JENNIFER TILLMAN – Fakta om Travkusken – (“Årets Komet”)

1. Fakta

Född: 26 maj 1984
Yrke: Elitlärling, trav
Hemmabana: Solvalla

Jennifer Tillman föddes och växte upp i Bollnäs och upptäckte tidigt ett intresse för hästar och trav. Hon lärdes upp av sin morbror, Lars-Göran Rewelj som är en välkänd amatör inom travet. Efter att ha gått ut gymnasiet började hon som lärling åt mantorpstränaren Jörgen Axén.

BETTA PÅ HÄSTAR – Travsidor med dom Bästa Oddsen – (ÅRETS LISTA)

Under sina år inom travsporten har Jennifer Tillman bland annat hunnit med att utses till Årets Komet av Sveriges hästsportsjournalister, att vinna Travrondens Guldklocka och att bli den tredje kvinnan att köra Elitloppet.

Idag bor och arbetar hon som hästskötare och kusk åt sambon och proffstränaren Henrik Larsson på Erikssunds Säteri i närheten av Sigtuna där han tränar cirka 35 hästar. Dessutom är hon förstekusk åt mantorpstränaren Stefan P. Pettersson och kör lopp för många andra.

VINN PÅ TRAV: Hur Man Vinner på V75 – (TIPSEN)

Jennifer Tillmans mål är att så småningom bedriva sin egen träningsverksamhet. Lärlingen beskriver sig själv som en tjej som älskar att tävla och även bland proffsen ses hon som ett stort framtidshopp.

2. LISTA – Spelbolag för Trav Online

1

Alltid fasta trav odds

Livstreama lopp från ditt konto

Trav & galopp från hela världen

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Betta på vinnaren av kuskligan

Höga odds för trav gamblers

Bra erbjudanden för nya spelare

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Ett spelbolag med stil

Fasta trav odds till alla

Många spelformer

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3. Travrondens Guldklocka

Ett av Sveriges mest prestigefyllda lopp för lärlingar är Travrondens Guldklocka som körts på Solvalla sedan 1957. Loppet går av stapeln i december och deltar gör de lärlingar som varit mest framgångsrika i Sverige under året.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken JOHNNY TAKTER – (“Comeback efter Comeback”)

I finalen ingår tre försök där lärlingarna tilldelas en häst genom lottning. Därefter får de välja en häst att köra i slutfinalen, i en ordning som baseras på hur de kört i försöken.

Den 9 december 2009 deltog Jennifer Tillman i Guldklockans final. Hon vann ett av de tre försöken med Livi Dancer som tränades av Kari Lähdekorpi, vilket gav en prissumma på 50 000 kronor. Därefter körde hon även hem slutfinalen med ett förstapris på 100 000 kronor i loppet.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken JOHNNY TAKTER – (“Comeback efter Comeback”)

Detta gjorde hon tillsammans med hästen Caddie Comet som tränades av Timo Nurmos.

  • LISTA PÅ Gratis Bonus Pengar
  • Här Spelar FOLK Trav På NÄTET
  • Dom BÄSTA Trav ODDSEN
  • Öka Dina VINSTER På TRAVSPEL

4. Utsedd till ”Årets Komet”

Efter ett toppenår med 40 segrar och över 2,1 miljoner inkörda som kusk hade Jennifer Tillman nominerats till titeln ”Årets Komet” av SHJ (Sveriges Hästsportsjournalister).

KÄND TRAVKUSK – Travkusken ÅKE LINDBLOM – (“Guldtanden”)

I januari 2010 i samband med hästgalan stod det klart att titeln var hennes. Erbjudandena strömmade in och hon deltog och tog hem placeringar i flera V75-lopp.

See also  MAHARAJAH - Fakta om Travhästen - ("Succé inom Aveln")

5. Stig H:s stipendium

När travlegenden Stig H Johansson fyllde 50 år 1995 grundades en stipendiefond i hans namn. Fonden har genom åren utvecklats med medel från organisationer, företag, hästägare och privatpersoner.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken  JAN-OLOV PERSSON – (“Kallblodskungen”)

Varje år utses två framtidslöften inom svensk travsport som får motta stipendiet. 2010 var Jennifer Tillman en av de lärlingar som fick ta emot Stig H:s stipendium. I motiveringen ses hon som ett mycket lovande hopp bland framtidens proffstränare och förhoppningen var att stipendiet skulle komma till hjälp för hennes framtida utbildning.

6. Sveriges bästa kvinnliga kusk

2012 uppmärksammades den då 27-åriga Jennifer Tillman, då hon rankades som nummer 25 av Sportbladet över Sveriges bästa kuskar. Detta gjorde henne den kvinna som rankades högst i landet.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken  ULF OHLSSON – (“Catchdrivern”)

Idag (2016) är Jennifer Tillman Sveriges näst segerrikaste kusk bland kvinnor och bland båda könen ligger hon för närvarande på plats nummer 43. Hennes statistik för de senaste åren ser ut som följer:

  • 2015 startade hon i 705 lopp, varav hon vann 54, kom 2:a i 62 och 3:a i 73. Totalt körde hon in 5 474 600 kronor.
  • 2014 startade hon i 573 lopp, varav hon vann 46, kom 2:a i 52 och 3:a i 52. Totalt körde hon in 4 466 750 kronor.
  • 2013 startade hon i 710 lopp, varav hon vann 56, kom 2:a i 62 och 3:a i 59. Totalt körde hon in 4 403 672 kronor.
  • 2012 startade hon i 686 lopp, varav hon vann 54, kom 2:a i 66 och 3:a i 64. Totalt körde hon in 4 952 760 kronor.
See also  ARVIKATRAVET - Besök Arvika Travbana - (GUIDE)

7. Elitloppet 2015

Några år efter lärlingsutmärkelserna, 2015, verkade Jennifer Tillman fortfarande elitlärling och hon hade dessutom gjort sig känd i TV genom TV4:s  Stjärnkusken.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken  VEIJO HEISKANEN – (“Fler Motgångar än han Klarade”)

I maj var det dags för Elitloppet och i försöket startade bland annat den 31-åriga lärlingen tillsammans med den Per K Eriksson-tränade hästen Royal Fighter. Där satt hon alltså nu bredvid Sveriges absoluta travelit.

Efter första varvet såg det ut som om Lufti Kolgjini och Mosaique Face skulle ta hem försöket utan några större ansträngningar. Men Jennifer Tillman och Royal Fighter hade andra planer. Ekipaget befann sig dock i dödens position, vilket kräver en otroligt stark häst för att ta sig om ledaren.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken  HELEN A JOHANSSON – (“Första Kvinnliga Prix d’Amerique Vinnaren”)

När hästarna tog sig in mot upploppet visade Royal Fighter sin styrka och sprang enkelt om ledaren. Segertiden blev 1.10,4 och en något chockad Jennifer Tillman gjorde sig redo för Elitloppets final.

Med detta blev hon den tredje kvinnan någonsin att köra Elitloppet. Det var nu 19 år sedan Helen A Johansson startat i loppet 1996 och Jennifer Tillman själv tyckte att det var hög tid att en kvinna deltog igen.

KÄND TRAVKUSK – Travkusken STEFAN MELANDER – (“Tarzan”)

I finalen slutade ekipaget som fyra, medan segern togs hem av Magic Tonight och Örjan Kihlström. Men troligen var det inte sista gången vi fick se Jennifer Tillman kämpa i ett lopp på absolut elitnivå.

Comments are closed.