ENKELT FÖRKLARAT : Hur Fraktionsodds Fungerar (Betting Odds)

Fraktionsodds används ofta i Storbritannien och Irland. Oddssystemet kallas ibland för traditionella odds. När du ser fraktionsodds för första gången så kan de verka förvirrande, speciellt då de innehåller massor av nummer.

FAVORITERNA – Nu Listas Spelsidorna Spelarna Helst Väljer – (HELA LISTAN)

Efter att du har läst vår guide så kommer du förstå hur fraktionsodds fungerar, och hur du kan använda dig av fraktionsodds för att spela på sportevenemang med självförtroende hos bettingbolagen.

Fraktionsodds visar hur mycket pengar du kommer få tillbaka beroende på hur mycket du spelat för. Numret på den vänstra sidan visar den potentiella vinstsumman som du kan vinna om du spelar för summan som visas på den högra sidan.

1. Exempel

Ett fraktionsodds av 4/1 betyder att du kommer vinna fyra gånger så mycket som du spelar för. Med detta exempel i åtanke, om du spelar för 100 kronor så kommer du vinna 400 kronor, och alltså få en total återbetalning av 500 kronor.

FÖRKLARINGEN – Så Fungerar Decimalodds – (GUIDE)

Ett annat exempel är om oddset för en match är 5/2. Även om numret på den högra sidan har ändrats, så är principen densamma. Om du spelar för 20 kronor och oddset är 5/2, så är din potentiella vinst 50 kronor, medan du också får tillbaka din 20 kronors insats vilket gör den totala återbetalningen till 70 kronor.

1

Supersnabb Registering

Spelbolag dit många svenskar söker sig

Snabb in och uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland skandinaviska spelare

Stort fokus på svensk ishockey

Håller mycket hög klass

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2. Omvända fraktionsodds

Det finns tillfällen då fraktionsodds tycks vara omvända. Du kan till exempel se odds som är 1/4 eller 2/5. Dessa typer av odds kallas för ”odds on” och inträffar då ett resultat är väldigt trovärdigt, såsom då du spelar på en stor favorit i en fotbollsmatch.

FOTBOLL VÄRLDEN – Populäraste Fotbollsturneringarna att Betta på – (RANKADE)

Arsenal skulle till exempel kunna ha oddset 1/4 om de spelade mot Colchester i FA-kuppen. Om du spelar på en match med dessa odds så skulle du behöva spela för 400 kronor för att vinna 100 kronor. Detta betyder alltså att allt är omvänt från de exemplen som nämndes ovan då oddsen var 4/1.

3. Odds Against

Genom att titta på exemplet ovan, betyder oddset 4/1 att ett resultat är mindre troligt än om oddset hade varit 2/1 eller 1/4. En bra regel att komma ihåg för fraktionsodds är att om numret på vänster sida är större än numret på höger sida, betyder det att resultatet är mindre troligt att inträffa, något som kallas för ”odds against”.

4. Jämna odds

Ibland så inträffar även jämna odds, alltså 1/1. Dessa odds kallas även för “evens”. Ett jämnt odds betyder att du vinner samma summa pengar som din insats var. Om du till exempel spelar för 100 kronor och oddset är 1/1, så kommer du vinna 100 kronor om resultatet går din väg. Du får dessutom tillbaka dina 100 kronor som du spelat för, något som betyder att du dubblat din insats. Du kan alltså leta efter 1/1 odds om du vill spela för att dubbla dina pengar.

See also  Betting Taktik: För dom Riktiga Spelexperterna - (AVSLÖJAS NU)

VINNARGUIDE – Hur man Vinner på Fotboll – (15 Vinnande Steg)

5. Sannolikhet

När du beräknar sannolikheten för att något skall inträffa då du använder fraktionsodds, finns en enkel beräkning som du kan använda dig av. Ta till exempel oddset 4/1 som vi tidigare använt. För att beräkna sannolikheten att detta resultat ska inträffa så måste du använda dig av följande beräkning: 1/(4+1) = 0.20.

SPELMARKNADER – Det här är dom Populäraste i Serie A Italien – (9 Stycken)

Genom denna uträkning så kan du alltså se att chansen för att ett resultat med detta odds ska inträffa är 20 %. Om oddset i stället är 1/4 så kan du räkna ut sannolikheten genom följande beräkning: 4/(4+1) = 0.80. Chansen för att detta ska inträffa är alltså 80 %.

6. Slutsats

Du har nu en god förståelse för hur fraktionsodds fungerar och vad siffrorna betyder. Nedan så följer en sammanfattning över de viktigaste punkterna att komma ihåg. Du kan enkelt komma tillbaka till dessa nyckelpunkter om så behövs.

FÖRKLARINGEN – Så Fungerar Amerikanska Odds – (GUIDE)

Numret på vänster sida visar din potentiella vinst då du spelar för summan som visas på höger sida.

Oddset 4/1 ger dig en vinstsumma av 400 kronor, plus din 100 kronors insats tillbaka om du väljer rätt resultat.

Oddset 1/4 ger dig en vinstsumma av 100 kronor, plus din 400 kronors insats tillbaka om du väljer rätt resultat.

Om numret på vänster sida är större än det på höger sida, är det mindre troligt att resultatet kommer att inträffa.

See also  VM-EXPERTEN: "Hur kunde jag vara så dum?" - FOTBOLL

Comments are closed.