SPELTIPS HANDBOLL: Senast Tipsen

Speltips Handboll

Läs våra senaste tips från Handbolls världen.

Ons 9/11 Alingsås HK -IFK Kristianstad
Ons 9/11 LUGI HF – IK Sävehof
Tors 10/11 Redbergslids IK – IFK Skövde HK

Ibland talar statistiken sitt tydliga språk

LIGA: Handbollsligan
MATCH: Alingsås HK vs. IFK Kristianstad
PLATS: Estrad Alingsås
DATUM: Onsdag 9/11
TID: 19.00

Två topplag, på platserna ett och tre i ligan, gör upp om segern i denna intressanta batalj. IFK Kristianstad leder ligan före LUGI, men endast tack vare bättre målskillnad. Kristianstad och LUGI har 14 poäng, dessa två ligger två poäng framför Alingsås på tredjeplatsen. Alingsås förlorade sin senaste match borta mot LUGI, med två bollar, en snöplig förlust och laget vill givetvis ta igen den genom att vinna mot ligaledaren på onsdag.

Alingsås är rent generellt i god form, och de har endast förlorat två matcher under de åtta omgångar som hitintills har spelats i ligan. Under lagets senaste fem matcher (inkluderat cup-matcher) har de vunnit tre och förlorat två. Det innebär naturligtvis att formen står och väger lite just nu, och det finns en liten risk att den vänder nedåt jämfört med under ligans inledning, något som man naturligtvis vill undvika. Alingsås vill naturligtvis gärna vinna matchen mot Kristianstad och slippa få två förluster på raken, ibland talar dock statistiken sitt tydliga språk. Kristianstad har nämligen vunnit samtliga av lagens fem senaste möten, vi skall inte lita för mycket på statistik, men ett är säkert, det blir svårt för Alingsås.

Kristianstad har haft en lysande säsong så här långt, de leder ligan och deras fem senaste tävlingsmatcher har slutat med fyra vinster och ett oavgjort resultat, lagets form är med andra ord riktigt bra. En bortamatch är givetvis alltid en utmaning, men med riktigt god form och statistiken på sin sida, avseende inbördes möten, är Skånelagets chanser till ytterligare en seger väldigt goda.

Lagens fem senaste möten i Handbollsligan har slutat med fem segrar för Kristianstad. 

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Bortalaget för seger
  • Totalt antal mål över/under

Vi tror på Kristianstad

Bortamatcher i all ära, men Kristianstad är i en bländade form, de har dessutom ett klockrent facit avseende inbördes möten mot Alingsås. Vi tycker det känns ganska självskrivet att bortalaget tar med sig en vinst hem till Kristianstad efter onsdagsmatchen.

See also  SPELTIPS Serie A 20/8-2016 Juventus vs Fiorentina

Speltips: Kristianstad för seger ger 1.90 hos 888Sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Vi ser två målglada lag göra upp

Både Alingsås och Kristianstad har skottat in en hel drös mål i sina fem senaste matcher, detta bådar gott för ytterligare en riktigt målglad drabbning på onsdag kväll. Kristianstad har gjort 29 mål i snitt under sina fem senaste matcher. Alingsås har ett imponerande snitt på 30 mål per match, också under de fem senaste. Det känns som enkel matematik att lagen stänker in fler än 26 mål per styck. Även om de gör färre mål än vad deras snitt under de senaste matcherna är ligger de över gränsen.

Speltips: Totalt antal mål över 52 ger 1.86 hos NordicBet

"Skandinavisk spelsajt"

GRATIS SPEL

3000 Kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Nu pratar vi lag i god form

LIGA: Handbollsligan
MATCH: LUGI HF vs. IK Sävehof
PLATS: Spb Skåne Arena A
DATUM: Onsdag 9/11
TID: 19.15

Två lag i riktigt god form möts i denna match, som är en sorts toppmatch. LUGI innehar andraplatsen i ligan och Sävehof är på en fjärdeplats. Båda lagen har bjudit på fin handboll under säsongens inledning och det skall bli riktigt intressant att se om de kan fortsätta på den banan. Sävehof har samma poäng som tredjeplacerade Alingsås, som ligger före tack vare bättre målskillnad.

LUGI är en riktigt gammal räv i Handbollsligan, och de har funnits med i högsta ligan både länge och väl. Laget vann SM-guld 1980 och de har haft många framskjutna placeringar även ute i Europa i diverse cuper. I år har LUGI börjat riktigt bra, laget har inte förlorat en enda match så här långt i ligan, och efter åtta omgångar stoltserar de med att vara det enda laget med den bedriften. De sju senaste matcherna har genererat fem segrar och två förluster för klubben. Ett fantastiskt facit för laget, som är tvåa i ligan endast på sämre målskillnad jämfört med ledaren Kristianstad.

Sävehof är en klubb att ta på allvar. Det är ett lag som är riktigt stora inom svensk handboll, särskilt nu under 2000-talet. Laget har nämligen vunnit SM-guld fem gånger, där samtliga segrar är från 2004 och framåt. Denna säsong har också börjat bra för laget, endast något sämre jämfört med LUGI. Partilleklubben har sex segrar och en förlust på de sju senaste omgångarna. Laget kommer säkert att kriga bäst de kan mot LUGI, och matchen blir säkerligen jämn.

See also  EM Tips 2016 - Albanien - Schweiz 11/6 "Nykomlingarna testas av Schweiz"

Lagens fem senaste möten i Handbollsligan har slutat med två segrar för LUGI och tre vinster för Sävehof. 

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Hemmalaget för seger
  • Totalt antal mål över/under

LUGI har varit ruggigt starka hemma

Hemmalaget har börjat säsongen furiöst starkt hemma, de stänger till bakåt och öser på framåt, och matchen mot Sävehof blir säkerligen inget undantag. Frågan är bara om LUGI är starka nog för att besegra Sävehof. Det tror vi, särskilt på hemmaplan. I den form LUGI är i och med hemmafördel litar vi på att Lundalaget får sista ordet på välbekant mark. Sävehof får hoppas på framtida hemmamatcher istället.

Speltips: LUGI för seger ger 1.74 hos 888Sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Det är lagen som kan och vill göra mål

Både LUGI och Sävehof har gjort rejält med mål i säsongsinledningen. Facit från de fem senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Frågan är huruvida lagen gör mer eller mindre än 54,5 mål, vilket är just över 27 mål per lag. LUGI har gjort precis under 30 mål i snitt under de fem senaste matcherna och Sävehof har gjort precis under 32 mål i snitt. Detta är två riktigt höga snitt, och vi tror stenhårt på att lagen håller snittet även i denna match.

Speltips: Totalt antal mål över 54,5 ger 1.75 hos NordicBet

"Skandinavisk spelsajt"

GRATIS SPEL

3000 Kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Det är viktigt att vinna också

LIGA: Handbollsligan
MATCH: Redbergslids IK vs. IFK Skövde HK
PLATS: Lisebergshallen
DATUM: Torsdag 10/11
TID: 19.16

Det är två lag med problem, det är två lag som behöver vinna och klättra i ligan, det är två lag med formproblem, det är två lag som har mycket att vinna och mycket att förlora.

Redbergslid är Göteborgslaget som är det mest framgångsrika i den svenska handbollshistorien, med tjugo SM-guld. I år har laget dock inte rosat marknaden hittills och man har uppenbara problem. Laget ligger på en åttonde plats så här långt i ligan med fyra vinster och fyra förluster. Det är självklart långt ifrån vad man hade hoppats på innan ligan inleddes, och nu behövs det mycket kamp och även så kallad jävlar anamma för att laget skall ta sig upp mot toppen där de hör hemma.

See also  SPELTIPS - UEFA Europa League 29/9 Sparta Prag vs Inter Milan

Skövde är ett annat lag med problem. Deras öppning är ännu sämre än Redbergslids och de har så här långt, åtta omgångar in i ligan, endast lyckats ta två segrar och få ett oavgjort resultat. De har alltså åkt på sex stycken förluster så här långt. Skövde kommer, som bortalag i Lisebergshallen, att få en tuff resa mot hemmalaget och särskilt med tanke på lagets form.

Lagens fem senaste möten i Handbollsligan har slutat med två segrar för Redbergslid, och en vinst för Skövde. Två matcher har slutat oavgjort. 

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Hemmalaget för seger
  • Oavgjort resultat

Redbergslid vill inte vara ett mittenlag

Göteborgslaget vill alldeles säkert inte ligga där i mitten, de vill vara med uppe i toppen och fajtas, men för att göra det måste man börja vinna. Vad kan då vara bättre än att börja göra det hemma? Dessutom mot ett lag med sämre form. Redbergslid kommer inte ge Skövde en lätt resa, och vi tror att Skövdelaget får svårt att vinna matchen.

Speltips: Redbergslid för seger ger 1.35 hos 888Sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Vi vet att det är en högoddsare

De flesta bookmakers håller Redbergslid som vinnare, och det är inte ett otroligt resultat, men det finns ett alternativ, och det är att matchen slutar i oavgjort. Det är en högoddsare inom handbollen, men det händer, och oftare när vissa lag möts. Det är nämligen så att två av dessa lags fem senaste möten har slutat i oavgjort. Detta är relativt ovanligt inom handbollen och vi tror därför att det kan hända igen. Du får dessutom ett pangodds. Varför inte testa?

Speltips: Oavgjort resultat ger 9.00 hos NordicBet

"Skandinavisk spelsajt"

GRATIS SPEL

3000 Kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Comments are closed.