Powerball Guide: Historia, Dragningar, Jackpots, Vinster …

Det är som i filmernas värld. En servitris betalar ett par dollar för en Powerball-lott och plötsligt är hon miljonär. Önskar du att det skulle kunna hända dig? Vi säger inte att du kommer att bli nästa lottovinnare. Men vi skulle gärna vilja dela lite mer information om Powerball, dess historia och dina odds för att vinna.

ÅRETS LISTA – Lottosidor som Blivit en Succe på Nätet – (VINNARLISTAN)

Läs vidare! I den här guiden talar vi om:

 • Powerballs historia
 • Tidigare jackpottar och vinster som människor tidigare har vunnit från Powerball
 • Dina odds för att vinna och det bästa sättet att spela Powerball på för att öka dina odds

Återigen, vi lovar inte att du kommer att läsa den här guiden och sedan omedelbart vinna på Powerball. Men om du är intresserad av att lära dig mer och öka dina odds, är detta guiden för dig! Här är vad du behöver veta om Powerball.

[lotto]

POWERBALL Fakta

Powerball: Statistiken
Plats: USA
Ägare: Multi-State Lottery Association
Grundades år: 1992
Spela online: I vissa stater/nationer
Största vinst: 1 586 miljarder dollar, delat på tre
Jackpots: Ja
Dag för dragning: onsdag, lördag
Totalt antal nummer: 69
Kostnad per lott: $2
Antal kombinationer: 292 210 338

Powerball är ett lotto som dras i USA. Varje lördag och onsdag kontrollerar miljoner människor (från hela världen) dragningen för att se om de också kan vinna stort. Låt oss inse det – Powerball är vad drömmar är gjorda av. Alla vill ta hem Big Prize – jackpotten som kommer att förändra deras liv. Vill inte du det?

CHOCKERANDE SUMMOR – Här är dom Största Lotto Vinsterna – (“OtRoLiGt”)

Tja, dina odds är inte fantastiska. Det är uppskattat att dina odds för att vinna jackpotten i Powerball är en på 292 210 338. Och inte nog med det, dessa odds antar att du inte kommer att dela på jackpotten med någon annan. När allt kommer omkring kan dina turnummer vara samma som någon annans!

Powerball lanserades 1992 och är tillgängligt för att spela på i 44 stater i USA. Det är ett av de mest populära spelen i landet, med enorma jackpots och ofta utbetalningar. Låt oss titta på några fakta om Powerball innan vi börjar prata om de bästa sätten för att vinna!

1. Powerballs historia

USA Karta

Visste du att innan Powerball var Powerball, så kallades det för Lotto America? Det är rätt! Det fanns ett annat stort jackpotspel som var populärt i USA. Lotto America hade 15 lotterier i några utvalda stater, och de som styrde beslutade att det var dags att bygga om spelet.

Powerball tog över 1992 som ett sätt för att återuppliva spelet, och den första dragningen hölls den 22 april 1992 och ja, någon vann jackpoten! En spelare från Indiana vann 5,9 miljoner dollar under den första dragningen, vilket gjorde hen till den första officiella vinnaren av Powerball.

UNIK LISTA – Här är Bästa Lottospelen du kan spela på – (ALLA LISTAS)

De första Powerball-spelen var lite annorlunda än vad du ser idag. Spelare valde fem siffror från 45 möjliga, sedan ett Powerball-nummer från en annan separat uppsättning om 45 nummer. Det var cirka 15 distrikt som deltog tills spelet återuppbyggdes igen 1997.

Under de kommande decennierna förändrades Powerball lite. Fler stater lades till i lotterierna och antalet nummer att välja mellan utvidgades till 69. Jackpots växte också, och den högsta jackpotten som hittills har vunnits i Powerball var på 1 586 miljarder dollar!

2. Hur man spelar på Powerball

Hur man spelar lotto

Om du är upphetsad över möjligheten att landa några miljarder dollar själv kan du spela Powerball på egen hand. Om du bor i USA är det riktigt enkelt. Det finns 44 stater och jurisdiktioner som säljer Powerball-lotter – du kan bokstavligen gå in på en bensinstation, betala 2 dollar och vara på väg att vinna.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Eurojackpot – (“Smarta Tipsen”)

See also  Hur Man Vinner På Euromillions - Regler, Chanser, Tips - ("Tack")

Själva spelet är lika enkelt som att köpa en Powerball-lott. Så här gör du.

 • Hitta en återförsäljare som säljer Powerball-lotter och hitta sedan papperslappen
 • Fyll i fem siffror mellan 1 och 69 med din penna
 • Eller så kan du låta maskinen välja dina nummer genom att välja Snabbval
 • Välj sedan ett Powerball-nummer från 1 till 26
 • Om du vill kan du välja Multidraw, som kommer att spela på varandra följande dragningar i framtiden
 • Det är det!

Om du vill kan du ta ett steg till. För en extra dollar kan du välja en multiplikator. När jackpotten är mellan 40 och 150 miljoner dollar, välj en multiplikator för att multiplicera dina vinster mellan 2 och 10 gånger. Den enda nackdelen med detta är att multiplikatorerna inte multiplicerar jackpotten, bara de andra prisnivåerna.

Det är verkligen allt det handlar om!

3. Var man spelar på Powerball

Som vi nämnde kan Powerball spelas vart som helst där biljetter säljs. Du behöver inte heller vara en medborgare i USA för att spela. Om du kommer från en stat som inte säljer lotter till Powerball, eller från en nation utanför USA, kan du fortfarande spela! Hoppa vidare till en av återförsäljare som säljer lotter, välj dina nummer och vänta på dragningen!

MEGA VINSTERNA – Det här är dom Största Jackpot Vinsterna på Lotto – (BIG WIN)

Powerball-numren dras klockan 22:59 på onsdagar och lördagar. Håll dig uppe sent för att titta på de lokala nyheterna och vänta tills siffrorna dras för att se om du är en vinnare. Du kan antingen besöka platsen där du köpte din lott för att kontrollera numren, eller så kan du titta på dragningen live på tv. Här är en lista över stationer som täcker dragningarna i Powerball.

4. Hur man vinner på Powerball

Om du är intresserad av att lära dig om Powerball och hur man spelar, är du säkert intresserad av att lära dig hur man vinner på Powerball. Låt oss först gå igenom hur de vinnande Powerball-kombinationerna fungerar.

Det är egentligen ganska enkelt. Om du matchar:

 • Ingen vit, 1 Powerball – 4 dollar
 • 1 vit, 1 Powerball – 4 dollar
 • 2 vita, 1 Powerball – 7 dollar
 • 3 vita – 7 dollar
 • 3 vita, 1 Powerball – 100 dollar
 • 4 vita – 100 dollar
 • 4 vita, 1 Powerball – 50 000 dollar
 • 5 vita – 1 000 000 dollar
 • 5 vita, 1 Powerball – Jackpot

Kom ihåg att dina intäkter ökar om du också spelar med multiplikatorer, med undantag av jackpotten – som alltid kommer att vara densamma.

Så hur väljer du dina vinnande nummer? Tja, det finns ingen beprövad hemlighet. Om det fanns skulle detta inte vara ett så roligt och spännande spel.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Euromillions – (“Så gör du”)

Vi rekommenderar att du inte slösar dina pengar på att göra vad vissa andra webbplatser säger – de rekommenderar att du köper 39 Powerball-lotter, var och en med ett vald Powerball-nummer. Detta garanterar dig en vinst på tre dollar. Men det är såklart en förlustaffär då varje lott kostar 2 dollar

Istället bör du bara gå på magkänslans. Välj nummer du älskar, som dina barns födelsedagar eller dagen för din första middag ute med din älskling. Det finns ingen strategi för att vinna Powerball förutom tur.

5. Dragningarna i Powerball

Lotto Dragning TV

Du kan se dragningarna i Powerball som sänds på många tv-stationer, men själva dragningarna hålls i Tallahassee, Florida. Rummet där dragningarna hålls är inte heller något skämt! Det finns en granskare och åtta säkerhetskameror som håller koll på en streckkod som måste matcha den kod som granskaren har.

Sedan finns det ”Muscle Agents” som också är i standby om något skulle gå fel. (Okej, så de kallas muskelagenter men de är faktiskt anställda av Multistate Lottery- MUSL – men det låter ganska tufft, eller hur?)

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Powerball – (“Enkla TIPS”)

Själva utrustningen kontrolleras också. Två av de fyra Powerball-maskinerna väljs slumpmässigt, liksom lotteribollarna. Hanternara bär handskar och de röntgar och väger utrustningen. Varför handskarna? Tja, eftersom olja och fukt från arbetarnas händer kan påverka resultatet i Powerball. Ja, de tar det på så stort allvar!

See also  Hur Man Vinner På Mega Millions - Regler, Möjligheter, Tips

Så, som ni kan se, när det finns miljarder dollar på spel, tar folk på Powerball sina jobb mycket på allvar! All denna förberedelse resulterar i bara en minuts sändning, men potentiellt många förändrade liv.

6. Powerball-resultat

Du kan kontrollera resultaten från Powerball i butiken där du köpte din lott, eller så kan du titta på sändningen. Det finns även andra platser dit du kan gå för att leta efter Powerball-resultat, även om du inte köpte en lott. Du kanske bara är nyfiken på vem som vann på lotto? Du kan hitta den informationen online.

Först bör du bara titta i din lokala tidning! Om jackpotten vinns, kommer den att vara där! Många vill förbli anonyma, med goda skäl, men du kan ta reda på var jackpotten vinns och lite mer information om berättelserna som vinnarna måste dela med sig av.

VINNARGUIDE – Hur Man Vinner på Vikinglotto  (“Populärt Spel”)

Du kan också titta online på den officiella Powerball-webbplatsen . Du kan göra detta när som helst på dygnet – så snart webbplatsen har uppdaterats kommer resultaten att vara tillgängliga för dig.

Slutligen kommer du att vilja veta om du själv har vunnit på Powerball. Du kan hänvisa till informationen ovan och se hur många matchningar du har gjort. Eller, om du vill, kan du helt enkelt ta med dig din kupong till din lokala återförsäljare. De kan skanna streckkoden och omedelbart berätta om du är en vinnare.

En mycket viktig sak som du behöver veta om att vinna på Powerball är denna: signera din lott så snart du får den i butiken! När du har köpt lotten kan alla som håller i den hävda att de är vinnaren om du inte registrerar den. Så signera lotten först så att du inte stöter på problem..

7. Stora vinnare i Powerball

Storvinnare Lotto

Om du lyckas vinna med på Powerball så kommer det att vara livsförändrande. Visst, sju dollar kanske inte betalar ditt hus, men du kan bli ombedd att spela igen och när allt kommer omkring säger de “du kan inte vinna om du inte spelar”, eller hur?

Så även om du bara vinner några få dollar kommer du att känna dig riktigt lycklig. Men hur är det med de människor som köper en lott för dollar och kammar hem miljoner? Här är några jackpotthistorier om Powerball.

BRASSE LOTTO – Mega Sena Lotto – (Historia, Dragningar, Jackpots, Vinster)

Bill Lawrence

Bill Lawrence är från Nevada County, Florida, och han vann stort under 2019. Han och hans älskling hade just firat deras 20:e bröllopsdag och hade planerat en resa. Men när han vann 150 000 dollar på en lott i Powerball, förändrades denna resa till det bättre.

Hans vinnande nummer var 23-37-32-58-03 och hans Powerball-nummer var 22. Lycka till!

Lerynne West

Lerynne West är från Iowa, vad vissa från USA skulle kalla mitt i ingenstans. Hennes vinnande Powerball-lotto köptes från en liten närbutik i en stad med bara 830 invånare. I slutändan vann West nästan 344 miljoner dollar med siffrorna 8-12-13-19-27 och Powerball nummer 4.

Det vi älskar mest med den här historien är att West gav en del av sina vinster till den ideella Callum Foundation, som är uppkallad efter hennes son.

John och Lisa Robinson, Maureen Smith och David Kaltscmidt, Marvin och Mae Acosta

Historiens största Powerball-jackpot delades mellan tre par. Totalen var 1 586 miljarder dollar, men den delades på tre, det är en summa att dö för!

Varje lott gav vinnarna möjligheten att ta hem 533 miljoner dollar (före skatt) som betalas årsvis eller som ett engångsbelopp på 327,8 miljoner dollar. Vilket skulle du välja om du vann denna Powerball-jackpot?

LOTTO GUIDE – Powerball Lotto – (Historia, Dragningar, Vinster, Jackpot)

See also  SuperEnaLotto Lotto Guide: Historia, Dragningar, Jackpotts, Vinster…

Mavis Wanczyk

Mavis Wanczyk slutade sitt jobb nästan omedelbart efter att ha vunnit Powerball-jackpotten på 758,7 miljoner dollar. Hon kände faktiskt ett stort bakslag på grund av detta detta eftersom den största regeln för Powerball-vinnare är att hålla tyst om dina vinster!

Vi är inte säkra på hur att sända hennes vinster påverkade henne eller hur mycket pengar familjen började be om. Vi vet dock att hon publicerade nyheterna inom 24 timmar efter att hon vann.

8. Jackpots på Powerball

Jackpots Powerball

Du undrar kanske hur troligt det är att du vinner jackpotterna på Powerball. Tja, först, som vi nämnde, kan du inte vinna om du inte spelar! Så köp dessa lotter om du är på en plats där de säljs, vänta sedan på lördag- och onsdagsdragningarna.

Dina odds för att vinna Powerball-jackpotten är alltid desamma: 1 på 292 210 338. Men kom ihåg – det är inte bara Powerball-jackpoten som räknas! Du kan vinna några enorma priser när du spelar, från 4 till 1 miljon dollar. Multiplikatorerna räknar också, så se till att spela med en multiplikator om du känner att du har tur.

GUIDE – Eurojackpot Lotto – (Historia, Dragningar, Vinster, Jackpot)

Du kan välja att ta din betalning i ett engångsbelopp som är skattepliktigt. Du kan förvänta dig att cirka 37% av dina vinster går till USA:s regering på ett eller annat sätt. Du kan också välja att ta din betalning som livränta. Du är fortfarande skattskyldig, men din skattesats kommer att vara annorlunda så att du antagligen bara betalar cirka 25% i skatt.

Valet är ditt, men det finns två tankar kring detta:

 • Vissa säger att om du väljer engångsbeloppet så kan du investera pengarna och få dem att arbeta åt dig, även om du betalar mer i skatt.
 • Vissa säger att det är bättre att välja livränta eftersom om du strular till det och köper något mindre intelligent för pengarna (och de flesta gör det) har du alltid en annan betalning nästa år som hjälper dig att återhämta dig.

9. Vinnande Powerball-nummer

Det finns inget sätt för att exakt förutsäga de vinnande Powerball-numren. Det är därför spelet är så spännande – du vet bara inte vem som kommer att vinna. Det finns dock några strategier som folk spelar efter, och de verkar vara ganska populära.

TOPPLISTAN – 12 Bästa Live Dealer Casinospelen – (Roliga & Spännande)

 • Spela samma nummer varje gång du köper en lott – oddsen för att samma nummer dras två gånger verkar vara låga
 • Spela när jackpotten är hög – av någon anledning verkar det finnas en ”stor vinnare” när jackpotten är som störst. Kanske för att människor inte begränsar sig till att bara köpa en lott.
 • Välj siffror du kommer ihåg, som barnens födelsedagar, dina årsdagar eller andra

Det verkar dock finnas några nummer som dras oftare än andra. Statistik visar att 23, 28, 32, 61, 64 och 69 dras oftast för de vita bollarna. För Powerball är det vanligaste numret 24. Du kan använda den informationen hur du vill, men kom ihåg att det inte finns några garantier i Powerball!

10. Hur mycket pengar kan du vinna på Powerball Lotto?

 

Svenska SedlarOm du funderar på att spela Powerball, kör bara kör! Risken är låg – bara två till tre dollar. Och utbetalningen kan vara extremt hög, även om du inte vinner jackpoten. Powerball-multiplikatorn gör dina vinster ännu större, så var inte rädd för att spela med en multiplikator!

CASINO – Casinospel med Stora VINSTER – (Kolla in Superlistan)

Folk har vunnit mellan 4 och miljarder dollar på lotteriet Powerball, så även om vi inte kan berätta för dig hur mycket du kommer att vinna, kan vi säga att vinstpotentialen är galen. Så skaffa dina lotter och välj dina nummer – du kan bli nästa vinnare av Powerball!

Comments are closed.