SPELTERMER: Förstå Grundläggande Spelkoncept – (GUIDE)

Spel på sport har blivit en väldigt populär form av underhållning över hela världen. För närvarande tror ett antal experter att hela sportspelsbranschen är värd flera hundra miljarder dollar och att det inte finns några tecken på att tillväxten i branschen kommer att sakta ner i framtiden.

Bortsett från det börjar fler och fler människor i världen anamma denna form av underhållning och det är viktigt för alla nybörjare att känna till och förstå terminologin i branschen för att kunna ta del av hela upplevelsen.

SKÖNA LISTAN – Spelsidorna Nybörjare & Proffs Spelar Tillsammans – (RANK)

 • Att förstå terminologin är en av de viktigaste faktorerna när det kommer till betting på sport
 • Spelterminologin är stor och spelare måste vara medveten om den
 • Genom att förstå speltermer kan spelarna bli storspelare

Att titta på sport har blivit en väldigt rolig form av underhållning och betting på sport är bara en av alla aspekter som bidrar till denna upplevelse, bortsett från goda snacks, en bra fåtölj, trevliga vänner och många andra saker.

Att vinna en betydande summa pengar genom att bara gissa på resultatet i någon match är en väldigt trevlig tanke för många sportfans och på grund av detta testar de ofta sin tur med betting på sport.

Som vi har nämnt tidigare är det väldigt viktigt att känna till terminologin som är relevant för betting på sport annars kommer spelarna inte ha tillgång till rätt information och de kommer inte att kunna lägga spelen på rätt sätt.

1

Supersnabb Registering

Spelbolag dit många svenskar söker sig

Snabb in och uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Tillhör giganterna där ute

Enkel Registrering & Snabba Uttag

Störst på antal spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Information för Nybörjare

Att börja med betting på sport är inte alltid så lätt och många spelare börjar med att lägga enkla spel och de spelar inte för särskilt mycket pengar. Men det finns dock fall med personer som inte har särskilt mycket erfarenhet av betting på sport som lägger sina spel på saker som det inte ens vet vad det är och det slutar oftast med att de förlorar pengarna som de har spelat för. För att undvika dessa situationer kommer vi att ge dig en överblick över de viktigaste termerna för de som börjar med betting på sport.

1. Bookie

Termen “bookie” refererar till den centrala figuren i sportspelsbranschen. Allt annat i världen av sportspel kretsar kring denna term. Bookies kallas även ofta för sportspel eller bookmakers. Kortfattat kan en bookie beskrivas som en person eller organisation som tillhandahåller odds till matchen som folk lägger spel på och som sköter utbetalningen av vinsterna i de fall spelen är framgångsrika.

NYA LISTAN – 9 Etablerade Bookmakers från Storbritannien – (TUNGA PJÄSER)

En av de huvudsakliga uppgifterna för en bookie är att bestämma och erbjuda oddsen för olika matcher. I denna bemärkelse måste de som är nya med betting på sport vara medvetna om det faktum att odds kan presenteras på flera olika sätt. Hur dessa odds presenteras beror på var spelaren lägger sina spel. På grund av detta presenteras oddsen inte på samma sätt i USA och Europa. På grund av detta måste spelarna se till hatt hitta rätt form av odds som är tillgängliga i deras region.

2. Moneyline Odds

Odds presenteras ofta i form av moneyline. Denna moneyline form visar oddsen i form av nummer och alla nummer representerar hur stor utbetalningen för dessa spel kommer att vara. I detta fall är det viktigt att nämna att det negativa numret indikerar att ett lag med dessa odds är favoriter till att vinna den matchen. Å andra sidan kan ett lag som har ett positivt nummer eller positiva odds anses vara en underdog, vilket innebär att de inte har så goda chanser till att vinna den matchen.

See also  Gambling Online: 5% i Världen försöker bli rik på Betting - "OJOJ"

I de fall då oddsen är -110 för ett visst lag, innebär det att du måste satsa $110 för att vinna $110. Å andra sidan, om det lag som är underdog har oddsen +150, kan spelaren vinna $150 genom att lägga ett spel på $100.

3. Favoriter

Speltermen “favoriter” påvisar det lag som har störst chans till att vinna i en viss match. Men termen “favoriter” används inte bara till att beskriva det lag som har störst chans till att vinna matchen, utan även för annan betting på sport där ett lag har större chanser till att nå ett mål än deras motståndare.

VINNA MER – (10 TIPS) – Båda Lagen Göra Mål – (SPELFORMEN)

När det kommer till betting kommer oddsen som ges till favoriterna oftast att vara mycket lägre än de odds än de som ges till dess motståndare och detta ger en tydlig indikation på att laget faktiskt är favoriter. Ju större skillnaden är mellan oddsen hos favoriten och dess motståndare desto större är indikationen på hur stora favoriter laget är.

4. Underdogs

Motsatsen till favoriter är underdogs I världen av sportspel och i sportvärlden är den som är underdog ett lag eller en spelare vars chanser till att vinna eller att uppnå bra resultat ganska låga. I fallet med betting på sport, kommer höga odds indikera att ett visst lag eller en spelare är matchens underdog.

PLANEN – Betting på Underdogs – (“Så bör du göra”)

Den populäraste trenden i världen av sportspel är att spela mot den som är underdog då den som är underdog vanligtvis inte anses ha förmågan att skrälla mot favoriten, även om det händer ibland.

5. Handikappare

I världen av sportspel, är en handikappare en person eller en expert som spenderar sin tid på att analysera betting på sport på en professionell nivå. Men denna term har även nyligen börjat användas för att beskriva en person som lägger en viss form av spel. Vissa tror att dessa personer är smarta spelare som lägger spel som är baserade på kunskap som de har fått genom att analysera olika sportevent, matcher, individuella spelare och andra aspekter inom betting på sport.

LISTAN – Världens 13 Största Sportevent – (BETTING KLARA)

De tycker ofta att de har en edge eller en fördel över andra som spelar och att det beror på det faktum att de har spenderat massor av tid på att bestämma vad de ska spela på och vilken match de ska lägga spelen på. Enligt många av de som bettar på sport, är de äldre spelare som har en lång erfarenhet från spelbranschen och som har hittat säkra strategier vilket hjälper dem att lägga framgångsrika spel.

6. Juice

I världen av sportspel, refererar speltermen “juice” till den kommission som sportspelen tar efter det att det har visat sig att ett spel som en spelare har lagt visar sig vara misslyckat. I sportspelsbranschen är speltermen “juice” även känd som “vig” eller “the take”. Summan av “juicen” beror på sportspelet och det kan sträcka sig från en liten del av spelet till en stor del av spelet.

TIPSET – Anytime Goal Scorer – (VINN MER)

För spelare som letar efter rätt bookmaker, är termen “juice” väldigt viktig då de väljer rätt bookmaker beroende på denna variabel. Nästan alla spelare letar efter bookies vars juice eller take inte är för hög så att man som spelare inte förlorar för mycket pengar om det visar sig att spelen misslyckas.

Men det är även väldigt viktigt att nämna att “juicen” kan förändras, beroende på sportspelet. Vid vissa tillfällen tar sportspelen bara “juice” från misslyckade spel. Men det kan dock förändras då sportspelen kan ändra sin policy och de kan komma att ta en viss procent från båda sidorna, förloraren så väl som vinnaren.

See also  FÖRKLARINGEN: Förstå Hur Amerikanska Odds Fungerar - (Betting Odds)

TJÄNA PENGAR – Casino Jobb Guide – (“Här är jobben som Betalar Bäst”)

Precis som i fallet med all annan erfarenhet, måste personer som börjar med betting på sport vara medvetna om vissa termer som är avgörande för alla spelare, oavsett var i världen de kommer ifrån. Följande del av texten kommer att handla om termer som är specifika för att lägga ett spel. Dessa termer kommer att hjälpa alla spelare att lägga spelen på bästa möjliga sätt.

 • Att förstå speltermer är väldigt viktigt, speciellt för nybörjare
 • Om en spelare inte förstår en spelterm bör han ta reda på vad den betyder
 • Antalet speltermer är otroligt många
 • Det finns ett antal väldigt viktiga speltermer som alla nybörjare inom betting bör känna till

Att Lägga Spelen

Att lägga spelen är en av de viktigaste aspekterna inom betting på sport och speltermerna som relaterar till denna aspekt kan skänka massor av förståelse till en spelare för att bättre förstå hur man ska lägga ett spel.

OS SPORTER – 10 Bästa Olympiska Sporterna – (“Spelarnas Favoriter”)

Vissa termer är redan bekanta då de används inom sport i allmänhet samtidigt som vissa andra termer är helt nya och vilka är begränsade till sportspelsbranschen. På grund av detta är det väldigt viktigt att förstå termerna för att ha en chans till att vinna vissa summor genom att lägga spel på olika sportevent.

1. Kombinationsspel

Är en av speltermerna som spelarna kommer att dyka på oftast. Ett kombinationsspel är faktiskt ett antal matcher eller rättare sagt, ett antal singelspel som spelaren har bakat samman. Med kombinationsspel bakas alla singelspel samman till ett enda spel och på grund av detta har spelarna möjligheten att vinna enorma summor pengar.

SUPERTIPSET – Bästa Spelmarknaderna för Kombinationsspel – (“Välj rätt Vinnarbett”)

Men för att ett kombinationsspel ska bli framgångsrikt eller för att en spelare ska kunna vinna stora summor pengar, måste alla singelspel i kombinationsspelet gå in. Om ett enda singelspel inte går in så förloras hela kombinationsspelet och spelaren förlorar sin insats. Handikappare eller personer som besitter en lång erfarenhet i sportspelsbranschen lägger ofta kombinationsspel då det ger dem chansen att vinna större summor, vilket är något som inte är så lätt att göra om man lägger singelspel.

2. Halvtids-/Fulltidsspel

Är också en spelterm som har blivit väldigt populär bland spelare. Denna term refererar till en form av erbjudande som sportspel erbjuder till spelare. Med detta erbjudande har spelarna möjligheten att lägga sina spel på resultatet av första halvleken och vid slutet av andra halvlek i samma match. Enligt många spelare är detta ett av de svåraste spelen att lyckas med då det involverar massor av variabler och då situationen i en match förändras ofta.

LÄS MER – Spelodds – (Amerikanska, Decimal, Brittiska Odds ) – ENKELT FÖRKLARAT

Detta spel anses vara ett singelspel, även om spelaren gör två förutsägelser. Men det ska även sägas att även om spelaren gör två förutsägelser, erbjuds inte oddsen som erbjuds för detta spel för båda förutsägelserna utan enbart för den sammanslagna förutsägelsen som består av resultatet i halvtid och vem som vinner när matchen är slut.

3. Över/Under

Precis som med halvtids-/fulltidsspel, refererar även denna spelterm till ett spelerbjudande. I och med detta erbjudande har spelarna möjligheten att lägga sina spel på om det kommer att göras fler eller färre än ett visst antal mål eller om antalet mål som görs är detsamma som en limit som spelbolaget har satt. Detta är ett väldigt populärt spel för många spelare, speciellt när det kommer till att spela på fotbollsmatcher.

SPELFORMEN – Över & Under Betting – (Så vinner du mer)

Men över/under betting gäller inte bara för antalet mål i vissa matcher. Detta erbjudande används även när det kommer till basketmatcher och hur många poäng som kommer att vara gjorda i slutet av matchen. Bortsett från det, används även denna spelterm för antalet gem i en tennismatch.

See also  BRASILIEN: Plånboken kvar inför World Cup i Rio 2014? - ("Nja")

Men när det handlar om fotboll och över/under, bör det sägas att spelbolagen ofta erbjuder möjligheten att lägga spel på huruvida det kommer att läggas ett visst antal hörnor, gula kort, röda kort, fouls etc

4. Asian Handicaps

Handikapp är generellt spelerbjudanden som ges i de fall ett lag är storfavoriter. Ett handikapp ger vanligtvis en liten fördel till den som är underdog i en viss match och merparten av dessa handikapp som erbjuds ger den som är underdog ett måls fördel. Asian Handicaps är ett av dessa erbjudanden. När det kommer till Asian Handicaps ska det sägas att återbetalning sker vid ett oavgjort resultat.

SPELTIPSET – 11 Tips för Hur Man Vinner på Handikappspel

För att kunna förklara Asian Handicaps kommer vi att använda ett exempel. I matchen där Lag A möter Lag B, är Lag A stora favoriter till att vinna matchen. Asian Handicap för denna match kan vara +2,5 för Lag B, vilket innebär att för att Lag B ska förlora matchen, måste Lag A vinna matchen med tre eller fler mål.

5. European Handicaps

Detta är också en form av handikapp erbjudande som sportspelen ofta tillhandahåller. Detta är också ett erbjudande som ges vid matcher där ett av lagen är stor favorit till att vinna och det andra laget är en underdog som har väldigt små vinstchanser i matchen. När det kommer till populariteten hos European Handicaps, ska det sägas att Asian Handicaps är mycket mer populärt än den Europeiska versionen av detta erbjudande.

STRATEGIN – Hur Man Slår Bookies – (RAKT PÅ SAK)

Den stora anledningen till det är det faktum att när man spelar Asian Handicap och matchen slutar oavgjort så får spelaren tillbaka pengarna som de har spelat för. Detsamma gäller inte för European Handicap och om en spelare lägger ett spel på detta erbjudande och matchen slutar oavgjort så förlorar spelaren hela insatsen. Det är den enda skillnaden mellan dessa två handikapp erbjudanden.

6. Parlay

Är också det en spelterm som avbildar den typ av erbjudanden som sportspel erbjuder. Med detta erbjudande kombinerar spelaren en serie av spelet, vilket ger honom möjligheten att flytta pengarna som han har använt för att lägga spelet från ett spel till ett annat. För att parlay-spelet ska vara framgångsrikt måste spelaren vinna på alla de bästa och om han förlorar ett av dem förlorar han hela spelet.

BROTTSLIGHET – 4 Största Spelsyndikaten från Historien – (STORA SKANDALER)

Med det sagt, är det även viktigt att nämna att parlay-spel är några av världens mest populära spel. Den stora anledningen till det är det faktum att parlay-spel låter spelarna vinna större summor pengar än de skulle ha gjort i vanliga fall om de hade satsat på singelspel. Men dessa spel kan vara lite luriga ibland då det krävs massor av kunskap för att vinna alla spel.

I denna genomgång av speltermer har vi introducerat dig inför ett par av de viktigaste speltermerna som alla spelare måste känna till. Om man saknar förståelsen för vad dessa speltermer innebär kommer det att vara väldigt svårt för en spelare att lägga spel och att vinna på dessa spel. Men det finns många fler speltermer som vi inte har nämnt och spelarna måste utbilda sig själva för att förstå innebörden av dessa speltermer så väl som att lära sig processen för hur man lägger ett spel.

 • Speltermer kan kategoriseras i olika kategorier
 • Några av termerna beskriver de olika spelen
 • Genom att förstå dessa termers innebörd får man förståelse för spelformen.
 • Det kommer att vara väldigt svårt att lägga ett framgångsrikt spel utan att förstå dessa termer

Comments are closed.