CENSUR: Staten Planerar Censurera ditt Internet – (VARNING)

Regeringen sitter just nu och utreder om man ska ta steget mot att begränsa din frihet på internet. Ett annars vanligare verktyg i diktaturstater som Nordkorea, där man i ett första steg ska stoppa dig från att besöka de spelsajter som regeringen inte anser ska få verka på den svenska marknaden.

2016-01-24

Det var internetleverantören Banhof som via sin hemsida (2016-01-22) meddelade att svenska statens utredare kontaktat dom för att inhämta synpunkter, om möjligheten till ett tvingande IP filter som skall blockera spelsajter. Regeringen ser just nu över sitt spelmonopol, där allt tyder på att man ska luckra upp det efter många år av förhalande och försök att behålla sitt monopol.

LISTADE – Bettingsidor som inte Censurerats av Staten – (SE ALLA)

Licenser har införts i ett antal andra eu länder för spelbolag. Eu har varit på Sverige för att dom inte släppt marknaden fri och låtit fler aktörer verka på den svenska marknaden.

Hotat med Domstol

Man har även hotat att dra Sverige inför EU domstolen, Sverige har givit vika och lovat att nu se över möjligheterna hur man ska kunna skapa ett licens system som gäller i Sverige. Och det är här som Sverige vill ta det första steget med att blockera oss svenska medborgare att surfa fritt på internet, nämligen att blockera dom spelbolag som inte tillgets licens.

LISTAN – Alla Spelsidor som inte Censurerats av Staten – (Casino, Betting, Poker, Trav etc…)

Inte första gången regeringen vill censurera ditt Internet

Det här är inte första gången regeringen tagit upp möjligheten för blockering av IP, 2008, och även då blockering mot spelsajter. Förslaget kom då ingen vart då det möttes av stort motstånd.

See also  UNIBET INTRODUCERAR: Dragon Palace Slot - ("Ta dig en titt")

Exempel på länder som använder sig av IP blockering och censor av ex facebook

  1. Kina
  2. Turkiet
  3. NordKorea
  4. Syrien
  5. Pakistan
  6. (Sverige?)

Så om detta första stegs tas mot IP blockering, vad är då nästa steg?

  • Censur av media som inte passar den politiska agendan?

Comments are closed.