SPELTIPS Superettan 17/10 – Sirius vs Örgryte

Det var en gång två Allsvenska lag

LIGA: Superettan
MATCH: IK Sirius FK vs. Örgryte IS FF
PLATS: Studenternas IP
DATUM: Söndag 17/10
TID: 19.00

Uppsalas stolthet IK Sirius FK var en gång ett Allsvenskt lag, precis innan eller samtidigt som Armstrong knallade på månen, säsongen 1969, men laget vände snabbt tillbaka ned till de lägre nivåerna, och det blev endast en säsong i Allsvenskan. I början av 1970-talet hade laget ytterligare en kort sejour i den högsta divisionen, men föll återigen ut efter ett år.

Göteborgs fotbollspionjärer Örgryte IS FF, den stolta gamla allsvenska klubben, där fotboll har spelats sedan 1890-talet, stoltserar med en svensk mästartitel från 1985. Laget har dock vandrat i fotbollsöknen i snart ett decennium nu, och var som sämst nere i division 1. Senast laget spelade i Allsvenskan var 2009.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Sirius har varit en stark kraft i Superettan under de senaste två åren. Laget var oerhört nära att ta sig till Allsvenskan förra säsongen då de som tredjeplacerade mötte Falkenberg i en playoff-match som Falkenberg vann på fler bortamål. Laget har spelat stabilt under säsongen och med bara fyra omgångar kvar leder man Superettan och är nära den Allsvenska plats som man har suktat efter både länge och väl. Laget är i relativt god form, men behöver eventuellt höja sig något för att vara säker på direktavancemang till Allsvenskan, eftersom både AFC United och Halmstad jagar tre poäng bakom. De senaste matcherna har genererat tre segrar, en förlust och ett oavgjort resultat.

See also  SPELTIPS Champions League 19/10 - Celtic vs Borussia Mönchengladbach

Örgryte var givetvis överlyckliga då de förra säsongen åter kvalificerade sig för Superettan. Under de senaste åren har de åkt jojo ut och in i den näst högsta serien, men hoppas nu kunna stanna kvar ett tag. Örgryte IS FF bygger ett nytt ungt hungrigt lag som klubben hoppas kunna ta stora kliv inom en snar framtid. Något som dock återstår att se. Säsongen som sådan har varit relativt svår för laget, man undviker just nu nedflyttnings-kvalplats med fyra poäng.  De senaste matcherna har gett laget en vinst, tre förluster och ett oavgjort resultat.

Lagens senaste fem möten i Superettan har slutat med två segrar för Sirius och en vinst för Örgryte. Två av de fem senaste drabbningarna har slutat med oavgjort resultat.

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Totalt antal mål av hemmalaget
  • Båda lagen gör mål

Sirius kan slå till… flera gånger

Sirius vinner mycket matcher, men de gör inte mycket mål, åtminstone inte på sistone, under de senaste fem matcherna har laget ett blygsamt snitt på 1,8 mål per match. Men flera av dessa matcher var bortamatcher och dessutom mot bättre motstånd, Örgryte har dessutom två förlustmatcher med sig till denna drabbning och senaste en 0-3 förlust hemma mot AFC United. Bli inte förvånad om Sirius gör minst tre mål på måndag.

Speltips: Totalt antal mål av hemmalaget över 2,5 ger 2.35 hos 888Sport.

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Nollan spricker inte

Det är inte Örgrytes fel, de är helt enkelt inte på den nivån. Sirius har visat att de håller Allsvensk klass, och det gör inte Örgryte. Sirius har dessutom haft en oemotståndlig förmåga att hålla nollan under sina matcher, under de senaste fem omgångarna i tre av dem, samtidigt som Örgryte har haft en oförmåga att göra mål. Tre av lagets fem senaste matcher har slutat med med noll skapade mål. Om vi nu tittar på rebusen framför oss ser vi en tydlig lösning. Den lyder: ”Örgryte gör inga mål”.

See also  EM Tips 2016 - Italien - Irland 22/6 "Italien kan slappna av"

Speltips: Båda lagen gör mål: Nej, ger 1.82 hos NordicBet

"Skandinavisk spelsajt"

GRATIS SPEL

3000 Kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Comments are closed.