Kämpande United och City behöver desperate en vinst

LIGA: Engelska Ligacuppen
MATCH: Manchester United mot Manchester City
PLATS: Old Trafford
DATUM: lördag 26/10
TID: 21:00

I de 172 tidigare mötena mellan lagen har Manchester United vunnit 71 gånger, Manchester City har vunnit 50 gånger och 51 matcher har spelats oavgjort.

Både Manchester United och Manchester City kommer till denna match i dålig form. Jose Mourinho vill nog helst glömma den senaste helgen då han tog sitt nya lag till sitt gamla lags arena, Stamford Bridge. Detta skulle alltid bli ett tufft prov för Manchester United, men efter att ha försvarat sig väl mot Liverpool, blev de chockade av att hamna i underläge med 1-0 i den första minuten, vilket gjorde att kom in i matchen fel och kunde aldrig återhämta sig sedermera förlorade de med 4-0. Resultatet avslutade en radda med sju matcher utan förlust för Red Devils.

Manchester City har inte lyckats vinna i någon av sina fem senaste matcher i alla turneringar. Detta är en stark kontrast till hur det började säsongen under Pep Guardiola, med tio raka vinster. Fansen och media pratade om Manchester Citys chanser till att ta hem Premier League titeln och utmana i alla turneringar de är med i, men nu är det enda de behöver en vinst. Defensivt har de sett svaga ut och de kommer att behöva ändra sitt spel om de ska förbättras.

Tips

Vi har tittat noggrant på följande aspekter av denna match, som alla ger bra spelvärde:

  • Båda lagen att göra mål
  • Vinnare
  • Första målskytt

Defensiva problem

Även om de höll nollan mot Liverpool förra helgen så var Manchester Uniteds försvarsspel dåligt mot Chelsea. Mer än så, det verkar som att Eric Bailly kommer att vara borta ett tag och det blir ett hårt slag för United. Manchester City har också kämpat i defensiven och har släppt in 11 mål i deras fem senaste matcher.

Speltips: Båda lagen att göra mål – Ja ger 1,82 hos 888sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Inget lag vill förlora

Matchen kan mycket väl komma att handla mer om att inget lag vill förlora än att någon kommer att satsa allt för att vinna. Pep Guardiola vill inte bygga på sin rad av matcher utan vinster, vilket skulle göra det till hans värsta radda av resultat i hans tränarkarriär, men samtidigt vet han att Manchester United kommer att vara desperata över att komma tillbaka efter sin dåliga uppvisning på Stamford Bridge. Detta kan bli en väldigt jämn match.

Speltips: Oavgjort efter 90 minuter ger 3,4 hos Bet365

"Störst på Livestream"

GRATIS SPEL

x kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Martial är mannen

Med Wayne Rooney kämpades med skada och Zlatan Ibrahimovic osannolik som startman efter att ha spelat mot Chelsea kan Anthony Martial få chansen att spela på topp från start i denna match. Ingen ifrågasätter fransmannens förmåga, vilken han visade upp mot Fenerbahce och han behöver bara en halv chans för att hitta målet.

Speltips: Anthony Martial att göra första målet ger 11 hos 888sport

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller