Speltips Allsvenskan 23/10 – Örebro vs Helsingborg

Helsingborg vid ruinens brant

LIGA: Allsvenskan
MATCH: Örebro SK vs. Helsingborgs IF
PLATS: Behrn Arena
DATUM: Söndag 23/10
TID: 15.00

Helsingborg har haft en riktigt svår säsong och står nu nära en historisk förlust, nämligen att för första gången sedan 1993 spela utanför Allsvenskan, laget kämpar givetvis på, men med fyra omgångar kvar och med Gefle som jagar där bakom så är Helsingborg i ett riktigt prekärt läge. Örebro är å andra sidan ett lag på uppgång, man jagar fyra poäng bakom Göteborg och har siktet inställt på en fjärdeplats i ligan, om det räcker till eller inte är dock en bra fråga. Svaret får vi inom två veckor.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Örebro har arbetat på bra under säsongen, och med en femteplats med mersmak ser laget fram mot ytterligare succé ifall man vinner matchen mot Helsingborg, det blir i så fall deras andra hemmaseger på raken, och något som lagets fans naturligtvis hoppas på. Örebroarna tror mer och mer på en fjärdeplats i ligan, och vi tror nästan på det också. Göteborg möter AIK på måndag och laget behöver vinna, vilket kan bli svårt. Örebro och Blåvitt kan, så när som på en poäng, befinna sig sida vid sida i tabellen efter omgången. Örebro har en seger, två förluster och två oavgjorda på de senaste fem matcherna, men laget hoppas som sagt på en andra seger på raken mot Helsingborg.

See also  EM Tips 2016 - Spanien - Tjeckien 13/6 "Regerande mästare i farten"

Helsingborg har varit ett av Sveriges mest framgångsrika lag under de senaste 20 åren, de har vunnit Allsvenskan två gånger under denna period och är dessutom det enda laget i den Allsvenska historien som har tagit den så kallade trippeln. Detta gjorde de 2011 och det innebar seger i Allsvenskan, i Svenska Cupen och i Svenska Supercupen under samma säsong. 2016 års säsong blev dock svår för laget, och med minst kvalplats i bagaget är laget i riktigt dålig läge, förlust på söndag samtidigt som Gefle vinner i sin match så är det plötsligt jämt skägg mellan lagen. Helsingborg riskerar då att hamna på en nedflyttningsplats.

Lagen har mötts i Allsvenskan 39 gånger sedan 1994. Örebro har stått som segrare i 13 matcher, Helsingborg har vunnit 11 drabbningar och 15 möten har slutat oavgjorda.

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Totalt antal mål
  • Båda lagen gör mål

Målsnålt och tillknäppt

Örebro har gjort något över två mål i snitt under de senaste fem matcherna. HIF har däremot endast gjort tre mål under samma period. Örebro spelar hemma och laget bör nog göra ett mål eller två, men Helsingborgs oförmåga att sätta kassar kommer troligen att avspegla sig även i denna match. Matchen producerar utan tvekan färre än tre mål totalt.

Speltips: Totalt antal mål under 2,5 ger 2.40 hos NordicBet.

"Skandinavisk spelsajt"

GRATIS SPEL

3000 Kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Helsingborg, en nolla..?

Det var inte Helsingborgs år. Klubben, som har haft en av Sveriges mest framgångsrika lag under de senaste 20 åren har verkligen inte levt upp till detta under säsongen. Det räcker med att titta på målskillnaden för laget för att häpna. Endast Gefle och Falkenberg har sämre målskillnad. Laget har dessutom väldigt svårt att göra mål, och på de senaste fem matcherna har laget endast gjort tre stycken. Två av dessa kom i en match, i segern mot Sundsvall. Den enda seger laget har registrerat under de senaste sju omgångarna. Ytterligare en nolla mot Örebro? Ja, det ser så ut tyvärr.

See also  SPELTIPS Serie A 15/10 - Napoli vs Roma

Speltips: Båda lagen gör mål: Nej, ger 2.37 hos WilliamHill

"Engelsk superbookie"

GRATIS SPEL

1000 kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

 

Comments are closed.