SuperEnaLotto Lotto Guide: Historia, Dragningar, Jackpotts, Vinster…

Har du någonsin undrat vad som krävs för att bli en vinnare på SuperEnalotto? Vissa skulle säga att allt som krävs för att vinna i detta lotto-spel är att köpa en lott, men erfarna spelare vet att detta bara är det första steget. När du spelar SuperEnalotto, eller något annat spel av detta slag, är oddsen inte till din fördel, men sanningen är att gissa rätt nummer kan göra dig till en miljonär eller åtminstone rikare än du är nu.

Spelare i Italien och runt om i världen visar intresse för de bästa strategierna som kan hjälpa dem att vinna den största vinsten i lotteriet SuperEnalotto.

ÅRETS LISTA – Lottosidor där Spelarna Vinner Störst Vinster – (POPULÄRT)

Vi kan enkelt säga att det finns några saker som påverkar (åtminstone indirekt) resultatet av detta spel. Ändå är det viktigaste du kan göra för att vinna i detta spel att lära dig att spela det.

Av den anledningen har vi lagt ner lite tid på att göra research och som ett resultat av detta har vi skapat denna lotto guide till SuperEnalotto åt dig. I den här guiden kommer du att:

 • Hitta information om dragningarna
 • Bekanta dig med vinststrukturen i det här spelet
 • Utforska alla alternativ du har för att öka chanserna att vinna på SuperEnalotto

Tänk på att det inte finns något speciellt system som kan hjälpa dig att vinna i det här spelet eller något annat lotto-spel där ute. Men om du vill se till att du spelar detta roliga och potentiellt givande spel på rätt sätt, kolla vår detaljerade guide.

[lotto]

SuperEnalotto-statistik

Plats: Italien
Ägare: Sisal, italienska spel- och bettingbolag
Grundades år: 1997
Spela online: I dussintals länder
Största vinst: 209 miljoner euro
Jackpots: Ja
Dag för dragning: tisdag, torsdag och lördag
Totalt antal nummer: 90
Kostnad per lott: 1 euro
Antal kombinationer: 622 614 630

Det var den 3:e december 1997 när den första dragningen i SuperEnalotto hölls. Men spelets historia kan spåras tillbaka till 1950-talet. Före 1997 fanns nämligen Enalotto, ett populärt italiensk lotto-spel som spelades över hela landet. Men 1997 förvärvades spelet av Sisal och gjordes om till SuperEnalotto. Denna förändring har gjort spelet mer populärt, inte bara i Italien utan i andra länder över hela världen.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Euromillions – (“Inte Komplicerade Steg”)

Italienska spelare har förmånen att köpa fysiska lotter, men utländska spelare kan köpa lotter till detta lotteri när som helst på dagen tack vare internet. SuperEnalotto är ett mycket enkelt spel som ofta ger enorma priser och det är bara två av de saker som gör det värt att kolla in det.

1. Historien om SuperEnalotto

Vi har redan påpekat att SuperEnalotto är ett spel som officiellt startade i december 1997. Dragningen ägde rum i Rom och då fanns det sex stadshjul representerade av olika italienska städer och en extra stad för Jolly-numret. Det tog mindre än ett år för den första spelaren att vinna jackpotten som var värd 11,8 miljarder lire (cirka 6,5 ​​miljoner euro).

Under de efterföljande åren introducerade detta spel ett par förändringar, inklusive förändringar relaterade till specialnummer, priset för en lott och vinster.

2. Hur man spelar SuperEnalotto

Även människor som tidigare aldrig har spelat ett lotto-spel i sitt liv kan behärska SuperEnalotto på några minuter. Om du bor i Italien eller om du är en turist som har rest till detta land eller om du är där av något annat skäl kan du köpa lotter på ett brett utbud av platser – specialbutiker, vanliga butiker, bensinstationer etc. Vi har redan betonade det faktum att en enda linje på en SuperEnalotto-lott är värd 1 euro.

See also  Mega Sena Lotto Guide: Historia, Dragningar, Jackpots, Vinster...

GUIDE – Eurojackpot Lotto – (Historia, Dragningar, Vinster, Jackpot)

När det gäller själva spelet, behöver du inte oroa dig för komplexiteten. För att börja spela SuperEnalotto behöver du bara följa dessa enkla steg:

 1. Besök en butik där SuperEnalotto-lotter säljs och köp en
 2. Välj sex huvudnummer (av 90)
 3. Det är upp till dig att använda SuperStar-alternativet för ytterligare 0,50 euro. Detta nummer dras från en annan maskin som också innehåller 90 nummer. Det ger extra sätt att vinna.
 4. Betala 1 euro och få verifierad lott

Det enda som finns kvar är att titta på dragningen på tisdag, torsdag eller lördag. Uppenbarligen kan du avsluta denna process via internet genom att ange nummer manuellt och köpa en virtuell lott. Du kan göra detta på specialdesignade lottosidor eller den officiella SuperEnalotto-webbplatsen.

3. Var du ska spela SuperEnalotto

Det som är riktigt bra är att spelare som tycker om lotto-spel, oavsett medborgarskap eller plats, kan spela det här attraktiva spelet och vinna den största vinsten. Allt som krävs är en betald och verifierad lott.

Det är uppenbart att du måste köpa en lott, vare sig det är online eller i fysiska butiker. Så länge spelande och lotterispel är lagligt i ditt land, bör du gärna engagera dig i det här spelet.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Powerball – (“Enkla TIPS”)

SuperEnalotto är ett av de sällsynta lotterispelen som har tre dragningar per vecka – tisdag, torsdag och lördag. Dessa dragningar äger rum i Rom klockan 20 CET. För att hitta de senaste resultaten eller tidigare resultat kan du använda italienska tidningar, följa dragningarna online, den officiella webbplatsen för detta spel, etc.

4. Hur man vinner på SuperEnalotto

Detta måste vara den svåraste frågan att besvara i den här guiden. Det är ganska logiskt att lotto-spelare vill hitta ett enkelt sätt till att vinna några vinster på SuperEnalotto, men sanningen är att det inte finns någon genväg. För att vinna i detta spel måste du få två eller flera matchande nummer.

För att förstå alla möjliga vinnande kombinationer du kan få på SuperEnalotto har vi skapat denna kortlista med kombinationer:

 • 2 huvudnummer
 • 3 huvudnummer
 • 4 huvudnummer
 • 5 huvudnummer
 • 5 huvudnummer + Jolly Number
 • 6 huvudnummer

Så det så kallade Jolly-numret kan endast hjälpa dig när du saknar ett nummer för att få jackpotten. Med dess hjälp kan du få den näst bästa vinsten. Det finns inget behov för spelare att välja ett sjunde huvudnummer på sin lott (och inget alternativ) som kommer att användas som ett Jolly-nummer.

Detta nummer dras från de återstående 84 bollarna och det fungerar bara om du redan har fem matchande nummer och du har missat det sjätte.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Vikinglotto  (“Enkla Stegen”)

Minsta jackpot i detta spel är i teorin satt till 2 miljoner euro, men i de flesta fall är jackpotten mycket högre. Detta lotto-spel följer stegen i andra spel där en del av den icke-vinnande rundans medel överförs till nästa dragning. Det bästa är att det inte finns något högsta jackpott här.

Om du tror att du känner till reglerna och förstår oddsen, letar du kanske efter ett svar på en mycket enkel fråga – hur du väljer vinnande nummer. Tyvärr har ingen kommit fram till detta och det är vettigt eftersom siffrorna dras slumpmässigt av en automatiserad maskin.

See also  Hur Man Vinner På Lotteriet Powerball - Regler, Sannolikhet, Tips

5. Dragningen i SuperEnalotto

Låt oss nämna att det inte finns någon direktsändning av dragningen i SuperEnalotto. Spelare kan dock titta på dragningarna ungefär 20 minuter senare på internet. Som tidigare nämnts sker dragningarna i Rom, Italien och de övervakas noggrant av experter på detta område för att förhindra bedrägerier. Siffrorna presenteras av en kvinnlig presentatör.

6. Resultat i SuperEnalotto

Lotto-spelare har mer än ett alternativ för att kontrollera resultatet av dragningen i SuperEnalotto. Många av dem besöker de lokala butikerna där människor kan köpa lotter för att hitta de senaste dragna numren. Du kan också titta på inspelade dragningar på TV eller på Internet.

BRASSE LOTTO – Mega Sena Lotto – (Historia, Dragningar, Jackpots, Vinster)

När du är på internet kan du titta på inspelade videor, men du kan också kontrollera din lott på den officiella webbplatsen eller webbplatser som erbjuder lotter till det här spelet. Det här är platserna där du kan hitta resultat från tidigare dragningar.

7. Stora vinnare i SuperEnalotto

Det har skett många spektakulära vinster i lotteriet SuperEnalotto under de senaste 20 åren. Några av dessa vinster har placerat spelare bland de rikaste i Italien. Men även om du inte vinner den högsta vinsten kan du fortfarande förvänta dig ett anständigt belopp.

De av er som behöver motivation och inspiration tycker kanske att dessa historier om anmärkningsvärda jackpotvinnare i SuperEnalotto är intressanta.

LOTTO GUIDE – Powerball Lotto – (Historia, Dragningar, Vinster, Jackpot)

En man i Vibo Valentia, Catania

En anonym man från en liten stad i Catania, Italien, vann den näst högsta vinsten i SuperEnalotto 2016. Han lyckades vinna 163,5 miljoner euro genom att investera 3 euro i lotter. De vinnande siffrorna var 3, 12, 23, 71, 76, 83. Tyvärr vägrade spelaren att dela ytterligare information om sig själv.

Ett syndikat av lottospelare från Italien

Det visar sig att det ibland är en smart idé att spela som en del av ett lottosyndikat. Det är exakt vad 70 spelare som kommer från 38 olika städer och städer i Italien gjorde 2010 när de vann en av jackpotvinsterna på SuperEnalotto – 177 miljoner euro.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Eurojackpot – (“Miljonärsspelet”)

Så varje spelare vann mer än 2 miljoner euro. Den lyckliga lotten köptes i Milano och detta var inte första gången som ett lottosyndikat vann den största vinsten i detta spel.

En rekordvinst i Lombardiet

Den lyckligaste SuperEnalotto-spelaren hittills kommer från staden Lodi, nära Milano, Lombardiet, Italien. 7, 32, 41, 59, 75 och 76 – det var de siffror som hjälpte den här spelaren att vinna 209 miljoner euro, den hittills största lottovinsten i Europa.

Det som är intressant är att mannen köpte en lott för 2 euro och lät maskinen välja numren åt honom. Barägaren sa att han inte kunde veta vem som vann vinsten eftersom dussintals spelare köper lotter där varje dag.

8. Jackpots på SuperEnalotto

Att spela SuperEnalotto är enkelt, men det finns inget enkelt med att vinna den största vinsten i det här spelet. Naturligtvis vill vi inte avskräcka potentiella spelare. Vi vill bara se till att du förstår att detta är ett rent turspel där komplexa strategier inte spelar någon roll.

See also  Hur Man Vinner På Euromillions - Regler, Chanser, Tips - ("Tack")

Det är därför vi vill påpeka att oddsen för att vinna på SuperEnalotto är 1 på 622 614 640. Uppenbarligen behöver du mycket tur för att slå oddsen. Ändå har ett par dussin lotter gett jackpotten till sina ägare under de senaste 20 åren.

MEGA VINSTERNA – Största Jackpot Vinsterna på Lotto – (Miljonärerna)

Kom ihåg att även om du inte vinner den största vinsten så kan du fortfarande förvänta dig vinster som är värda tiotusentals euro (eller mindre). De lägsta vinsterna är vanligtvis värda några gånger mer än vad du har betalat för en enda rad i det här spelet.

Vi har redan nämnt att det här spelet har några tillägg som kan hjälpa dig att vinna enklare som det valfria SuperStar-numret som hjälper dig att kombinera med 6, 5, 4, 3, 2 och till och med 1 huvudnummer eller bara ett enda SuperStar-nummer.

Dessutom har du alternativet omedelbar vinst (Vincita Immediate) som kan hjälpa dig att vinna ett pris (mellan 25 och 1 000 euro) när du köper en lott.

Oavsett var du kommer ifrån, bör du veta att Italiens regering lägger en skatt på 12% på vinster som har  vunnits i detta lotto-spel, men bara om de är värda mer än 500 euro.

9. Vinnande SuperEnalotto-nummer

Ingen kan förutsäga de vinnande siffrorna i detta lotto-spel och det är ett faktum. När allt kommer omkring, om detta var något som vissa människor kunde göra, skulle dessa spel inte vara tillgängliga för spelare.

UNIK LISTA – Bästa Lottospelen du kan spela på – (HELA LISTAN)

Så turen spelar huvudrollen här, men det finns några strategier som kan hjälpa dig att spela på SuperEnalotto. De kanske inte kan gissa rätt nummer, men de kommer att göra processen att spela enklare och mer bekväm.

 • Köp mer än en lott. Det är vettigt eftersom ju fler lotter du har, desto större blir chansen att du vinner. Naturligtvis bör du sätta en gräns för hur mycket pengar du vill spendera på detta.
 • Spela med samma nummer hela tiden. För att vara ärlig kan du inte förvänta dig att öka chanserna att vinna på detta sätt, men du kan påskynda processen eftersom du kommer att ange samma nummer och kontrollera resultaten snabbare.
 • Välj datum som har en speciell betydelse för dig inklusive årsdagar, födelsedagar och speciella datum.

Om vi ​​tittar noga på statistiken ser vi att det finns siffror som dras mycket oftare än andra. Ingen vet varför detta händer, men det kan vara en bra idé att använda detta till din egen fördel. 85, 90, 45 och 55 är exempel på sådana nummer.

10. Hur mycket pengar kan du vinna på SuperEnalotto-lotto?

Bör vi säga att det är ett bra drag arr spela på SuperEnalotto? Ja. Om du gillar att spela turspel kan du räkna med det här italienska lotto-spelet. Det enda du riskerar är en euro per linje. För en euro har du en möjlighet att få ett pris värt flera miljoner euro.

CASINOGURURN – Detta är Dina Odds för Att Vinna – (8 CASINOSPEL)

Vinster som inte är jackpot kan också vara ganska stora (ibland över 100 000 euro). Dessutom har vi sju vinster i SuperEnalotto som är värda mer än 100 miljoner euro. Dessutom är den lägsta vinsten du kan få i huvudspelet vanligtvis cirka 5-6 euro.

Comments are closed.