som lider av beroende.

See also  SPELTIPS Amerikansk Fotboll - (Ligorna, Spelformer & Spelbolagen)

2. Kognitiv Beteende Terapi

En spelmissbrukares huvudsakliga mål blir att skaffa pengar som personen kan spela bort. För att ta deras fokus från spelande så kan de försöka med att besöka kognitiv beteende terapi. Terapin kommer att ändra missbrukarens tankesätt på 4 olika sätt: märk om, omfokusera, ge nya egenskaper och omvärdera. På vägens gång så kommer terapin ge dig råd om hur man kan laga trasiga relationer och få ditt liv på rätt köl igen.

ARENA NÖRDEN – Största Fotbollsarenorna i Storbritannien – (KLASSIKERNA)

3. Sluten Vård

Ett annat alternativ är att placera personen i en sjukhusliknande miljö. Personen som deltar i detta måste delta 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan. Programmet innehåller terapeutiska aktiviteter, medicinskt och emotionellt stöd från läkare samt behandling för missbruk.

4. Vård i Hem

Detta program skiljer sig från sluten vård i att det inte erbjuder en sjukhusmiljö. Man stannar dock i programmet 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Personen i fråga kommer att ha tillgång till professionella som assisterar och behandlar deras sjukliga beteende.

ARENA NÖRDEN – Största Fotbollsarenorna i Sydamerika – (LISTADE)

5. Rådgivning

Det finns rådgivare som är certifierade att hjälpa den som har problem med spelande. De har specialträning i att avhjälpa problem med spelande och behöver bli certifierade av en nationell ackrediterings organisation för att vara berättigade att behandla spelberoende.

6. Var Stark

Den svåraste biten är att inte falla in i gamla vanor. Du behöver bekämpa lusten att spela. Om du stöter på ett problem, vänd dig inte till spelande för att finna tröst. Att börja spela igen efter avvänjning kommer bara göra dig svagare. Du måste hitta nya sätt att lösa dina problem, för att spela bort dem är inte en lösning.

See also  POKERBONUSAR: 7 Bästa Pokerbonusarna du kan "CASHA IN"

HÄSTSPORT – 12 Största Trav & Galopp Loppen från Hela Världen

Använd dessa alternativ för att få dina nära och kära den hjälp de behöver. Spel är ett fruktansvärt beroende och är precis lika hemskt som de andra.

Comments are closed.