Oddset Bomben

 

Fakta om Oddset Bomben

Segment: Oddsspel – ishockey, fotboll, bandy och innebandy
Spelbolag: Svenska Spel
Lanseringsår: 2001
Spelmöjligheter: Enkelrader, systemspel eller Xperten
Minsta insats per spel: 10 kronor
Högsta insats per dygn: 100 000 kronor
Antal matcher: 2-4 beroende på Svenska Spels urval
Vinsttak: Inget

Oddset Bomben är ett sportsbettingspel med låga insatser och ofta höga odds. Det går ut på att tippa rätt matchresultat i mellan två och fyra matcher inom olika sporter och Svenska Spel ger dig gott om information om lagen inför ditt bet.

Finsk succé med högre odds

Oddset Bomben introducerades i Sverige 2001 efter att ha konstruerats och blivit en framgång i Finland. En nyhet för Bomben var de enormt höga oddsen, som spelet erbjöd, vilket banade väg för nya rekordodds inom svensk sportbetting.

Rekordvinsten kammades hem av ett kompisgäng från Västerås den 4 november 2011. ”Bomben”, som genererade en vinst på 2,6 miljoner kronor var kombinationen Bollnäs-Sandviken 3-1, Edsbyn-Vänersborg 8-3 och Västerås SK-Villa-Lidköping 9-4.

 • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
 • Här Bettar FOLK På NÄTET
 • Dom BÄSTA Betting ODDSEN
 • Öka Dina VINSTER PÅ BETTING

Spela Oddset Bomben

Oddset Bomben kan spelas på Svenska Spels hemsida eller hos spelombud. En bomb består av 2-4 matcher och spelet går ut på att tippa rätt slutresultat i samtliga matcher.

Det är Svenska Spel, som bestämmer vilka matcher, som ska ingå i bomben och oftast är det fotbolls- eller ishockeymatcher som hamnar på kupongen, men ibland finns även möjlighet att spela på bandy- eller innebandymatcher. Du kan spela Oddset Bomben som:

 • Enkelrader där du väljer ett resultat per match och rad.
 • Systemspel där du väljer flera resultat per match och skapar fler rader. Du kan reducera antalet rader genom att utesluta hemmaseger, oavgjort eller bortaseger.
 • Xperten där Svenska Spel genererar ditt spel baserat på expertutlåtande (mer information om Xperten hittar du längre ned).

Du kan spela på Oddset 1, 2 eller 3 och varje nummer innehåller ett antal matcher.

Ett annat alternativ är att spela på en och samma match, men då tippar du även på antal mål av respektive lag efter varje period eller halvlek. På Oddset Bomben bettar du mellan 1 och 10 kronor per rad och med minst 10 kronor för hela vadet.

Det mest attraktiva med Oddset Bomben är dess höga odds. Oväntade matchutgångar för ofta med sig odds på flera hundratusen och ibland även miljontals gånger insatsen. Men även då de går enligt experternas prognoser är det vanligt med odds på mellan 1000 och 10 000 gånger pengarna.

Matchfakta och Xperten

Inför spel på Bomben kan du få fram mer fakta om matchen och lagen på Svenska Spels hemsida. Klicka på den aktuella matchen, så får du fram bland annat information om lagens tidigare möten, hur de olika lagen stått sig i andra matcher, laguppställning med mera.

Den som inte har stenkoll på lagen och inte har tid eller lust att sätta sig in i alla fakta, men som ändå vill spela på Oddset Bomben kan ta hjälp av Xperten från Svenska Spel.

Xperten är en tjänst, som är uppbyggd på vad tio olika tipsexperter inom sporterna har gjort för rekommendationer inför matcherna. Det enda du då behöver göra är att välja antal rader (det finns alternativ mellan 24 och 2000 rader) och insats, så sköter Xperten resten.

 • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
 • Här Bettar FOLK På NÄTET
 • Dom BÄSTA Betting ODDSEN
 • Öka Dina VINSTER PÅ BETTING

Vid användning av Xperten kan du fortfarande påverka dina spelrader. Har du exempelvis ett lag, som du vill tippa som vinnare, oavsett vad experterna säger, kan detta tas med i ditt vad.

Vinn på Oddset Bomben

Vinster i Oddset Bomben räknas ut genom att multiplicera det oddset för den vinnande raden multiplicerat med insats per rad. Enda sättet att vinna på Oddset Bomben är att tippa rätt på samtliga slutresultat.

Några tips från experterna för att ha en större vinstchans är därför att satsa på de lag du har störst kunskap om, och läs på om dem du vet mindre om. Det kan även vara smart att gardera sig för matcher som ser ut att kunna bli öppna och målrika (välja flera möjliga slutresultat).