Kändis Listan: 10 Mest Kända Pokerspelarna På Planeten

Pokervärlden kunde aldrig komma överens om vem som är den bästa av de bästa, men om du är en pokerspelare har du förmodligen dina favoritpokerspelare. Även debatten är en som aldrig verkar ta slut, undersöker den här artikeln några av de största namnen i pokervärlden genom tiderna och ger dig en inblick i deras liv och karriärer.

Det var vårt mål var att introducera de unga pokerspelarna för ett par spelare som de inte är bekanta med, samtidigt som de jämförs med de kända namnen som Phil Ivey och Daniel Negreanu.

NYA LISTAN – Här är Årets Pokersidor Listade – (DAGLIG UPPDATERAD)

Om du inte kan bestämma dig för om vem som är den bästa pokerspelaren kan den här artikeln hjälpa dig, så fortsätt läs, bekanta dig med de största legenderna i pokersamfundet och få den inspiration du behöver för att följa deras fotspår.

 • De kändaste pokerspelarna från hela världen är aktiva i både online-och live-turneringar
 • Några av de största namnen i branschen har flera WSOP-armband
 • Poker har som ett av de ledande namnen i branschen producerat ett antal anmärkningsvärda experter genom åren
1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Stu Ungar

Född: 8 september 1993 – 22 november 1998
Smeknamn: The Kid, The Comeback Kid
Specialitet: pokerturneringar

Vi startar den här listan med de kändaste pokerspelarna från hela världen med Stu Ungar som är mer känd genom sitt smeknamn The Kid. Trots sin korta karriär har Stu Ungar lyckats bygga ett respektabelt namn för sig själv. Faktum är att han ofta betraktas som ett underbarn.

MEGALISTA – 33 Bästa & Roligaste Kortspelen – (“Äntligen Roliga Kvällar”)

Förutom att vara en professionell pokerspelare var The Kid också aktiv på gin rummy och blackjack-borden vid den tiden. Men hans anmärkningsvärda pokerskunskaper och överlägsna talang har gett honom titeln som den mest framgångsrika Texas Hold’em-spelaren genom tiderna.

Det bör noteras att Stu Ungar är en av endast två personer genom tiderna som har vunnit WSOP Main Event tre gånger. Dessutom är han också den enda pokerspelaren som har vunnit världens näst viktigaste pokertitel, Amarillo Slims Super Bowl of Poker tre gånger.

Vad som är ännu mer imponerande är att Stu Ungar vann på varandra följande titlar i World Series of Poker Main Event tillsammans med Johnny Chan och Doyle Brunson. The Kid vann sin allra första gin-turnering vid tio års ålder.

Han bestämde sig sedan för att hoppa av skolan och fokusera på gin rummy på heltid. Efter att ha flyttat till Las Vegas bestämde sig Ungar att fokusera på poker och kort efter att han hade anlänt besegrade han Billy Baxter. Flera år senare, 1980, tävlade Stu Ungar i World Series of Poker och det var första gången han tävlade i en Texas Hold’em-pokerturnering.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

The Kid vann Main Event efter att ha besegrat sin motståndare Doyle Brunson. Efter denna anmärkningsvärda framgång utnämndes Ungar till den yngsta WSOP-mästaren genom tiderna, samtidigt som han överträffades av Phil Hellmuth 1989.

Nästa år försvarade Stu Ungar sin WSOP-titel i World Series of Poker 1981 genom att besegra sin motståndare Perry Green. Under hans oerhört fruktbara karriär som avbröts av hans plötsliga död, vann Stu Ungar fem World Series of Poker-armband och ett antal andra anmärkningsvärda titlar.

 • Femfaldig vinnare av World Series of Poker Main Event
 • En av de mest framgångsrika, professionella Texas Hold’em-spelarna genom tiderna
 • Brukade spela gin rummy innan han gick över till poker

2. Doyle Brunson

Född: 10 augusti 1933
Smeknamn: Texas Dolly
Specialitet: live pokerturneringar

Doyle Brunson är definitivt ett av de mest framträdande namnen inom poker. Doyle har varit närvarande i branschen över femtio år. Han har vunnit tio World Series of Poker-armband, en World Poker Tour-titel och ett antal andra anmärkningsvärda titlar i hans extremt fruktbara karriär.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

Med tanke på hans legendariska status bland professionella pokerspelare är Doyle medlem i Poker Hall of Fame. Det bör noteras att Brunson var den första professionella pokerspelaren att vinna 1 miljon dollar från pokerturneringar. Med tio World Series of Poker armband jämförs Brunson med två andra legendariska namn, Phil Ivey och Johnny Chan bakom den stora Phil Hellmuth som har femton WSOP armband.

Det bör noteras att Doyle Brunson är en av fyra pokerspelare som har vunnit WSOP Main Event flera gånger under 1976 och 1977. Denna legendariska spelare har också vunnit World Series of Poker turneringar fyra gånger i följd medan han är den allra första spelaren att vinna World Series of Poker Main Event och en WPT-titel.

See also  Megalista: 33 Bästa Kortspelen (Spela) Hemma & På Nätet

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Som ett av de mest inflytelserika namnen inom poker, förtjänar Doyle Brunson definitivt sin plats på den här listan över de kändaste pokerspelarna från hela världen. Efter femtio år från att spela professionellt bestämde sig Brunson för att gå i pension år 2018. Han är ofta betraktad som Texas hold’ems farfar och hans legendariska rykte kommer inte bara från hans stora färdigheter utan också från hans långvariga karriär, hans villighet att hjälpa den yngre generationen och hans väldigt trevliga beteende.

 • Hans fruktbara karriär spänner över femtio år
 • Vann tio World Series of Poker-armband, en World Poker Tour-titel
 • Ett av de mest inflytelserika namnen i historien för professionella pokerturneringar

3. Phil Ivey

Född: 1 februari 1977
Smeknamn: The Tiger Woods of Poker
Specialitet: high roller pokerturneringar

Med ett antal anmärkningsvärda bedrifter förtjänar Phil Ivey, även känd som Tiger Woods of Poker, vår uppmärksamhet. Precis som Doyle Brunson, har Phil Ivey vunnit tio WSOP-armband samt en WPT-titel. På toppen av sin professionella pokerkarriär var Phil Ivey ansedd som den bästa pokerspelaren i världen. Därför är det inte konstigt att han valdes in i den mest anmärkningsvärda Poker Hall of Fame under 2017.

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag Ger Grova Straff)

Ivey är också en av de mest respekterade spelarna i branschen som har gett oss hans professionalism och enorma talang, som så småningom hjälpt honom att uppnå en enorm framgång vid en så pass ung ålder. Phil Ivey introducerades för poker av sin farfar under tonåren. Han raffinerade sina pokerfärdigheter på 1990-talet medan han arbetade för ett New Jersey-baserat telemarketing företag. Efter att ha vunnit tre WSOP-armband under 2002, fick Ivey smeknamnet The Phenom.

Tack vare hans fantastiska framgång vid World Series of Poker 2002 är Ivey knuten till Puggy Pearson, Ted Forrest och Phil Hellmuth för flest vunna WSOP-turneringar på ett år. Det bör noteras att han också har vunnit armband under 2005 i Pot Limit Omaha.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (Dom Enkla Knepen)

Förutom hans stora framgång i World Series of Poker-turneringar har Phil Ivey haft fantastisk framgång i World Poker Tour-turneringarna med en titel, tretton pengagivande placeringar, och nio finalbord. Från och med 2019 överstiger hans totala vinster 26 miljoner dollar.

 • Femtionio World Series of Poker pengagivande placeringar och tio armband
 • En World Poker Tour-titel, nio finalbord och tretton pengagivande placeringar
 • Hans totala intäkter överstiger 26 miljoner dollar per juni 2019

4. Daniel Negreanu

Född: 26 juli 1974
Smeknamn: Kid Poker
Specialitet: high roller pokerturneringar

Denna lista över de kändaste pokerspelarna från hela världen skulle vara ofullständig utan Daniel Negreanu, även känd som Kid Poker. Denna legendariska kanadensiska pokerspelare har vunnit sex World Series of Poker-armband, två World Poker Tour-titlar och ett antal andra anmärkningsvärda framgångar under hela hans rika karriär.

EXPERT FÖRKLARAR – Vad är Död Mans Hand? – (ENKELT)

På grund av hans fantastiska prestationer år 2014 blev han erkänd som den bästa professionella pokerspelaren under hela decenniet av Global Poker Index. Samma år valdes Kid Poker till den mest anmärkningsvärda Poker Hall of Fame. Hans nuvarande totala live intäkter överstiger 39 miljoner dollar, han ligger därmed på andra plats på listan över vilka pokerspelare som har vunnit mest pengar.

Han började spela poker vid den unga åldern av sexton år. Vid tjugoårsåldern bestämde han sig för att lämna Kanada och flytta till Las Vegas för att fullfölja sin stora dröm om att bli en pokerspelare. Senare var han tvungen att flytta tillbaka till Kanada på grund av ekonomiska problem.

När det gäller hans prestationer i World Series of Poker, var hans allra första vunna WSOP-pengar också hans allra första World Series of Poker-armband. Han utseddes till vinnaren i $ 2.000 Pot Limit Hold’em turneringar i 1998 WSOP. Vid den tiden blev han den yngsta World Series of Poker-vinnaren i turneringen.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

Daniel höll detta rekord tills Scott Fischman tog tillbaka den 2004. Senare tog han fem WSOP-armband, satt vid trettiofem WSOP finalbord och ett antal andra bedrifter.

 • Vann sex World Series of Poker-armband och en World Poker Tour-titel
 • De bästa live pengarna värda 8 miljoner dollar
 • Hans totala vinster överstiger 39 miljoner dollar per 2019

5. Chip Reese

Född: 26 mars 1951 – 4 december 2007
Smeknamn: Chip
Specialitet: high stakes pokerturneringar

Chip Reese är en annan legendarisk professionell pokerspelare från USA med en anmärkningsvärd karriär. Tack vare hans fantastiska färdigheter betraktas Chip Reese ofta som den mest framträdande cash-pokerspelaren genom tiderna. Med tre World Series of Poker-armband och tjugotre WSOP pengagivande placeringar bland många andra prestationer, förtjänar Chip denna femte plats på vår lista över de kändaste pokerspelarna i världen.

See also  LISTA: 13 Bästa Pokerdokumentärerna - ("Fredagsmys")

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Innan han bestämde sig för att bygga sin karriär som en professionell pokerspelare, var Chip antagen till Stanford University där han studerade juridik. När han skulle börja på universitetet hade han redan vunnit otroliga 100 000 dollar, vilket var mycket för Chip. Detta motiverade honom att pausa hans studier och gå in i pokerturneringar. Under de kommande tio åren lyckades han etablera sig som mästare på seven-card stud poker.

Reeses spelstil präglades av hans mildhet, avkoppling och extremt viktiga lugn under all slags press. Tack vare hans anmärkningsvärda talang, särskilt på seven-card poker, samarbetade han med Doyle Brunson på hans bok Super/System, som är en av de mest populära bästsäljande böckerna om poker.

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

Hans totala live vinster översteg 3 miljoner dollar medan hans bästa live vinst var 1,7 miljoner dollar. Reese dog i sömnen 2007 på grund av lunginflammationsrelaterade komplikationer.

 • En av de största professionella cash-game pokerspelarna genom tiderna
 • Samarbetade med Doyle Brunson på hans bok Super/System
 • Vann tre World Series of Poker armband och hade tjugotre pengagivande placeringar

6. John Juanda

Född: 8 juli 1971
Smeknamn: JJ, Luckbox
Specialitet: live pokerturneringar

John Juanda är en professionell pokerspelare från Indonesien. Vad som gör honom lämplig för den här listan över de kändaste pokerspelarna från hela världen är framgångarna i World Series of Poker. Han har vunnit fem WSOP-armband, suttit vid trettiotvå finalbord och har trettiofem pengagivande placeringar per 2019. Han föddes den 8 juli 1971 i Medan, Indonesien. Han flyttade till USA under 1990 när han antogs till Oklahoma State University.

TURNERINGAR – Bästa & Största Pokerturneringarna Online – (SPELA DOM)

När det gäller hans rika professionella pokerkarriär, utsågs han till årets spelare av Card Player Magazine 2001 och 2002 efter att ha vunnit fyra WSOP-titlar. Förutom den här framgången vann Juanda också en World Poker Open Championship-titel. Två år senare, 2004, fortsatte hans anmärkningsvärda framgång när han vann Professional Poker Tour turneringen på Foxwoods Casino. Nästa år vann han Montel Carlo Millions Consolation och drog in runt 500 000 dollar i vinster.

I januari 2006 besegrade Juanda ett fält av svåra motståndare, bland annat Phil Ivey, Tony G, Tony Bloom, Mike Sexton och Jeff Lisandro, vilket ledde till att han vann ca 1 miljon australiensiska dollar på Crown Australian Poker Championship i Speed Poker.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

Han vann också World Series of Poker Europe 2008 £ 10.000 No Limit Holdem Main Event vilket gav honom ett otroligt pris på 1,5 miljoner dollar. Bara en vecka senare drog han in 327 000 pund som tvåa efter Jason Mercier på EPT £ 1 Million Showdown i London.

 • Hans totala vinster överstiger 25 miljoner dollar
 • Fem World Series of Poker-armband och en European Poker Tour-titel
 • De bästa live vinsterna ligger på runt 2,8 miljoner dollar

7. Thomas Austin Preston Jr. “Amarillo Slim

Född: 31 december 1928 – 29 April 2012
Smeknamn: Amarillo Slim
Specialitet: live pokerturneringar

Vi fortsätter denna lista med de kändaste pokerspelarna med ytterligare en sann pokerlegend, Thomas Austin Preston Jr. mer känd under smeknamnet Amarillo Slim. Innan han blev en respektabel och välkänd pokerturneringsspelare var Amarillo Slim en rounder som turnerade USA och letade efter allt slags spelande tillsammans med Sailor Roberts och den legendariska Doyle Brunson. Amarillo Slim vann en av de tidigaste World Series of Poker Main Events år 1972.

LÄSA – Bästa Pokerböcker du bör Överväga Läsa – (“Utveckla dig”)

Senare lockade hans radioprat och framträdande på lokal-TV ett stort intresse för pokerfans och entusiaster, han har därmed bidragit till att öka spelets popularitet. Naturligtvis infördes Amarillo Sim i Poker Hall of Fame under 1992. Han lyckades tidigt i sin karriär bygga ett bra namn, speciellt genom att vinna hans första av fyra World Series of Poker armband.

Det bör noteras att han deltog i det allra första WSOP-eventet som hölls 1970 då andra stora namn också deltog, bland annat Crandell Addington, Puggy Pearson, Doyle Brunson och Sailor Roberts. Efter att ha vunnit WSOP 1972 Main Event, var han gäst vid olika talk shows och dök upp i filmen California Split som släpptes 1974.

LISTAN – Pokerdokumentärer att KOLLA IN – (Dom Bästa Listas)

Han vann sitt sista WSOP-armband 1990 samtidigt som han var tvåa efter Phil Ivey i 2000 WSOP $2,500 Pot Limit Omaha event. Han gick bort 2012, åttiotre år gammal i Amarillo, Texas.

 • Deltog i den allra första World Series of Poker turneringen 1970
 • Vann fyra World Series of Poker armband
 • Vinnare av World Series of Poker 1972 Main Event

8. Johnny Chan

Född: 1 januari 1957
Smeknamn: Orient Express
Specialitet: live pokerturneringar

Johnny Chan är ett annat legendariskt namn i branschen. Denna professionella pokerspelare föddes i Kina 1957. Han flyttade till Phoenix med sin familj 1968 och bara fem år senare till Houston, Texas där hans familj öppnade flera restauranger. Vid tjugofem års ålder bestämde sig Chan för att hoppa av college och flytta till Las Vegas för att spela poker professionellt på heltid.

See also  LISTA: 14 Största Pokerturneringarna Från Världen - "Vinstregn"

SPELARLISTAN – Bästa Tyska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Han var den mest prestigefyllda World Series of Poker två år i rad 1987 och 1988. Vid den tiden var han den första utländska pokerspelaren att vinna WSOP Main Event. Hans sista heads-up WSOP 1988 match visades i filmen Rounders, där han också gör ett litet framträdande. År 1988 var han väldigt nära att vinna sin tredje raka WSOP-titel när han blev tvåa bakom Phil Hellmuth.

Hans anmärkningsvärda prestationer fortsatte under de följande åren. Under 2005 blev han den allra första spelaren som hade vunnit tio WSOP-armband när han vann ett WSOP Texas hold’em event. Precis som Phil Ivey och Doyle Brunson har Chan tio WSOP-armband. Med tanke på hans fantastiska framgång togs Chan in i Poker Hall of Fame under 2002. Hans intäkter överstiger 8 miljoner dollar per 2019.

SPELARLISTAN – Bästa Amerikanska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Bortsett från att vara aktiv i World Series of Poker-turneringar är Johnny Chan också känd i andra kretsar. Han var med i TV-serien Poker After Dark och tävlade även i Poker Superstars Invitational Tournament och Poker Superstars III.

 • Har tio World Series of Poker armband och fyrtiofem pengagivande placeringar
 • Vinnare av WSOP 1987 och 1988 Main Event
 • Togs in i Poker Hall of Fame 2002

9. Johnny Moss

Född: 14 maj 1907 – 16 december 1995
Smeknamn: The Grand Old Man of Poker
Specialitet: live pokerturneringar

Johnny Moss är också känd genom sitt smeknamn The Grand Old Man of Poker och ytterligare en pokerlegend med ett antal anmärkningsvärda framgångar och prestationer under hans fruktbara karriär.

SPELARLISTAN – Bästa Danska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Det finns flera skäl till varför den här listan över de kändaste pokerspelarna måste inkludera Johnny Moss. Först och främst var Moss den första vinnaren av World Series of Poker Main Event 1970. Senare tog han nio WSOP-armband och tjugofem pengagivande vinster.

Johnny Moss vann World Series of Poker Main Event 1971 och 1974. Naturligtvis var han en av de första som inkluderades i Poker Hall of Fame. Han introducerades till spelet poker under sina tonår. Senare förbättrade han sin pokerstrategi medan han arbetade på en lokal pokersalong. Bara två år senare efter att ha fått sitt första riktiga jobb blev Moss en rounder som letade efter spel.

Under 1949 tävlade han mot Nick the Greek i ett pokermaraton som varade i fem månader. När det gäller hans World Series of Poker-spel vann han nio WSOP-armband medan hans allra första WSOP-titel gav honom en silverpokal som belöning. Han var aktiv i WSOP-eventen fram till 1995 när han gick bort vid åttioåtta års ålder.

SPELARLISTAN – Bästa Finska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Med nio World Series of Poker-armband placeras han på femte plats av de största vinnarna genom tiderna bakom Phil Hellmuth, Phil Ivey, Doyle Brunson och Johnny Chan.

 • Den allra första vinnaren av World Series of Poker 1970 Main Event
 • Håller rekordet som den äldste vinnaren av ett WSOP-armband
 • Vinnare av WSOP 1971 och 1974 Main Event

10. Phil Hellmuth

Född: 16 juli 1964
Smeknamn: The Poker Brat
Specialitet: live pokerturneringar

Phil Hellmuth är en av de mest framgångsrika professionella pokerspelarna genom tiderna och hans anmärkningsvärda framgång gav honom en plats på den här listan över de kändaste pokerspelarna. Under namnet Poker Brat har Phil Hellmuth vunnit rekordmånga femton WSOP-armband.

SPELLISTAN – Bästa & Nyaste Pokerspelen – (“Här är alla”)

Den här femtioåringen är vinnaren av World Series of Poker Main Event 1989. Från och med 2007 är Hellmuth medlem i Poker Hall of Fame. Från och med 2019 överstiger hans totala live intäkter 22 miljoner dollar.

Innan han bestämde sig för att fokusera på sin karriär som en professionell pokerspelare studerade Helmuth vid University of Wisconsin. Han fick sina första WSOP-pengar på World Series of Poker 1988 i $1,500 Seven Card Stud Split-eventet, vilket var hans sjätte framträdande i turneringen.

Här slutade han på trettiotredje plats efter att ha besegrats av Johnny Chan. Bara ett år senare vann han sitt första av femton WSOP-armband som gav honom titeln som den yngsta spelaren att vinna WSOP Main Event.

Hans rekord bröts av Peter Eastgate år 2008. Från och med 2017 har Phil Hellmuth dragit in över 14 miljoner dollar på World Series of Poker-turneringar, han rankas som femma på All-Time Money List WSOP bakom Jonathan Duhamel, Daniel Negreanu, Daniel Colman och Antonio Esfandiari.

Bortsett från femton WSOP-armband har han också åtta pengagivande placeringar på WSOP Main Event, vilket placerar honom bakom Doyle Brunson med nio och Berry Johnston med tio pengagivande placeringar på WSOP Main Event.

 • Har femton World Series of Poker armband, vilket är ett rekord
 • Har åtta pengagivande placeringar på World Series of Poker Main Event
 • Hans totala intäkter överstiger 22 miljoner dollar per 2019

Comments are closed.