STRYKTIPSET – Så Fungerar & Spelar du – (STRYKTIPSGUIDEN)

Fakta om Stryktipset

Segment: Oddsspel – fotboll
Spelbolag: Svenska Spel
Lanseringsår: 1934
Antal matcher: 13
Spelmöjligheter: Enkelrader eller systemspel
Minsta antal spelrader: 1 hos Svenskaspel.se eller 2 hos spelombud
Högsta antal spelrader: 41 472
Insats: 1 krona per rad
Spelstopp: lördag kl. 15:55
Vinstutdelning: vid 10-13 rätt
Vinstchans: 1:607
Återbetalning: 65%

ÅRETS LISTA – Här är dom Bästa Bettingbolagen – (SKÖNA LISTAN)

Stryktipset spelas av ungefär 1,3 miljoner svenskar varje vecka och är ett sportbettingspel, som går ut på att tippa utgången av 13 fotbollsmatcher. En spelare, som ensam prickar in 13 rätt är garanterad en vinstsumma på 10 miljoner kronor.

1

Supersnabb Registering

Spelbolag dit många svenskar söker sig

Snabb in och uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Tillhör giganterna där ute

Enkel Registrering & Snabba Uttag

Störst på antal spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Över 80 år i branschen

Stryktipset spelades för första gången i Sverige den 20 oktober 1934. Spelkonceptet kom från Storbritannien och introducerades av Spelbolaget AB Tipstjänst, som startades för att göra något åt den olagliga spelverksamheten i landet. Stryktipset fanns med från bolagets första dag och tillät spelarna att tippa på tolv fotbollsmatcher.

LISTAN – Bästa Spelsidorna för Online SPEL – (SPELEXPERTEN TIPSAR)

Det kostade 25 öre per tippad rad och man kunde spela upp till åtta rader. Namnet Stryktipset kommer från de tidiga kupongerna, där man strök ett streck över det lag man tippade skulle förlora. År 1969, lades en trettonde match till på kupongerna, vilket ledde till Svenska Spels kända slogan ”13 rätt är respekt”.

See also  SPELBEROENDE: Så Nära Personlig Kollaps är du - (Livsfara)

Mellan 2004 och 2010 kunde man, för 25 öre extra per rad, tippa på antalet mål i första matchen. Tillägget kallades 13plus vid sin start, men bytte år 2006 namn till Dubbelvinsten. År 2010 togs Dubbelvinsten bort och istället höjde Svenska Spel återbetalningsprocenten på Stryktipset från 46 till 65 %, vilket gjorde att spelvärdet ökade ordentligt.

SPELSKATTEN – Skatt på Betting – (“Du blir Skatteskyldig”)

2. Spela Stryktipset

Stryktipset handlar om att tippa på, framför allt svensk och engelsk, fotboll. Kort och gott gäller det att försöka förutspå utgången av 13 fotbollsmatcher, där du tippar:

  • 1 för hemmavinst
  • X för oavgjort
  • 2 för bortavinst.

Du kan spela på Stryktipset online på Svenska Spels hemsida eller hos något av bolagets ombud. Hos svenskaspel.se kan du spela på som minst en rad och hos ombuden kan du spela som minst två rader. Det högsta antal rader du kan tippa på är 41 472 och du kan välja att spela på enkelrader eller i system.

FLER POPULÄRA SPELFORMER FRÅN SVENSKA SPEL

1. TOPPTIPSET – Så Spelar du TOPPTIPSET & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

2. EUROPATIPSET – Så Spelar du EUROPATIPSET & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

3. MÅLTIPSET – Så Spelar du MÅLTIPSET & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

Kryssa även i jokerrutan om du vill vara med i jokerdragningen där ditt kupongnummer fungerar som lottnummer. Jokerspelet kostar 10 kronor och kan dela ut vinster på upp till 10 miljoner kronor. Spelstopp för Stryktipset är varje lördag klockan 15:55 och du kan annullera spelet senast fem minuter efter spelstopp.

See also  Hockeydåren: Livebetting på Ishockey - (5 Viktiga & Avgörande Detaljer)

Stryktipset kan spelas som skicklighetsspel, genom att man använder sig av egen eller andras expertis. Chansen att vinna är förstås större om man har någorlunda koll på fotboll. Men allt kan hända och Stryktipset kan även spelas som ett lotterispel genom att man spelar på samma kombination under fem eller tio veckor.

3. Enkelrader eller systemspel

En rad i Stryktipset är dina tippningar på 13 fotbollsmatcher. Spelar du enkelrader innebär det att du väljer ett resultat per match, det vill säga 1, X eller 2. Vill du välja fler resultat på samma match blir det istället ett systemspel, som finns i flera former:

REKOMMENDERAT – 9 Bästa spelmarknaderna för Spanska la-Liga

  • M-system spelas som om man väljer flera enkelrader på samma kupong. Med M-systemet kan du halv- eller helgardera dig, det vill säga att du kan välja flera utgångsalternativ för matcherna på kupongen, vid en halvgardering väljer du två alternativ av 1, X och 2 för en match och vid en helgardering väljer du samtliga alternativ.
  • R-system är reducerat ur ett M-system och innebär att man reducerar antalet rader. Exempelvis innebär 4 helgarderade matcher i ett M-system 81 rader och R-systemet används för att fortfarande gardera sig, men med en minskad insats. Genom R-systemet kan man välja ut 9 nyckelrader av de 81 raderna i M-systemet och fortfarande garantera minst 3 av 4 rätt på de garderade matcherna.
  • U-system är också reducerat ur M-systemet, men med möjlighet att påverka teckenfördelningen för de matcher du garderat. Detta gör du genom att skriva ett utgångstecken för dina garderingar, exempelvis om du halvgarderat en match med 1X anger du i U-tecken-raden 1 eller X.
See also  GUIDEN: Spelmissbruk & Spelberoende - ("Tecken, Hjälp, Råd & Stöd")

4. Vinn på Stryktipset

Stryktipset delar ut vinster vid minst 10 rätt, såvida summan överstiger 10 kronor. Vinster på under 10 kronor flyttas till potten för nästa dragning. Hur stor vinsten blir beror på hur många spelare som tippat rätt, ju fler som har tippat rätt, desto mindre blir vinsten.

REKOMMENDERAT – 9 Bästa spelmarknaderna för Allsvenskan

Efter att Svenska Spel höjde återbetalningsgraden till 65 % år 2010 delar spelet ut 130 miljoner kronor mer per år till spelarna. En ensam vinnare med tretton rätt garanteras dessutom en vinst på minst 10 miljoner kronor. Vinsterna delas ut enligt följande:

  • 40 % går till vinnare med 13 rätt (vinstchans 1:1 594 323)
  • 15 % går till vinnare med 12 rätt (vinstchans 1:61 320)
  • 12 % av pengarna går till vinnare med 11 rätt (vinstchans 1:5 110)
  • 25 % av pengarna går till vinnare med 10 rätt (vinstchans 1:697)

Comments are closed.