Fördelar och nackdelar med Bet365 Cash Out funktion

Vad är Cash Out?

Bet365 introducerade funktionen Cash Out för ett par år sedan och verktyget blev omedelbart en favorit ibland många oddsspelare. Enkelt förklarat så tillåter verktyget spelare att ta ut sina vinster redan innan en match är färdigspelad.

Genom detta så kan spelare försäkra en vinst då det laget som spelaren satsade pengar på vinner, fast med en något lägre utdelning, samt förminska en förlust om ett lag förlorar.

Teoretiskt sätt så låter det som ett fantastiskt verktyg för spelare att använda sig av. Många Bet365-spelare håller med om detta, och funktionen är en av de populäraste på plattformen.

I verkligheten så är verktyget hur som helst inte lika magiskt som man först kan tro eftersom Cash Out även har några nackdelar.

Du bör aldrig glömma att spelsidors huvudsakliga mål är att tjäna pengar, och det finns en anledning till varför funktionen marknadsförs så intensivt.

Låt oss ta en titt på några av de huvudsakliga fördelarna, samt några nackdelar med Cash Out-funktionen på Bet365.

Främsta nackdelarna

Låt oss börja med det dåliga. Det huvudsakliga problemet med Cash Out är att oddset från Bet365 innehåller en förutbestämd nackdel. Den så kallade marginalen som spelsidan använder sig av finns på samtliga odds som sidan erbjuder. För att förklara det bättre kommer här ett exempel:

  • Ta en slumpmässig match där oddsen är identiska för båda resultaten, till exempel Under/Över 2,5 mål på en specifik match med oddsen 1,93/1,93;
  • Spela för 50 kronor på båda alternativen;
  • Oavsett resultatet, vinner du 50 kronor * 1,93 = 96,50
  • Eftersom du spelade för totalt 100 kronor, så betyder det att du förlorade 3,50 kronor, eller 3,5%;
  • Detta är spelsidans marginal och vad som säkerställer en vinst för sidan i det långa loppet.

Cash Out fungerar enligt exakt samma princip. Bet365 ger dig ett odds som ligger mellan 3-5 % under vad de faktiskt tycker verkar rimligt.

Detta betyder att du, så länge som de inte genomför ett misstag då de beräknar oddsen (vilket sällan inträffar), jobbar motströms eftersom värdet på ditt spel är lägre än vad det faktiskt borde vara. Genom detta så bör du alltså i det långa loppet förlora pengar.

Främsta fördelar

Allt är dock inte svart, utan det finns även en hel del vitt, och Cash Out kan föra en hel del positiva saker med sig.

Den största och mest självklara fördelen är att funktionen kan hjälpa dig minska variation och otur då oddsen på förhand verkligen tycks vara på din sida.

Här följer några scenarion som visar vad vi menar:

  • Du väljer att spela för 100 kronor på 6 specifika resultat till det fantastiska oddset 50. De första 5 matcherna går din väg och i den sjätte matchen så leder ditt lag med 1:0 med 10 minuter kvar att spela. Din potentiella utdelning om allt går vägen är 6 000 kronor, men du kan få 5 800 på en gång med Cash Out. Är det verkligen värt att riskera 5 800 kronor för att vinna 200 mer?
  • Du har en magkänsla att Wales kan vinna EM 2016 och placerar därför ett vad värt 1000 kronor. Oddset för detta ganska otroliga spel är 80. Wales spelar mot all förmodan riktigt bra och når finalen. Du kan nu välja att använda Cash Out och få 58 000 kronor på studs. Valet är ganska självklart, eller hur?

Dessa scenarion visar att det är okej att offra en del av dina vinstpengar för att garantera att du vinner och inte råkar ut för otur.

Förutom att använda funktionen som ett säkerhetsnät, finns det andra möjligheter med Cash Out verktyget på Bet365.

En av dessa är att förutspå vad som kommer att inträffa inom de nästkommande 15-20 minuterna. Placera ett vad och använd sedan Cash Out då tiden har passerat.

Om du till exempel tittar på en otroligt tråkig fotbollsmatch, och inget av lagen har några chanser, så kan du placera ett vad på att det blir färre än 2,5 mål i matchen, och sedan ta ut din vinst 10-15 minuter senare.

Du riskerar självklart pengar för att vinna en liten summa, men om dina kunskaper inte sviker dig så är det ett bra verktyg för att vinna lätta pengar.

Den sista fördelen med verktyget inträffar då spelsidor inte reagerar snabbt nog på vad som inträffar i en match. Medan de anställda på Bet365 är erfarna proffs, så är de fortfarande människor.

Förändringar i en match, som till exempel röda kort i fotboll, påverkar matchbilden omedelbart, och därför också oddsen. Andra, inte lika viktiga förändringar såsom utmattning, byten, väderförändringar och andra småsaker kan också missas.

Detta ger dig möjligheten att använda Cash Out för ett resonabelt pris.

Slutsats

Cash Out från Bet365 är ett spännande verktyg, men det finns en anledning till varför spelsidan marknadsför funktionen till dess spelare.

Den bör inte överanvändas eftersom det ger Bet365 en fördel. Om du är smart och använder verktyget på ett vettigt sett, kan du hur som helst vinna på det. Tänk efter noggrant och analysera samtliga detaljer innan du använder dig av Cash Out.

Om du gör det så kommer det visa sig att funktionen kan användas till din fördel.