WROOM LISTA: Världens 10 Största Biltävlingar – (“Betta & Spela”)

Det finns inget mer spännande att titta på i sportvärlden än en aerodynamiskt designad racerbil flyga förbi dig i hastigheter på över 300 kilometer i timmen! Biltekniken har kommit långt sedan de första racerbilarna utvecklades under början av 1900-talet. Dagens grymma maskiner har massor av hästkrafter och kan nå hastigheter på över 500 kilometer per timme.

Spänningen som är kopplad till biltävlingar hänger också ihop med de faror som kommer med sporten. Det har skett många olyckor som har lett till skador och till och med att kända sportprofiler har omkommit.

POPULÄRA ARTIKELN – Bettingsajterna Motorsport Intresserade Väljer – (ÅRENS VAL)

Men på det hela taget ger det sporten en extra nivå av äventyr. Då biltävlingar kan handla om liv och död, ses förarna som stora idoler världen över, på grund av deras mod och tid på banan.

  • Brinner du för att följa racingvärlden?
  • Vet du vilken biltävling i världen som ger den högsta prissumman?
  • Vill du lära dig mer om världens största biltävlingar?

Nå, oroa dig inte, vi har vad du behöver då vi har förberett en detaljerad lista över världens 10 största biltävlingar, de kom huvudsakligen med på listan på grund av prestige och bidrag till racingvärlden, men även på grund av de enorma prisbeloppen som erbjuds.

1

Grymt val för formula 1 betting

Täcker alla lopp

Betta på "Driver Championship

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Enkelt att Registrera sig

Enormt Utbud

Alltid Bra Motorsport Odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Riktigt bra spelbolag

Formula 1 Betting

Snabb Insättningar & Uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt spelbolag för Motorsport

Formula 1 Betting

Blixtsnabba Registreringar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Monacos Grand Prix

Plats: Circuit De Monaco
Land: Monaco
Startade år: 1929
Förare med flest vinster: Ayrton Senna (6)
Varv: 78
Loppets längd: 260 kilometer

En av de mest historiska och prestigefulla biltävlingarna i världen, Monacos Grand Prix är 1/3 av den kända “Triple Crown” vilket belyser hur viktigt loppet är för sporten. Det hålls i Monte-Carlo, det är ett av de mest välbesökta och mest sedda sporteventen under året över hela världen. Glamouren och prestigen som är kopplade till Monte-Carlo har en enorm påverkan på detta lopps popularitet.

SPELARNAS LISTA – Största Formel 1 Loppen att Betta på – (HELA LISTAN)

Den legendariska brasilianska föraren Ayrton Senna blev känd över hela världen efter sina 6 vinster i Monaco Grand Prix, vilket etablerade hans status som kanske en av de bästa Formel 1 förarna i historien. Loppet har ett par skarpa kurvor och nivåskillnader, och en utmanande tunnel.

78 varv runt banan motsvarar ca 260 kilometer, vilket gör det till det kortaste Grand Prix loppet, och kanske också det enda som inte lever upp till FIA:s bestämmelser om att loppen måste vara minst 300 kilometer långa.

2. Daytona 500

Plats: Daytona International Speedway, Daytona Beach, Florida
Land: USA
Startade år: 1959
Förare med flest vinster: Richard Petty (7)
Varv: 200
Loppets längd: 800 kilometer

Daytona 500 är den populäraste biltävlingen i USA. Det går av stapeln på Daytona International Speedway i Florida varje år sedan 1959, på Daytona 500 kan man se några av världens bästa förare som kommer från olika bilsporter tävla om stora summor pengar i ett lopp som är över 800 kilometer långt.

SPELAREN FÖRKLARAR – Vinna på Live Betting – (BÄSTA SPELFORMERNA)

Det är helt klart det största loppet inom NASCAR och har prissummor som är långt över de andra loppen i landet. Under 2016 hade Daytona en kombinerad vinstsumma på 19,4 miljoner dollar, en oöverträffad summa i amerikansk motorsport. Tack vare dess betydelse har loppet fått smeknamnet “The Great American Race” och även “The Super Bowl Of Stock Car Racing”.

See also  Spelföretag: Spela av Bästa Spelföretagen Degen - ("YES")

Loppet involverar 200 varv runt banan, vilket motsvara ca 800 kilometer (500 miles, därav namnet), och har vunnits av Richard Petty 7 gånger, vilket är ett rekord. Loppet hålls vanligtvis i februari varje år och det lockade till sig en av de största globala tv-publikerna av alla sporter under 2016. Loppet visas även i de flesta tv-programmen och dataspelen som har NASCAR som tema.

3. Indy 500

Plats: Speedway, Indiana
Land: USA
Startade år: 1911
Förare med flest vinster: Rick Mears (4)
Varv: 200
Loppets längd: 800 kilometer

NASCARs största rival inom amerikansk motorsport är American Championship Car och dess högsta nivå är Verizon IndyCar.

Indy500. Kort för Indianapolis 500 är utan tvekan huvudattraktionen inom Verizon IndyCar och är en av de största biltävlingarna i världen, vilket är extra imponerande då det inte har någon koppling över huvud taget till NASCAR.

DEN STORA LISTAN – Världens 13 Största Sportevent – (BETTING KLARA)

Det går av stapeln på Indianapolis Motor Speedway varje år, loppet har en prestigefull historia och är den andra deltävlingen i det kända “Triple Crown”. En enorm publik med över 265 000 deltagare i genomsnitt kommer till banan varje år, det slår ofta nya publikrekord.

Det första loppet hölls 1911 och vanns av Ray Harroun, 3 olika förare; AJ Foyt, AL Unser och Rick Mears har vunnit loppet 4 gånger var, vilket är rekordet. Precis som i Daytona 500 är loppet 200 varv som motsvarar 800 kilometer på asfalt. Under 2016 hade Indy 500 en kombinerad prissumma på otroliga 13,5 miljoner dollar, vilken antas stiga under de kommande åren.

4. Le Mans 24-timmars

Plats: Circuit de la Sarthe
Land: Frankrike
Startade år: 1923
Förare med flest vinster: Tom Kristensen (9)
Varv: -/-
Loppets längd: 24 timmar

Ett av världens mest unika och populära lopp, Le Mans 24-timmars har sin egen plats i motorsportens historia. När Grand Prix lopp har dominerat Europa, designades detta lopp som en helt annan typ av tävling.

TV BETTING – Bästa Tv-Programmen att Betta på – (“Riktigt Kul”)

Istället för att fokusera på biltillverkarens förmåga att bygga snabba bilar, fokuserar detta lopp på deras förmåga att bygga uthålliga och pålitliga bilar. Bilarna som slåss om titeln brukar vara de som spenderar minst tid i pit stops, de måste därmed vara väldigt uthålliga och bränslesnåla, två väldigt olika utmärkande drag i jämförelse med ett Formel 1 lopp.

Loppet hålls vanligtvis under årets varmaste tid, d.v.s. en varm eftermiddag i juni, och avslutas under samma tid följande dag. Tom Kristensen har vunnit loppet flest gånger, totalt 9 vinster.

I genomsnitt har loppet 60 tävlande och loppet har varit en del av World Endurance Championship sedan 2012, prissummorna har utökats till 11 miljoner dollar. Det prestigefulla loppet är också det tredje i “Tripple Crown”.

5. Singapores Grand Prix

Plats: Marina Bay Street Circuit
Land: Singapore
Startade år: 2008
Förare med flest vinster: Sebastian Vettel (4)
Varv: 61
Loppets längd: 300 kilometer

Singapores Grand Prix är ett av de senaste bidragen till F1 kretsen, dess första lopp gick av stapeln så sent som 2008. Då landet ligger mitt på ekvatorn och att de därmed har ett tropiskt klimat året runt, börjar loppet kl. 20 lokal tid, inget annat Grand Prix startar så sent.

FOTBOLLSPROFFSET – Hur man Vinner på Fotboll – (TIPSEN)

Det är en utmanande krokig bana som täcker över 300 kilometer, huvuddelen av loppet går på vanliga vägar, vilket verkligen belyser standarden på vägarna i landet.

Ett par kurvor i 90 grader kombinerat med klimatet gör det till ett väldigt utmanande lopp, speciellt för europeiska förare. Sebastian Vettel har varit den mest framgångsrika föraren i Singapores Grand Prix, med fyra vinster genom åren.

See also  ODDSET MATCHEN: Så Fungerar & Spelar du - "Utländska Alternativen"

Singapores Grand Prix har snabbt vuxit till ett av de mest inkomstbringande sporteventen i Sydostasien och är ett stort event i regionens sportkalender, det är utsmyckat med högoktaniga uppträdanden från de största namnen inom musik och underhållningsindustrin. Över 260 000 personer var i publiken under en 3-dagars period under 2017

1

Grymt val för formula 1 betting

Täcker alla lopp

Betta på "Driver Championship

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Enkelt att Registrera sig

Enormt Utbud

Alltid Bra Motorsport Odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Riktigt bra spelbolag

Formula 1 Betting

Snabb Insättningar & Uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt spelbolag för Motorsport

Formula 1 Betting

Blixtsnabba Registreringar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

6. Abu Dhabis Grand Prix

Plats: Yas Marina Circuit
Land: Förenade Arabemiraten
Startade år: 2009
Förare med flest vinster: Sebastian Vettel och Lewis Hamilton (3 var)
Varv: 55
Loppets längd: 300 kilometer

Abu Dhabis Grand Prix är även det ett av de nyaste tillskotten till F1 kretsen. Det första loppet hölls så sent som 2009. Loppet var även det första dag-natt loppet i Formel 1 historien, eventet börjar kl. 5 på eftermiddagen och fortsätter tills på natten. Strålkastarna slogs på innan loppet började, mestadels för att inte skapa en distraktion av dag till natt.

STRATEGIN LÄMNAS UT – Hur Man Slår Bookies – (RAKT PÅ SAK)

Loppet hålls på Yas Marina Circuit som ligger på en ö som heter Yas Island, vilken är 25,5 kvadratkilometer stor, och ligger på Abu Dhabis östkust. Även om prissumman för alla F1 lopp är fastställd, har Abu Dhabis Grand Prix länge kopplats till den förmögna Arab Sheikhs lyx och extravagans.

Loppet har en enorm öppningsceremoni och många internationella kändisar markerar tillfället med deras närvaro.

Loppet har vunnits av både Lewis Hamilton och Sebastian Vettel 3 gånger var. Loppets 55 varv täcker en sträcka på ca 300 kilometer.

7. Monte Carlo-rallyt

Plats: Längs med den franska Rivieran, Monaco
Land: Monaco och Frankrike
Startade år: 1911
Förare med flest vinster: Sebastian Loeb (7)
Varv: 17 etapper
Loppets längd: 1411 kilometer

Loppet organiseras av Automobile Club de Monaco, samma organisation som organiserar Monacos Grand Prix, Monte Carlo-rallyt är det högst rankade rallyt inom WRC. Det är WRC:s första lopp, vanligtvis hålls det i januari varje år.

OS SPORTER – 10 Bästa Olympiska Sporterna – (“Spelarnas Favoriter”)

Rallyt är ett av de mest utmanande loppen i världen, detta då förarna måste ta sig igenom ett par olika väderförhållanden, inkluderat snö, åska, is, vått och torrt underlag etc. Det innebär att det är otroligt viktigt att välja rätt däck för olika etapper i loppet. Det involverar även en av världens mest speciella etapper.

Det går över en bergsväg som heter Col de Turini, som har många branta och smala kurvor. Denna sträcka på 31 km är en av de mest svårnavigerade sträckorna i världen, och många förare glider av banan på grund av snön. Sebastian Loeb håller rekordet på 7 vunna lopp och håller även rekordet för att ha klarat av denna sträcka på kortast tid.

8. Dakar rallyt

Plats: -/-
Land: Sydamerikanska länder (tidigare Frankrike och afrikanska länder)
Startade år: 1978
Förare med flest vinster: Stephane Peterhansel (71 etappvinster)
Varv: 12 etapper
Loppets längd: 9300 kilometer

En av de största biltävlingarna i världen, ifråga om sträcka så väl som prestige, Dakar rallyt hålls varje år i olika Sydamerikanska länder, och det har många olika former av lopp, så som motorcyklar, fyrhjulingar, bilar och till och med lastbilar.

See also  D’Alemberts SYSTEM - Så Fungerar det i Spel - (Betting, Casino)

VINNA MER – (10 TIPS) – Båda Lagen Göra Mål – (SPELFORMEN)

Det senaste Dakar rallyt startade den 2:a januari 2017, det började i Paraguay och avslutades till slut i Buenos Aires i Argentina 12 dagar senare, efter att alla 12 etapper hade avslutats. Totalt 317 fordon deltog i rallyt 2017, inkluderat 143 motorcyklar, och endast 227 fordon lyckades genomföra rallyt.

Med sina 71 vunna etapper har Stephane Peterhansel vunnit flest antal kombinerade etapper i Dakar rallyt genom tiderna.

Loppet bevakas av tv-bolag i nästan 190 länder, ett betyg på dess globala popularitet. En prissumma om 4 miljoner dollar tilldelades 2017 års vinnare av Dakar rallyt i Buenos Aires, vilket är ett rekord inom WRC. 9-faldige WRC mästaren Sebastian Loeb har även utnämnt nästa års Dakar rally som hans sista lopp, vilket belyser hur viktigt loppet är.

9. AAA Texas 500

Plats: Texas Motor Speedway
Land: USA
Startade år: 2005
Förare med flest vinster: Jimmie Johnson (5)
Varv: 334
Loppets längd: 800 kilometer

Loppet var tidigare känt som Dickies 500, AAA Texas 500 är ännu ett otroligt populärt NASCAR-lopp, det går av stapeln på kända Texas Motor Speedway. Det hålls under den första veckan i november varje år, och börjar vanligtvis under sen eftermiddag, pågår medan solen går ner och när det tar slut är det under strålkastarljus i natten.

TIPSET ATT TA TILL SIG – Anytime Goal Scorer – (VINN MER)

En av de mest populära NASCAR baserade filmerna genom tiderna, Talladega Nights, baserades helt och hållet på detta prestigefulla lopp, belyste dess popularitet inom amerikanska racingkretsar.

Jimmie Johnson har funnit de fyra senaste loppen, han har även rekordet i antal vunna lopp med 5 vinster, han van ytterligare ett 2007. Loppets första vinnare var Carl Edwards under 2005, som senare även vann ytterligare 2 lopp.

NBC har förvärvat tv-rättigheterna för detta lopp och det är fortfarande ett av de mest sedda sporteventen i Nordamerika och är ett av de största eventen i Texas.

10. Coca Cola 600

Plats: Charlotte Motor Speedway, Concord, North Carolina
Land: USA
Startade år: 1960
Förare med flest vinster: Darrel Waltrip (5)
Varv: 400
Loppets längd: 966 kilometer

Helt klart det längsta NASCAR-loppet, Coca Cola 600 består av 400 varv med en total distans på 966 kilometer. Det hålls under helgen för memorial day varje år sedan 1960, loppet är ett av de populäraste inom NASCAR, det ses av flera miljoner människor över hela världen.

TJÄNA PENGAR – Casino Jobb Guide – (“Jobben som Pröjsat Bäst”)

Det var även det första loppet som hölls på Charlotte Motor Speedway i Concord. Loppet anses vara den största rivalen till det populära Indy 500, vilket ofta hålls under samma helg och båda loppen tävlar om tvtittarna.

Loppet går under starkt solljus under den första fjärdedelen, då det börjar omkring kl. 18:20 och fortsätter sedan genom skymningen och avslutas sedan i strålkastarljus i natten. Under de första 25 åren var loppet känt som World 600, innan Coca Cola tog över som huvudsponsor och även köpte namnrättigheterna.

Det prestigfulla loppet är en av högst ansedda sporteventen på FOX Tv, under 2017 hade det en kombinerad prissumma på 14,7 miljoner dollar.

1

Grymt val för formula 1 betting

Täcker alla lopp

Betta på "Driver Championship

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Enkelt att Registrera sig

Enormt Utbud

Alltid Bra Motorsport Odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Riktigt bra spelbolag

Formula 1 Betting

Snabb Insättningar & Uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt spelbolag för Motorsport

Formula 1 Betting

Blixtsnabba Registreringar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Comments are closed.