Oddset Live

 

Fakta om Oddset Live

Segment: Oddsspel – blandade idrotter
Spelbolag: Svenska Spel
Lanseringsår: 2005
Minsta insats per spel: 10 kronor
Minsta insats per spel: 1000 kronor
Högsta insats per dygn: 5000 kronor
Vinsttak: 300 000 kronor
Återbetalning: upp till 85 % tillsammans med andra odds-spel från Svenska Spel

I Oddset Live kan du, som namnet indikerar, spela på matcher och sporthändelser i realtid. Detta är en populär spelform, som kan krydda upp spänningen i matchen ordentligt, oavsett om det är från tv-soffan eller från läktaren. Oddset Live kan spelas på Svenska Spels hemsida eller direkt på mobilen via deras app och vinsterna betalas in på ditt spelkonto redan efter några minuter.

“I vår sport kan du byta sida när du vill”

Oddset Live introducerades i Oddset-familjen år 2005, för att erbjuda spelare möjligheten att betta på matcher i realtid. Spelet har bland annat marknadsförts i Solna Centrums tunnelbana inför det första derbyt mellan AIK och Hammarby (2015) med budskapet: “I vår sport kan du byta sida när du vill”.

Den 18 oktober 2013 höjde Svenska Spel återbetalningen från sina Oddset-spel, vilket innebar upp till 90 % tillbaka till spelarna på enskilda spel (så länge den sammanlagda utbetalningen från samtliga Oddset-spel inte överstiger 85 %). För Oddset Live innebar detta ett större utbud av odds samt en rejäl höjning av oddsen.

Spela Oddset Live

För att spela Oddset Live krävs att du har ett spelkonto hos Svenska Spel, vilket du kan öppna på deras hemsida. Du kan spela endera på internet eller genom att installera Svenska Spels app på din mobiltelefon. Den minsta insats du kan lägga på ett bet på Oddset Live är 10 kronor och den högsta är 1000 kronor. Spelet har även ett insatstak på 5000 kronor per dygn.

Oddset Live handlar om att betta på matchutgångar och andra händelser under matchernas gång. Oftast kan du börja lägga dina insatser redan före matchstart. Skillnaden mot andra Oddset-varianter är att Live-versionen saknar spelstopp innan matchens början och du kan utifrån hur spelet på planen utvecklas lägga dina vad, även under förlängning och sudden death. Oddset Live kan även spelas som tillägg till Lången och Matchen. Att tänka på är att spel på Oddset Live inte kan annulleras, så det är bra att tänka efter en gång extra innan man lägger sina vad.

Liksom i andra sportbettingspel där du tippar på matchutgångar, kan du välja 1 för hemmaseger, X för oavgjort och 2 för bortaseger. Men i Oddset Live kan du även tippa på exempelvis:

  • Ställning efter första och andra halvleken
  • Vilket lag som gör nästa mål
  • Hur många mål som gjorts vid halvtid
  • Handicap där du ska tippa på hemmaseger, bortaseger eller om det blir oavgjort, under antagande om en utgångsställning (handicap) vid matchens början
  • Resultat vid fulltid
  • Head-to-head där du tippar på en av två eller tre deltagare (spelare eller lag) med bäst placering i turneringen.

När du går in på Oddset Live på din dator eller mobil ser du vilka aktuella händelser du kan satsa på och vilka oddsen är. Du kan också använda dig av Svenska Spels livestreaming för att ha koll på allt som händer i matchen.

Liveodds

Spel på Oddset Live innebär att oddsen kan förändras hursomhelst under spelets gång. Händelser som mål, straff och utvisning kan göra att oddsen stiger eller sjunker kraftigt för på ett par sekunder. Det odds som gäller för ditt spel är det odds som gällde då du skickade in ditt bet. Timing kan alltså göra enorma skillnader när du spelar på Oddset Live.

Vinn på Oddset Live

Din vinst på Oddset live beräknas utifrån vilket odds, som var gällande när du lade ditt vad. Oddset multiplicerat med din insats blir din vinstsumma och denna betalas in på ditt spelkonto redan några minuter efter att din vinst är klargjord.