FAKTA Grand Prix d’Amérique 2024 – “Betta,Spela,Satsa” – (GUIDE)

Fakta Om Grand Prix d’Amérique

Tävlingstyp: Trav
Startår: 1920
Tid: Sista söndagen i januari
Plats: Vincennes utanför Paris, Frankrike
Distans: 2700 meter

Grand Prix d’Amérique benämns ofta som bland annat världens största, världens mest prestigefyllda och världens tuffaste travlopp. Det marknadsförs ibland även som VM i trav.

NYA LISTAN – Nätets Hetaste Bettingsidor – (ÅRETS RANKNING)

Loppet körs på travbanan Vincennes strax öster om Paris den sista söndagen i januari och drar årligen omkring 40 000 besökare. I loppet deltar 4-10-åriga hästar och de, som placerar sig i topp 7 delar på en prispott på 1 miljon euro.

1. Årets travhändelse

Namnet Prix d’Amérique betyder ”Det amerikanska priset”. Namnet står för ett franskt travlopp, vilket lanserades år 1920, som en hyllning till de amerikanska soldaternas stöd åt Frankrike under andra världskriget.

TRAV EXPERTEN – Hur man Vinner på Trav – (ENKLA TIPSEN)

Grand Prix d’Amérique är ett lopp för hingstar och ston i åldern 4 till 10 år (valacker är inte tillåtna) och det har sedan starten körts varje år, utom under krigsåren 1940 och 1941. År 2013 lades ordet ”Grand” till i början av namnet.

TRAVKUSKEN – Atle Hamre – (Brotten, Karriären & Fängelsetiden) – GULDHJÄLMEN

Med tiden har Grand Prix d’Amérique kommit att bli en av travvärldens absoluta höjdpunkter, som livesänds i 30 länder fördelade på tre kontinenter. Loppet körs på den kuperade banan Hippodrome de Vincennes, strax öster om Paris, som invigdes 1879 och är Frankrikes största och finaste travbana.

2. 18 tävlande på valfritt spår

Travbanan Vincennes har en kortare tävlingssträcka på 2150-2200 meter och en längre sträcka på 2700-3000 meter. Vid Grand Prix d’Amérique används den längre sträckan för ett lopp på 2700 meter. Den kuperade banan med svart kolstybb som underlag ger en tuff (men skonsam och stötdämpande) terräng och innebär ett både fysiskt och mentalt styrkeprov för de tävlande.

See also  COPIAD - Fakta om Travhästen - ("Stall Succé Elitloppsvinnare")

TIPSET – Casinosidor Spelare Helst Väljer – (HELA LISTAN)

I loppet deltar 18 ekipage och man använder sig vid starten av det franska voltstartsystemet. Det innebär att startnumren inte har någon betydelse, utan alla deltagare samlas i en fålla. Vid ett kommando måste ekipaget själv tränga sig fram till ett startspår på banan, vilket förstås kan bli en utmaning med så många tävlande.

SPELFORMEN – VINNARE: Så Spelar du & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

Vinnarna i loppet delar på 1 miljon euro. Det är de sju högsta placeringarna, som kammar hem en vinstsumma enligt följande:

 1. 450 000 euro
 2. 250 000 euro
 3. 140 000 euro
 4. 80 000 euro
 5. 50 000 euro
 6. 20 000 euro
 7. 10 000 euro.

3. Spela på Grand Prix d’Amérique 

Det svenska spelbolaget ATG erbjuder ett antal spel, såsom Vinnare, Plats, Trio och Tvilling på de lopp (upp till tio stycken), som springs på Vincennes under dagen för Grand Prix d’Amérique. Det mest populära spelet hos det franska spelbolaget PMU heter Quinté, vilket går ut på att pricka in de fem hästar, som placerar sig högst i ett lopp, i rätt ordning.

SPELTEORI TRAV –  Hur Man Vinner på V86 – (STEG FÖR STEG)

4. Här kan du spela på Loppet

1

Alltid fasta trav odds

Livstreama lopp från ditt konto

Trav & galopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Betta på vinnaren av kuskligan

Höga odds för trav gamblers

Bra erbjudanden för nya spelare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Ett spelbolag med stil

Fasta trav odds till alla

Många spelformer

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

5. Se Grand Prix d’Amérique på plats

Det finns ett antal svenska arrangörer, som anordnar resor till Paris och Vincennes inför Grand Prix d’Amérique, där flyg, boende och transport till och från banan ingår. För den som vill ordna sina egna resor finns hotell i alla klasser att boka i banans närhet. Fria shuttle bussar avgår till banan från Joinville-le-Pont och från Château de Vincennes, med avgång mellan klockan 11 och 20.

SPELTEORI TRAV – Hur Man Vinner på V75 – (STEGEN)

Bussar och taxi finns tillgängliga från andra delar av Paris. Det finns två parkeringsplatser inne på kapplöpningscentret, en som är tillgängliga från la Route du pesage eller från la Route de la Pyramide. Parkeringen kostar 2 euro. Inne på Hippodrome de Vincennes kan man antingen boka plats på en av tre restauranger, stå utomhus, sitta på någon av läktarna eller vistas i totohallen.

Förbjudet att medföra in på området är:

 • Glasflaskor
 • Djur
 • Vassa föremål.

LISTAN: 5 Stora Travlopp i Världen (LÄS MER)

1. Elitloppet – Sveriges Största Travlopp

2. Hambletonian – Amerikas Prestigefyllda Lopp

3. Åby Stora Pris – Sveriges Näst Största Lopp

4. Kymi Grand Prix – Finlands Näst Största Lopp

5. Oslo Grand Prix – Norges Största Travlopp

VINNARTIPS – Hur man Vinner på Trav – (Travfilosofen Avslöjar)

6. Stjärnor på Grand Prix d’Amérique

De franska hästarna har dominerat tävlingarna på Grand Prix d’Amérique sedan dess start år 1920. Många svenska hästar har deltagit genom åren, men endast sex stycken har lyckats vinna loppet:

 • 1950 vann hästen Scotch Fez med kusken Sören Nordin.
 • 1973 vann Dart Hannover med kusken Bernt Lindstedt.
 • 1993 vann Queen L med kusken Stig H Johansson.
 • 1995 vann Ina Scot med kusken Helen A Johansson. (Hon var även den första kvinnan, som vann loppet och fick därefter ett lopp uppkallat efter sig: ”Prix Helen Johansson”).
 • 2006 vann Gigant Neo med den franske kusken Dominik Locqueneux.
 • 2014 vann Maharajah med kusken Örjan Kihlström.
See also  Hur man Vinner på Trav

Fransmannen Jean-René Gougeon är den kusk, som tagit hem flest segrar i Grand Prix d’Amérique. Han har vunnit hela åtta gånger mellan år 1966 och 1988! Ourasi har vunnit loppet fyra gånger mellan år 1986 och 1990 och är därmed den häst, som sprungit hem segern flest gånger.

SPELFORMEN – PLATS: Så Spelar du & Så Fungerar det – (VINNARGUIDE)

En annan stjärnhäst i loppets historia var stoet Uraine, som sprang hem segern tre år i rad – 1926, 1927 och 1928. År 1929 straffades hon för sina segrar med 50 meters tillägg på loppet och slutade som sexa (hon sprang in som tvåa, men blev nedflyttad på grund av galopp över mållinjen). År 1930 straffades Uraine med 75 meters tillägg och slutade som tvåa.

Comments are closed.