GUIDE: Steg för Steg – (Spela Seven Card Stud Poker) “Härligt”

Innan populariteten i Texas Holdem poker tog stud poker-industrin med storm, så var det den här varianten som var mest populär, och den har fortfarande en hel del som föredrar den. För att bemästra den här versionen av stud poker så behöver du först förstå flera praktiska detaljer och krångliga saker med spelet.

NYA LISTAN – Pokersajter där du kan Spela Seven Card Stud – (SE ALLA)

  • Gillar du pokerspelet Seven card stud?
  • Intresserad att lära mer om hur du spelar Seven card stud poker??
  • Sugen att spela detta pokerspel hos dom bästa pokersidorna?

Ja är du välkommen till denna artikel, här får du en snabb lektion…

Överblick av Seven Card Stud Poker

Den här snabba överblicken av spelet kommer att göra det enklare för dig att förstå seven card stud poker.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Innan korten delas ut måste alla spelare lägga en satsning, som vanligtvis bestäms av pokerrummen.

2. Efter det så får alla spelare tre kort, en av dem synlig och de andra två med framsidan nedåt.

See also  AVSLÖJAR: Hur Man Vinner På Poker - ("12 Vinnande Steg")

3. Spelaren som har det synliga kort med högst värde är den som börjar satsa. Till svar kan de andra spelarna syna, lägga sig, eller höja. Satsningen äger vanligtvis rum i medsols ordning.

4. När spelarna är klara med satsningen delas det fjärde kortet ut med framsidan uppåt, och det är även känt som fourth street. Den här gången så påbörjas satsningen av spelaren som har de två högstrankande korten med framsidan uppåt.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

5. Fifth street delas ut synligt, och det följs återigen av en bettinrunda, och spelaren med de tre högstrankande synliga korten börjar satsa.

6. Sixth street följer enligt samma regler, men den här gången påbörjas satsningen av spelaren som har de 4 högstrankande synliga korten.

7. Det sjunde och sista kortet delas ut med framsidan nedåt, och nu väljer spelarna om de vill vara med i den här sista omgången eller ej.

Ta Seven Card Stud Poker steg för steg

1. Bring- In-bet/ Third Street

Den första satsningen som läggs av spelarna innan korten delas ut på bordet kallas för bring-in bet. Minimisumman bestäms innan man börjar spela. Efter att alla spelare lagt sin satsning i potten börjar dealern dela ut korten.

POKERFUSKET – Så Fuskar dom mot dig på Poker – (PASSA DIG)

Efter att korten delats ut behöver alla spelare syna (dvs lägga en satsning som är densamma som motståndarens), eller lägga sig (med andra ord sluta spela) eller höja (lägga en satsning som är högre än motståndarens). Det här gör slut på första delen av spelet.

See also  POKERTURNERINGAR: 18 Grundläggande Pokerturneringsregler

2. Fourth Street

Spelarna som fortfarande är med i spelet får det fjärde kortet. Den som har högst värt kot med framsidan uppåt påbörjar nästa bettingrunda. Spelaren måste fatta beslut baserat på de kort som är synliga och då avgöra om de vill fortsätta syna eller lägga sig. Det finns inga minimikrav under den här delen av spelet.

3. Fifth och Sixth Street

Reglerna för fifth och sixth street är mer eller mindre som de var i fourth. Korten delas ut och den med högst hand börjad satsa. Resten av spelarna kan syna, höja, eller lägga sig. Har man ett bra minne gör det skillnad när man spelar stud poker! Ta en nära titt på alla korten som delas upp sunligt och se till att du kommer ihåg dem innan din motståndare lägger sig.

BLUFFEN – 13 Pokerbluffar du bör Undvika – (Proffsen Tipsar)

På så vis kan du känna till vilka kort som är kvar i spelet, och vilka som är borträknade från bordet. Lär du dig spelarnas mönster kan det dessutom hjälpa dig förstå vilka händer som är värda att spela på, och vilka som inte är det.

4. Seventh Street

Den här rundan spelas en smula annorlunda från de ovan, eftersom kortet som man får i den här rundan är det sista, och eftersom man får det med framsidan vänd mot bordet. Återigen påbörjas bettingfasen med spelaren med högst hand, och sen går det medsols.

Eftersom det här kortet delas ut med ansiktet nedåt påverkar det inte värdet på de synliga korten. Du borde dock tänka efter lite på hur värdefullt ditt nedåtvända kort är, eftersom det kan påverka dina vinstchanser.

See also  FUSKET: 7 Smarta Sätt Folk Fuskar Mot dig i Poker - ("GALET")

PASS UPP – Skatt Poker – (Misstag kan ge Fängelse)

5. Showdown

Spelarna som väljer att vara med i den här rundan tar nu fram sina fem bästa kort från sin uppsättning av sju. Resten av dem ses som döda kort och spelar inte längre någon roll när du vill bedöma handens styrka.

6. Handens styrka

De fem bästa korten bestämmer nu hur du klarar dig i spelet, och det bestäms då enligt pokerhandens ranking i den här ordningen:

1. Royal flush

2. Straight flush

3. Fyrpar

4. Kåk

5. Färg

6. Stege

7. Triss

8. Tvåpar

9. Par

10. Högst kort

SPELARE – Mest Kända Pokerspelarna på Planeten – (SE ALLA)

Om du förstått de ovannämnda reglerna, så måste du bara ha lite skarpt observationsförmåga för att sedan försiktigt läsa av de andra spelarna och deras händer.

Comments are closed.