ENKELT FÖRKLARAT: Förstå hur Decimalodds Fungerar (Betting Odds)

Decimalodds används vanligtvis i Europas fastland, Australien och Kanada. Oddsen kallas ibland för ”Continental” eller europeiska odds. Decimalodds kan tyckas ganska enkla att förstå eftersom det handlar om ett enda nummer, medan fraktionsodds alltid innehåller åtminstone två nummer.

POPULÄRA LISTAN: Bästa Spelsidor – (Enkel Registrering)

Enkelheten att förstå oddsen är förmodligen den största anledningen till varför många bettingsajter använder sig av decimalodds. Decimalodds visar hur mycket du kan vinna, beroende på den insats du vill spela för.

Till skillnad från fraktionsodds, visar decimalodds den totala summan som du kan vinna, inklusive den ursprungliga insatsen. En enkel ekvation som kan användas för att räkna ut potentiella återbetalningar då decimalodds används är:

Insats x odds = återbetalning

1. Exempel

Ett decimalodds som är 4.00 visar den totala summan som du kan få tillbaka om ditt spel går hem, för den summa som du spelat för. Om du spelar för 100 kronor och oddset är 4.00, så har du chansen att kamma hem 400 kronor.

FÖRKLARINGEN – Så Fungerar Amerikanska Odds – (GUIDE)

Din återbetalning kommer bestå av 300 kronors vinst, och din ursprungliga insats som var 100 kronor. Ett annat exempel för decimalodds är om oddset ligger på 5.50. Exakt samma princip gäller som i föregående exempel.

Om du väljer att spela för 200 kronor, och oddset är 5.50, så har du chansen att vinna 1100 kronor. Den totala återbetalningen kommer bestå av 900 kronors vinst och de ursprungliga 200 kronorna som du spelade för.

2

Tillhör giganterna där ute

Enkel Registrering & Snabba Uttag

Störst på antal spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2. Jämna odds

När du använder dig av decimalodds, och oddset är 2.0, så är det ett jämnt eller “evens” odds eftersom du kommer dubbla dina pengar om du vinner.

BETTING ENGLAND – Dom 8 Bästa Utsedda Spelmarknaderna på Premier League 

Detta betyder alltså att om du spelar för 50 kronor och oddset är 2.00, så kommer du få tillbaka 100 kronor om du vinner. Oavsett summan som du spelar för så kommer du alltid få dubbelt så mycket tillbaka om oddset är 2.00.

3. Udda decimalodds

Ibland, framförallt om du spelar på live-spel, så kan du se odds såsom 1.01. Odds som dessa kan inträffa då det verkar som att ett lag eller en spelare har vunnit matchen då resultatet är överväldigande, eller då bara ett par minuter återstår.

BEDRÄGERI – Matchfixning – 12 Mest Kändaste som Avslöjats – (GALET)

För att vinna en hyfsad summa på odds såsom dessa krävs en mycket stor insats. Om du spelar för 100 kronor och oddset är 1.01 så kommer du vinna 101 kronor. De flesta spelare som spelar på live-odds undviker av denna anledning odds såsom dessa.

See also  Betting - Spela på Premier League med Höga odds

4. Olika typer av odds

Precis som med fraktionsodds så är det möjligt för decimalodds att vara “odds on” eller “odds against”. Vad detta betyder är att då 2.00 är jämnt eller “even”, som vi diskuterade ovan, så kallas odds under 2.00 ”odds on”. Odds on betyder att du kommer spela för mer pengar än vad du har chans att vinna.

BETTING SVERIGE – Dom 9 Bästa Utsedda Spelmarknaderna på Allsvenskan (POPULÄR)

Om du till exempel spelar för 100 kronor och oddset är 1,50, så kan du vinna totalt 150 kronor. Av dessa 150 kronor så är 50 kronor vinst, och 100 kronor din ursprungliga insats.

Ett odds som är över 2.00 kallas för “odds against” eftersom du kommer tjäna mer pengar om ditt vad slutar med vinst än den summa som du spelat för.

STRATEGIN – Hur Man Slår Bookies – (RAKT PÅ SAK)

Om du till exempel spelar för 100 kronor och oddset är 2.50, så kommer du kunna vinna 250 kronor. Av dessa 250 kronor så är 150 kronor vinstpengar, och 100 kronor din ursprungliga insats.

5. Slutsats

Du har nu en god förståelse för hur decimalodds fungerar och vad de betyder. Om du använder dig av populära bettingbolag då du spelar oddsspel, kommer du upptäcka att odds på webbsidan är i decimalformat. Nedan så följer en sammanfattning över de viktigaste punkterna att komma ihåg. Du kan enkelt komma tillbaka till dessa nyckelpunkter om så behövs.

VINNA MER – (10 TIPS) – Båda Lagen Göra Mål – (SPELFORMEN)

Decimalodds visar den totala potentiella återbetalningen, inklusive din ursprungliga insats

See also  SPELTIPS BASKET: Ligorna, Spelformer, Spelbolag - (GUIDE)

En enkel ekvation som du kan använda för att beräkna din potentiella återbetalning är: Insats x odds = återbetalning

Om du spelar för 100 kronor och oddset är 4.00 så kan du vinna 400 kronor. Återbetalningen kommer bestå att 300 kronors vinst, samt din ursprungliga 100 kronors insats.

När du använder dig av decimalodds så är 2.00 jämnt eller ”evens”

Ett odds under 2.00 kallas för “odds on”

Ett odds över 2.00 kallas för “odds against”

Comments are closed.