SPELTIPS Allsvenskan 16/10 – Norrköping vs Malmö

Det är nu det avgörs… kanske

LIGA: Allsvenskan
MATCH: IFK Norrköping vs. Malmö FF
PLATS: Östgötaporten
DATUM: Söndag 16/10
TID: 15.00

Norrköping krigar som den kämpe laget är, man krigar för ligaseger, krigar för att upprepa förra årets bragd och för att visa experter och kritiker att laget är Sveriges bästa. Malmö, i serieledning, kämpar också, och laget har numera en liten lucka ned till konkurrenterna, och man närmar sig upploppsrakan.

1

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Höga Odds på Fotboll

Riktigt bra fotbollsutbud

Många Spelmarknader

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Alltid höga odds

Betta på lägre divisioner

Riktigt bra spelbolag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Fotboll från hela världen

Grym Kundtjänst

Alltid höga fotboll odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Norrköping har varit ligans stora överraskning. Laget vann allsvenskan förra året, men inför årets säsong var det få som trodde att östgötarna skulle kunna upprepa bedriften, och de flesta experter tipsade om en placering i den övre halvan av tabellen, dock inte nära en ligatitel. Nu är man dock här, och med 15 poäng kvar att spela om, är laget endast fyra poäng efter Malmö i toppen. Allt är dock inte frid och fröjd i Norrköpingslägret, och de två senaste omgångarna har bjudit laget på två rejäla bakslag. I den senaste rundan åkte man till exempel på en riktig bautakänga, borta mot tredjeplacerade AIK . Kan laget ta sig samman och kriga till sig en eller flera poäng mot Malmö? Vid en första anblick kan det tyckas som om Norrköping har oddsen emot sig, men man spelar hemma, och med tanke på hur mycket man har att vinna är det inte omöjligt att det hela slutar i östgötsk favör.

See also  SPELTIPS Serie A 18/9 - Inter Milan vs Juventus

Malmö blev årets gigant, klubben att slå, och på sistone har man gått från klarhet till klarhet, med fyra segrar på fem matcher. Förra årets femma Malmö har vunnit Allsvenskan 14 gånger, senast 2013 samt 2014. Det är en av Sveriges mest välkända klubbar, även internationellt. Matchen borta mot Norrköping lovar att bli en jämn tillställning, laget har en fördel gentemot Norrköping i bättre formkurva, men man spelar borta och Norrköping lär kriga som aldrig förr. Det är en giganternas match, och som utkämpas av de två lag som under de senaste fyra åren har dominerat svensk klubbfotboll. Malmö är favorit, men Norrköping kommer att slåss som aldrig tidigare.

Lagen har mötts i Allsvenskan 15 gånger sedan 2002. Malmö har stått som segrare i 9 matcher, Norrköping i 4 stycken sammandrabbningar och 2 möten har slutat oavgjorda.

Tips

Vi har tittat noga på följande aspekter i denna match som erbjuder bra spelvärde:

  • Totalt antal mål
  • Oavgjort resultat

Målfattigt slag

Ifall vi tittar på statistiken från lagens fem senaste matcher har Norrköping ett snitt på 2,0 gjorda mål per match och Malmö ett snitt på 2,2 mål. Om vi därtill lägger två nervösa lag som inte vill förlora och det ställningskrig som detta säkerligen utmynnar i, finns det inte en chans i världen att matchen genererar mer än 2,5 mål.

Speltips: Totalt antal mål under 2,5 ger 2.23 hos 888Sport.

"Klassisk spelgigant"

GRATIS SPEL

1000:- KR

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Ställningskrigens tid är inte förbi

Norrköping vill vinna, det är självklart, samtidigt har de inte råd att förlora. Inte alls. En förlust och Malmö är uppe på 7 poängs ledning samtidigt som AIK troligen är ikapp. Malmö vill också vinna. Men inte heller de vill förlora. Om Malmö förlorar är det plötsligt jämnt skägg med Norrköping vilket i det långa loppet kan kosta dem ligasegern. Det är lätt att förstå dilemmat här, en förlust är nämligen tämligen kostsam för lagen, och det är klart att man inte satsar allt då. Det kan till och med vara så att Malmö FF känner att de har ännu lite mer att förlora än IFK Norrköping. I normala fall skulle vågen sannolikt ha vägt över i Malmös favör, men nu, i denna situation, är ett ställningskrig i försiktig manér ett troligare scenario.

See also  EM Tips 2016 - Belgien - Italien 13/6 "Första omgångens bästa match"

Speltips: Oavgjort resultat ger 3.40 hos Bet365

"Störst på Livestream"

GRATIS SPEL

x kr

18+, Spela ansvarsfullt, stodlinjen.se , spelpaus.se - Regler & Villkor gäller

Comments are closed.