Bilbao under press att leverera

 

Efter en nedslående start på den nya La Liga säsongen förra helgen så är Athletic Bilbao under press när de väntar in mästarna, Barcelona.

Athletic Bilbao startade satsningen med en bortamatch mot Sporting Gijon och förväntades börja med en bra start mot ett lag som slutade på 17e plats i tabellen förra säsongen. Gijon öppnade målgörandet med en hörna i 50e minuten och dubblade sin ledning bara tre minuter senare. Inhopparen Borja Viguera fick till ett mål tillbaka för Bilbao sent i matchen men det räckte inte till och Gijon kammade hem de tre poängen.

Barcelona hade inga problem att ta sig an Real Betis på Camp Nou och de gjorde det på ett empatiskt sätt. Arda Turan öppnade målgörandet efter bara 6 minuter men Ruben Castro kvittade för besökarna. Lionel Messi och Luis Suarez la på en ytterligare växel och båda gjorde mål vilket resulterade i en 3-1 ställning i halvtid. Två till mål av Suarez säkrade hans hat-trick och ett till från Messi la Barcelona ur sikte innan Ruben Castro fick till ett sent tröstmål för Betis och matchen slutade 6-2.

LIGA:  Spanska La Liga
MATCH:  Athletic club Bilbao vs Barcelona
PLATS:  New San Mames
DATUM:  Söndag 28/8
TID:  20:15

Av 57 matcher mellan lagen så har Barcelona dokumenterat 37 vinster och 12 matcher har slutat oavgjort. Athletic Bilbao har bara vunnit 8 gånger.

Tips

Vi har titta noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Vinnare och båda lagen gör mål
  • Vinnare och över 3.5 mål
  • Vinstmarginal

Historian antyder på mål för båda lagen

Det är tydligt att Barcelona är det bättre av de två lagen och de har en riktigt starkt merit mot Athletic Bilbao precis som mot majoriteten av lagen i La Liga. Däremot så har hemmalaget regelbundet lyckas få in bollen i Barcelonas nät när de har kommit till San Mames, och endast misslyckats med det en gång av de sista 8 mötena. Barcelona bör vinna matchen men förvänta att Bilbao skapar bestyr för dem bakåt.

Speltips:  Barcelona vinner och båda lagen gör mål är 2.75 hos Ladbrokes

"Alltid många matchspel"

GRATIS SPEL

Se Hemsidan

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Messi och Suarez i form

Genom att ha gjort en dubbel respektive ett hat-trick på öppningsdagen av säsongen så ser Lionel Messi och Luis Suarez hungriga ut för fler mål denna säsong. Med saknaden av Neymar på grund av olympiska spelen så ligger det lite extra press på de två att leverera och de kommer att njuta av det. Det kanske inte blir samma resultat som mot Betis men förvänta att Barcelona kommer göra några mål i denna match. Bilbao kommer också se fram emot chansen att göra deras första mål på hemmaplan för säsongen.

Speltips:  Barcelona vinner och över 3.5 mål är 3.15 hos Bet365

"Störst på Livestream"

GRATIS SPEL

x kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Komfortabelt för Barcelona

I förgående möten mellan lagen på San Mames så har det varit några jämna matcher så som 1-0 vinst mot Barcelona förra säsongen. Andra matcher har resulterat i komfortabla vinster för besökarna så som 5-2 vinsten säsongen innan. Förvänta att denna match kommer sluta någon stans i mellan de två, med någorlunda komfortabelt vinst till Barcelona men inte med allt för stor marginal.

Speltips:  Barcelona vinner med 2 måls marginal är 4.33 hos Bet365

"Störst på Livestream"

GRATIS SPEL

x kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller