Detroit Red Wings – (8 av de) Bästa Hockeypelarna Genom Tiderna

Vilka är de bästa spelarna genom tiderna för Detroit Red Wings? Vad skiljer dessa spelare från resten? I den här artikeln kommer vi att utforska de legendariska idrottarna som har lämnat ett outplånligt märke på isen för Red Wings. Att lyckas bli en ikon i detta lag är inte det enklaste, därför är listan på dessa hockeyspelare mer än bara vanlig framgång.

 • Nyfiken på de bästa “Detroit Red Wings”-spelarna?
 • Upptäck varför dessa spelare sticker ut.
 • Den här artikeln listar de ultimata hockeyikonerna.

För att lyckas bli bland dom bästa spelaren i Detroit Red Wings måste man ha exceptionell skicklighet, orubblig beslutsamhet och en stark arbetsmoral. Det kräver att man konsekvent presterar på högsta nivå, leder med gott exempel både på och utanför isen, och att man omfamnar lagets rika historia och kultur av storhet.

Endast ett fåtal utvalda har uppnått äran att bli erkänd som en av dom bästa spelarna för Detroit Red Wings, ett bevis på lagets höga standard och rika historia. Det krävs en sällsynt kombination av talang, engagemang och ledarskap för att höja sig över konkurrenterna och etsa in sitt namn Red Wings historieböcker.

Här får du ta del av några av Detroit Red Wings bästa hockeyspelare genom åren..

1. Steve Yzerman – “Detroit Red Wings Kapten”

Fullständigt namn: Stephen Gregory Yzerman
Nationalitet: Kanadensisk
Född: 9 maj 1965 i Cranbrook, British Columbia, Kanada
Position: Center
Spelade i klubbar: Detroit Red Wings (NHL)
Karaktärsdrag: Spänstig, målmedveten, osjälvisk ledare

Har du någonsin undrat vem som förkroppsligar hjärtat och själen i Detroit Red Wings som ingen annan? Från hans ödmjuka början i Cranbrook, British Columbia, tändes Steve Yzermans passion för hockey i unga år. Uppvuxen i en familj där spelet var vördad, finslipade han sina färdigheter på frusna dammar och drömde om att en dag pryda isen i NHL.

Steve Yzerman, kärleksfullt känd som “Stevie Y,” är inte bara en hockeyspelare; han är en symbol för motståndskraft, ledarskap och excellens. Som den längst varande kaptenen i NHL-historien ledde han Red Wings till tre Stanley Cup-mästerskap 1997, 1998 och 2002, vilket befäste sin status som en av de största ledarna inom sportens värld.

1

Höga hockey odds

Hockey från många ligor

Superenkel Registrering

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

2

Hockey från hela europa

Riktigt fina hockey odds

Välkänd spelgigant

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

3

Populär Hockeysjt

Höga Hockeyodds

Snabba Uttag

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

4

Populärt bland hockeyspelare

Bra hockey utbud

Smaskiga odds

SPELA HÄR

18+ | Spela ansvarsfullt | Stodlinjen.se | Regler & villkor gäller

Det som skiljer Yzerman åt mot andra är inte bara hans exceptionella prestanda på isen, utan också hans orubbliga engagemang för sitt team och gemenskapen. Även efter att han gått i pension som spelare, övergick han sömlöst till att finnas som en hjälpande hand för Red Wings, och fortsatte att forma lagets framgång.

Trots sin lysande karriär var Yzermans resa inte utan utmaningar. Han kämpade sig igenom skador, motgångar och hård konkurrens, men framstod alltid som en ledstjärna för inspiration för både lagkamrater och fans. Han är inte bara synonym med Detroit Red Wings utan representerar också symbolen för ledarskap, beslutsamhet och excellens på och utanför isen.

 • Yzerman gjorde över 600 mål under sin NHL-karriär.
 • Han vann ett OS-guld med Team Canada.
 • Invald i Hockey Hall of Fame 2009.
See also  WROOM LISTA: Världens 10 Största Biltävlingar - ("Betta & Spela")

2. Gordie Howe – “Mr. Hockey”

Fullständigt namn: Gordon “Gordie” Howe
Nationalitet: Kanadensisk
Född: 31 mars 1928 i Floral, Saskatchewan, Kanada
Position: Högerforward
Spelat i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), Hartford Whalers (NHL), Houston Eros (WHA), New England Whalers (WHA)
Karaktärsdrag: Envis, skicklig, hållbar

Som barn spelade jag hockey på en damm. Det var mitt liv.” – Gordie Howe

Från hans tidiga unga dagar med skridskor på frusna dammar i Saskatoon, Saskatchewan, var Gordie Howes kärlek till hockey uppenbar. Född i en liten bondgård, växte han upp med en passion för spelet som så småningom skulle göra honom till en legend.

Trots sin otroliga framgång på isen mötte Howe personlig tragedi när hans fru Colleen gick bort i Picks sjukdom 2009. Trots denna hjärtskärande förlust fortsatte Howe att inspirera både på och utanför isen och visade motståndskraft inför motgångar.

Gordie Howe, kärleksfullt känd som “Mr. Hockey“, är vördad för sin oöverträffade kombination av skicklighet, tuffhet och långa livslängd. Hans anmärkningsvärda karriär sträckte sig över fem decennier, under vilken han blev symbolen för en komplett hockeyspelare, som utmärkte sig i poäng, spelskapande och fysiska egenskaper.

Det som verkligen skiljer Howe är hans otroliga mångsidighet och hållbarhet på isen. En kraftfull forward som kunde göra mål, slå perfekta passningar och dominera sina motståndare fysiskt. Hans obevekliga arbetsmoral och beslutsamhet drev honom till storhet och gav honom åtskilliga utmärkelser och fina rekord på sin väg.

Gordie Howe är den enda spelaren som har spelat i NHL på fem olika decennier, vilket visar upp sin bestående inverkan på sporten. Sannerligen, Gordie Howes arv med Detroit Red Wings och i hockeyvärlden i stort kommer för alltid att förbli oöverträffad.

 • Howe har rekordet för de flesta spelade NHL-säsonger.
 • Han vann fyra Stanley Cup-mästerskap med Red Wings.
 • Howe är känd för sitt “Gordie Howe hattrick”.

3. Pavel Datsyuk – “Detroit Red Wings Magiker”

Fullständigt namn: Pavel Valerievich Datsyuk
Nationalitet: Rysk
Född: 20 juli 1978 i Sverdlovsk, ryska SFSR, Sovjetunionen (nuvarande Jekaterinburg, Ryssland)
Position: Center/Vänster forward
Spelat i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), SKA Saint Petersburg (KHL), Avtomobilist Yekaterinburg (KHL)
Karaktärsdrag: Slug, svårfångad, exceptionell puckhanterare

Har du någonsin sett magi på isen? Pavel Datsyuk visade det varje match. Född i Sverdlovsk, Ryssland, var Datsyuks resa till NHL inte utan svårigheter. Han mötte många motgångar i sitt personliga liv, en av dom större var den tragiska förlusten av sina föräldrar i ung ålder.

Trots utmaningarna framstod Datsyuk som en av de skickligaste och mest dynamiska spelarna i NHL. Hans bländande klubbföring, oklanderliga defensiva spel och kroppsliga prestationer gjorde honom mycket omtyckt hos både fans och lagkamrater.

Datsyuks defensiva skicklighet gav honom tre raka Frank J. Selke Trophy-vinster, vilket visar upp hans exceptionella förmågor. Sammanfattningsvis definieras Pavel Datsyuks arv med Detroit Red Wings av hans otroliga skicklighet, motståndskraft inför motgångar och hans förmåga att utföra magi på isen.

 • Datsyuk vann två Stanley Cups med Detroit Red Wings.
 • Han är känd för sina otroliga klubbföring.
 • Datsyuk fick smeknamnet “The Magic Man” för sina färdigheter.

4. Henrik Zetterberg – “Svenska Sensationen”

Fullständigt namn: Henrik Zetterberg
Nationalitet: Svensk
Född: 9 oktober 1980 i Njurunda, Sverige
Position: Vänster forward/Center
Spelat i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), Timrå IK (Elitserien)
Karaktärsdrag: Intelligent, hårt arbetande, mångsidig

See also  SKATT GUIDE: Vinstskatt på Spel - (Fel kan Bestraffas Hårt)

Jag trodde aldrig att jag skulle spela i NHL.” – Henrik Zetterberg

Från hans unga och tidiga dagar med hockeyklubban tränande på de iskalla ute rinkarna i Njurunda, Sverige, brann Henrik Zetterbergs passion för sporten starkt. Född i en liten stad drömde han om att en dag ta sig till den högsta hockeynivån.

Zetterbergs resa till att bli en av Detroit Red Wings mest älskade spelare präglades av hårt arbete, hängivenhet och en obeveklig strävan efter framgång. Hans anmärkningsvärda färdigheter, hockey-IQ och ledaregenskaper gjorde honom snabbt till en favorit hos fans och gav honom respekt från både lagkamrater och motståndare.

Det som skiljer Zetterberg åt mot många andra är hans förmåga att lyfta sitt spel i avgörande ögonblick. Oavsett om det gällde att göra ett matchvinnande mål eller göra ett viktigt defensivt spel, levererade han konsekvent när det gällde som mest.

Ett intressant faktum om Zetterberg är att han tjänstgjorde som kapten för Red Wings under flera säsonger, och ledde laget med integritet och beslutsamhet både på och utanför isen. Sannerligen, Henrik Zetterbergs inverkan på Detroit Red Wings-organisationen och hockeyspelet som helhet är obestridlig.

 • Zetterberg vann Conn Smythe Trophy som playoff MVP.
 • Han spelade hela sin NHL-karriär med Red Wings.
 • Zetterberg representerade Sverige i flera olympiska spel.

 

5. Nicklas Lidström – “Bästa Försvararen”

Fullständigt namn: Nicklas Erik Lidström
Nationalitet: Svensk
Född: 28 april 1970 i Krylbo, Sverige
Position: Försvarare, Back
Spelas i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), VIK Västerås HK (Elitserien)
Karaktärsdrag: Intelligent, sammansatt, exceptionell hockey-IQ

I ljuset av Detroit Red Wings-legender sticker ett namn ut: Nicklas Lidström.

Lidströms resa till NHL-storhet, uppvuxen i Västerås, fick sig en ödmjuk start. Hans anmärkningsvärda hockey-IQ, oklanderliga skridskoförmåga och oöverträffade defensiva instinkter etablerade honom snabbt som en av ligans främsta försvarsspelare.

Lidströms förträfflighet på isen kännetecknades av hans lugna uppträdande, exceptionella seende och snygga passningar. Han blev känd som symbolen för en modern försvarsspelare, kapabel att kapa motståndare defensivt samtidigt som han bidrar offensivt med sina precisions skott och spelfärdigheter.

Lidström vann Norris Trophy som NHL:s bästa försvarsspelare sju gånger, vilket knöt honom med hockeylegenderna Bobby Orr och Doug Harvey för det mesta vunna i ligans historia.

Sammanfattningsvis, Nicklas Lidströms inverkan på Detroit Red Wings och hockeyspelet överskrider statistiken. Han exemplifierade excellens, professionalism och ledarskap under hela sin lysande karriär och lämnade ett bestående arv som för alltid kommer att minnas.

 • Lidström vann Norris Trophy sju gånger, rekord.
 • Han är den första Europafödde kaptenen att vinna Stanley Cup.
 • Lidström spelade över 1 500 NHL-matcher, alla med Detroit.

 

6. Niklas Kronwall – “Detroit Red Wings Kronwalling”

Fullständigt namn: Niklas Kronwall
Nationalitet: Svensk
Född: 12 januari 1981 i Stockholm, Sverige
Position: Försvarare, Back
Spelade i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), Djurgården (Elitserien)
Karaktärsdrag: Fysisk, hårt slagande, pålitlig försvarare

I riket av Detroit Red Wings-försvaret regerade Niklas Kronwall på topp.

Familjen spelade en avgörande roll i Kronwalls resa till NHL-framgång. När han växte upp i Stockholm, blev han inspirerad av sin fars kärlek till spelet och sin mammas orubbliga stöd.

Kronwalls påverkan på isen var obestridlig. Känd för sina benkrossande träffar och oklanderliga defensiva spel, fick han smeknamnet “The Kronwallinator” för sin förmåga att leverera tunga tacklingar.

Men utöver sin kroppslighet hade Kronwall ett starkt hockeysinne och exceptionell skridskoåkningsförmåga, vilket gjorde att han kunde utmärka sig i alla aspekter av spelet. Hans ledarskap på och utanför isen gav honom respekt från både lagkamrater och motståndare.

See also  SPELTERMER: Förstå Grundläggande Spelkoncept - (GUIDE)

Ett intressant faktum om Kronwall är att han ligger bakom “Kronwalling“-fenomenet, där spelare blev rejält tillplattade. Niklas Kronwalls bidrag till Detroit Red Wings går långt bortom statistik. Han förkroppsligade motståndskraft, hängivenhet och en obeveklig strävan efter att vara bäst. Niklas lämnade ett outplånligt arv hos laget och hockeysporten.

 • Kronwall tog guldmedalj med Team Sweden.
 • Han gjorde det Stanley Cup-vinnande målet 2008.
 • Kronwall spelade hela sin NHL-karriär med Detroit.

7. Chris Osgood – Målvaktsgurun från Detroit Red Wings

Fullständigt namn: Christopher John Osgood
Nationalitet: Kanadensisk
Född: 26 november 1972 i Peace River, Alberta, Kanada
Position: Målvakt
Spelat i klubbar: Detroit Red Wings (NHL), New York Islanders (NHL), St. Louis Blues (NHL)
Karaktärsegenskaper: Cool under press.

Låt oss ta en tur längs minnenas väg till glansdagarna i Detroit Red Wings, där Chris Osgood stod som muren mellan stolparna.

Osgoods resa till hockeystorhet, som kommer från Peace River, Alberta, började i Kanadas. Med en passion för spelet och en orubblig beslutsamhet arbetade han outtröttligt för att finslipa sina färdigheter.

Chris framgång som målvakt kan tillskrivas hans lugna uppträdande, blixtsnabba reflexer och en förmåga att få de omöjliga räddningarna att se rutinmässigt ut. Han var en tegelvägg i nätet och frustrerade motståndarna många gånger.

Osgood gjorde en gång ett mål som målvakt och blev en av endast en handfull målvakter i NHL:s historia som åstadkommit en sådan bedrift! Chris Osgoods inverkan och arv hos laget och hockeysporten är obestridlig och lämnar fansen med otaliga minnen att vårda.

 • Spelade över 400 karriärsegrar som målvakt.
 • Vann Stanley Cup tre gånger med Detroit Red Wings.
 • Utnämnd till NHL All-Star Team flera gånger.

8. Viacheslav Fetisov – “Ryska Defektaren”

Fullständigt namn: Viacheslav Alexandrovich Fetisov
Nationalitet: Rysk
Född: 20 april 1958 i Moskva, ryska SFSR, Sovjetunionen (nu Ryssland)
Position: Försvarare, Back
Spelat i klubbar: CSKA Moscow (Sovjet Championship League), New Jersey Devils (NHL), Detroit Red Wings (NHL)
Karaktärsdrag: Intelligent, skicklig, spänstig

Visste du att Viacheslav Fetisov var en av de första sovjetiska spelarna som kom över till NHL från ryska ligan?

Viacheslav Fetisov, ofta betraktad som en av de största försvarsmännen genom tiderna, gjorde en betydande inverkan under sin tid med Detroit Red Wings. Hans exceptionella defensiva färdigheter, hockey-IQ och ledaregenskaper befäste honom som en hörnsten i lagets framgång.

Det somgjort Fetisov till en av de bästa spelarna i historieni Detroit Red Wings är hans förmåga att kontrollera spelet från den blå linjen. Hans lugna uppträdande under press, oklanderliga positionering och förmåga att flytta pucken effektivt, detta gjorde honom till en värdefull tillgång för laget.

Fetisov var en del av den berömda “Russian Five“-linjen, tillsammans med andra sovjetiska spelare, vilket revolutionerade NHL med sin skickliga och dynamiska spelstil.

Sammanfattningsvis är Viacheslav Fetisovs arv med Detroit Red Wings ett av absolut briljans och innovation. Hans inverkan på laget och hockeysporten är obestridlig, vilket gör honom till en sann banbrytare i hockeyvärlden.

 • En av de första sovjetiska spelarna som hoppade av till NHL.
 • Hjälpte Detroit Red Wings att vinna raka Stanley Cups.
 • Invald i Hockey Hall of Fame 2001.

Comments are closed.