Varför du bör spela på fotbollsligor som du aldrig tittat på – 5 Orsaker

Det kanske låter som en galen idé att spela på utländska fotbollsligor som du aldrig tittat på men det finns en metod bakom den här galenskapen. Så låt oss ta en titt på för- och nackdelarna med att spela på mindre bekanta ligor runt om i världen.

1. Din komfortzon

Självklart bör det mesta av ditt spelande, särskilt om du är en nybörjare, inriktas på de ligor som känner till och älskar. Du kommer att ha en inblick i dessa ligor som inte kan erhållas genom att enbart titta på statistik. Du kommer att vara mer medveten om skador, ledningsförändringar och andra externa faktorer som kan påverka en matchs resultat.

2. Förblindad av bekantskap

Nackdelen med att spela på ligor som du känner till väl är benägenheten att tillämpa dina egna personliga åsikter till beslutsfattandet: Det är mycket lättare att övertyga dig själv att spela när du känner till ligan inifrån och ut. När du väl ser bortom statistik finns det en väldigt fin linje mellan att ta hänsyn till externa faktorer och tillämpa personliga åsikter och fördomar.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populärt spelbolag i norden

Bra utbud på fotboll

Bra erbjudanden till nya kunder

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

En gigant i skandinavien

Täcker de flesta ligorna

Attraktiva odds i lägre divisioner

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

5

Betsafe är ett bolag med stil

Fotbolls odds från hela världen

Bra erbjudanden till nya spelare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3. Demontering av känslomässigt engagemang

Genom att titta efter spelmöjligheter i främmande ligor tar vi bort eventuell personlig vinkling eller känslomässigt engagemang som vi kanske har mot vissa spelare eller lag. Vi lär oss att lita mer på statistiken och göra en välgrundad bedömning över riskerna att belöna satsningens värde. Vårt beslut påverkas inte alls av våra åsikter.

4. Upptäck värdet

När du börjar titta på utländska ligor och fotboll i en lägre division kommer du snart att upptäcka en helt ny värld av värdefullt spelande. Även med dagens teknologi är det svårt för bookmakers att tillämpa samma mängd undersökning till de mindre välkända ligorna. Eftersom deras flesta spelare satsar pengar på de mer välkända ligorna kommer undersökningsbudgeten tillämpas i den här riktningen. Det här är goda nyheter för fotbollssatsare som föredrar ett särskilt typ av spel och är villiga att läsa på själva för att hitta möjligheterna som bettingbolagen kanske missat.

5. Bra för vissa typer av spel

Det råder inget tvivel om att du kommer att inse att vissa ligor är bättre än andra för vissa typer av spel. Det finns satsare som studerar Central- och Sydamerikanska ligor enbart för att spela på Asian Handicap eller Över/Under 2.5 mål-marknaderna. Andra tittar på de australiensiska och asiatiska ligorna för Anytime Goal Scorer-spel. Håll ögonen öppna så kommer du snart att upptäcka spel med bra värde som dina bookies kanske har missat.

Fallgroparna

Självklart finns det nackdelar: Du kanske tycker att det är svårare att få reda på viktiga skador eller ledningsändringar i Paraguays División de Honor än i den engelska Premier League, men ibland kan värdet som finns tillgängligt väga mer än icke-statistiska faktorers ofta försumbara effekter.

Däremot, om vi vill hitta ytterligare information har sociala mediers tillväxt gjort den här typen av undersökning mycket enklare. Om du vill ha regelbundna lagnyheter från Mexiko, Uruguay eller någon annanstans i värden krävs det bara några få klick på ditt tangentbord.