CHOCKEN: 12 Största Poker Vinsterna Genom Tiderna – (“Osannolikt”)

Poker har blivit ett av de populäraste kortspelen genom tiderna. Även om det tidigare främst spelades för avkoppling bland vänner är det nu en fullblodig tävlingssport och har också framträtt som den största formen för spelande i hela världen.

World Series of Poker har tagit ”sporten” till nästa nivå, ett ”main event” hålls varje år, tillsammans med flera mindre turneringar som lovar miljontals dollar till potentiella vinnare.

ÅRETS LISTA – Populäraste Pokersidorna detta år – (DAGLIG UPDATE)

WSOP har skapat många omedelbara miljonärer och har inspirerat tusentals spelare från hela världen till att ta upp poker professionellt.

Texas Hold ’em är utan tvekan den mest populära pokervarianten, och majoriteten av de största vinnarna i historien har blivit rika på detta spel.

  • Visste du att den totala prispotten för WSOP 2012 var på över 80 miljoner dollar?
  • Kan du tro att Antonio Esfandiari tog hem mer än 18 miljoner dollar genom att vinna bara ett pokerevent?
  • Har du någonsin undrat vilka som är de största pokervinnarna genom tiderna?
  • Vill du inspireras av berättelser av yrkespersoner som övervinner alla odds genom att vinna enorma summor pengar?

Var inte orolig, som vi har sammanställt en lista över de 10 största vinnarna från enskilda pokereventen för att inspirera dig.

1

En av världens giganter i spelbranschen

Spelare från hela världen

Vraka och välj mellan grymma pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Populärt tillhåll för skandinavisk pokerspelare

Enkelt att spela via mobilen

Många olika varianter av pokerspel

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Perfekt för cash games spelaren

Enkla insättningar och uttag

Finns pokerturneringar i för alla storlekar

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Lång historia inom online poker

Bra utbud av stora pokerturneringar

Enkelt att komma igång som nybörjare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

1. Antonio Esfandiari – 18,3 miljoner

Nationalitet: Iran
Vinstsumma: 18 346 673 dollar
Total prispott: 42 600 000 dollar
Datum: 3 juli 2012
Event: 2012 WSOP Event #55 – The Big One For One Drop

Antonio Esfandiari med det träffande smeknamnet ”Trollkarlen” är en av de mest kända pokerspelarna i världen, och det finns goda skäl till det. Antonio lyckades vinna den största prissumma någonsin för en pokerturnering när han håvade en svindlande 18,3 miljoner dollar vid evenemanget 2012 WSOP The Big One For One Drop, som hölls till förmån för One Drop Foundation.

SPELARE – Bästa Finska Pokerspelarna – (“Hyvä Suomi”)

Inte bara det Antonio är faktiskt en före detta professionell trollkarl, känd för sina ovanliga tricks med pokermarkerna. Eventet hade en enorm total prispott på 42,6 miljoner dollar, och även tvåan fick en 10,1 miljoner dollar, inte det sämsta sättet att förlora, eller hur?

Händelsen hade fler än 48 miljonärer som prövade sin lycka, inklusive 28 professionella pokerspelare och några av de allra bästa i branschen.

2. Daniel Colman – 15,3 miljoner dollar

Nationalitet: USA
Vinstsumma: 15 306 668 dollar
Total prispott: 37,3 miljoner dollar
Datum: 29 juni 2014
Event: 2014 WSOP Event #57 – The Big One For One Drop

23 årig Dan Colman vann över 41 andra professionella pokerspelare när han tog hem en svindlande vinst på 15 300 000 dollar i juni 2014. Detta var den näst största summan av pengar som någonsin har vunnits av en enda spelare i en pokerturnering. Han blev också populär på sociala medier för att inte visa några tecken till glädje efter att ha vunnit den massiva summan.

See also  Megalista: 33 Bästa Kortspelen (Spela) Hemma & På Nätet

SPELARE – Bästa Danska Pokerspelarna – (SE ALLA)

Colman som är känd som ett pokerproffs online litade på sin magkänsla och kunskap när han kom till borden i 2014 WSOP – The Big One For One Drop, en välgörenhetsorganisation, som så småningom lyckades ta in 4,6 miljoner dollar för att ge rent vatten u-länder. Den totala prispotten vid detta event var 37,3 miljoner dollar.

Det var ödet som ledde Colman till den dagen, som under 2012 faktiskt hade tänkt lämna pokern för gott och att ansöka om en plats på college. Men han klantade till sina ansökningar och så småningom bestämde han sig för att ge pokern en annan chans.

3. Elton Tsang – 12,2 miljoner dollar

Nationalitet: Kina
Vinstsumma: 12 248 912 dollar
Total prispott: 27,4 miljoner dollar
Datum: 29 oktober 2016
Event: 2016 Monte-Carlo One Drop Extravaganza

Den kinesiska professionella pokerspelare Elton Tsang fick världen att titta på när han tog hem den tredje största prissumman i en enskild pokerturnering, och den största prissumman som har delats ut i en pokerturnering som utanför USA, när han vann en enorma 12,2 miljoner dollar på 2016 Monte-Carlo One Drop Extravaganza.

SPELARE – Bästa Amerikanska Pokerspelarna – (SE ALLA)

Tsang som är född i Kanada är för närvarande baserad i Hong Kong har använt sin nyvunna rikedom till att investera i bland annat fastigheter. Han besegrade 25 andra spelare på sin väg till att vinna den stora turneringen, som hade en total prispott på 27 miljoner dollar där samtliga spelare köpte in sig för 1 miljon dollar vardera.

4. Jamie Gold – 12 miljoner dollar

Nationalitet: USA
Vinstsumma: 12 000 000 dollar
Total prispott: 82,5 miljoner dollar
Datum: 29 juli 2006
Event: 2006 WSOP Main Event #39

Den nuvarande chefen i underhållningsbolaget Buzznation, Jamie Gold blev en stjärna över hela världen tack vare hans lysande seger i 2006 WSOP Main Event.

Gold var bara en av en svindlande 8773 olika spelare som hade köpt buy-in till evenemanget, med fast buy-in på 10 000 dollar. Detta ledde till den största prispotten någonsin i pokerns historia med en svindlande prissumma på 82,5 miljoner dollar.

SPELARE – Bästa Brittiska Pokerspelarna – (LISTADE)

Prissumman fördelades mellan den översta 873 spelarna (topp 10%), där det högsta beloppet var 12 miljoner dollar och det lägsta beloppet var 14 597 dollar.

Jamie var ökänd för sina upptåg på borden, vilket inkluderade att visa motståndare några av hans kort, och även att mumla konstiga saker medan han spelade, vilket nästan gjorde att han flera gånger blev utesluten.

5. Martin Jacobsen – 10 miljoner dollar

Nationalitet: Sverige
Vinstsumma: 10 000 000 dollar
Total prispott: 62,8 miljoner dollar
Datum: 14 juli 2014
Event: 2014 WSOP Main Event

Den svenska professionella pokerspelaren Martin Jacobsen vann den 5 största prissumman från ett enskilt event när han landade 10 miljoner dollar efter att ha vunnit 2014 WSOP main event. Född i Sverige men för närvarande bosatt i London. Jacobsen nådde omedelbar stjärnstatus efter sin seger.

SPELARLISTAN – Bästa Tyska Pokerspelarna – (“LISTADE”)

Hans seger var desto mer anmärkningsvärt eftersom att han faktiskt hade tredje minst stack med marker under turneringens andra dag och lyckades genomföra en otrolig vändning och till slut sluta på andra plats samma dag. På den tredje dagen var han i god ledning och vann till slut det stora priset. Han fick mycket beröm för sitt vågade spel och hans oklanderliga timing, 2 viktiga skäl till hans enorma seger.

See also  KLURINGEN: Hur man blir rik på Poker - "Går det fortfarande?"

6. Peter Eastgate – 9.1 miljoner dollar

Nationalitet: Danmark
Vinstsumma: 9 152 416 dollar
Total prispott: 64,3 miljoner dollar
Datum: 3 juli 2008
Event: 2008 WSOP Main Event

Peter Eastgate som på den tiden blev den yngsta spelaren någonsin att vinna ett World Series Of Poker Main Event, han var bara 22 år gammal när han vann$9,1 miljoner dollar i juli 2008. Med en buy-in på 10 000 dollar lyckades Peter slå alla andra inbillade konkurrenter på sin väg att vinna den stora vinsten.

SPELARE – Dom Bästa Pokerspelarna i Sverige – (SE ALLA)

Finalbordet varade i två dagar, där 274 händer spelades över en speltid på mer än 15 timmar, och i slutet av den hårda sittningen lyckades Eastgate slutligen besegra den erfarne Ivan Demidov och vinna titeln.

Efter att först ha kvalificerat sig till turneringen genom Ladbrokes sida, sponsrades även hans resa till Las Vegas av spelbolaget, han registrerades även som en del av Team Ladbrokes.

Eastgate beslutade också att så småningom auktionera ut sitt WSOP guldarmband, vilket ledde till att ett belopp på 147 000 dollar donerades till UNICEF.

7. Jonathan Duhamel – 8,9 miljoner dollar

Nationalitet: Kanada
Vinstsumma: 8 944 310 dollar
Total prispott: 68,7 miljoner dollar
Datum: 9 november 2010
Event: 2010 WSOP Main Event

I det näst största pokereventet som någonsin hållits, tävlade fler än 7 300 spelare om vem som skulle vinna det enorma priset, alla betalade en buy-in på 10 000 dollar vilket ledde till att den totala prispotten för eventet blev otroliga 68,7 miljoner dollar, den näst högsta någonsin.

SPELARE – Kända Pokerspelare på Denna Planet – (“Otippat”)

Efter 4 månader av intensiva pokersessioner kröntes äntligen en mästare i november 2010, Jonathan Duhamel kom fram som vinnare av WSOP Main Event 2010 och vann en svindlande summa på 8,9 miljoner dollar.

Duhamel spelade briljant och var med i täten under hela evenemanget. Med sin seger blev han den första kanadensaren någonsin att vinna ett WSOP-guldarmband, han donerade också 100 000 dollar till kanadensiska Children’s Foundation, vilket var den största enskilda donationen den välgörenhetsorganisation som någonsin har tagit emot.

8. Pius Heinz – 8,7 miljoner dollar

Nationalitet: Tyskland
Vinstsumma: 8 711 956 dollar
Total prispott: 64,5 miljoner dollar
Datum: 9 november 2011
Event: 2011 WSOP Main Event

Pius Heinz blev den första tyska spelaren någonsin att vinna pokerns största pris när han vann 2011 WSOP Main Event, vid bara 22 års ålder. Spelaren som föddes i Köln vann otroliga 8,7 miljoner dollar efter att ha vunnit över 6 865 andra spelare i detta mega event.

TIPSET – Hur man Blir Rik på Poker – (“Hemligheten Avslöjas”)

Spelare från över 85 olika länder betalade 10 000 dollar i buy-in för detta evenemang, vilket tog turneringens prispott till 64,5 miljoner dollar.

Finalbordets session varade i två dagar och Heinz var mycket uppskattad för sina mästerliga strategier när han spelade. Bland de sista 9 spelarna på finalbordet, rankades Heinz som 7:a i fråga av marker, och ändå lyckades han vända på det och göra en anmärkningsvärd comeback och vinna mot alla odds.

2011 WSOP Main Event var det mest sedda pokereventet i historien, med människor, där människor i fler än 135 länder tittade på det live.

9. Joe Cada – 8,54 miljoner dollar

Nationalitet: USA
Vinstsumma: 8 547 042 dollar
Total prispott: 61 miljoner dollar
Datum: 9 november 2009
Event: 2009 WSOP Main Event

Joe Cada blev den yngsta vinnaren av WSOP Main Event någonsin när han vann eventet 2009 vid en ålder av bara 21 år, vilket bokstavligen är åldersgränsen för spelande i USA.

See also  GUIDE - Steg för Steg för att Spela Badugi - ("Vilket Spel")

POKERFUSKET – Fusket på Poker – (PASSA DIG)

Ynglingen vann över 6 494 andra tävlande på sin väg till att vinna 8,5 miljoner dollar, buy-in till turneringen var 10 000 dollar, vilket ledde till att den totala prispotten på 61 miljoner dollar. Totalt 87 händer spelades innan Cada lyckats besegra favoriten Darvin Moon, som fortfarande tog hem över 5,1 miljoner dollar i vinst.

Redan innan hans kolossala vinst på finalbordet hade Cada redan tilldelats ett kontrakt till ett värde av 1 miljon dollar med Pokerstars, ett företag som sponsrade hans boende samt en andel av hans buy-ins.

Förutom poker spelar även Cada inomhusfotboll på professionell nivå. Spelandet ligger i familjen då hans mamma är en före detta blackjack dealer.

10. Greg Merson – 8,52 miljoner dollar

Nationalitet: USA
Vinstsumma: 8 527 982 dollar
Total prispott: 62 miljoner dollar
Datum: 9 oktober 2012
Event: 2012 WSOP Main Event #61

Amerikanen Greg Merson vann en otrolig summa på 8,52 miljoner dollar när han vann över tusentals andra spelare och tog 2012 WSOP armband.

VARIATION – Populära Typer av Pokerspel – (FLERA LISTADE)

Med en sista hand bestående av nästan 400 händer, en av de mest spännande finalerna på senare tid som kulminerade i seger för Mersons, där tvåan Jesse Sylvia också tog hem 5,29 miljoner dollar.

Merson som tidigare var en narkoman, har en inspirerande historia om hur han övervann en massa ekonomiska och psykologiska hinder för att nå den plats där han är nu. Han rankades även som 2012 års WSOP Player Of The Year, efter att också ha lagt till $10 000 No-Limit Texas Hold ’em titeln till sitt namn.

11. Ryan Riess – 8,3 miljoner dollar

Nationalitet: USA
Vinstsumma: 8 359 531 dollar
Total prispott: 59,7 miljoner dollar
Datum: 9 november 2013
Event: 2013 WSOP Main Event #62

Den då 23-åriga Ryan Reiss chockade pokervärlden när han till slut lyckades slå storfavoriten Jay Farber på 2013 WSOP Main Event, och gå vidare till att vinna den otroliga summan om 8,3 miljoner dollar. Tvåan vann också ett stort pris på totalt 5,1 miljoner dollar.

GUIDEN – Hur Man Vinner på Poker – (Steg för Steg)

Turneringen som startade i juli bestod av 6 352 pokerspelare som prövade sin tur. Denna siffra inkluderar många pokerlegender och favoriter från hela världen. Reiss sågs som en ung nykomling. Men efter de första 7 dagarna kom han fram som en av de 5 med störst stacks inför turneringens sista runda.

Reiss fick stor respekt efter att omedelbart ha erkänt tvåan Farbers storhet, trots att publiken skrek hans namn.

12. Jerry Yang – 8,25 miljoner dollar

Nationalitet: Laos
Vinstsumma: 8 250 000 dollar
Total prispott: 59,7 miljoner dollar
Datum: 17 juli 2007
Event: 38 WSOP Main Event 2007

Den asiatiska pokerlegenden Jerry Yang stärkte sitt rykte som en av de bästa någonsin med en enorm vid 2007 WSOP Main Event när han besegrade 6 358 andra deltagare och vann en enorm summa om 8,25 miljoner dollar. Han var 40 år gammal när han vann och en av de mest erfarna kortspelarna i Vegas.

POKER – Hur Man blir ett Proffs i Poker – (LYCKAS)

Buy-in till turneringen var på 10 000 dollar och då fler än 6 000 deltog, hamnade prissumman på 59,7 miljoner dollar. Yang donerade även 10% av sina vinster till olika välgörenhetsorganisationer och berättade även om hans plan på att betala för universitetsstudier för alla hans 6 barn.

Comments are closed.