Bästa & Hetaste Hockeyklubbarna i Europa – (“Några Överraskar”)

Vilka är dom? Dom bästa och hetaste hockeyklubbarna i Europa? Upptäck vad som får dessa klubbar att sticka ut och varför de dominerar den europeiska hockeyscenen. Allt från dom svenska klubb giganterna till lagen i dom snötäckta alperna, vi har listat några av Europas bästa hockeyklubbar.

 • Nyfiken på de bästa europeiska hockeyklubbarna?
 • Upptäck varför dessa klubbar regerar i Europa.
 • Den här artikeln kommer även lista överraskande hockeyklubbar.

Att bli den bästa hockeyklubben i Europa kräver en kombination av hårt arbete, engagemang och strategisk planering. Konsekvent framgång i inhemska ligor, internationella tävlingar och uppfostran av en stark bas av fans är viktiga faktorer för att uppnå denna prestigefyllda status.

Endast en handfull hockeyklubbar har framgångsrikt tagit sig upp för att bli bäst i Europa.

1. HC Davos – Schweiz’s Bästa Hockeyklubb i Europa

Klubbnamn: Hc Davos
Land: Schweiz
Grundat: 1921
Arena: Vaillant Arena
Berömd spelare: Walter “Walti” Matter
Berömd tränare: Arno Del Curto

Känner du till den europeiska ishockeyns kraftpaket, HC Davos? Känd för sin obevekliga jakt på segrar och orubbliga laganda. HC Davos grundades 1921 och stoltserar sig med en rik historia som är inbäddad i självaste strukturen i den schweiziska hockeykulturen.

Under åren har HC Davos etsat in sitt namn i hockeyhistorien med många prestigefyllda segrar, inklusive 31 schweiziska mästerskap och 15 Spengler Cup-titlar. Deras dominans på isen är ett bevis på klubbens hårda och långsiktiga arbete som givit dem sådan framgång.

Mästerskapstitlar

 • National League: 1926, 1927, 1929, 1930, 1931, 1932, 1933, 1934, 1935, 1937, 1938, 1939, 1941, 1942, 1943, 1944, 1945, 1946, 1947, 1948, 1950, 1958, 1960, 1984, 1985, 2002, 2005, 2007, 2009, 2011, 2015

En av HC Davos mest minnesvärda triumfer kom 2001 när de vann IIHF Continental Cup, vilket befäste deras status och som en rå kraft att räkna med på den europeiska hockeyscenen. Trots att det är en relativt liten klubb när det gäller ekonomi, budget och resurser jämfört med sina rivaler, har HC Davos konsekvent visat på sin uthållighet och skicklighet. Hc Davos visar att pengar inte är allt.

HC Davos har rekordet för flest antalet deltagande i Spengler Cup-slutspelet, vilket visar på deras bestående arv och oöverträffade framgångar i europeisk ishockey. Med en anrik historia och en lysande lista över prestationer fortsätter HC Davos att inspirera hockeyentusiaster över hela världen med deras passion för spelet och deras obevekliga jakt på fler titlar.

 • Banbrytande utomhushockey med Spengler Cup-traditionen.
 • NHL-stjärnor som Joe Thornton.
 • Arrangerar en prestigefylld hockeyturnering, Spengler Cup årligen.
 • Uppnådde historisk seger i IIHF Continental Cup 2001.

2. Frölunda HC – Sveriges Bästa Hockeyklubb i Europa

Klubbnamn: Frölunda
Land: Sverige
Grundat: 1944
Arena: Scandinavium
Känd spelare: Daniel Alfredsson
Känd tränare: Kent Johansson

Frölunda HC, en titan inom europeisk ishockey, med rötter som går så pass långt tillbaka som 1938 och denna klubb har lyckats med att rista in sitt namn i hockeyhistoriens böcker.

Med flera mästerskap i Svenska Hockeyligan (SHL) under bältet, inklusive en rad stora titlar på rad i början av 2000-talet, har Frölunda HC befäst sin status som en dominerande kraft inom den europeiska hockeyn. Deras obevekliga strävan efter framgång på isen har gett dem respekt och beundran från både fans och rivaler.

En av Frölunda HC:s mest minnesvärda segrar kom 2016 när de knep Champions Hockey League (CHL) trofén, vilket visade på deras skicklighet på den internationella scenen. Visste du att Frölunda HC har producerat många NHL-talanger?, vilket ytterligare cementerar deras rykte som grogrund för hockeytalanger i toppen av hockeylubbarna i europa.

Frölunda är en av dom klubbar som har skickat flest ishockeyspelare till den Nordamerikanska ligan NHL.

NHL-Spelare:

 • Lucas Raymond
 • Elmer Söderholm
 • Henrik Lundqvist
 • Daniel Alfredsson
 • Ulf Sterner

För att nämna några…..

Utöver deras framgångar på isen så är Frölunda HC känt för sin passionerade fanskara och pulserande hockeykultur, vilket skapar en elektrifierande atmosfär vid varje match. Scandinavium är platsen där kan se Frölunda spela sin beryktade och spelskickliga ishockey.

 • Grundades 1938, rik historia som sträcker sig över åtta decennier.
 • Noterbart för på varandra följande SHL-mästerskap i början av 2000-talet.
 • Tog hem Champions Hockey League-trofén 2016.
 • Producerat många NHL-talanger som befästs dess hockeyarv.

3. SKA Sankt Petersburg – Rysk Hockey Power i Europa

Klubbnamn: SKA Sankt Petersburg
Land: Ryssland
Grundat: 1946
Arena: Ice Palace Sankt Petersburg
Berömd spelare: Pavel Datsyuk
Berömd tränare: Vyacheslav Bykov

SKA Sankt Petersburg har varit en dynamisk och tung kraft inom europeisk ishockey sedan deras grundande. Denna anrika klubb grundades 1946 och har en historia som speglar den ryska hockeyns motståndskraft och passion.

Med en rad segrar i Kontinental Hockey League (KHL) och den ryska superligan har SKA Sankt Petersburg konsekvent visat sin dominans på isen. Deras obevekliga strävan efter fler och fler framgångar har lett till många mästerskapstitlar, vilket etablerat dem som ett kraftpaket inom den europeisk hockeyn.

See also  ÖSTLIGAN (Hockey): Spela på Finska Hockeyligan - ("Hyvä")

Olika Klubbnamn genom historien:

Kirov LDO
1946–1953
ODO Leningrad
1953–1957
SKVO Leningrad
1957–1959
SKA Leningrad
1959–1991
SKA Saint Petersburg
1991–Nuvarande klubbnamn

En av SKA Sankt Petersburg större triumfer kom 2015 när de knep sin första Gagarin Cup, den högsta äran i KHL. Denna historiska vinst markerade en vändpunkt för klubben och stärkte deras rykte som formidabla utmanare i hockeyvärlden.

Visste du att SKA Sankt Petersburg har en lista med talanger i världsklass, inklusive tunga NHL-spelare och andra internationella stjärnor? Deras förmåga att attrahera och fostra elitidrottare inom hockeyn säger mycket om klubbens engagemang för storhet och dess bestående arv inom europeisk ishockey.

En av dom större spelarna som spelat i denna klubb är Pavel Datsyuk, som spelade här mellan åren 2016-2018, efter år av spel i Detroit Red Wings.

 • Grundades 1946, rik historia sträcker sig över sju decennier.
 • SKA Sankt Petersburg har vunnit flera KHL-mästerskap.
 • Säkrade sin första Gagarin Cup-seger 2015.
 • Har en lista med NHL och internationella hockeystjärnor.

4. Jokerit Helsinki – Finskt Bidrag till Europas Bästa Hockeyklubb

Klubbnamn: Jokerit
Land: Finland
Grundat: 1967
Arena: Helsinki Halli
Berömd spelare: Jari Kurri
Känd tränare: Curt Lindström

Den finska hockeyklubben Jokerit är en ledstjärna för den finska ishocken. Jokerit grundades 1967 och har blivit synonymt med excellens på den europeiska hockeyscenen, och dom har fängslat fansen med både sin finska skicklighet och klara beslutsamhet.

Genom årtiondena har Jokerit lyckats med att säkra ett flertal mästerskap i finska Liiga, vilket tagit dom vidare och fått visa dominans på den nationella arenan. Deras hårda arbete mot framgång har drivit dem till den yttersta framkanten av europeisk hockey, vilket ger dem erkännande som en av de bästa ishockeyklubbarna på kontinenten.

Jokerit 3 olika supporterklubbar:

 • Jokerit Fan Club (Grundad 1970)
 • Old Chiefs (Grundad 2008)
 • Eteläpääty (Grundad 2008)

En av Jokerit mest minnesvärda segrar kom 1995 när de vann Europacupen, vilket markerade en betydande milstolpe i klubbens historia. Denna triumf stärkte deras rykte som en formidabel kraft inom europeisk ishockey och befäste deras arv som en av de bästa i branschen.

Jokerit har tagit medlajer i bland annat dessa:

 • IIHF Europeancup
 • IIHF Continental Cup
 • Turneringen Hameenlinna
 • Puchkov Cup
 • Bauer-games

Den här finska storklubben har rekordet för flest antalet vunna titlar utanför Finlands gränser. Denna unika utmärkelse framhäver klubbens extraordinära prestationer och understryker deras status som sanna hockeylegender.

 • Grundad 1967, hyllad historia sträcker sig över fem decennier.
 • Jokerit Helsinki har flera finska Liiga-mästerskapstitlar.
 • Säkrade den prestigefyllda Europacupsegern 1995.
 • Har rekord för flest titlar som vunnits utanför fastlandet.

5. Tappara Tammerfors – Finska Ishockey Titaner

Klubbnamn: Tappara
Land: Finland
Grundat: 1955
Arena: Nokia Arena
Berömd spelare: Timo Susi
Känd tränare: Rauno Korpi

Tappara är ett starkt hockeylag inom europeisk ishockey och med ett arv genomsyrat av ära och triumf. Klubben som grundades 1955, har framstått som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa, och fängslar publiken med sin fortsatta kamp efter fler segrar.

Sedan starten har Tappara samlat på sig en imponerande samling mästerskap i finska Liiga, vilket befäster deras status som årliga utmanare i ligan. Med en historia prydd av segrar och utmärkelser står Tappara som en symbol för finsk ishockeys storhet.

En av Tapparas framgångar kom 2017 när de vann sitt 17:e finska mästerskap, vilket markerar gör att dom landar bland dom bästa ishockeyklubbarna inte bara i Finland utan även i Europa.

Segrar i bland annat följande:

1st place, gold medalist(s) Champions Hockey League 

1st place, gold medalist(s) Nordic Trophy

1st place, gold medalist(s) Tampere Cup 

1st place, gold medalist(s) Finnish Cup

Visste du att Tappara har rekordet för flest deltaganden i den finska Liiga-finalen? Denna anmärkningsvärda bedrift visar på vilket hårt arbete som klubben lägger ner år efter år och gör dem även till en kraft att räkna med i europeisk ishockey.

Tappara  omfattande historia av framgångar i finska Liiga, inklusive flera mästerskapstitlar och rekordmånga deltagande i finalen, framhäver dess status som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa. Med ett arv byggt på uthållighet och excellens fortsätter Tappara att lysa som en formidabel kraft på den europeiska ishockeyscenen.

 • Grundades 1955, rik historia sträcker sig över sex decennier.
 • Tappara har många finska Liiga-mästerskapstitlar.
 • Säkrade sin 17:e finska mästerskapsseger 2017.
 • Har rekord för flest deltagande i finska Liiga-finaler.

6. HC Lugano – Stark Hockeyklubb i Europa

Klubbnamn: HC Lugano
Land: Schweiz
Grundat: 1941
Arena: Pista La Resega (Corner Arena)
Berömd spelare: Sandro Bertaggia
Berömd tränare: Larry Huras

See also  Odds Premier League: "Få Bästa Oddsen på Tuffaste Ligan" - TACK

HC Lugano, en mästare inom europeisk ishockey och med ett arv genomsyrat både av ära och triumf. Denna klubb grundades 1941 och har ristat in sitt namn i hockeyhistoriens böcker och fängslat fansen med sin anmärkningsvärda resa till storhet.

Under hela sin historia har HC Lugano lyft den schweiziska National Leagues mästerskapstrofé vid ett flertal tillfällen och visat upp sin dominans i det schweiziska hockeylandskapet. Med en lista fylld av topptalanger har HC Lugano upprepade gånger bevisat sin förmåga på isen.

Det som skiljer HC Lugano åt som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa är deras orubbliga engagemang för att finslipa på spetskompetensen. Deras uthållighet och skicklighet som hockeyklubb har gett dem respekt och beundran från både fans och konkurrenter, vilket har befäst deras status som en kraft att räkna med på den europeiska scenen.

Några storheter som spelat i HC Lugano:

 • Petteri Nummelin
 • Pat Schafhauser
 • Julien Vauclair
 • Sandro Bertaggia
 • Alfio Molina

En av HC Luganos mest minnesvärda segrar kom 2006 när de tog sitt sjunde schweiziska National League-mästerskap, vilket markerade en historisk milstolpe för klubben

Visste du att HC Lugano har en passionerad fanbas som ger oöverträffad energi och entusiasm till varje match? Detta orubbliga stöd har underblåst HC Luganos framgångar och lagt till klubbens rika tapet av prestationer.

 • Grundades 1941, rik historia sträcker sig över åtta decennier.
 • HC Lugano har vunnit flera schweiziska mästerskap i National League.
 • Sjunde titel i en historisk seger 2006.
 • Har en passionerad grupp av fans.

7. Adler Mannheim – Hockeyklubb i Europa som Vunnit en del

Klubbnamn: Adler Mannheim
Land: Tyskland
Grundat: 1938
Arena: SAP Arena
Berömd spelare: Jochen Hecht
Berömd tränare: Harold Kreis

Vi tar oss vidare på spännande resa genom Adler Mannheims berömda historia, ett hockeylag inom europeisk ishockey med ett arv etsat i ära och tysk triumf. Adler Mannheim grundades 1938 och har framstått som en dominerande kraft inom tysk och europeisk hockey, och fängslat fansen med sin oöverträffade skicklighet på isen.

Sedan starten har Adler Mannheim samlat på sig en imponerande mängd segrar, inklusive flera Deutsche Eishockey Liga (DEL) mästerskap och tyska ishockey cuptitlar. Dessa triumfer understryker klubbens obevekliga strävan efter fortsatt framgång och dess status som en tung utmanare på den europeiska isen.

Deutsche Eishockey Liga
1:a plats, guldmedaljör(er) Vinnare: 1997, 1998, 1999, 2001, 2007, 2015, 2019
2:a plats, silvermedaljör(er) Tvåa: 2002, 2005, 2012

Deutscher Eishockey-Pokal
1:a plats, guldmedaljör(er) Vinnare: 2003, 2007
2:a plats, silvermedaljör(er) Tvåa: 2006

Eishockey-Bundesliga
1:a plats, guldmedaljör(er) Vinnare: 1980
2:a plats, silvermedaljör(er) Tvåa: 1982, 1983, 1985, 1987

Internationellt
Lehner Cup
2:a plats, silvermedaljör(er) Tvåa: 2017, 2018

Det som utmärker Adler Mannheim som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa är deras förmåga att konsekvent tävla på högsta nivå och anpassa sig till sportens ständigt föränderliga dynamik. Med en lista full av talang och en tränarstab känd för sin strategiska briljans, har Adler Mannheim gång på gång bevisat att de är en kraft att räkna med.

En av Adler Mannheims mest minnesvärda segrar kom 2019 när de knep sitt åttonde DEL-mästerskap, vilket ytterligare befäste sin status som ett hockeykraftverk. Denna historiska vinst visade inte bara deras dominans i det tyska hockeylandskapet utan bekräftade också deras plats bland elitklubbarna i Europa.

 • Adler Mannheim grundades 1938 och har en rik historia.
 • Flera DEL-mästerskap och tyska ishockeycuptitlar.
 • Nådde sin åttonde seger i DEL-mästerskapet 2019.
 • Känd för att ha en extremt lojal grupp av fans.

8. Färjestad BK – En av Europas Bästa Hockeyklubbar

Klubbnamn: Färjestad BK
Land: Sverige
Grundat: 1932
Arena: Löfbergs Arena
Känd spelare: Jörgen Jönsson
Känd tränare: Tommy Samuelsson

Här har vi dom, Färjestad BK, en juggernaut inom europeisk ishockey med en historia som går tillbaka till så långt som 1932. Färjestad BK har genom åren med sitt deltagande i svenska hockey lämnat efter sig ett outplånlig arv till sporten.

Under sin långa historia så har Färjestad BK tagit flera mästerskapstitlar i Elitserien (SHL), vilket också befäst deras rykte som en av de mest framgångsrika klubbarna i Sveriges hockeyhistoria. Dessa triumfer har inte bara gett klubben ära utan har också cementerat dess status som en dominerande kraft inom europeisk ishockey.

Några spelare man inte kan låta bli att nämna från Färjestads historia är:

 • Tommy Samuelsson (Back )1976-1995
 • Håkan Loob (Forward) 1979-1983, 1989-1996
 • Ulf Sterner (Forward) 1967-68, 1985-1993
 • Jörgen Jönsson (Center) 1996-1999, 2000-2009

Det som utmärker Färjestad BK som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa är deras konstanta jobb med att bygga sin förening från grunden, ett arbete som sker både på och utanför isen. Med ett fokus på spelarutveckling och satsande på unga talanger så har klubben Färjestad BK lyckats att konsekvent prestera i toppskiktet och fått ut dom på den europeiska hockeyns tuffa rinkar.

See also  14 Största Underdog Filmer från Sportens Värld - (PLAY)

Visste du att Färjestad BK har rekordet för flest framträdanden i SHL-slutspelet? Denna anmärkningsvärda prestation säger mycket om klubbens bestående arv och dess förmåga att frodas i den europeiska ishockeyns konkurrenskraftiga landskap.

 • Färjestad BK grundades 1932 och har en rik historia.
 • Flera Svenska Hockey League-mästerskap pryder dess troféskåp.
 • Fick sin nionde SHL-mästerskapstitel 2009.
 • Håller rekord för flest deltagande i SHL-slutspel.

9. HC Kometa Brno – Tjeckiska Ishockeylegender

Klubbnamn: HC Kometa Brno
Land: Tjeckien
Grundat: 1953
Arena: DRFG Arena (tidigare känd som Kometa Arena)
Berömd spelare: Vladimír Martinec
Känd tränare: Ivan Hlinka

HC Kometa Brno är ett aktat och respekterat namn inom den europeiska ishockeyn sedan dess etablering 1953. Klubben har sitt ursprung i hjärtat av Tjeckien och har utvecklats till ett hockey monster och lämnat en outplånlig prägel på den tjeckiska hockeyn.

Under sin långa resa har HC Kometa Brno vunnit flera tjeckiska extraliga-mästerskap och etablerat sig som en dominerande kraft inom tjeckisk ishockey. Dessa segrar har inte bara gett klubben en sto ära utan har också gett dem respekt och beundran på den europeiska scenen.

Det som utmärker HC Kometa Brno som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa är dess varaktiga engagemang för sin klubb och dess förmåga att producera topptalanger. Med en rik historia av att fostra skickliga spelare levererar HC Kometa Brno gång på gång imponerande prestationer som gör att dom kan konkurrera på den Europeiska isen.

Under tiden då ligan hette Extraliga (Forna Tjeckoslovakien) hade dom ett par gyllene år.

Mästare mellan 1955-1966. Bara 1959 som dom inte tog hem titeln däremellan..

 • 1966 Brno
 • 1965 Brno
 • 1964 Brno
 • 1963 Brno
 • 1962 Brno
 • 1961 Brno
 • 1960 Brno
 • 1959 Kladno
 • 1958 Brno
 • 1957 Brno
 • 1956 Brno
 • 1955 Brno

En av HC Kometa Brnos mest minnesvärda segrar kom 2018 när de säkrade sin 13:e tjeckiska Extraliga-mästerskapstitel, vilket markerar en historisk prestation för klubben. Denna triumf var ett stort bevis på vad hårt arbete kan ge, samtidigt som dom ytterligare befäste sin position bland Europas bästa hockeyklubbar.

 • HC Kometa Brno grundades 1953 och har en rik historia.
 • Flera tjeckiska extraliga-mästerskap pryder deras lysande rekord.
 • Säkrade sin 13:e ligatitel i en historisk seger 2018.
 • Har rekord för flest vunna tjeckiska extraliga mästerskap.

10. HC Sparta Prag – Europas Äldsta Hockeyklubb

Klubbnamn: HC Sparta Prag
Land: Tjeckien
Grundat: 1903
Arena: O2 Arena Prag
Berömd spelare: Jaromír Jágr
Berömd tränare: Vladimír Vůjtek

Låt oss ta dig på en lång och spännande resa genom HC Sparta Prags fängslande historia, dom har varit ett vördat namn inom europeisk ishockey sedan starten 1903. Med över ett sekel av rik tradition har HC Sparta Prag befäst sin plats som en hörnsten i den tjeckiska ishockeykulturen och gång på gång fängslat sina fans.

Hockeyklubben HC Sparta Praha är en av de äldsta hockeyklubbarna

i världen och en av de mest framgångsrika.

En start som tar klubben tillbaka före det första världskriget.

Under sin berömda historia har HC Sparta Prag vunnit många tjeckiska extraliga-mästerskap, vilket visar upp sin dominans i det tjeckiska hockeylandskapet. Dessa segrar, som går tillbaka till det tidiga 1900-talet, har satt en outplånlig prägel på klubbens arv och cementerat dess rykte som en av de bästa hockeyklubbarna i Europa.

Det som skiljer HC Sparta Prag åt som en av de bästa ishockeyklubbarna i Europa är dess håra arbete med klubben och dess förmåga att ta fram nya talanger. Med en historia av att fostra skickliga spelare så lyckas HC Sparta Prague konsekvent bjuda på ishockey i toppnivå.

Klubbnamngenom historien:

1903–1948 AC Sparta Praha
1948–1949 Sokol Sparta Bubeneč
1949–1951 ZSJ Bratrství Sparta Praha
1951–1953 ZSJ Sparta ČKD Sokolovo Praha
1953–1965 TJ Spartak Praha Sokolovo
1965–1990 TJ Sparta ČKD Praha
1990–Nuvarande HC Sparta Praha

En av HC Sparta Prags mest minnesvärda triumfer var när 2007 lyckades med att säkra sin 8:e tjeckiska Extraliga-mästerskapstitel. HC Sparta Prag har producerat flera NHL-stjärnor, inklusive Jaromír Jágr, en av de största hockeyspelarna genom tiderna. Detta anmärkningsvärda faktum understryker klubbens förmåga att utveckla topptalanger och bidrar till dess rika arv inom europeisk ishockey.

 • HC Sparta Prag grundades 1903 och har en lång historia bakom sig.
 • Flera tjeckiska extraliga-mästerskap pryder deras lysande rekord.
 • Säkrade sin 8:e ligatitel i en historisk seger 2008.
 • Producerat NHL-stjärnor som Jaromír Jágr, vilket höjer klubbens prestige.

Comments are closed.