Bettingguide för Över eller Under 2.5 mål

Om du inte är säker på vem som kommer att vinna en fotbollsmatch, varför satsar du inte på antalet mål som kommer att göras? Du behöver inte ens vara exakt, du kan bara satsa på om det kommer bli fler eller färre mål än ett visst antal i matchen.

Att satsa på antalet mål som görs i ett spel är populärt hos lättvindiga hasardspelare på grund av ett antal anledningar. För det första behöver du inte gissa vem som kommer att vinna matchen, och för det andra kvittar det vilket lag det är som gör målen.

Hur funkar det?

Bookmakers och spelbolag erbjuder dig oftast odds för att gissa om det kommer att bli över eller under ett bestämt antal mål i en match. Ett standardbet brukar vara över eller under 2.5 mål eftersom detta representerar den genomsnittliga siffran för antalet mål som görs i en fotbollsmatch. Genom att välja en siffra för ett halvt mål försäkrar bookies att du endast kan vinna eller förlora vadslagningen.

Målen som görs av båda lagen läggs samman för att ge en slutgiltig siffra. Spelbolagen erbjuder även odds för resultat som tillexempel över 3.5 mål. Du kan även kombinera dessa bets med Both Teams to Score (BTTS) bets, hemma eller borta-vinst.

Om du satsar på att en match kommer att ha färre än 2.5 mål så kommer endast resultat på 0-0, 1-0, 1-1 och 2-0 ge någonting i vinst. Resultat på 2-1 eller högre kommer att ge vinst om du gissade på ett resultat över 2.5 mål.

Bettingtips att ta till dig

Under hela säsongen kommer matcher som involvera somliga lag få en mycket högre målräkning än andra. Procentandelen för varje lag kan även fluktuera mellan hemma- och bortamatcher, så detta måste alltid finnas i åtanke. Genom att studera statistiken kommer du att kunna upptäcka matcher som har bra målbetting-potential.

Kolla efter matcher mellan lag som har en hög hemma-procentandel och lag med en hög borta-procentandel när du satsar över 2.5 mål, och tillämpa motsatta regler när du spelar på att det ska bli färre än 2.5 mål.

Exempel

Under säsong 2013/14 fick 84.2% av Liverpools bortamatcher mer än 2.5 mål. Även utan att läsa på om hemmalagets statistik skulle du vara frestad att lägga ett bet på mer än 2.5 mål när Merseyside-laget spelade hemifrån. När de mötte ett lag med en hög procentandel av mer än 2.5 mål som Manchester City (73.7 %) skulle satsningen vara omöjlig att motstå.

Match: 26-12-2013 Man City v Liverpool

Bet: Mer än 2.5 mål

Resultat: Man City 2 – 1 Liverpool – vinst

Ibland när du läser på om statistik kommer du att upptäcka andra bettingmöjligheter: såsom lag som gör mål regelbundet i matchens första halvlek eller lag som alltid gör mål sent in. I säsong 2013/14 skulle 63 % av Barcelonas hemmamatcher och 58 % av Real Betis bortamatcher gett utbetalning på ’mer än 3.5 mål-marknaden. Håll dina ögon öppna så kan du ibland upptäcka trender som bookmakers förbisett. På det sättet kan du få väldigt generösa odds på ett mycket troligt resultat.