Oddset Lången

 

Fakta om Oddset Lången

Segment: Oddsspel – olika idrotter
Spelbolag: Svenska Spel
Lanseringsår: 1986
Spelmöjligheter: Enkelrader eller systemspel
Minsta insats för enkelspel: 10 kronor
Högsta insats för enkelspel: 500 kronor
Högsta insats per dygn: 20 000 kronor
Minsta antal matcher: 1 online eller i mobilen, 2 hos ombud (utom på enskilda matcher)
Högsta antal matcher: 10
Vinsttak: 300 000 kronor
Återbetalning: upp till 85 % tillsammans med andra Oddset-spel från Svenska Spel

Oddset Lången är ett sportsbettingspel där du kan betta på ett stort utbud av sporter och matcher. Det har ett enkelt koncept där du väljer mellan en och tio matcher att spela på. Vid vinst multiplicerar du dina odds med din insats och kan vinna upp till 300 000 kronor.

Vadslagning sedan 1986

Oddset Lången var ett av de första Oddset-spelen, som lanserades på marknaden den 27 oktober 1986. En då ny teknik från USA och Frankrike, som kopplade ihop spelombuds terminaler med spelbolagets centraldator, hade precis hämtats hem till Sverige. Oddset blev med det världens första bettingspel online, vilket fick stor uppmärksamhet och spridning även utanför landets gränser.

 • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
 • Här Bettar FOLK På NÄTET
 • Dom BÄSTA Betting ODDSEN
 • Öka Dina VINSTER PÅ BETTING

Med en prövotid på 15 månader infördes onlineterminaler hos 340 av Svenska Spels största ombud i storstadsregionerna. Oddset-spelen gjorde sig snabbt populära hos svenskarna, då det tidigare bara funnits möjlighet att spela på fotboll och hästar, men nu fanns ett större antal idrotter att spela på.

Tekniken spred sig med tiden i landet och 1998 passerade Oddset Stryktipsets försäljning och blev därmed Svenska Spels största bettingspel. År 2000 lanserades Oddset Lången på webben.

Spela Oddset Lången

Du har tre olika platser att spela Oddset Lången på:

 • Hos ett ombud för Svenska Spel
 • På svenskaspel.se
 • På din mobiltelefon

Oddset Lången handlar om att tippa på ett stort antal listade matcher inom sporter, såsom fotboll, handboll, tennis, rugby med mera. Konceptet påminner om Stryktipset och liknande spel, med skillnaden att du tippar på färre matcher.

I Oddset Lången bettar du på mellan en och tio valfria matcher. Du kryssar 1 för om du tror att laget som spelar på hemmaplan kommer att vinna, X för oavgjort och 2 om du tror att laget som spelar på bortaplan kommer att vinna.

På Oddset Lången används semifasta odds, vilket betyder att oddsen kan ändras om något sker, som kan ha betydelse för matchens utgång, exempelvis en ny laguppställning. Dina eventuella vinster är bundna till hur oddsen såg ut då du lämnade in kupongen. Skulle oddsen gå upp eller ned efter att du lämnat in ditt spel påverkar det alltså inte dina vinster.

Du kan annullera ditt vad upp till 15 minuter efter att det registrerats i centraldatorn hos Svenska Spel och senast en minut efter spelstopp. Har du lämnat in ditt spel hos ombud måste annullering göras hos samma ombud, som budet lämnades hos.

 • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
 • Här Bettar FOLK På NÄTET
 • Dom BÄSTA Betting ODDSEN
 • Öka Dina VINSTER PÅ BETTING

Du satsar valfri summa mellan 10 och 500 kronor på din spelkupong och tippar på en till tio matcher. Spelar du hos ombud krävs dock spel på minst två matcher, om du inte spelar på en enskild match, markerad med bokstaven S (singel) på kupongen.

Systemspel

Om du bettar på minst tre olika matcher kan du spela Oddsen Lången som systemspel. Det innebär en högre insats, men också att du kan vinna för ett lägre odds även om du inte tippat alla resultat rätt. Till exempel behöver du bara pricka in två rätt av tre om du spelar i ett dubbelsystem på tre matcher. Det finns tre olika systemspel för Oddset Lången:

 • Dubbelsystem kan användas om du spelar på 3-6 matcher. Systemet motsvarar samtliga dubblar, som kan skapas när man kombinerar matcherna i grupper om två. Vid 3 matcher blir det 3 dubblar, vid 4 matcher blir det 6 dubblar, vid 5 matcher blir det 10 dubblar och vid 6 matcher blir det 15 dubblar.
 • Trippelsystem kan användas om du spelar på 4-6 matcher. Systemet motsvarar tripplarna, som uppstår när matcherna kombineras i grupper om tre. Antalet tripplar kan bli 4, 10 eller 20 beroende på hur många matcher du spelar på.
 • Fyrlingsystem kan användas om du spelar på 5-6 matcher. Systemet täcker för de fyrlingar, som bildas när matcherna kombineras i grupper om fyra. Fyrlingarna blir 5 eller 15 till antalet.

Vilket system du vill spela på anger du i kupongens systemfält.

Vinn på Oddset Lången

Spelar du enkelspel på Oddset Lången vinner du om du bettat rätt på samtliga matcher. Först multipliceras oddsen för matcherna du spelat på och därefter multipliceras oddset med din insats.

Vid systemspel räcker det med att du tippat rätt på två, tre eller fyra av matcherna, beroende på vilket system du använt. Då multipliceras oddsen från matcherna du prickat in och därefter multipliceras oddset med sin insats. Oddset Lången har även ett vinsttak på 300 000 kronor.