Speltips La Liga

La Liga är den bästa fotbollsligan i Spanien och kanske mest känd för, utanför landets gränser, som Barcelona och Real Madrids hem, två av de största fotbollsklubbarna i världen.

La Liga, som är känd som Primera Division har funnits sedan 1929, men under den tiden har bara nio olika lag blivit krönta som mästare, trots att 60 lag har tävlat i ligan. De senaste åren, enligt UEFAs koefficient, har La Liga varit toppligan i Europa och det beror till största del på klubbarnas framgångar i de europeiska tävlingarna

Tack vare Spaniens klubbars framgång i europeiska tävlingar och det faktum att världens bästa spelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo spelar i La Liga, har det kommersiella värdet på ligan vuxit avsevärt. Med det har intresset för att se på matcher ökat och onlinespelbolag, som Bet365 tillhandahåller live streaming från La Liga matcher, inkluderat de där Barcelona och Real Madrid spelar.

Under de tre senaste åren har Atletico Madrid tagit upp kampen med Barcelona och Real Madrid I jakten på de Spanska och europeiska titlarna, det har bidragit till ett ökat intresse för att spela på La Liga. Det finns bokstavligen hundratals av spelformer att välja på varje vecka och det får folk att komma tillbaka oftare. Så, fler och fler människor letar efter speltips La Liga online i ett försök att göra en vinst på sina spel på Spansk fotboll.

  • Atletico Madrid vs Real Madrid

Massivt Madrid derby

LIGA: Spanska La Liga
MATCH: Atletico Madrid mot Real Madrid
PLATS: Estadio de Gran Canaria
DATUM: lördag 19/11
TID: 20:45

I de senaste 55 mötena mellan lagen har Real Madrid vunnit 32 gånger, Atletico Madrid har vunnit 9 gånger och det har spelats 15 oavgjorda matcher.

Madrid derbyt betydelse har ökat rejält de senaste åren då Atletico Madrid har blivit en äkta konkurrent om titeln. Men de senaste resultaten i La Liga har inte hållit samma standard som Diego Simeone kräver och Atletico har haft det svårt för att ta poäng, även om det är på bortaplan. I deras tre senaste ligamatcher har Atletico bara tagit 3 poäng.

Real Madrid leder La Liga med 2 poäng ner till tvåan och de vet att en vinst i denna match kommer att ge dem ett försprång på 9 poäng över deras lokala rivaler. Sedan 1-1 krysset hemma mot Eibar har Real Madrid vunnit fyra matcher i rad och gjort massor av mål i dessa matcher. Zinedine Zidane kommer verkligen att bli omtyckt av Real Madrids fans om han kan få med sig alla poäng tillbaka till Santiago Bernabeu.

Tips

Vi har tittat noggrant på följande aspekter av denna match, som alla ger bra spelvärde:

  • Vinnare
  • Resultat och under 2,5 mål
  • Totalt antal kort i matchen

Atletico är svåra att slå

Trots att de inte är i väldigt bra form, är Atletico Madrid på Vicente Calderon ett väldigt svårt lag att slå. Atletico är obesegrade hemma i deras senaste tjugotvå ligamatcher och arton av dessa slutade med vinst för Diego Simeones lag. Real Madrid är dock i bra form och de bör kunna få med sig en poäng från matchen.

Speltips: Oavgjort ger 3,4 hos 888sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

De senaste mötena har varit jämna

Efter att ha förlorat mot Atletico Madrid med 4-0 i februari 2015 känns det nästan som att Real Madrid är mycket försiktigare inför matchen mot Atletico Madrid. Det har resulterat i att flera matcher mellan lagen i olika turneringar har varit väldigt målsnåla. I de fem senaste mötena mellan lagen har det gjorts i genomsnitt 1,2 mål.

Speltips: Oavgjort och under 2,5 mål ger 4,2 hos Ladbrokes

"Alltid många matchspel"

GRATIS SPEL

Se Hemsidan

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Förvänta dig en fysisk match

Det har varit många fouls i de senaste matcherna mellan Atletico Madrid och Real Madrid, från båda lagen. I de senaste fyra matcherna mellan lagen har det visats 31 gula kort med ett snitt på 7,75 per match. Med så mycket på spel, kommer denna match säkert att innehålla många rejäla tacklingar och taktiska fouls.

Speltips: Totalt antal kort i matchen över 6 ger 5 hos William Hill

"Engelsk superbookie"

GRATIS SPEL

1000 kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

 

Speltips La Liga – Varför och vilka bör du spela på 

La Liga matcher sprids över flera matchdagar i veckan, det är mestadels på grund av Tv-rättigheter. Det hör inte till ovanligheten att matcherna spelas på torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag, vilket öppnar upp för möjligheter till spel över fem dagar.

Som med alla fotbollsligor, bör du aldrig spela på laget som du håller på, då det är svårt att använda ditt huvud istället för ditt hjärta. Om det är ett fan av Real Madrid till exempel och de möter Barcelona bort, tänker du då spela på motståndarna, även om det är det vettiga? Antagligen inte.

När vi talar om El Clasico, det är den match som får mest uppmärksamhet under La Liga säsongen och spelbolagen brukar ofta komma med erbjudanden online innan matchen, som spelare kan ta del av, vilket är fantastiskt. Men matchen mellan Barcelona och Real Madrid är extremt svår att förutse, som resultatet 2015/16 visade. Med det sagt är det bäst att undvika att spela på att matchen ska sluta med ett kryss, då detta är det mest sällsynta resultatet de senaste åren.

När du spelar på vem som ska vinna La Liga, överväg bara Real Madrid, Barcelona och Atletico Madrid. Du måste gå tillbaka till 2003/4 för att hitta en annan vinnare av La Liga och det är osannolikt att det kommer att hända snart igen.

När du inte bör spela på La Liga

Det är inte vettigt att satsa på vinnaren av La Liga innan starten av säsongen. Oddsen på Real Madrid och Barcelona är helt enkelt inte värt att titta på, endast Atletico Madrids odds kan vara värda att spela på. Det kommer dock att bli uppenbart under säsongen om ett nytt lag kommer att utmana i toppen och de kan vara värda att satsa på. Men innan säsongen börjar är det inte värt besväret.

Dessutom, som nämnts ovan kan El Clasico vara väldigt svårt att förutsäga, men med all hype är det svårt att inte engagera sig. Att spela på vinnare bör undvikas, men det innebär inte att det inte finns andra spelformer att titta på.

Populära spel och spelformer

Som nämnt ovan, det finns ett enormt urval när det kommer till spelformer för La Liga, men de mest populära är dessa:

  • Matchresultat
  • Asian Handicap
  • Totalt antal mål över/under
  • Vinnare av La Liga “utom de 3 stora”

Asian Handicap är en av de mest populära spelformerna för La Liga på grund av den senaste dominansen från Real Madrid och Barcelona. Oavsett omständigheterna, när dessa två lag spelar i La Liga blir de tunga favoriter från spelbolagen. Så, för att göra matchen mer intressant för spelarna låter Asian Handicap dig välja vinnaren av en match, där lagen har ett måls handikapp. Detta kan göra varje spel på Real Madrid och Barcelona spännande, oavsett vilka de spelar mot.

Speltips La Liga – 3 enkla principer för att utöka dina vinster på spel på La Liga 

Princip 1 – Research och analys

Denna princip gäller för alla sportspel men ännu mer för La Liga, på grund av den enorma mängd information som finns tillgänglig. Vilka lag har bra statistik från när de spelar mot en speciell motståndare? Hur ofta gör en specifik spelare mål mot ett speciellt motstånd? Hur många röda kort har delats ut i de senaste matcherna mellan två lag? All denna information finns tillgänglig online och det finns ingen ursäkt till att inte använda den. Speltips La Liga är alltid värt att söka efter innan du lägger några spel, då dessa också kan bidra med bra analys.

Princip 2 – Titta på Barcelona och Real Madrids spelschema

I de flesta fall kommer Barcelona och Real Madrid att vara överväldigande favoriter att vinna alla sina matcher i La Liga, speciellt när de spelar på hemmaplan. Men oförutsägbara resultat inträffar och vanligtvis med väldigt höga odds, vilket betyder att bra vinster finns tillgängliga när det inträffar. Kontrollera alltid Barcelona och Real Madrids spelschema, för om de har en bortamatch i La Liga, mot Athletic Bilbao eller Villareal till exempel inklämd mellan en kvartsfinal eller en semifinal i Champions League, är detta det tillfälle då de är som mest sårbara. Stora vinster kan skapas från situationer som denna.

Princip 3 – Fördel av hemmaplan

Fördel av hemmaplan betyder mycket i La Liga och under de fem senaste säsongerna har fördelen av hemmaplan räknats som 1 måls fördel, jämfört med att spela på bortaplan. En snabb titt på den genomsnittliga skillnaden mellan en La Liga klubbs målskillnad hemma och deras mål borta under de senaste fem säsongerna, förstärker detta argument. Klubbar som Sporting Gijon (+1,19), Las Palmas (+1,27), Osasuna (+1,23), Real Sociedad (+1,13) och Sevilla (+1,34) är en annan sak hemma än när de spelar borta.

Dessa tre principer kommer att hjälpa dig med dina speltips La Liga blir vinnare.