LISTA: 10 Största & Bästa Olympiska Sporterna Att Betta På

Visste du att det är 33 sporter som är planerade för de olympiska spelen 2020 i Tokyo? Bettingexperter är väl medvetna om att detta innebär att det kommer att finnas många stora bettingmöjligheter för både nya och erfarna spelare.

Trots att antalet idrottsgrenar som är närvarande vid de olympiska spelen växer är faktumet att alla inte är lika populära och intressanta. Vissa av dem har miljontals människor som tittar på dem medan andra endast är begränsade till hardcorefans som fokuserar på dessa sporter.

När det gäller betting fokuserar människor vanligtvis på de största och bästa olympiska sporterna, vilket är vettigt eftersom att du kan hitta massor av information som hjälper dig att fatta rätt beslut. I den här guiden som vi har förberett åt dig finns det en lista med de 10 största och bästa olympiska sporterna att betta på och mer.

 • Få grundläggande information om de bästa och största olympiska sporterna
 • Läs mer om de mest lukrativa bettingalternativen
 • Lär känna de bästa bettingstrategierna

Över hälften av världens befolkning har sett minst en händelse under de senaste olympiska spelen. Dessa händelser kan vara väldigt spännande, men för att göra dem ännu mer intressanta medan du tittar kan du krydda till saker genom att betta på dem. Med vår lista kommer du att lära dig hur du gör detta på bästa sätt.

1. Fotboll

Inkluderades: 1900
Antal lag: 16
Flest vunna medaljer: Ungern/Sovjetunionen
Senaste vinnare: Brasilien
Bästa bettingalternativ: vinnare, över/under mål

Fotboll är bland de mest populära olympiska sporterna som finns där ute. Trots att det inte var närvarande vid de första OS i Paris 1896, har det varit en del av alla andra OS efter det (utom 1932). Det är värt att nämna att de olympiska lagen inte är desamma som de nationella landslagen i fotboll. Varje lag får nämligen ta med upp till tre spelare som är äldre än 23 år.

Resten av laget är fyllt med yngre spelare. Men i de flesta fall är även dessa unga spelare professionella och erfarna fotbollsspelare. Eftersom fotboll är en så populär olympisk sport är det förståeligt att spelbolag är ganska uppfinningsrika när det gäller de typer av spel som finns i deras erbjudande.

Att betta på vinnaren är det överlägset mest populära alternativet. Men om du vill spela säkrare vill du kanske förutsäga över/under mål i populära matcher. För att få bättre resultat måste du följa lagens prestationer och hur de spelade i kvalificeringen. Kom ihåg att betting på enskilda spelare (till exempel bästa målskytt) är ett annat bra alternativ.

 • Den mest populära olympiska sporten enligt många undersökningar
 • Landslag består av unga spelare
 • Ett brett utbud av spelmöjligheter som erbjuds av nästan alla spelbolag

2. Basket

Inkluderades: 1936
Antal lag: 12
Flest vunna medaljer: USA
Senaste vinnare: USA
Bästa bettingalternativ: vinnare, vinnare gruppspelet

När det gäller olympiska sporter skulle det vara ett misstag att inte nämna basket som en av de bästa och största sporterna som spelas under OS. Faktum är att denna tävlings popularitet liknar populariteten för FIBA World Cup. Det kan vi inte säga om FIFA World Cup och fotbollsturneringen under OS.

I vilket fall som helst kommer det senaste formatet som kommer att användas i dessa spel att inkludera 12 lag, vilket är mer än tillräckligt för bettare. Även om det är svårt att förutsäga resultaten i en turnering som denna, bör du komma ihåg att USA är det överlägsna laget.

De har vunnit de tre senaste turneringarna och har nått en stor framgång i OS. Att betta på den slutgiltiga vinnaren och lägga bets på handikapperbjudanden ser ut som en bra idé när det amerikanska landslaget spelar. Om du är intresserad av andra lag vill du kanske försöka gissa vinnaren i varje grupp.

 • En populär sport som introducerades till OS 1936
 • USA har de överlägset bästa resultaten från turneringen
 • Det är ett bra alternativ att betta på gruppvinnare

3. Handboll

Inkluderades: 1936
Antal lag: 12
Flest vunna medaljer: Sydkorea/Sovjetunionen/Norge
Senaste vinnare: Danmark
Bästa bettingalternativ: handikappbetting, proposition bet

Precis som basket introducerades handboll vid OS 1936. I de nästa sex sportevenemangen saknades dock denna sport, men den har varit en återkommande idrott sedan 1972. Det är intressant att handboll är en mycket populär idrott i vissa länder (Skandinaviska länder, Tyskland, Frankrike, Östeuropa, Sydkorea, Nordafrika etc.), men inte populära i länder som Storbritannien, USA och Kina.

I vilket fall som helst har Tyskland vunnit det största antalet medaljer, men under den senaste perioden har några andra europeiska länder levererat fantastiska resultat. Handboll ingår kanske inte i alla spelbolags erbjudande, men när det gäller handboll som en av de olympiska sporterna, hittar du många evenemang att satsa på.

Återigen är att förutsäga den slutgiltiga vinnaren ett bet som alltid kommer med anständiga odds, men om du letar efter ytterligare spel på handboll under OS kan du prova handikappbetting, ett alternativ som låter dig backa favoriten eller underdogen. Du kan också använda proposition bets på som vem som vinner första halvlek eftersom att det är så att i många fall är av lagen är en stark favorit vilket innebär att de förmodligen kommer att vinna minst första halvlek.

 • Handboll är en sport som är ganska populär i Europa och bara några andra delar av världen
 • Den introducerades till OS 1936
 • Många bettingmöjligheter för dig som vill betta på denna sport

4. Volleyboll

Inkluderades: 1964
Antal lag: 12
Flest vunna medaljer: Brasilien/Sovjetunionen/Italien
Senaste vinnare: Brasilien
Bästa bettingalternativ: totalt antal set, matchvinnare

Volleyboll är en sport som förenar sportfans från hela världen. Tävlingen är alltid tuff när nationella volleybollag möter varandra under OS. Sedan 1964 har denna sport funnits på listan över olympiska sporter. Under åren har det funnits ett par lag som har visat att de har potential att vinna turneringen varje gång, inklusive Brasilien, Ryssland, USA och Italien.

Det totala antalet lag som deltar i OS är 12. Att betta på volleyboll under de olympiska spelen kan vara ganska lukrativt, men bara om spelare är redo att samla in information och följa matcherna. Om du är villig att göra något liknande är vårt råd att överväga att betta på matchvinnare före varje match.

Självklart, precis som i alla andra sporter, kan du också betta på den slutgiltiga vinnaren. En annan bra lösning är att betta på totalt antal set. När två lag har mer eller mindre samma egenskaper, så kan att betta på över 3,5 set vara ett vettigt beslut.

 • Volleyboll har nu varit en olympisk sport i över 50 år
 • Italien, Sovjetunionen och Brasilien är lagen med flest medaljer
 • Totalt antal set är en intressant och potentiellt lönsam form av betting som är förknippad med denna sport

5. Tennis

Inkluderades: 1896
Antal lag: Totalt 172 spelare
Flest vunna medaljer: Storbritannien
Senaste vinnare: Andy Murray (Storbritannien)
Bästa bettingalternativ: slutgiltig vinnare

Den eleganta idrotten som heter tennis spelades vid de första moderna OS 1896. Detta är inte en lagsport, men den är bland de bästa olympiska sporterna på grund av den prestige som den har bland tennisspelare från olika länder. Det är värt att nämna att det spelas singel och dubbel för män och kvinnor och också blandad dubbel.

Informationen vi har delat här är inriktad på herrarnas singelmatcher. Vad många spelare tycker är intressanta med tennis under OS är att de kan lägga bets på storfavoriter. Men detta bettingalternativ kommer med en nackdel. Om en av spelarna anses vara mycket bättre kan oddsen vara väldigt låga.

Naturligtvis kan du också lägga bets på antalet set och andra saker, men de flesta av dessa former av betting är ganska riskabla. För vissa experter är det bästa sättet att betta på den slutgiltiga vinnaren i alla tävlingar, precis som vi har nämnt tidigare.

 • Tennis var en del av de första moderna OS
 • Singel, dubbel och blandad dubbel är versionerna av tennis som är närvarande vid de olympiska spelen
 • Storbritannien är det mest framgångsrika landet när det gäller tennis

6. Golf

Inkluderades: 1900
Antal lag: Totalt 60 golfspelare
Flest vunna medaljer: USA
Senaste vinnare: Justin Rose (Storbritannien)
Bästa bettingalternativ: slutgiltig vinnare, topp 10

Historien om golf under OS är ganska underhållande. Golf var en del av OS 1900 och 1904, men tog sedan en paus fram till 2016 när den introducerades igen. Det nuvarande formatet låter 60 spelare tävla för sina länder. Några av världens bästa golfare är närvarande vid OS.

Det råder ingen tvekan om att betta på vinnaren av turneringen är den vanligaste bettingmarknaden. Det finns favoriter på dessa turneringar och spelbolag erbjuder vanligtvis bra odds på dem. Om du går till säkrare former av betting, vill du kanske överväga att betta på 10 bästa spelarna.

För att vara ärlig kan det vara svårt att förutsäga en vinnare bland 60 spelare, men att välja en spelare (eller ett par spelare) som kan komma till topp 10 är lättare. Gör lite forskning och leta efter de bästa oddsen, fokusera på stabila spelare som alltid lyckas få bra poäng.

 • Golf har hittills varit närvarande under tre OS
 • Detta är en mycket intressant individuell sport
 • USA har vunnit det största antalet medaljer i denna sport

7. Boxning

Inkluderades: 1904
Antal lag: Tävlande från 76 länder (8 klasser)
Flest vunna medaljer: USA
Senaste vinnare: Evgeny Tishchenko (Ryssland)
Bästa bettingalternativ: slutgiltig vinnare, matchvinnare

Det som gör boxning annorlunda än de flesta olympiska sporter är att enskilda idrottare placeras i olika viktklasser. Det finns för tillfället åtta viktklasser och tungvikt är förmodligen den mest attraktiva. En annan sak som vi bör nämna med denna sport är att manliga boxare inte längre behöver bära huvudskydd.

Detta är definitivt något som kommer att göra denna sport mer intressant för tittarna. Du kan göra att titta på boxning ännu mer spännande genom att betta. Att betta på boxning är ganska enkelt eftersom det finns ett begränsat antal bettingalternativ.

De flesta håller sig till att betta på den slutgiltiga vinnaren för varje klass, särskilt när de har tillräckligt med information och erfarenhet för att veta vem som är favoriten. Naturligtvis kan du också betta på matchvinnare för varje match och det kommer att finnas många av dem på nästa olympiska spel.

 • En av de sällsynta olympiska sporter där deltagarna är indelade i viktklasser
 • Matchvinnare och slutgiltig vinnare är populära former av betting när det kommer till boxning
 • USA har det största antalet medaljer i denna sport

8. Ridsport

Inkluderades: 1900
Antal lag: 200 tävlande (3 klasser)
Flest vunna medaljer: Tyskland/USA
Senaste vinnare:
Bästa bettingalternativ: slutgiltig vinnare, live betting

Detta är den enda sporten som involverar djur under OS. Det är förmodligen det som gör ridsport till en av de bästa olympiska sporterna du kan titta på och betta på. Detta är en aktivitet med en lång historia under dessa spel – sedan 1900.

Det är bra att nämna att denna sport har tre discipliner för lag- och individuella tävlingar – fälttävlan, dressyr och hoppning. Oavsett vilken disciplin du kommer att välja, kan du förvänta dig bra betting. Naturligtvis kan du alltid försöka förutsäga den slutgiltiga vinnaren i varje disciplin, men du måste vara försiktig eftersom favoriter ofta misslyckas med att få guldmedaljen.

Ändå hamnar de vanligtvis bland de tre första konkurrenterna, så om det finns en chans att betta på det, bör du använda denna möjlighet. Live betting är ett annat bra alternativ eftersom saker och ting blir tydligare efter varje tävlandes prestation.

 • En sport som involverar människor och hästar
 • Den har tre discipliner vid OS
 • Live betting är ett smart val för de som bettar på ridsport

9. Konstsim

Inkluderades: 1984
Antal lag: 104 tävlande
Flest vunna medaljer: Japan (Ryssland har vunnit flest guldmedaljer)
Senaste vinnare: Ryssland
Bästa bettingalternativ: topp tre, slutgiltig vinnare

Konstsim som även är känt som synkroniserad simning är en av de olympiska sporter där du bara hittar kvinnliga deltagare. Under OS tävlas det i duo och lag när det kommer till konstsim. Förr i tiden tävlades det dock även i singel. Ett annat intressant faktum är att denna sport först dök upp på spelen 1984.

Tidigare var Japan, Kanada och USA de tre länderna som vanligtvis hamnade i de tre högsta positionerna. Men under de senaste 15 åren har dock Ryssland dominerat denna sport. Även om att betta på Ryssland verkar som ett smart drag, bör vi påminna er om att de ryska landslagens status i alla sporter fortfarande är osäker på grund av dopningsfrågor.

Om det inte är ett alternativ att betta på Ryssland, kan det även vara bra att betta på de tre bästa lagen. Om du har tillräckligt med information om en potentiell underdog som kan få en av medaljerna, bör du såklart också ta hänsyn till det.

 • Denna sport var tidigare känd som synkroniserad simning
 • Det är bara kvinnliga konkurrenter som är involverade
 • Ryssland är landslaget som har dominerat denna sport under det senaste decenniet

10. Bordstennis

Inkluderades: 1988
Antal lag: 172 tävlande (både singel och lag)
Flest vunna medaljer: Kina
Senaste vinnare: Kina
Bästa bettingalternativ: slutgiltig vinnare

Det var under OS 1988 i Sydkorea som bordtennis anslöt sig till familjen av olympiska sporter. Denna intressanta tävling erbjuder singel- och lagevenemang och den följs av hundratusentals människor runt om i världen.

Det verkar som om asiatiska länder är särskilt intresserade av denna sport trots att vissa europeiska länder har en bra tradition och och många fans. Om du tittar noga på de senaste olympiska spelen, kommer du att märka att Kina har haft en enorm framgång.

Kinesiska bordtennisspelare presterar fortfarande på den högsta nivån, vilket innebär att den som bettar på dessa spelare eller landslaget lägger säkra bets. När du bettar på bordtennis vid OS, glöm inte att du behöver bra information om spelare för att betta bra. Du bör inte ägna för mycket uppmärksamhet på oddsen heller eftersom de inte uppdateras lika snabbt som oddsen för andra sporter.

 • Bordtennis har hört till de olympiska sporterna sedan 1988
 • Denna sport är väldigt populär i Asien
 • Att betta på den slutgiltiga vinnaren verkar som säker betting