Arena Guide: Alla 12 EM Arenor 2020 – (KOMPLETT LISTA)

Vet du att arenorna som ingår i EM 2020 är några av de största och dyraste fotbollsarenorna i världen? De representerar en blandning av nya och gamla (men renoverade) arenor där besökare kan förvänta sig en felfri fotbollsupplevelse. Vissa av dessa arenor har en lång historia medan andra är nya.

Vad de alla har gemensamt är att de ligger i kända städer belägna i hela Europa. Kom ihåg att detta är den första fotbollstävlingen som spelas i detta format.

NYA LISTAN – Spelsajter Flest Online Spelare Väljer – (“Daglig update”)

12 UEFA-länder är värd för detta europeiska fotbollsmästerskap som äger rum vart fjärde år. Om du vill lära dig mer om fotbollsarenorna där dessa intressanta matcher spelas, har du kommit till rätt plats. Vi har skapat en arenaguide för alla fotbollsentusiaster.

 • Läs mer om de grundläggande fakta för varje arena i EM 2020
 • Bekanta dig med historien bakom dessa arenor
 • Ta reda på mer om de bästa spelalternativen

Det är rätt vi kommer att dela med oss av ett par grundläggande spelalternativ. De arenor som vi kommer att analysera kommer att vara värd för ett par matcher och vi kan redan lagen som kommer att spela där, åtminstone i första etappen. Låt oss nu kolla listan över arenorna för EM 2020.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Wembley Stadium

Platser: London, Storbritannien
Matcher: Gruppspel, sextondel, semifinal och final
Kapacitet: 90 000
Öppnades: 2007
Vanliga hyresgäster: Englands landslag i fotboll

Om vi tittar närmare på vikten av fotbollsarenor som används i EM 2020, kommer vi att märka att Wembley Stadium förmodligen är den viktigaste stadion under denna tävling. Storbritanniens största stadion är värd för de flesta av matcherna under EM 2020, inklusive finalen.

ARENOR – Här är Världens 22 Största Fotbollsarenor  – (Mästerverken)

Rekordpubliken på 89 874 kan slås när finalen kommer. Tänk på att denna arena öppnades 2007, men den byggdes på marken för den gamla Wembley Stadium som var över 80 år gammal. När det gäller betting kommer passionerade spelare att ha sju matcher att välja mellan när det gäller Wembley Stadium.

Det mest intressanta spelet är förmodligen finalen, men det är fortfarande för tidigt att förutsäga vilka som kan vinna mästerskapet. Kom ihåg att England spelar sina matcher i grupp A här och det skulle vara en enorm fördel för detta landslag som sällan förlorar på denna mark.

 • Sju matcher kommer att spelas på Wembley Stadium detta EM 2020
 • Att satsa på England medan de spelar på Wembley är en smart idé
 • Detta är en av de största arenorna i världen

2. Baku Olympic Stadium

Platser: Baku, Azerbajdzjan
Matcher: Gruppspel, kvartsfinaler
Kapacitet: 68 700
Öppnades: 2015
Vanliga hyresgäster: Azerbajdzjans landslag i fotboll, Qarabag FK (endast europeiska tävlingsmatcher)

Baku Olympic Stadium, som är känd för sin intressanta design, är en av de mest attraktiva fotbollsarenorna på denna lista. Som namnet antyder byggdes denna arena inte bara för fotboll eller specifikt för EM 2020, utan också för andra evenemang, både idrottsliga och icke-idrottsliga.

ARENA NÖRDEN – Största Fotbollsarenorna i Storbritannien – (“Storslaget”)

Arenan öppnades 2015 och matchen som hittills har dragit störst publik var den Qarabag FK mot Roma (67.200). Det råder ingen tvekan om att det kommer att finnas några intressanta matcher på denna arena under EM 2020. Till exempel möter Turkiet Schweiz och Wales här samtidigt som Wales spelar mot Schweiz.

Dessa matcher kanske inte är lika attraktiva som vissa andra matcher, men att backa Turkiet kan vara ett smart drag eftersom många turkiska fans förväntas komma hit och Turkiet har tagit mycket allvarligt på denna tävling.

 • Baku Olympic Stadium öppnades 2015
 • Det är en arena med flera ändamål som främst används för fotbollsmatcher
 • Den kommer att vara värd för en av kvartsfinalerna
See also  SPORTLISTAN: Världens 13 Största Sportevent - (Spela & Betta)

3. San Mames Stadium

Platser: Bilbao, Spanien
Matcher: Gruppspel och sextondelsfinal
Kapacitet: 53 289
Öppnades: 2014
Vanliga hyresgäster: Baskiens landslag i fotboll, Athletic Bilbao

Många kallar denna arena för – katedralen – på grund av dess specifika design. Den öppnades 2014 och byggdes på marken av den gamla stadion som har samma namn. Den gamla arenan öppnades 1913. Idag används denna fotbollsarena av Athletic Bilbao och Baskiens landslag i fotboll.

LATINO FOTBOLL – Största Fotbollsarenorna i Sydamerika – (“LISTAN”)

Det är bland de tio bästa fotbollsarenorna i Spanien när det gäller kapacitet. Som några av er kanske gissat kommer det spanska fotbollslaget att spela på denna plats under EM 2020. Seriösa spelare vet att den berömda spanska armadan nästan är oslagbar när de spelar på sin hemmaplan och de tävlar mot lag som Polen och Sverige, vilket gör spelmöjligheterna ännu mer intressanta.

 • San Mames Stadium är hemmet för Athletic Bilbao
 • Det fanns tidigare en äldre arena på marken, men denna öppnades officiellt 2014
 • Backa Spanien även med ett asiatiskt handikapp detta EM 2020

4. Parken Stadium

Platser: Köpenhamn, Danmark
Matcher: Gruppspel och sextondelsfinal
Kapacitet: 38 065
Öppnades: 1992
Vanliga hyresgäster: Danmarks landslag i fotboll, FC Köpenhamn

Danmarks huvudstad kommer också att vara värd för några matcher av EM 2020. Den berömda Parken Stadium som öppnades 1992 kommer att vara värd för tre matcher i gruppspelet och en match från sextondelen. Det är värt att nämna att detta är den minsta arenan på listan över fotbollsarenor som ingår i EM 2020.

SPELFORMEN – Över & Under Betting – (Spännande Spelform)

Vad som är bra är att Danmark lyckades kvalificera sig till denna tävling. Detta innebär att fansen kommer att se Danmark i tre matcher inklusive de mot Ryssland och Belgien. Danmark hade fantastiska resultat i kvalet och experterna tror att de kommer att klara sig bra i den första etappen av denna tävling. Så att spela på Danmark och över på mål är alltid ett alternativ.

 • Parken Stadium används vanligtvis av Danmarks landslag i fotboll fotbollslag och FC Köpenhamn
 • Fyra matcher från EM 2020 kommer att spelas på denna arena
 • Detta är den minsta arenan på denna lista

5. Allianz Arena

Platser: München, Tyskland
Matcher: Gruppspel och kvartsfinaler
Kapacitet: 75 000
Öppnades: 2005
Vanliga hyresgäster: Tysklands landslag i fotboll, Bayern München

Här är en arena som inte behöver någon speciell introduktion. Bayern Münchens hemmaplan öppnades 2005. Efter flera år som hyresgäster på Olympiastadion beslutade sig Bayern för att bygga sin egen arena. Med en kapacitet på 75 000 är detta en av de största arenorna i Europa. Förutom gruppspelet kommer den här arenan att användas för en kvartsfinal.

FARLIGA RESOR – Mycket Farliga Casinostäder att Besökare – (VARNINGEN)

Några av de mest intressanta och spännande matcherna i det kommande EM 2020 kommer att spelas på Allianz Arena. Naturligtvis kommer Tyskland att vara värd för tre av dessa matcher inklusive matcherna mot Frankrike och Portugal. Resultatet av dessa matcher är svårt att förutsäga och det är något som varje spelande expert kommer att bekräfta. Så du kan kanske prova en lösning med spel på oavgjort här eller en variant med handikapp.

 • Bayern Münchens hem
 • En av de största arenorna i Europa
 • Den kommer att användas av Tysklands landslag under EM 2020

6. Stadio Olimpico

Platser: Rom, Italien
Matcher: Gruppspel och kvartsfinaler
Kapacitet: 75 643
Öppnades: 1937
Vanliga hyresgäster: Italiens landslag i fotboll, AS Roma, SS Lazio

Stadio Olimpico är kanske inte bland de största fotbollsarenorna i världen, men det är definitivt en av de äldsta. Denna arena, som har varit känd under ett par andra namn, inklusive Stadio dei Centomila och Stadio dei Cipressi, öppnades 1937, och har renoverats ett par gånger.

See also  SPELTIPS Fotboll: Tipsen, Spelformer, Spelbolag - (Bli en Vinnare)

FOTBOLL VÄRLDEN – Bästa Fotbollsturneringarna att Betta på – (LISTAN)

Under EM 2020 kommer Stadio Olimpico att användas för tre matcher i gruppspelet och en kvartsfinal. Italien kommer att ha ett stort stöd under EM 2020 på denna arena. De kommer att spela mot Wales, Schweiz och Turkiet här.

Italiens kvalificeringsperiod var väldigt enkel för dem, speciellt när de spelade hemma där de har 5 av 5 segrar med 21 mål och bara 2 insläppta mål. Så att spela på Italien och över 2,5 mål är bara ett av alternativen du kan använda här.

 • Ett av världens mest kända fotbollstempel
 • Hemmet för Lazio, Roma och Italiens landslag i fotboll
 • Italien kommer att ha en enorm fördel av att spela här, åtminstone i gruppspelet

7. Hampden Park

Platser: Glasgow, Skottland, Storbritannien
Matcher: Gruppspel och sextondel
Kapacitet: 51 866
Öppnades: 1903
Vanliga hyresgäster: Skottlands landslag i fotboll, Glasgow Rangers

Hampden Park, eller helt enkelt Hampden, är den äldsta av alla fotbollsarenor som kommer att användas under EM 2020. Den öppnades 1903, men som förväntat har denna arena renoverats några gånger, inklusive en större renovering 1999. Totalt fyra matcher kommer att spelas på denna plats inklusive en som kommer att vara en del av sextondelsfinalerna.

FOTBOLLSPROFFSET – Hur man Vinner på Fotboll – (“Tänk till innan”)

Tyvärr tog sig Skottland inte till EM 2020. Fans kommer dock att ha en chans att njuta av matcher från andra intressanta lag som Kroatien och Tjeckien. För att vara ärlig är dessa lag inte ett bra val när det gäller betting eftersom de kan vara väldigt oförutsägbara, särskilt under den inledande delen.

 • En av de äldsta fotbollsarenorna i Europa
 • Hampden Park används av Glasgow Rangers och Skottlands landslag i fotboll
 • Skottland har inte kvalificerat sig för EM 2020

8. Aviva Stadium

Platser: Dublin, Irland
Matcher: Gruppspel och sextondel
Kapacitet: 51 700
Öppnades: 2010
Vanliga hyresgäster: Irlands landslag i fotboll

Aviva Stadium i Dublin, Irland används ofta av rugby union i detta land, men i fallet med EM 2020 kommer den att användas för fyra fotbollsmatcher. Denna idrottsarena öppnades 2010 vilket innebär att det är en modern stadion med bara sittplatser och en unik design. Den har en kapacitet på 51 700 vilket är tillräckligt för matcherna som kommer att spelas här under EM 2020.

HEMLIGHETEN – Så Vinner du på Rätt Resultat – (TIPSET)

Tyvärr har Irland inte lyckats kvalificera sig till EM 2020. Ändå kommer det att finnas minst tre bra lag som kommer att använda denna stadion under denna tävling, inklusive Polen och Sverige. Sverige är kanske favorit i dessa matcher, men om du spelar på matcher som spelas på denna stadion skulle vi rekommendera spelare att vara försiktiga.

 • En relativt ny fotbollsarena i Irland
 • Aviva Stadium har en kapacitet på 51 700
 • Denna arena används också för rugbymatcher

9. Krestovsky Stadium

Platser: Saint Petersburg, Ryssland
Matcher: Gruppspel och kvartsfinaler
Kapacitet: 68 134
Öppnades: 2017
Vanliga hyresgäster: Rysslands landslag i fotboll, FC Zenit St. Petersburg

Krestovsky Stadium har haft viktiga fotbollsmatcher tidigare trots att den öppnades 2017. Det är nämligen en av fotbollsarenorna som användes under VM 2018. Nu är det dags för denna arena att vara värd för fyra matcher under EM 2020. Dess kapacitet på nästan 60 000 och ultramoderna design och konstruktion lovar en utmärkt upplevelse för alla besökare.

KLASSIKERNA – Äldsta Bookmakers på Denna Planet -(“Kul Lista”)

Ryssland var ganska starka hemma under kvalet. De förlorade bara en gång och det var mot Belgien, ett lag som de möter på Krestovsky Stadium igen. Så om du letar efter bra spelval, rekommenderar vi att du hoppar över det här mötet. Ryssland vs Danmark och Ryssland vs Finland, å andra sidan, ser ut som bra satsningar för de som vet hur man satsar på mål.

 • Krestovsky Stadium öppnades 2017
 • Den var en del av VM 2018
 • Rysslands landslag i fotboll spelar sina gruppspelsmatcher här
See also  LISTADE: 9 Äldsta Bookmakers (Bookies) På Denna Planet - "Gråa hår"

10. Johan Cruyff Arena

Platser: Amsterdam, Nederländerna
Matcher: Gruppspel och sextondelsfinal
Kapacitet: 54 990
Öppnades: 1996
Vanliga hyresgäster: Ajax, Nederländernas landslag i fotboll

Denna arena som är uppkallad efter den ikoniska holländska spelaren Cruyff är hemmet för AFC Ajax och det nederländska landslaget i fotboll under utvalda matcher. Naturligtvis kommer det också att vara en del av EM 2020 när den kommer att vara värd för totalt fyra matcher.

TV BETTING – Största & Bästa Tv-Programmen du kan Betta på – (“UNDERHÅLLNING”)

Denna arena hade en rekordpublik år 2019 då Ajax mötte (och förlorade mot) Real Madrid, men det kommande EM 2020 kan ge besökarna en chans att slå rekordet. Det råder ingen tvekan om att hemmafans kommer att öka de holländska spelarnas moral i sommar.

Nederländerna kommer att spela tre matcher på denna arena och det verkar som om de är favoriterna i alla dessa matcher, särskilt mot Österrike och Ukraina. Som ett lag som gillar att göra många mål är det klokt att använda över mål eller matchvinnare.

 • AFC Ajax hemmastadion
 • Nederländerna kommer att ha en stor fördel när man spelar på denna arena under EM 2020
 • EM 2020 kan hjälpa fotbollsfans att slå publikrekordet på denna arena

11. Puskas Arena

Platser: Budapest, Ungern
Matcher: Gruppspel och sextondelsfinal
Kapacitet: 67 889
Öppnades: 2019
Vanliga hyresgäster: Ungerns landslag i fotboll

Den nyaste fotbollsarenan som är värd för EM 2020 ligger i Ungerns huvudstad. Denna arena är uppkallad efter den bästa ungerska spelaren genom tiderna och har en kapacitet på 67 889. Det är intressant att när stadion öppnades i november 2019 (Ungern vs Uruguay) så var den nästan helt fylld med fans.

USA – 13 Största Casinona i Las Vegas -(CASINOLYX)

Det är också bra att veta att arenan byggdes på platsen för ex-Ferenc Puskas Stadium. Portugal mot Frankrike – det kommer förmodligen att vara den mest intressanta matchen som spelas här under gruppspelet. Fotbollsfans kan förvänta sig en bra match som är svår att förutspå.

Med tanke på att det kommer att vara den sista matchen för båda lagen, kan spänningen bli ännu större om dessa lag har samma antal poäng. Det kan vara bättre att överväga att spela på andra matcher om du är intresserad av så kallade säkra spel.

 • Den nyaste fotbollsarenan på EM 2020
 • Det öppnades i november 2019
 • Puskas Arena är värd för fyra matcher

12. Arena Nationala

Platser: Bukarest, Rumänien
Matcher: Gruppspel och sextondelsfinal
Kapacitet: 55 643
Öppnades: 2011
Vanliga hyresgäster: Rumäniens landslag i fotboll, FCSB, Dinamo Bucuresti och Rapid Bucuresti (utvalda matcher)

Rumänska fotbollsälskare kommer också att ha möjlighet att njuta av fotboll av högsta kvalitet under EM 2020. Denna nationella flerfunktionsarena öppnades 2011. Den har en kapacitet på över 55 000 och den används av tre fotbollslag från Rumänien och naturligtvis – Rumäniens landslag i fotboll.

LISTAN – Bästa Dokumentärerna om Casino – (SE ALLA)

Matchen som har fört det största antalet fans till denna stadion spelades 2012 när Rumänien spelade mot Nederländerna som en del av VM-kvalet (53 329 fans var närvarande på denna match). Sanningen ska sägas, matcherna som kommer att spelas på denna stadion under Euro 2020 är inte bland de mest attraktiva, men du kan vara säker på att det kommer att finnas många spännande stunder.

Ukraina mot Österrike kommer att vara en bra match mellan två lag som har liknande kvaliteter. Så oavgjort kan vara ett bra spelalternativ här. Glöm inte att du kommer att ha en chans att spela på en sextondelsmatch som också spelas här.

 • Detta är Rumäniens största stadion
 • Arena Nationala öppnades 2011
 • 2012 UEFA Europa League Final spelades på Arena Nationala

Comments are closed.